Dodaj do ulubionych

Polacy przodują w oszustwach przy płatnościach

15.07.10, 17:36
Cos podobnego ????, a na wszystkich forach w GW postowicze przekonuja mnie
ze Polska to cud gospodarczy, uczciwosci, pracowitosci, malych dlugow,
poznych emerytur, lojalnych politykow, etc. Nawet zastanawialem sie aby
tam wyemigrowac - bo kto nie chce zyc lepiej. Nawiasem mowiac to zyje w
innym panstwie cudu gospodarczego - Grecji. Ale ze wzgledu ze juz wiem (na
wlasnej skorze) jak ten cud gosporaczy w Poslce sie skonczy (po tym co
widzialem w Grecji), posiedze tutaj na miejscu i popatrze z odleglosci. Tu
przynajmniej nie musze w zimie placic za grzanie mieszkania... .No i MFW
mamy juz sa soba.... .
Obserwuj wątek
    • janci0 Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 15.07.10, 19:08
      Nie przejmuj się. Jak ci się znudzi dorabianie w Grecji, zawsze możesz wrócić do
      kraju. A ty w ogóle zrozumiałeś o czym był ten artykuł?
      • eu_ropejczyk Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 15.07.10, 19:45
        Nie dorabiam w Grecji - Jestem Grekiem, i juz jeden cud gospodarczy mam za
        soba. Wlasnie zaczelismy go splacac.
        • Gość: Agata Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac IP: 92.29.23.* 15.07.10, 21:33
          eu_ropejczyk napisał:

> Nie dorabiam w Grecji - Jestem Grekiem, i juz jeden cud gospodarczy mam za
          > soba. Wlasnie zaczelismy go splacac.

Tera rozumiem, dlaczego na calym swiecie Grecy uwazani sa za najglupszych ludzi
          na ziemi.
          • eu_ropejczyk Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 15.07.10, 21:59
            Mistrzow mamy przed soba, juz nas przegoniliscie. Raz Polska oglosila
            bankructwo w 1989 roku, a teraz przygotowuje sie do drugiego. A skad masz
            takie informacje, jak na razie to oPolakach w USA, Niemczech itp, kraza
            niezbyt cenzurowane dowcipy np. "Jedzcie na wakacje o Polski, wasze
            samochody juz tam sa".. i temu podobne. Podejrzewam ze wynia to ze wielkiego
            szacunku ktory maja do Was
            • Gość: Agata Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac IP: 92.29.23.* 15.07.10, 22:09
              Polska nie przygotowuje sie do zadnego bankructwa a wrecz przeciwnie, jest
              liderem europejskim.
              W 1998 roku Polska nie zbankrutowala, tylko byla na krawedzi bankructwa przez
              to, ze przez ponad 50 lat byla panstwem o utroju socrealistycznym, od 20 lat
              Polska nadrabia 50 letnie straty i w nwjblizszych 10 latach przegoni grecje juz
              nie tylko gospodarczo, ale rowniez pod wzgledem poziomu zycia.

Zyje w UK od ponad 30 lat, w tym czasie bardzo duzo podruzowalam zawodowo, w USA
              tez bywalam wiele razy i uwierz mi, ze nawet polish jokes sa tak malutkie w
              porownaniu do greckiej glupoty, ze z podniesiona glowa moge popatrzyc ci sie
              prosto w oczy i powiedzic ci, jestes polaczku glupi, jak grek.
              • eu_ropejczyk Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 15.07.10, 22:45
                Za duzo TVN24 ogladasz i w koncu to uwierzylas. Panstwa przodujace nie
                exportuja taniej sily roboczej do innych krajow. CO do dlugow, to jak na
                razie Poska ma 15 x KB, a Grecja 8 x PKB. Polska renegocjowla swoje dlugi,
                czyli oglosila niewyplacalnosc. ALe to i tak nie ma znaczenia. Ja tez
                podruzuje po EU, i mam od 15 lat pracownikow z Polski. Z tad umiem
                doskonale jezyk i ludzi. Nie jestem polakiem, zlotko moje. A tak szczerze
                mowiac to bym chcial, bo bardzo mi sie ten kraj podoba (no z malymi
                wyjatkami), ale to drobiazg. ALe po co calty ten zament, ja nie napisalem
                tego artykulu, ale jakis dziennikarz. Ja tylko skomentowalem, i porownalem
                do innych specjalistow w tej dziedzinie. Puszczja ci nerwy, a to bardzo
                zle w rzyciu, jezeli tak latwo sie urzywa slow niecenzurowanych dal kogos
                innego. Pozdrwienia z Athens
              • prawdaczasu Nie żebym zgadzał się z Twoim przedmówcą ale... 16.07.10, 11:32
                " Polska nie przygotowuje sie do zadnego bankructwa a wrecz przeciwnie, jest liderem europejskim."

To ,że nie zbankrutowaliśmy to efekt tego ,że jest u nas duza szara strefa,ludzie zaradni i przedsiębiorczy i to jako tako łagodzi efekty ustroju w którym żyjemy. Mój tato ma około 15 lat do emerytury. Wątpie ,żeby ją dostał. O sobie nie mówie ba mam nadzieję ,że po totalnym bankructwie (daję nam właśnie do około 15 lat) powstanie normalny kapitalizm bez przymusu ubezpieczeń.

"przez ponad 50 lat byla panstwem o utroju socrealistycznym, od 20 lat, Polska nadrabia 50 letnie straty i w nwjblizszych 10 latach przegoni grecje juz nie tylko gospodarczo, ale rowniez pod wzgledem poziomu zycia."

50 lat była socjalistyczna-sowiecka, na 3 lata została kapitalistyczna od 1988 (ustawa Wilczka) do 1991 po czym śmiało spowrotem wkroczyła dzięki NSZZ Solidarność na drogą lekkiego socjalizmu i tak zwiększając go coraz bardziej dołączyła w 2004 do budowanego od 1992 r (UE) socjalizmu Europejskiego.
                Pisanie triumfalne ,że przegonimy Grecję jest bezczelną manipulacja jakiej na stronach i w komentarzach GW pełno.
                To,że przegonimy Grecję jeśli ta będzie miała zapaść finansową wcale nie oznacza,że nasz poziom ,życia się poprawi (mamy wzrost gospodarczy bliski zera i bardzo szybko rosnący dług publiczny). Być może bedzie lepszy niż w Grecji ale ani odrobine lepszy o tego co mamy teraz.
                • eu_ropejczyk Re: Nie żebym zgadzał się z Twoim przedmówcą ale 16.07.10, 13:23
                  Zamiast gonic Grekow, a potem pewno Grecy beda gonic Polakow, proponuje
                  zbiorowo reka w reke pogonic politykow z tych obu wybitnie rozwinietch i
                  powaznych panstw. Proponuje obie ekipy rzadzace wsadzic na sile do jednego
                  samnolotu, ustawic te wspaniale procedury ktore zapozyczymy od Waszego
                  panstwa, i wyslac na wycieczke. Pana premiera Grecji Papandreosa, to ja
                  wlasnymi rekami wcisne do tego samolotu. Pogrzeb proponuje jeszcze raz
                  zrobic w Delfach albo w Mykenach, z calym honorem, obok grobu Agamemnona,
                  najlepiej z zbiorowo, dla pewnosci ze nikt sie nie wysmyknie. JEST TO
                  JEDYNE SPOSOB aby w koncu mozna bylo zyc spokojnie. Wiem oskarzycie mnie
                  ze mam terrorystyczne zapedy, ale jak wiadomo gwalt rodzi gwalt.
          • eu_ropejczyk Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 15.07.10, 22:07
            A co bylas na robotach w Grecji, popracowas za pol darmo i na czarno i ci
            glupio teraz. A moze robilas inne roboty w Grecji, i dlatego teraz wylewasz
            cala zlosc z siebie...
            • Gość: Agata Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac IP: 92.29.23.* 15.07.10, 22:16
              eu_ropejczyk napisał:

> A co bylas na robotach w Grecji, popracowas za pol darmo i na czarno i ci
              > glupio teraz. A moze robilas inne roboty w Grecji, i dlatego teraz wylewasz
              > cala zlosc z siebie...

Go Grecji czasami jezdze na wakacje. Jestem Brytyjka, urodzona, wyksztalcona w
              UK i praca w Grcji zebym nie wiem, jak chciala po przeliczeniu na funt bylaby
              niczym innym, jak zwyklym zebractwem.

Wiec moja odpowiedz jest NIE, nie osiagnelam dna, jak ty polaczku, zeby pracowac
              w Grecji, zostawiam to tobie, prace i cale twoje greckie ubustwo i msciwoasc
              oraz oczywiscie slawna na calym swiecie grecka glupote, ktory w polaczeniu z
              polaczkowatoscia jest spotegowana do granic niemozliwych do opisania.

Zagnak kolege greka-chama-polaczka.
              • Gość: aa Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac IP: *.tbcn.telia.com 15.07.10, 22:35
                Do Agaty!Znam wielu wyksztalconych Brytyjczykow i takiego kubla
                slownych pomyj nikt by z nich nie wylal. A Grecy jako ludzie maja
                bardzo dobra opinie w Europie. Wez pigulki, moze przyhamujesz
                frustracje.
                • Gość: Lolo Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac IP: *.dclient.hispeed.ch 15.07.10, 23:02
                  Popieram 'aa' ze Szwajcarii
              • eu_ropejczyk Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 15.07.10, 22:47
                Jak mozesz byc brytyjka, skoro mowisz ze wyjechales 30 lat temu. A,
                zmienilas swoja ojczyzne, i postanowilas zostac brytyjka, ciekawe podejscie
                patriotyczne. Nazywajac sprawe po imeinu, przestalas byc Polka i zostalas
                Brytyjka, czyli sprzedalas sie. I znowu, puszczaja ci nerwy, a to duzy minus
      • eu_ropejczyk Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 15.07.10, 19:49
        Zrozumialem, powinien byc zatytuowany,
        "Polacy w bardzo szybkim tempie nauczyli sie jak wybierac pieniadze z UE".
        Mimo ze jest wiele panstw ktore w tej materii przodowaly, Polacy okazali sie
        lepsi w tym fachu. Zostawiajac daleko w tyle starych czlonkow UE. Pozdrowka
        z Aten
        • prawdaczasu Też bym dał taki tytuł :) 16.07.10, 11:36
          Niemcy z Francją nie przewidzieli budując UE,że Polacy mają już 50 lat doświadczenia życia w realnym socjaliźmie sowieckim i w skomplikowanym biurokratycznym socjaliźmie europejskim doskonale sobie poradzą :D
    • kosmiczny_swir Życie w Polsce: Kantuj i nie daj się okantować. 15.07.10, 19:28
      Życie w Polsce: Kantuj i nie daj się okantować.

Życie w Polsce jest tak denerwujące, bo na każdym kroku trzeba uważać, żeby
      ktoś ciebie nie okantował.

Jesteśmy społeczeństwem zatomizowanym. Dla Polaka liczą się "swoi" - rodzina i
      kolesie.

Efektem tego jest to, że tracimy na oszukiwanie i na obronę przed oszustwami
      energię którą moglibyśmy wykorzystać na rozwój. Nie jest przypadkiem, że
      najbardziej rozwinięte są społeczeństwa w których uczciwość jest normą.

Nadmierna i biurokracja, restrykcyjne przepisy i papierologia też jest efektem
      braku zaufania - prawodawcy sami kantują, więce wiedzą, że obywtatel też
      będzie kantował, wobec czego nigdzie w urzędzie nie wierzy się petentowi i
      wszędzie i na wswzystko muszą być zaświadczenia.

