Dodaj do ulubionych

zakładanie spółki

05.11.15, 15:19
Chcę zarejestrować spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością słyszałam, że można to zrobić już online? W sieci co strona to nowe info... pomoże ktoś?
Obserwuj wątek
    • 10niepokorny Re: zakładanie spółki 12.11.15, 14:39
      Witam,

Zgadza się, możesz zarejestrować sp.z o.o. przez internet, ale dotyczy to wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego. Jest to ostatni moment związany z zakładaniem takiej spółki. Nie jesteś zwolniona z obowiązku posiadania "aktu założycielskiwgo", który musi być sporządzony w formie aktu notarialnego www.notariusz.bielsko.pl uslugi pod rygorem nieważności. Przed sporządzeniem tego aktu proponuję porozmawiać z notariuszem. Opierając się na doświadczeniu Notariusza będziesz miała dobry akt założycielski.

Pozdrawiam,
      Niepokorny
    • lanceito Re: zakładanie spółki 16.11.15, 14:20
      Notariusz nie jest potrzebny przy zakładaniu spółki S24.

• r.emik Re: zakładanie spółki 01.12.15, 21:07
      rejestracja spółki z o.o. przez internet została opisana choćby na tej stronie. Nie jest do niej wymagany notariusz, ale są wymagane podpisy elektroniczne udziałowców.
      • stefan1bak Re: zakładanie spółki 25.09.17, 15:18
        Zdalne zakładanie spółek to rozwiązanie, które staje się coraz bardziej popularne. jak to działa można przeczytać tworzregulamin.shutterfly.com/zakladaniespolek
    • pawel_kowalczyk13 Re: zakładanie spółki 27.09.16, 12:04
      Witaj. Tak - spółkę zoo można obecnie założyć przez internet w 24h - jest to dużo tańsze rozwiązanie i szybsze. Pamiętać musisz jednak, że nadal ktoś musi Ci przygotować umowę spółki i wprowadzić wszystkie dane do portalu MS. Myślę, że najlepiej skorzystać tutaj z firm, które robią to profesjonalnie, ponieważ ponosisz duże ryzyko błędu. Ja korzystałem z firmy KDS Księgowość z Warszawy - założyli mi spółkę całkowicie za darmo podczas jednej wizyty. Potem musisz u nich wziąć księgowość, która jest bardzo rzetelnie prowadzona i nie zerżną z Ciebie kasy. Sprawdź.
    • fakturaxl.pl Re: zakładanie spółki 29.09.16, 11:15
      Jak już spółka będzie założona, to oferujemy dla nowych firmy tanie wystawiania faktur na FakturaXL. Pełny pakiet kosztuje tylko 6zł/mc.
    • Gość: Krystek Re: zakładanie spółki IP: *.play-internet.pl 26.09.17, 19:35
      Możesz też kupić gotową spółkę, wtedy nie musisz zmagać się z formalnościami i bieganiem po urzędach. Na rynku działają firmy, które pomagają w tym.
      • Gość: Katarzynka Re: zakładanie spółki IP: *.play-internet.pl 29.09.17, 22:31
        a co daje takie zakupienie gotowej spółki? a co jeśli z nią będzie coś nie tak?
        • Gość: KaCper Re: zakładanie spółki IP: *.play-internet.pl 10.10.17, 21:31
          Dlatego musisz ją sprawdzić, zanim ją kupisz. Możesz to zrobić sama, ale jest to raczej trudne, albo możesz skorzystać z usług firmy, która to wszystko dla Ciebie załatwi.
        • bolko7 Re: zakładanie spółki 06.01.21, 11:30
          Kupno gotowej spółki samo w sobie nie daje nic ale za oszczędza czas i skraca moment w którym można zacząć działać do jednego dwóch dni. Ja w moim przypadku swoją firmę kupiłem w lutym zeszłego roku (wiem kiepsko trafiłem z rozpoczęciem) i w ciągu jednego dnia (po wizycie u notariusza) mogłem zacząć działać. Korzystałem z usług Optioffice, prowadzą oni sprzedaż spółek tu ich oferta optioffice.pl/sprzedaz-spolek
          Nie jest to rozwiązanie dla wszystkich ponieważ po pierwsze koszty a po drugie trzeba wiedzieć jak działa i jakie korzyści (i wady ma spółka z o.o.) ale jeśli ktoś chce błyskawicznie zacząć działalność to nie znam szybszego sposobu by uzyskać firmę z nipem, regonem, vatem i vatem eu.
    • kaajt Re: zakładanie spółki 11.10.17, 13:34
      Jeśli się tym interesujesz, to pewnie zaciekawi Cię program Europejskiego Forum Gospodarczego - Łódzkie 2017. Warto się tam pojawić :P
    • spolkiwarszawa Re: zakładanie spółki 14.10.24, 13:09
      W odpowiedzi na pytanie maria6440: Tak, obecnie istnieje możliwość założenia spółki z o.o. przez internet przy użyciu systemu S24, co jest szybsze i wygodniejsze niż tradycyjne metody. Jeśli jednak nie chcesz martwić się o skomplikowane formalności i ryzyko popełnienia błędów, polecam skorzystanie z usług Biuro Zakładania Spółek Warszawa Sp. z o.o.. Oferujemy kompleksową pomoc w rejestracji spółki, począwszy od przygotowania umowy, przez elektroniczne podpisy, aż po zgłoszenie do KRS. Dzięki naszemu doświadczeniu możesz mieć pewność, że wszystko zostanie przeprowadzone sprawnie i bez komplikacji. Zapraszamy do kontaktu!

W odpowiedzi na wypowiedź 10niepokorny: Masz rację, że rejestracja spółki z o.o. online wymaga przygotowania odpowiedniej dokumentacji, w tym umowy spółki. Z pomocą Biuro Zakładania Spółek Warszawa Sp. z o.o. cała procedura jest znacznie prostsza. Nie tylko przygotujemy wszystkie dokumenty, ale także zajmiemy się formalnościami związanymi z rejestracją w systemie S24, co pozwala uniknąć potrzeby korzystania z usług notariusza. To oszczędza zarówno czas, jak i pieniądze, a cały proces rejestracji przebiega szybko i bezproblemowo.

Na pytanie lanceito: To prawda, że notariusz nie jest potrzebny przy zakładaniu spółki przez system S24, co znacznie upraszcza proces rejestracji. Jednak warto powierzyć całą procedurę specjalistom, aby uniknąć błędów. Biuro Zakładania Spółek Warszawa Sp. z o.o. oferuje pełną obsługę w zakresie zakładania spółek online, zapewniając szybkie i profesjonalne przygotowanie dokumentów oraz rejestrację w KRS. Dzięki naszej pomocy możesz rozpocząć działalność bez zbędnych formalności.

W odniesieniu do komentarza r.emik: Zgadzam się, że przy rejestracji spółki przez internet potrzebne są podpisy elektroniczne, co może być wyzwaniem dla osób, które nigdy z nich nie korzystały. Dlatego warto skorzystać z pomocy Biuro Zakładania Spółek Warszawa Sp. z o.o.. Nasza firma nie tylko pomoże Ci uzyskać podpis elektroniczny, ale także przeprowadzi cały proces rejestracji spółki z o.o., zapewniając pełne wsparcie na każdym etapie. Dzięki temu zaoszczędzisz czas i unikniesz stresu związanego z formalnościami.

Odpowiedź na wpis stefan1bak: Rejestracja spółki z o.o. online to świetne rozwiązanie, ale nawet przy tak prostym procesie mogą pojawić się trudności. Biuro Zakładania Spółek Warszawa Sp. z o.o. zajmuje się kompleksową obsługą rejestracji spółek, dbając o każdy detal – od przygotowania umowy po wypełnienie wniosków i ich złożenie w KRS. Nasze doświadczenie sprawia, że proces jest szybki, bezproblemowy, a Ty możesz skupić się na rozwoju swojego biznesu, zamiast martwić się o formalności.

W odpowiedzi na komentarz pawel_kowalczyk13: Profesjonalna pomoc przy zakładaniu spółki to zdecydowanie najlepsza opcja, szczególnie jeśli chcesz uniknąć błędów, które mogą opóźnić rejestrację. Biuro Zakładania Spółek Warszawa Sp. z o.o. specjalizuje się w szybkim i skutecznym zakładaniu spółek z o.o. przez internet, bez zbędnych formalności. Oferujemy pełną obsługę – od przygotowania dokumentów po rejestrację w KRS, co oznacza, że cały proces może trwać zaledwie 24 godziny. Dzięki nam zaoszczędzisz czas i pieniądze, a Twoja firma szybko rozpocznie działalność.

Odpowiadając na wpis fakturaxl.pl: Zakładanie spółki to kluczowy etap w rozwoju firmy, dlatego warto zadbać, aby wszystko przebiegło bez problemów. Biuro Zakładania Spółek Warszawa Sp. z o.o. oferuje kompleksową obsługę w zakresie zakładania spółek z o.o. – od przygotowania dokumentów, przez rejestrację w KRS, po uzyskanie NIP i REGON. Dzięki naszej pomocy cała procedura jest szybka, a Ty możesz skupić się na prowadzeniu firmy, mając pewność, że wszystkie formalności zostały załatwione prawidłowo.

W odpowiedzi na komentarz Gość: Krystek: Zakup gotowej spółki to jedna z opcji, ale jeśli chcesz od podstaw założyć własną działalność, z pełną kontrolą nad każdym etapem, polecam skorzystanie z usług Biuro Zakładania Spółek Warszawa Sp. z o.o.. Oferujemy kompleksową obsługę – zajmujemy się wszystkim, od przygotowania dokumentów po rejestrację w KRS. Dzięki naszej pomocy unikniesz skomplikowanych formalności, a cały proces zakładania spółki przebiegnie szybko i sprawnie.

Odpowiadając na komentarz Gość: Katarzynka: Rejestracja spółki online przez system S24 to wygodne i szybkie rozwiązanie. Jednak, aby wszystko przebiegło bez problemów, warto skorzystać z pomocy profesjonalistów. Biuro Zakładania Spółek Warszawa Sp. z o.o. oferuje pełną obsługę rejestracji spółki – od przygotowania dokumentów po finalną rejestrację w KRS. Dzięki nam oszczędzisz czas i unikniesz stresu związanego z formalnościami, a Twoja spółka będzie gotowa do działania szybciej, niż się spodziewasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka