Dodaj do ulubionych

Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dziecko

16.03.06, 15:31
... imieniem z "Jeżycjady"? Ja mam dziesięcioletnią Gabrysię:) Ma mnóstwo
fajnych zdrobnień: Gaba, Gabi, Gabusia, Gabunia, Gapecka (to już moje).
Obserwuj wątek
    • kormoran7 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 16.03.06, 15:41
      Ja jeszcze dzieci nie mam ale po przeczytaniu tomu Tygrys i Róża gdzie wielkie
      wrazenie zrobiła na mnie Laura postanowielm swojej przyszlej córce dać tak na
      imie.Mam nadzieje ze mojej przyszlej zonie ten pomysl sie tez spodoba bo to
      naprawde piekne imie. No i chyba jeszcze rzadko spotykane na codzien
      • moniakoko Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 16.03.06, 20:27
        ja nie nazwałam tak swoich dzieci ale z moim 4letnim synem chodzi do
        przedszkola Ignacy Grzegorz.O czyms to chyba świadczy
      • laura-gomez Re: Jeśli będę mieć córkę 28.04.06, 09:37
        będzie się nazywać Laura: to ładne i oryginalne imię. Podoba mi się także Ida
        (z tych samych powodów)
    • kajuga Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 17.03.06, 10:11
      Ja mam Gabe na czesc Gabrysi Borejko! W maju bedzie miec 5 lat.

Kajuga
    • czekolada72 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 17.03.06, 10:57
      Kiedys myslalam, ze gdybym miala jeszcze corke to dalabym jej na imie Gabriela,
      takze Julia mi sie platalo, ale potem okazalo sie , ze co trzecia dziewczynka
      to Gaba albo Jula i choc imiona nadal mi sie bardzo podobaja, to mam duuuuży
      przesyt!
    • jakema Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 17.03.06, 13:24
      Oczywiscie! Ja juz od kilku lat mam "upatrzone" imiona dla moich dzieci. Corka
      Ida, syn Ignacy, tylko ze jeszcze potencjalnego tatusia na horyzoncie brak...
      Pozdrawiam pieknie.
      • wieslawa-siemiankowska Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 18.03.06, 18:15
        Mnie Gabrysia się podoba, podobnie jak Natalia czy Ania ( córka Patrycji).
        Lubię również Julię i Ignacego. Ale już Róża, Laura, Ida , Patrycja są dla mnie
        zbyt pretensjonalne.
        • angelika.ka Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 18.03.06, 21:28
          A ja mam Natalię - ale nie dałam tego imienia na cześć Nutrii, po prostu mi się
          podoba...
          • ania.zalogowana Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 18.03.06, 22:27
            witam! To mój pierwszy post na tym forum:)
            przyznam się bez bicia mam 7-letnią córę o "pretensjonalnym:)" imieniu Ida
            a co...
            • baba67 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 19.03.06, 16:50
              ja mam Roberta, ale nie jest rudy...
    • anamag Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 19.03.06, 21:54
      Jeszcze nie mam kogo nazywac... ale bardzo podoba mi się imię Natalia (i
      osobowosć Nutrii także). Niezłe jest także Gabriela,- dużo ciekawych zdrobnień.
      • melba76 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 21.03.06, 21:40
        Ja mam IDĘ!
        A gdybym kiedyś miała drugą córkę, chciałabym ja nazwać imieniem, tóre też
        wystąpiło ostatnio w Jeżycjadzie, ale pierwotna inspiracja (moja) była w innej
        literaturze....
        • pelczarka Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 26.03.06, 19:54
          Ja mam Gabunie na czesc Gabrysi:)) ma 3 latka
          • kaprysia Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 28.03.06, 13:34
            Najładniejsze są imiona "pierwotnych" Borejkówien, i chociaż córeczkę nazwałam
            inaczej, to drugą - jeśli będzie dziewczynka:) - kto wie... Gabrysia, Ida,
            Natalia to b. fajne imiona.
    • mozaika_zycia Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 29.03.06, 11:10
      Właśnie staramy się z mężem o pierwsze dziecko i od zawsze wiem, że będzie to
      albo Ida albo Ignacy Grzegorz.A najlebiej oboje na raz:)
      • mirkarolinka Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 10.08.06, 21:15
        Moj pierwszy syn bedzie mial na imie Antoni - ale dla mnie bedzie Tuniem :)
        (czyli zupelnie jak Ptaszkowski - ale nie ten paskud z Nerwusa, tylko ten
        zaradny i slodki z koscistymi kolankami i lokietkami z Malomownego) :).
        Pierwsza coreczka nie bedzie nosic borejkowskiego imienia - ale moze nastepna??
        Nie mam jeszcze wlasnych dzieci, ale posiadam o 13lat mlodszego brata -
        Grzegorza :)) (rodzice pozwolili wybrac imie - jako rekompensate za utracenie
        statusu najmlodszego dziecka w rodzinie) - nie pomylilam sie - Grzes jest tak
        samo madry jak maz Gabrysi :)) - aktualnie ma juz 8 lat :))
        • olahabe Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 11.08.06, 00:57
          Ja mam Sławka, ale absolutnie nie na pamiątkę byłego absztyfikanta Idy, a
          mojego nieżyjącego taty. Z imieniem dla dziewczyny miałabym problem, bo same
          Julie dookoła, a nic nie przychodzi do głowy...Może Irenka, na cześć mamy
          Żakowej?
          • ankq74 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 11.08.06, 09:18
            ja mam w domu 2 letniego Kubusia ( jak się nad tym głębiej zastanowic to
            chyba "na cześć" Kubusia Puchatka - mojego nieustającego idola :-).
            Natomiast w planach mamy Gabrysię :]]]]
            • klaudziol111 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 12.08.06, 20:59
              DLaczego w Jeżycjadzie nie użyto mojego ślicznego imionka buuuuuu... :]]]]]
              Oczywiście żartuję. MOja siostra jest Natalią, ale ani 1 % nie ma to związku z
              Jeżycjadą :) Strasznie dużo tych GAbriel :) JA na bierzmowanie wybiorę JUlia,
              albo DOrota
    • dori7 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 13.08.06, 11:57
      Kiedys pewnie bede miala mala Natalie :))
      • klaudziol111 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 18.08.06, 20:53
        TAk a'propos u nas w niedzielę chrzcili dziecko - Gracjana Estera - jak mogli
        je tak pokrzywdzić. Zdecydowanie wolałą bym już imię Hildegrda bądź
        Zdzisia :))) Głupie imię :/ I jak będą ją zdrabniać - Gracia ??? (graca to w
        gwarze śląskiej BOdajże noga) - Ohyda.

