Gość: ja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.04, 20:20 Czy to prawda, że prowadząc działalność nievatowską wcale nie trzeba wystawiać rachunków, jeśli klient ich nie potrzebuje? Czy wystarczy wpisać przychód do księgi przychodów i rozchodów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
charlie_x Re: Przychody nieudokumentowane? 18.10.04, 00:04 ..zgadza się - rachunek wystawiasz na żądanie klienta, a utarg/przychód zawsze wpisujesz do książki przych/rozchod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przychody nieudokumentowane? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.04, 20:59 A co się wpisuje do rubryki "numer dowodu księgowego" (czy coś w tym stylu, nie mam księgi pod ręką)? Odpowiedz Link Zgłoś
cyberfiut45 Re: Przychody nieudokumentowane? 19.10.04, 06:21 zawsze zostaw sobie kartke pusta tu i tam zebys mogl potem cos dopisac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przychody nieudokumentowane? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 23:27 Aha. Ale co się wpisuje jako numer dowodu księgowego? Nic? I ten przychód wpisuje się TYLKO do księgi? Nie trzeba prowadzić jakiejś tam "ewidencji przychodów nieudokumentowanych"?...ani żadnych innych papierków?... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.marbak Re: Przychody nieudokumentowane? 20.10.04, 23:59 nazywa się to ewidencją sprzedaży bezrachunkowej - gdzie wpisać należy kolejno,wszystkie transakcje - koniecznie należy ją posiadać!!! , poszczególne dni można sumować i jednym zapisem wprowadzać do KPIR... Pamiętaj o limitach do kasy fiskalnej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przychody nieudokumentowane? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.04, 22:47 A czy można sumować ewidencję MIESIĘCZNIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ads Re: Przychody nieudokumentowane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:03 A po co w ogole chcesz to ewidencjonowac, rozumiem ze chcesz byc praworzadnym obywatelem i placic duze podatki ale zastanow sie kogo tym samym wspierasz... Kasa do kieszeni i tyle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Przychody nieudokumentowane? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.04, 20:41 No tego, ale wydaje mi się, że nawet ci, którzy ..., to coś wpisują, chyba? Ponawiam pytania z poprzedniego posta. Odpowiedz Link Zgłoś