O ile w innych narodach, zakłada się, że ludzie z natury są uczciwi, to w
      polskim społeczeństwie założenie jest odwrotne. Sami sobie rzucamy kłody pod
      nogi. Nasz brak uczciwości jest naszą kulą u nogi która nigdy nie pozwala nam
      dogonić świata.
      • eu_ropejczyk Re: Życie w Polsce: Kantuj i nie daj się okantowa 15.07.10, 19:46
        Nie tylko WY.
        Pozdrowka z Aten
      • prawdaczasu Brak uczciwości. 16.07.10, 11:46
        Widzę,że stara moralność kalego ma się wspaniale :)
        Jak UE tworzy bzdurny przepis o emisji CO2, ograniczeiach ilościowych produkcji , wymogach na "dotacje" od wcześniej zabranych nam pieniędzy to jest ok.
        Jak już Polacy sobie z tym radzą to jest be i oszustwo.
        Przykład idzie z góry !!
        Ale sam sobie odpowiedziałeś w jednym z akapitów.
        "Nadmierna i biurokracja, restrykcyjne przepisy i papierologia też jest efektem braku zaufania"
        Mamy to zakodowane od 1945 i dobrze ,bo okazuje sie ,że sowiecki socjalizm chociaż raz sie na coś przydał - Polacy nauczeni dośiadczeniem PRL poradzą sobie w UE.

"Jesteśmy społeczeństwem zatomizowanym. Dla Polaka liczą się "swoi" - rodzina i kolesie."
        Całe szczęście,że więzi rodzinne i przyjaźnie są tu jeszcze jakąś ostoją.
    • kibic_rudego KOR, S i ich króliki rządzą nie ma co się dziwić 15.07.10, 19:39
      • Gość: maxx Re: KOR, S i ich króliki rządzą ... IP: *.seg19.ucf.edu 15.07.10, 22:03
        Niezaleznie od tego KTO w Polsce rzadzi to... Polska wciaz jest
        pelna malych, nienawistnych (i niezbyt blyskotliwych) ludzikow
        w rodzaju "kibica rudego"!
        • eu_ropejczyk Re: KOR, S i ich króliki rządzą ... 15.07.10, 22:49
          EEE tam, jeden zartobliwy post zrobilem, a setka rozutrzonych ludzi sie
          odezwala. No dobra, COFAM wszystko, Polacy nie kradna tak duzo, ale maja
          iditow urzednikow ktorzy jezdza do Brukseli i mowia ze Polacy Kradna.
    • swiatlo Zawsze wiedziałem że Polska to naród cwaniaków 15.07.10, 19:46
      Cwaniak - to ktoś kto wie lepiej i umie się ustawić.
      Frajer - to ten kto zasuwa.
      Jesteśmy narodem cwaniaków. Tu się posmaruje, tu się wymiga, tu się zakombinuje,
      i jakoś idzie. A frajerzy w UE niech na nas zasuwają.
      • eu_ropejczyk Re: Zawsze wiedziałem że Polska to naród cwaniakó 15.07.10, 20:33
        Nie damy odebraz sobie prymu. Ty my jestemy najcwansi w UE, po Wlochach.
        Wiec spokojnie, najpierw starsi a potem mlodsi czlonkowie UE. Pozdrowka z
        Aten
    • Gość: / Polacy przodują w oszustwach przy płatnościach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 20:45
      polaczki: złodzieje, nieroby, pijaki, małe cwaniaczki, oszuści,
      generalnie - zakała współczesnej Europy. Nawet Rumuni są lepsi.

a jak się polaczki modlą co niedziela..... a od poniedziałku od nowa
      kraść i oszukiwać.....

żałosne
    • Gość: all Polacy przodują w oszustwach przy płatnościach IP: *.olsztyn.mm.pl 15.07.10, 21:17
      Ale wy piszecie głupoty aż strach pomyśleć to nie o to wogóle chodzi
      tylko urzędnicy którzy sprawdzają i kontolują czepiają się nawet
      głupot nie tak jak urzędnicy z innych krajów i dlatego to tak
      wygląda.
    • Gość: Agata Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac IP: 92.29.23.* 15.07.10, 21:32
      eu_ropejczyk napisał:

> Cos podobnego ????, a na wszystkich forach w GW postowicze przekonuja mnie
      > ze Polska to cud gospodarczy, uczciwosci, pracowitosci, malych dlugow,
      > poznych emerytur, lojalnych politykow, etc. Nawet zastanawialem sie aby
      > tam wyemigrowac - bo kto nie chce zyc lepiej. Nawiasem mowiac to zyje w
      > innym panstwie cudu gospodarczego - Grecji. Ale ze wzgledu ze juz wiem (na
      > wlasnej skorze) jak ten cud gosporaczy w Poslce sie skonczy (po tym co
      > widzialem w Grecji), posiedze tutaj na miejscu i popatrze z odleglosci. Tu
      > przynajmniej nie musze w zimie placic za grzanie mieszkania... .No i MFW
      > mamy juz sa soba.... .

