recherche 17.01.07, 12:16 www.magicpoland.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=262&Itemid=51 www.magicznapolska.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=261&Itemid=51 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uccello Re: MM w necie 17.01.07, 12:58 Dzięki recherche! Ciekawą rzecz nam na lince przywlokłaś. Kiedy pierwszy raz pojawił się w tekście przymiotnik -------niesamowity--------- Odpowiedz Link
dakota77 Re: MM w necie 17.01.07, 13:10 Ja nie pisze "ty" z duzej litery, bo to dotyczy listownej korespondencji, nie dyskusji na forum:). Co do zasadniczej kwestii- wudaje mi sie, ze nicki pisac trzeba tak, jak uzywa ich ich posiadacz. Z wielkiej lierty do tego, kto tak sie zalogowal, z malej do posiadacza tak zapisanego nicka:). Albo do wszystkich z duzej:). Mnie osobiscie wszystko jedno, z jakiej litery pisze mojego nicka ktos, kto zwraca sie do mnie:) Co do tekstu z Magicznej POlski- zawsze chetnie sie dowiaduje, co ktos mysli o Jezycjadzie, ale ciezko tamten artykul nazwac odkrywczym;) Odpowiedz Link
szprota Re: MM w necie 17.01.07, 14:06 zaimki z małej, nicki - jeśli tylko się da - z wielkiej. na gazecie nie da się wszak nadać sobie nicka pisanego z wielkiej litery. Odpowiedz Link
ready4freddy Re: MM w necie 17.01.07, 14:39 zalezy od nicka. mojego nie ma sensu pisac z Duzej Litery :) Odpowiedz Link
rapsodiagitana do ready4freddy 17.01.07, 16:08 W zasadzie od początku mnie to frapuje - możesz zdradzić rodowód swojego nicka? :) Odpowiedz Link
ready4freddy Re: do ready4freddy 17.01.07, 16:20 oczywista :) www.youtube.com/watch?v=brfEZTu0-mY to piosenka the Fat Boys (ktorych bardzo lubie) z filmu Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (ktory tez bardzo lubie, jak i cala serie). pomyslalem, ze fajnie byloby kontrolowac swoje sny tak jak Dream Warriors, bo dzieki temu byli ready 4 Freddy :) Odpowiedz Link
rapsodiagitana Re: do ready4freddy 17.01.07, 19:01 Dziękuję pięknie :) Nie wiem dlaczego mnie to dręczyło, a sama bym na odpowiedź nie wpadła, bo "Koszmar..." to jakoś nie moja bajka. Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link
jedynataka a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 12:37 "Lepiej się nie chwalić tym, że ... Lepiej się w ogóle niczym nie chwalić." może ja jestem totalnie inne pokolenie, ale fałszywa skromność i czekanie aż mnie pochwalą to chyba tylko niespełnione marzenie. Nie mówię, by popadać w przesadę, ale kurka wodna no... czasem trzeba się czymś pochwalić. Zwłaszcza, że w tym pytaniu, o ile dobrze zrozumialam, chodziło o nasz piękny kraj! Odpowiedz Link
dakota77 Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 12:41 Dla mnie tez to krygowanie sie tylko. Odpowiedz Link
uccello Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:04 No, ale pyatanie brzmiało: "Lepiej się ________n i e________chwalić tym, że:" raczej nie brzmi to jak prośba o komplementy na temat naszej Ojczyzny. Odpowiedz Link
dakota77 Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:05 Ja sbsolutnie nie odebralam tego jako dotyczacego naszego kraju, raczej spraw prywatnych. Odpowiedz Link
uccello Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:23 jedynataka napisała: >zwłaszcza, że w tym pytaniu, o ile dobrze zrozumiałam, chodziło o nasz piękny kraj!< A co do pytań zbyt osobistych ( a każdy ma swoje kryteria "zbytnosci" pytania:), albo zbyt ciasnych- wymuszających ankietową odpowiedź, MM znalazła ineligentny sposob aby się wywinąć. Dziś -okazywanie dumy z własnych osiągnięć jest akceptowane . Kiedyś nazywane to było samochwalstwem i w najlepszym razie przyjmowane było z niedowierzaniem, lub rozbawieniem. Chwalenie się było znakiem braku ogłady towarzyskiej, skrajnej naiwności, albo bycia pyszałkiem. Odpowiedz Link
dakota77 Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:31 Ale miedzyn chwaleniem sie i falszywa skromnoscia sa odcienie posrednie, z etak powiem. Mozna znac swoja wartosc, nie bedac pyszalkiem. Odpowiedz Link
uccello Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:55 Między przekonaniem o własnej wartości , a mówieniem, o tym też jest jakaś przestrzeń:) Pokolenie naszych Rodziców, 9a do takiego pokolenia zaliczyłabym Panią MM), niechętnie tę granice przekracza. To wszystko. Odpowiedz Link
uccello Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 14:56 nie 9a, a nawias -przepraszam pisałam w pośpiechu. Odpowiedz Link
dakota77 Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 15:22 A dla mnie to tylko dorabianie teorii dl falszywej skromnosci, ktora zwykle wyglada jak wymuszanie komplementow:). Tak, wiem, kiedys obowiazywala zasada "siedz w kacie a znajda cie", ale od tamtej pory sporo czasu minelo. Jestem chyba strasznym pyszalkiem- znam swoja wartosc i nie mam problemu by o tym czasem powiedziec;-))) Odpowiedz Link
ready4freddy Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 15:30 sluchajcie, o czym mowimy, bo sie zgubilem? jakim chwaleniu i skromnosci? chodzi nadal o ten artykul, czy cos nie tak ze mna? :) "Oczywiście, na przestrzeni siedemnastu tomów muszą wystąpić pewne wahania formy, ale generalnie przez cały czas saga trzyma bardzo wysoki poziom literacki." pozwole sie nie zgodzic. poziom literacki konsekwentnie jedzie w dol, niestety. nierowno i z wahaniami, ale w dol. Odpowiedz Link
uccello Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 17:12 Do readego Piszemy o pierwszej lince, do której jest doczepiony wywiad z MM. A "Kalamburki" nie nazwałabym jedynie wahnięciem. To jest moim zdaniem wybitna rzecz. Odpowiedz Link
laura-gomez Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 17:57 uccello napisała: > A "Kalamburki" nie nazwałabym jedynie wahnięciem. To jest moim zdaniem wybitna > rzecz. moim też Odpowiedz Link
ready4freddy Re: a to mi się tak średnio podoba 18.01.07, 22:41 zgadzam sie z wami. "kalamburka" jest bardzo dobra. ale to tylko pik na wykresie, taki ostry impuls :) Odpowiedz Link
rapsodiagitana Re: MM w necie 17.01.07, 14:23 "Magiczna kawiarnia/restauracja znajduje się w ... Toruniu, nazywa się "Prowansja"." O!!!! Jak miło :) Miód na serce torunianki. W ogóle z dużą przyjemnością zauważam pewne zauroczenie MM moim miastem. Odpowiedz Link