(mamy wolność słowa w Polsce?)
        • kasiaczekroza Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 19.08.06, 19:28
          Ja mam brata Antosia(Tunia):)
          • elas13 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 19.08.06, 20:22
            A ja syna Adriana ale to nie po Lelujce-mój syn ma 19 lat i miło mi było
            spotkać jego imię w jeżycjadzie.
            • tuskaroz Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 20.08.06, 14:27
              Do Klaudziol111, apropo chrztu Gracjany Estery: moze będą na nią mówić
              Gratka??:D
              • klaudziol111 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 21.08.06, 13:22
                MOże :) Znam tych ludzi mniej/więcej. Chyba u nas we wsi :) będą niedługo
                konkurować imionami <LOL> Był już Kevin, Miłosz :P
              • klaudziol111 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 21.08.06, 13:22
                MOże :) Znam tych ludzi mniej/więcej. Chyba u nas we wsi :) będą niedługo
                konkurować imionami <LOL> Był już Kevin, Miłosz... :P
                • emi1777 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 23.08.06, 22:49
                  Mój syn ma na imię Ignacy, ale na cześć Ojca Borejko, a nie miągwy. A córkę
                  chrzcimy 10. września wdzięcznym imieniem Łucja.
                  Chciałabym, aby byli takim rodzeństwem jak Łusia i Józinek.
                  • cytrusowa Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 24.08.06, 21:04
                    a jedno z naszych blizniakow będzie Różą Natalią nie tylko ze wzg. na ksiązki M.
                    Musierwoicz. w tych książkach tylko upewnilam sie, ze są to piekne imiona.

Róża Natalia to od dawien dawna moj typ.

Róża - piękny kwiat:-)
        • the_dzidka Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 25.08.06, 15:11
          > Zdecydowanie wolałą bym już imię Hildegrda bądź
          > Zdzisia :)))

O przepraszam, mam na drugie imię Zdzisława i obnoszę się z tym dumnie - bo to
          po dziadku, którego nie było mi dane nigdy poznać, a który był CUDOWNYM
          człowiekiem!!
          • klaudziol111 Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 03.09.06, 10:33
            jak Cię uraziłam sorry ;)
            • sara_florencja Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 03.09.06, 15:49
              Ja swoich dzieci jeszcze nie mam. Ale bardzo podobają mi się : Melania ( która
              się chyba jeszcze nie pojawiła, ale bardzo bym nie chciała żeby miała coś
              wspólnego z mamą Borejko która mi się nie podoba ), Ida, Filip i Florek i
              Fryderyk ( i znowu nie chciałabym żeby któreś było podobne do Jeżycjadowych
              bohaterów )
              • jamniczysko Re: Do mam i tatusiów - czy nazwałyście swoje dzi 13.09.06, 14:30
                Ja mam Kornela. Imię nie z Jeżycjady, ale uważam, że godne jej ;-) i dziwne, że
                w niej do tej pory żaden Kornel się nie pojawił (ale megalomanka ze mnie,
                hmmm...?).
    • dorka3333 Ida 15.09.06, 14:15
      Moja córka to Ida, ale tylko dlatego, że szukałam bardzo krótkiego imienia do
      długachnego nazwiska. Dopiero później skojarzyłam, że to iście sierpniowa Ida,
      bo urodziła się w ostatnim dniu sierpnia ;-)
      • smallwitch Też ma Idę :) 15.09.06, 16:22
        I też szukałam krótkiego imienia do długiego nazwiska, a że lubię Jeżycjadę, no to wybór padł właśnie na Idę. Tyle, że moja jest czerwcowa ;)))
        • magda_b Re: Też ma Idę :) 15.09.06, 16:43
          Twoja Idusia, Smallwitch, powinna się była urodzić 26, ładnie by to tak
          pasowało w datach :D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka