Dodaj do ulubionych

Wózki widłowe do magazynu

IP: *.centertel.pl 03.04.14, 13:05
Hej, poszukuję pomocy dotyczącej wyboru wózków widłowych. Mam takie pytanie: Czy warto zainwestować w mechaniczy system składowania rzeczy drobnych. W moim magazynie składujemy właśnie takie elementy i fakt że jest to uciążliwe. Widziałem że takie systemy oferuję między innymi niemiecka firma Jungheinrich ale nie wiem za bardzo jak to działa i czy to się opłaca ? Może ktoś ma taki system i podzieli się ze mną swoją opinia na ten temat ?
Obserwuj wątek
    • Gość: kromatik Re: Wózki widłowe do magazynu IP: 83.142.195.* 10.04.14, 10:01
      Cześć, mi sie taki system wzrócił w dużym stopniu i wydaję mi sie że nie jestem jedyny ;). Mam system walaśnie JH i jest dzieki niemu o wiele mniej roboty. Jeśli chcesz zaoszczędzić czas i pięniądze myśle że taki system rozwiąże tą sprawę :)
      • pandorcia0806 Re: Wózki widłowe do magazynu 16.04.14, 19:15
        Gdybyście potrzebowali czegoś na wymianę do tych wózków widłowych to całkowity osprzęt możecie znaleźć na ehak24 pl. Bardzo tanio i przesyłka szybko dochodzi do adresata. Poza tym wieloletnie doświadczenie tej firmy pozwoliło zgromadzić w ich ofercie towary przetestowane przez rzetelnych dostawców, którzy są ich partnerami biznesowymi od wielu lat.
        • Gość: Mortonn Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.14, 14:15
          Co do osprzętu do widłowych to świetny wybór mają w ECI
          Mam od nich kilka rzeczy
          • Gość: Anagram Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.nsk.net.pl 22.10.14, 18:50
            Ja osprzęt do widlaków kupuję tylko na ehak24 pl. To jest jedyna firma, która ma tak świetny sprzęt w tak przystępnych cenach, a i dowóz zakupionego towaru to tak naprawdę kwestia godzin, a nie dni.
            • Gość: Metatron Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.nsk.net.pl 29.10.14, 10:23
              Muszę się zgodzić; kilka miesięcy temu przeglądałem fora internetowe szukając nowego dostawcy osprzętu do widlaków, bo stary nawalił na całej linii... masa osób polecała ehak24 pl, więc i ja zaryzykowałem; opłacało się! jeden z lepszych sprzętów z jakimi miałem do czynienia, a to w rozsądnej cenie.
              • Gość: Gościu Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.nsk.net.pl 23.12.14, 12:17
                A wiecie, że ten ehak24 pl to rzeczywiście dobra firma jest?! Myślałem, że jakaś podpucha czy coś i zaryzykowałem z pewną tanizną. Szok! Działa i to całkiem nieźle! Więc pewnie zajrzę do nich jeszcze!
            • Gość: Dromader Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.nsk.net.pl 23.12.14, 11:59
              Witam!
              Trochę mi się wózek ostatnio popsuł i osprzętu szukałem, taniego ale w miarę dobrego jakościowo. Sprawdziłem ten ehak24 pl i potwierdzam, że warto u nich zaopatrywać się w profesjonalny sprzęt!
    • andrassipio Re: Wózki widłowe do magazynu 01.07.14, 10:40
      JH to niemiecka jakość - nic się nie będzie psuło ;)
      Zresztą chodzą słuchy po mieście, że serwis mają dobry.
    • smart_project Re: Wózki widłowe do magazynu 08.07.14, 10:35
      Witam,

Jeśli miałbym odpowiedzieć na pytanie: czy się opłaca? - odpowiedziałbym: to zależy.
      Zebrałbym dane m.in. o:
      - kosztach wdrożenia i utrzymania takiego systemu (a samych rozwiązań jest przynajmniej kilka!)
      - planowanym rozwoju struktury zapasu (ilości, rodzaju składowanych elementów)
      - zyskach z wdrożenia (czas pracowników, błędy/uszkodzenia, czas realizacji zlecenia)
      - itd.