Ile ty masz lat, ze nie jestes w stanie zrozumiec tego co czytasz?
      • eu_ropejczyk Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 15.07.10, 22:01
        7,
        • Gość: Agata Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac IP: 92.29.23.* 15.07.10, 22:12
          eu_ropejczyk napisał:

> 7,

Czy to 7, to ilosc slow, ktore udalu ci sie wychwycic z calosci artykulu?
          • eu_ropejczyk Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 15.07.10, 22:51
            Zluzuj troche, usmiechnij sie, Takie ladne slonce tam teraz macie w
            Anglii.Przyjedziesz do Grecji, popijesz troche, potem wrocisz do tej twojej
            nowej ojczyzny, skoro ta stara ci nie odpowiadala - patriotko.

• Gość: zbs @Agata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 22:01
        Nie wiem naprawdę cóż takiego niezrozumiałego dla ciebie jest w komentarzach
        kolegi z Grecji? Ewidentnie to ty masz jakiś problem z czytaniem ze
        zrozumieniem. No i te inwektywy.... Czyżby napięcie przedmiesiączkowe? Osobisty
        uraz do jakiegoś Greka? Jeśli nie masz nic do napisania, to pisz to na jakimś
        innym forum. Ile ty masz lat? Nie znasz żadnego dowcipu o Polakach?
        Kolegę z Grecji pozdrawiam - he he - z chwilowo gorętszej od Grecji Polski! Jasas!
        • Gość: Agata Re: @Agata IP: 92.29.23.* 15.07.10, 22:12
          Gość portalu: zbs napisał(a):

> Nie wiem naprawdę cóż takiego niezrozumiałego dla ciebie jest w komentarzach
          > kolegi z Grecji? Ewidentnie to ty masz jakiś problem z czytaniem ze
          > zrozumieniem. No i te inwektywy.... Czyżby napięcie przedmiesiączkowe? Osobisty
          > uraz do jakiegoś Greka? Jeśli nie masz nic do napisania, to pisz to na jakimś
          > innym forum. Ile ty masz lat? Nie znasz żadnego dowcipu o Polakach?
          > Kolegę z Grecji pozdrawiam - he he - z chwilowo gorętszej od Grecji Polski! Jas
          > as!

O, nastepny tytan intelektu nie potrafiazy zrozumiec tekstu, ktry czyta.

Jezeli nie wiesz o czym mowa, to wroc sie do tekstu artykulu i do tekstu kolegi
          "greka", jezeli posiadasz choc sladowe slady inteligencji, ktora rozni nas ludzi
          od zwierzat, zapewniam cie, ze nie bedziesz mial najmniejszych problemow ze
          zrozumieniem tego, czego nie zrozumial kolega polaczek "grek".
          • positum Re: @Agata 15.07.10, 22:50
            Jestem z MENSY - mam 168 IQ droga Agato, czego i tobie życzę!
            Rozumiem tekst KTRY czytam i znam się na frustratach obojga płci.
            Kobiety są bliższe naturze, czyli zwierzętom i roślinom - po co zadajesz sobie ten ból udowadniania, że tylko TY zrozumiałaś ten tekst i dlaczego tak agresywnie atakujesz nieznane sobie osoby? To nieznośne napięcie? Upał? Brak samca?
          • eu_ropejczyk Re: @Agata 15.07.10, 22:54
            Nie jestem POLAKIEM, jak Boga Kocham. Mam od 15 lat Polakow w pracy, jezdze
            bardzo czesto do Polski (podoba mi sie, poza paroma wyjatkami) i nauczylem
            sie jezyka obyczajow, kultury itp. W tej chwili sadze ze zanm wasza kulture
            lepiej niz wileu Polakow, ktorzy nagel zostali Brytyjczykami.
        • eu_ropejczyk Re: @Agata 15.07.10, 23:12
          Ale takiego, takiego premiera jak my to WY nie macie. Nasz przechodzi kazde
          ludzkie pojecie glupoty, no jedyne co umie to dobrze gada po Angielsku, i
          wszystkim sie wydaje ze ten facet ma cos do powiedzenia madrego.
    • Gość: r0b0l prawy, sprawiedliwy i Prawie Obywatelski naród IP: *.e-wro.net.pl 15.07.10, 22:04
      komuna zza grobu się smieje, jakie rządy i politycy taki naród

Tylko czemu do chooja pana jestem uczciwy i biedny równocześnie??????

Sam sobie odpowiem: bom głupi
    • Gość: aa Za to mamy najwyższy odsetek katolików. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.10, 22:06
      Przecież nie jest ważne, czy Polska będzie krajem ludzi uczciwych
      czy złodziei. Najważniejsze, aby była katolicka.
    • eu_ropejczyk Zluzujcie troche 15.07.10, 23:05
      Prezeciz moj komentarz byl pelen autosarkazmu w stosunku do Grecji. Bez
      paniki, to MY jestesmy najlepsi w wyprowadzaniu kasy i BASTA. Nie damy sie,
      ani naszemu glupiemu premierowi ani MFW ani wam. Bedziemy dalej wybierac
      kase z UE lepiej niz Polacy. I pozmieniamy wam urzednikow na bardziej
      inteligentnych aby nie jezdzili juz do Bruksel i skarzyli sie na swoich
      wspolplemiencow ze kradna. Bo to wstyd. Grekow (czyli nas) i tak nie
      dogonicie w tym fachu - lata praktyki, a wy za mlodzi jestescie w UE. No i
      macie takich ambitnych bylych patriotow (patrz AGATA) ze az strach sie bac
      • eu_ropejczyk Tragedia 16.07.10, 10:51
        Z Wami to jest Tragedia. Chyba tylko po piwie mozna normalnie rozmawiac.
        Zaraz wychodza jakies historyczne zasiedlenia w glowie, "to zachod winny",
        "wystapic UE", "sprzedali nas", "gdyby nie komunizm, to bylibysmy
        najlepsi" etc. Normalnie paranoja. Spokojnie. Powiedzialem, Polacy nie
        kradna, jako jedyni w UE rozliczaja sie co do centa. Maja za to tak
        inteligente, sprawne i rozwiniete organy panstwowe (urzednikow
        budzetowki), ze jeden blad niewinnego Polaka, powoduje ze zaraz ten
        urzednik dzwoni do Brukseli i skarzy sie na to ze kradna. InnI czlonkowie
        UE nawet powaznie sie zastanawiaja jak skopiowac caly system panstwowy
        Polski. Tutaj w Grecji, juz kopiuja system procedor ktore w Polsce
        gwarantuja bezpieczne przewozenie samolotami glowy panstwa. Moim zdaniem
        jak tylko skopiuja ten wspanialy system bezpieczenstwa lotniczego, to
        zapakujemy do samolotu naszego premiera z jego cala swita.... . i ..
        bedzie spokoj. Potem bedzie go mozna chowac pod Akropolem, na Delfach albo
        gdzies indzie (z Honorami zawsze) , ale bedzie spokoj, raz na zawsze. Taki
        premier nam sie trafil, az strach sie go bac. Gratuluje Wam procedor,
        naprawde nigdy by mi do glowy nie przyszlo, ze system panstwowy zle dziala
        w Polsce.
    • knock.out.4 Mylący tytuł 16.07.10, 00:38
      chodzi oczywiście o mafię urzędniczą niszczącą nasz biznes.
      • eu_ropejczyk Re: Mylący tytuł 16.07.10, 01:07
        eeeee, tam. gadasz. poza miafia urzednicza ktora jest fakt, skrajnie
        idiotyczna prawie taka jak nasza rodzima - grecka, Polacy tez troszke reke
        dokladaja do miodu, az sie im trudno powstrzymac. Od lat robie businessy z
        Polakami.
    • Gość: goscUSA Polacy przodują w oszustwach przy płatnościach IP: *.itt.com 16.07.10, 01:04
      Te oszustwa to np branie doplat rolniczych za fikcyjne uprawy, tu
      polacy sa przodownikami, ale te polskie cechy sa tak znane jak
      polskie zlodiejstwo.
      • heyah.banana Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 16.07.10, 07:40
        Pierdolisz. Wzrost liczby wykrytych nieprawidłowości świadczy o
        sprawniejszym systemie kontroli.
        • rockville Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 16.07.10, 08:08
          heyah.banana napisał:

> Pierdolisz. Wzrost liczby wykrytych nieprawidłowości świadczy o
          > sprawniejszym systemie kontroli.
          Nie pie....
    • Gość: rockville Polacy przodują w oszustwach przy płatnościach IP: 96.241.32.* 16.07.10, 06:49
      Pragne w imieniu wszestkich Polakow , w imieniu mojej rodziny i wlasnym,
      przeprosic UNIE za te nieprawidlowosci. Jestesmy dozgonnie wdzieczni
      Bruxeli za to, ze zrobila nas Europejczykami. Wiemy, ze bez Waszej
      pomocy ciagle byli bysmy Polakami. Nigdy nie zapomnimy, ile pieniedzy
      UNIA nam daje i uczucia wdziecznosci i podziwu wpoimy w nasze
      europejskie dzieci.Juz od najmlodszych lat bedziemy uczyc nasze dzieci,
      ze bez UNII byly by niczym, a ja jak mi sie corka urodzila, to kupilem
      wozek dzieciecy w kolorze niebieskim- kolorze UNII. Wstydzimy sie za
      tych oszustow, izapewniamy towarzyszy z Bruxeli, ze wywieziemy ich na
      taczkach !
    • uzdek98 nalezy sie to nam polakom za zabory i II wojne... 16.07.10, 08:41
      i za to ze nas zachod sprzedal ... podobnie jak nasi bracia z afryki uwazamy,
      ze zachod musi nam placic za krzywdy, ktorych doznalismy... bo to nie nasza
      wina byla...
    • Gość: Michael Polacy przodują w oszustwach przy płatnościach IP: 89.204.153.* 16.07.10, 09:18
      Na szczęście coraz więcej ugrupowań politycznych wycofuje swoje poparcie dla
      obecności Polski w UE. Wkrótce Niemcy wypowiedzą ze stroną polską traktat
      Schengen. Przyczyny? Polacy zagranicą kradną na potęgę, jak widzę samochód z
      polską rejestracją to dzwonię od razu na policję bo w 2 na 3 przypadków to
      złodzieje. Rozwijajcie się, budujcie, ale zostawcie Europę i Europejczyków w
      spokoju. Dlaczeog nie integrujecie się z Ukrainą, Rosją a pchacie się, tam
      gdzie Was nie chcą?
      • rockville Re: Polacy przodują w oszustwach przy płatnościac 16.07.10, 10:27
        Gość portalu: Michael napisał(a):

> Na szczęście coraz więcej ugrupowań politycznych wycofuje swoje
        poparcie dla
        > obecności Polski w UE. Wkrótce Niemcy wypowiedzą ze stroną polską
        traktat
        > Schengen. Przyczyny? Polacy zagranicą kradną na potęgę, jak widzę
        samochód z
        > polską rejestracją to dzwonię od razu na policję bo w 2 na 3
        przypadków to
        > złodzieje. Rozwijajcie się, budujcie, ale zostawcie Europę i
        Europejczyków w
        > spokoju. Dlaczeog nie integrujecie się z Ukrainą, Rosją a pchacie się,
        tam
        > gdzie Was nie chcą?
        Przeciez my jestesmy EUROPEJCZYKAMI !! Czy nie slyszales "Leeeeeeeec
        Malysz
        Leeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
        eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
        eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
        eeeeeeeeeeec "
      • prawdaczasu Też widzę. 16.07.10, 11:55
        "jak widzę samochód z polską rejestracją to dzwonię od razu na policję bo w 2 na 3 przypadków to złodzieje."

Jak widzę komentarze z takim sformułowaniem to cieszy się moje serce bo w każdym takim przypadku widzę,że "europejskie" ksenofobiczne durnie już poza Polską.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka