julus_d 18.09.05, 13:18 Już nie w październiku, ale w grudniu! www.akapit-press.com.pl/akapit/index.php mam nadzieje, że to już ostatni termin! A wy co o tym myślicie? Pierwotnie miała być przed Wielkanocą 2005 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emusia Re: Żaba w grudniu! 18.09.05, 21:52 hehe, jak miała byc na wiosne to myslalam ze kupie bo bede miala pieniadze od babci, ktora zawsze przyjezdza na wielkanoc. potem ze kupie za pieniadze z urodzin, ktore mam w maju. potem ze za pienaidze z imienin, ktore mam we wrzesniu. a teraz ze za pieniadze z mikołaja lub bożego narodzenia :) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Żaba w grudniu! 19.09.05, 08:32 Pierwotnie, cholera, to ona miała być rok temu, a potem to już NA PEWNO na Gwiazdkę 2004, żeby pod choinkę kłaść. Taaa... ;-) Odpowiedz Link
refiona Słucham???? 19.09.05, 12:19 W grugniu???? A ja właśnie chciałam zakładac wątek, że październik się zbliża... Odpowiedz Link
jamniczysko Więc może by tak w zamian... 19.09.05, 12:51 ...wątek... hmmm... ROZPACZLIWY?! Odpowiedz Link
magda_b Re: Więc może by tak w zamian... 19.09.05, 12:59 oni sobie jawnie bimbają...:) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Więc może by tak w zamian... 19.09.05, 13:12 Nam to dobrze, my sobie siedzimy... Odpowiedz Link
magda_b Re: Więc może by tak w zamian... 19.09.05, 14:25 aha a na mnie jeszcze zarobicie :) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Więc może by tak w zamian... 19.09.05, 14:45 Nie możemy. Ze względów pedagogicznych. Odpowiedz Link
magda_b Re: Więc może by tak w zamian... 19.09.05, 15:00 aha a jajka żeby mi były świeże! Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Więc może by tak w zamian... 19.09.05, 15:11 I żadne z nich nie będzie dla Nowakowskiego, bo wszystkie są na świąteczny stół! Odpowiedz Link
magda_b Re: Więc może by tak w zamian... 19.09.05, 15:29 a w marchewce jest witamina M! :) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Więc może by tak w zamian... 19.09.05, 23:13 szuja szubrawiec szmata :))))) Odpowiedz Link
nancy_callahan Re: Żaba w grudniu! 19.09.05, 15:21 Właśnie wysłałam wściekłego maila do Szanownego Wydawnictwa. Odpowiedz Link
magda_b Re: Żaba w grudniu! 19.09.05, 15:28 bardziej by chyba trzeba było do MM, bo to raczej jej wina Odpowiedz Link
senseeko Re: Żaba w grudniu! 19.09.05, 21:53 Możliwe, ale niekoniecznie. Akapit tez miewa swoje "za uszami" Odpowiedz Link
baba67 Re: Żaba w grudniu! 19.09.05, 22:45 W grudniu ktorego roku ? Wiecej luzu, dziewczyny ! Pamietaie, jak z Kalamburka bylo-chyba trzy grudnie :-) Odpowiedz Link
ksara4 Re: Żaba w grudniu! 20.09.05, 01:09 taaa, a potem nam zaserwuja cieniutką ksiazeczke....zeby jeszcze w miare czekania rosła jej objetosc!!!!! Odpowiedz Link
morgain Odc WYdawnictwa Akapit Press 20.09.05, 08:43 Mogę tylko napisać to, co odpowiadam wszystkim. Książka jest wciąż w pisaniu, sami czekamy na pełen tekst. Zapowiada się bardzo fajnie, więc czekać warto, ale bez pełnego tekstu nic się nie da zrobić. Jak tylko powieść będzie ukończona, na pewno postaramy się ją wydać bardzo szybciutko. Proszę zatem o jeszcze trochę cierpliwości i wyrozumiałości dla autorki i dla nas. A.O. Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Odc WYdawnictwa Akapit Press 20.09.05, 08:48 Ja, swoją drogą, współczuję drogiej Autorce. Ciężko jest pisać pod presją. A oprócz nas, prawdopodobnie wywiera takową jeszcze parę osób ;-) Odpowiedz Link
klymenystra Re: Odc WYdawnictwa Akapit Press 20.09.05, 09:26 ale to z milosci... :)))))) Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Odc WYdawnictwa Akapit Press 20.09.05, 10:09 Wiadomo! Ja tylko staram się trochu współczucia dla Autorki wykrzesać z siebie, bo wiem, jak paskudnie jest pisać pod presją. Pracowałam w gazecie i zapewniam, że gdy cały sekretariat redakcji drze się chórem: "Dawaj wreszcie ten tekst!", cała wena w mig ulatuje... :-((( Odpowiedz Link
przemkowa.b Re: Odc WYdawnictwa Akapit Press 20.09.05, 11:32 Czuję, że to nie będzie dobra książka...:(((((((((((((( Odpowiedz Link
iwoniaw Re: Odc WYdawnictwa Akapit Press 20.09.05, 14:14 No wiesz co! Nie dość, że jej nie ma, to jeszcze Ty z takim pesymizmem wyskakujesz... Odpowiedz Link
fkfk83 Re: Odc WYdawnictwa Akapit Press 20.09.05, 14:41 przemkowa.b napisała: > Czuję, że to nie będzie dobra książka...:(((((((((((((( Nikt Cię nie zmusza, żebyś ją czytała :P Odpowiedz Link
przemkowa.b Re: Odc WYdawnictwa Akapit Press 20.09.05, 19:24 Rzucacie się na mnie, a same skuczycie na forum cały czas jak to pani MM się pogarsza z książki na książkę, że tylko stare warto było czytać, a Trolla to już w ogóle się nie nadaje do niczego:)))))) Odpowiedz Link
olxlo Re: Odc WYdawnictwa Akapit Press 20.09.05, 22:14 a wieci,m kochane Dziewczyny, czemu ksiazka jest wciaz w pisaniu? MM odkryla uroki Internetu i wysiaduje na forach internetowych, zamiast pisac :))) Odpowiedz Link
karusia4 Re: Żaba w grudniu! 20.09.05, 16:19 Jestem baaaardzo rozczarowana. Rozumiem wszystko, ale mimo to jestem rozczarowana. I jeszcze jedno, tak jak Wy nie ufam temu ostatecznemu terminowi :( Odpowiedz Link
kupa_w_trawie Re: Żaba w grudniu! 20.09.05, 22:46 Cześć. Ja też myślę, że nowa część nie będzie w grudniu. Moim zdaniem zostanie wydana na początku stycznia. I w ogóle uważam, że "Język Trolli" jest super na maksa. A tak poza tym Przeszczep rządzi :) Jego guzy przyprawiają mnie o dreszcze! Lubiem ciebie :) Odpowiedz Link
morgain Akapit Press 21.09.05, 08:35 Dziękuję za wyrozumiałość i nieco mniejszą ilość pretensji :) Jednak w tej chwili mogę zrobić tylko jedno, czyli powtarzać, że Akapit Press też chciałby, by książka się w końcu ukazała. Traktujemy Czytelniczki i Czytelników naprawdę poważnie. My również jesteśmy czytelnikami Jeżycjady. Te przesunięcia terminu wydania wynikają z różnych przyczyn, ale najważniejsza, to oczywiście ta, że książka jest wciaż w pisaniu. Autorka bardzo chce, aby była jak najlepsza i jak najzabawniejsza i liczy na to, że się Wam spodoba. Cierpliwości! Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Akapit Press 21.09.05, 09:09 Dziękuję zatem. W imieniu własnym, póki co. Biedna Autorka na pewno wolałaby komfort pracy z czasów "Szóstej klepki" czy wręcz "Małomównego..." ;-) Nazbyt stęsknieni czytelnicy bywają uciążliwi. Odpowiedz Link
magda_b Re: Akapit Press 21.09.05, 09:48 może prostszym rozwiązaniem byłoby nieogłaszanie terminów w ogóle?Od jakiegoś czasu te zapowiedzi nie mają potem pokrycia w rzeczywistości... A MM spokojnie by sobie pisała bez presji.Okładka "Żaby "była już na stronie Akapitu dawno temu i to jest to chyba jedyne, co Autorka wiedziała-projekt okładki. Odpowiedz Link
czytelniczka1975 pytanie do Morgain z Akapit Press 21.09.05, 10:31 Czy korzytsając z pani obecności tutaj mogę zapytać, czy przewidują Państwo jakieś spotkanie z Autorką podczas październikowych targów w Krakowie? Pewnie wiele z nas na to liczy! Z góry dziękuję za odpowiedź! Odpowiedz Link
morgain Żaba nAPRAWDĘ w grudniu 21.10.05, 14:24 Wszystkich, którzy się denerwują i nie mogą się doczekać "Żaby" Małgorzaty Musierowicz, informuję, że książka naprawdę ukaże się na początku grudnia. Na spotkanie z autorką zapraszamy na Wrocławskie Promocje Dobrych Książek , w sobotę, 3 grudnia :) Odpowiedz Link
baba67 Re: Żaba nAPRAWDĘ w grudniu 23.10.05, 13:54 Juz kupuje sobie centymetr do odcinania:-) Odpowiedz Link