Liczby odpowiedzą na pytanie.
      Oczywiście wzrost efektywności procesu jest bardzo duży, jednak czy na tyle duży, żeby zwrócić koszty inwestycji? Organizując tego typu rozwiązanie w magazynie udało mi się również dostarczyć inne ciekawe rozwiązania poprawiające efektywność, warto mieć to na względzie.

Pozdrawiam,
      Mikołaj
    • goodbetter Re: Wózki widłowe do magazynu 23.09.14, 10:43
      ja kupowałem do firmy wózki widłowe innego producenta, ale też w ty systemie - dobry sprzęt i ułatwia pracę. Jest dosyć drogi - dlatego bralismy go w Leasingplus, przy czym naprawde przyspieszyłm nam pracę.
      • Gość: Mordka Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.nsk.net.pl 29.10.14, 10:36
        Kojarzysz producenta? Bo ja ostatnio na ehak24 pl znalazłem świetny osprzęt do widlaków i zastanawiam się teraz nad kupnem samego wózka nowego.
        • Gość: Marakesz Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.nsk.net.pl 10.11.14, 17:02
          Ja często korzystam z ehak24 pl. Kupuję tam właśnie osprzęt do wózków widłowych i jeszcze nigdy się nie zawiodłem.
          • Gość: Kamillek Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.nsk.net.pl 26.11.14, 20:50
            Ja podobnie - pełen osprzęt do widlaków to tylko na ehak24 pl.
            • Gość: Irek Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.nsk.net.pl 17.12.14, 21:41
              Polecam sklep ehak24 pl - świetny sprzęt do wózków widłowych można u nich dostać.
              • Gość: kamil Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.12.14, 06:24
                dobrze wiedziec, ze jest taki taki. Wozki widlowe toyota szczecin mozna znalezc tez w IPZ. Dla mnie zawsze liczy sie duzy wybor wraz z jakoscia a oni wlasnie to lacza
              • Gość: Franek70 Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.nsk.net.pl 24.12.14, 12:23
                Osprzęt do widlaków to tylko z ehak24 pl -> szybko, tanio, konkretnie!
              • Gość: jacek12 Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.14, 16:44
                dla mnie najbardziej sprawdza się elektro complex, dużo już wózków kupowałem i serwisowałem i mam duże pozytywnego doświadczenie
            • Gość: Kolo20 Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.nsk.net.pl 19.12.14, 20:41
              Osprzęt do wózków widłowych kupujemy z polecanego przez wielu ehak24 pl -> szybka dostawa, tanio, dobry sprzęt.
          • Gość: archer Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.15, 20:19
            u nas jsli chodzi o automatykę przemysłową w tym zakresie, też sporo ułatwia. Wózki automatyczne mamy od Cassioli - www.cassioli.pl/on-line/pl/Home/Produkty/Wozkiautomatyczne.html - tu można więcej poczytać na ten temat.
        • Gość: Komentator Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.nsk.net.pl 23.12.14, 12:20
          Ehak24 pl ma bardzo dobry osprzęt do widlaków. Cenowo taniej nie znajdziesz, a jakościowo też wyższa półka.
          • Gość: marvel Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.15, 14:16
            teraz automatyka przemysłowa w tym zakresie ma wiele rozwiązań, jeśli chodzi o wózki automatyczne dobrej jakości mają tutaj - www.cassioli.pl/on-line/pl/Home/Produkty/Wozkiautomatyczne.html ich sprzęt mamy na magazynie i póki co służy jak należy.
            • Gość: miastek Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.15, 15:36
              wozki widlowe TOYOTA i innych dobrym firm mozesz kupic w ipz www.ipz.com.pl/. Ja juz jakis czas temu zakupilem u nich dwa takie sprzety i bez problemu radza sobie na hali i nie sa awaryjne
    • tomasz.rzesz Re: Wózki widłowe do magazynu 28.11.14, 11:23
      Co do wózków widłowych to musisz też zwracać uwagę na jego wielkość - jeśli teren po którym będzie jeździć będzie nierówny i nieutwardzony to wtedy mały wózek może nie zdać egzaminu. W magazynie w którym pracuję korzystamy z wózków widłowych różnych firm, ale osobiście najwygodniej i najsprawniej pracuje mi się na wózkach Clark (z firmy Suret). Kupiliśmy tam trzy albo cztery wózki widłowe o udźwigu od 4T do 5T.
      • Gość: marvis4562 Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.15, 20:27
        wiadomo, oczywiście trzeba mierzyć siły na zamiary i przed zakupem wózków automatycznych czy widłowych na magazyn uwzględnić też dostępną powierzchnię i rodzaj transportowanych materiałów. U nas ze sporą pomocą przyszła tutaj firma Cassioli - www.cassioli.pl/on-line/pl/Home/Produkty/Wozkiautomatyczne.html
    • Gość: mariush35 Re: Wózki widłowe do magazynu IP: 5.174.219.* 27.02.15, 09:24
      automatyczne rozwiązania dla magazynu zawsze są w cenie, bo pomagają zaoszczędzić czas a w dalszej perspektywie - przynajmniej u nas na zakładzie tak to funkcjonuje - okazały się być dobra inwestycją dla budżetu. Zaopatrywaliśmy się w sprzęt w firmie Cassioli i jesli chodzi o systemy automatycznego magazynowania i pakowania mają spory wybór.
    • Gość: colorline Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.static.gprs.plus.pl 28.04.15, 15:14
      Wózki widłowe tej firmy, której szukasz ma w swojej ofercie np. firma elektro-complex.pl z Warszawy. Zainteresuj się ich ofertą i najlepiej dopytaj osób tam pracujących bo na pewno Ci doradzą w jaki wózek najlepiej zainwestować do Twoich potrzeb
      • Gość: tomtom3 Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.dynamic.chello.pl 02.06.15, 00:13
        Wiem z doświadczenia, że PrestigeTires oferuje opony do wózków widłowych - wszystkie rozmiary, od 8 do 20 calowych.
        • Gość: wt Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.play-internet.pl 07.06.15, 10:30
          Rowniez polecam Prestige Tyres! Wysoka jakosc w korzystnej cenie
    • szymianiuk90 Re: Wózki widłowe do magazynu 07.12.15, 14:52
      Myślę, że przydatne informacje na temat wózków widłowych, ich podziałów oraz parametrów znajdziesz pod tym adresem: wozki-jezdniowe.blogspot.com/2015/12/wozki-widowe-parametry-techniczno.html
    • strefa_dotacji Re: Wózki widłowe do magazynu 26.05.16, 17:57
      Pozyskamy bezzwrotne dofinansowanie z ZUS na zakup: wózek widłowy, podnośnik, żuraw, podest i inne. !!!

Nasza firma zajmuje się kompleksowym doradztwem w sprawie pozyskiwania środków finansowych dla firm oraz przygotowaniem odpowiednich dokumentów, tak by te środki otrzymać.
      W pierwszej kolejności ustalamy potencjał otrzymania dofinansowania zgodnie z katalogiem działań oraz posiadaną wiedzą, następnie rozpoczynamy proces sporządzania wniosku. Gwarantujemy, że przeprowadzimy Cię przez cały ten proces szybko i w jak najmniej uciążliwy sposób.

Środki pozyskane dzięki dofinansowaniu z ZUS, w ramach działań inwestycyjnych możesz przeznaczyć na:
      Dzięki takiemu dofinansowaniu mogą Państwo zakupić:
      - wózek widłowy,
      - ręczne wózki paletowe, wózki magazynowe, ręczne wózki platformowe,
      - urządzenia służące poprawie bezpieczeństwa prac na wysokości, takie jak:
      - podesty stacjonarne oraz rusztowania ruchome (przejezdne),
      - podesty ruchome (wiszące, masztowe, stacjonarne),
      - podesty ruchome przejezdne (wolnobieżne, samojezdne mocowane na pojeździe i inne),
      - wciągniki i żurawie warsztatowe do 450 kg.,
      - urządzenia oczyszczające powietrze oraz elementy wentylacji wywiewnej oraz nawiewnej,
      - środki ochrony indywidualnej, np.: kombinezony, maski, przyłbice spawalnicze i inne,
      - oraz wiele innych środków trwałych pozwalających na poprawę bezpieczeństwa pracy.

Kwoty maksymalnego dofinansowania na działania inwestycyjne to dla:
      - Mikroprzedsiębiorstw ? 100 000,00 zł
      - Małych przedsiębiorstw od 10 do 49 pracowników ? 150 000,00 zł
      - Średnich przedsiębiorstw od 50 do 249 pracowników ? 260 000,00 zł
      - Dużych przedsiębiorstw powyżej 250 pracowników ? 400 000,00 zł

W 2015 roku, wśród zaakceptowanych wniosków jedynie 13% było składanych przez firmy samodzielnie. Nasza firma w ramach usług doradczych może przygotować dla Państwa kompleksowy wniosek o dofinansowanie oraz zapewnić wykonanie niezbędnych ekspertyz wymaganych przez ZUS.
      Jako jedyni na rynku gwarantujemy 100% skuteczności lub zwrot kosztów. Więcej informacji udzielą Państwu nasi eksperci ds. pozyskiwania dotacji dla firm pod nr tel. 794 735 643 lub 531 576 534 . Zapraszamy również na stronę internetową www.strefadotacji.pl
    • jacekmaniek Re: Wózki widłowe do magazynu 22.06.20, 15:59
      Gorąco polecam firmę Maglo!
      Link: www.maglo.com.pl/
    • obsluga.magazynu Re: Wózki widłowe do magazynu 07.07.20, 11:57
      Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszej firmy Maglo Sp. z o.o.

Posiadamy 7 głównych i najbardziej poszukiwanych rodzaje wózków widłowych. Jesteśmy polską firmą zajmującą się kompleksową obsługą magazynów. Mamy duży wybór produktów dla organizacji pracy oraz przestrzeni magazynów. Najważniejszą naszą zaletą jest to że zapewniamy wysoki poziom usług i pomagamy rozwiązać wszelkie problemy nawet po zakupie.

Zapewniamy jakość oraz profesjonalną obsługę!

Poniżej znajduje się link do naszej strony:
      www.maglo.com.pl/strona/2/o-firmie
    • kpap22 Re: Wózki widłowe do magazynu 17.08.20, 10:13
      Polecam napisać do Maglo wszystko wytłumaczą, doradzą a także dadzą niską cenę na produkty!
    • Gość: Kamila89 Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.play-internet.pl 20.09.21, 14:25
      Myślę, że warto zerknąć na stronę firmy Maglo www.maglo.com.pl/produkty. Duży wybór i na pewno zawsze ktoś doradzi, czy podpowie przy zakupie.
      • Gość: maly Re: Wózki widłowe do magazynu IP: *.dynamic.mm.pl 29.10.21, 17:27
        W amrack.pl również jest wiele regałów do wyboru. Można nawet wyposażyć sporo halę.
    • automatovic Re: Wózki widłowe do magazynu 11.12.24, 12:34
      Śmiało mogę polecić www.maglo.pl nie tylko pod kątem regałów i składowania, ale również w kwestii urządzeń na magazyn czyli wózki, owijarki, taśmiarki itp.
    • wasznik44 Re: Wózki widłowe do magazynu 16.12.24, 15:48
      Cześć, polecam wózki od www.maglo.pl super obsługa, serwis i sprawny sprzęt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka