Dodaj do ulubionych

Przychody nieudokumentowane?

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.04, 20:20
Czy to prawda, że prowadząc działalność nievatowską wcale nie trzeba
wystawiać rachunków, jeśli klient ich nie potrzebuje? Czy wystarczy wpisać
przychód do księgi przychodów i rozchodów?
Obserwuj wątek
    • charlie_x Re: Przychody nieudokumentowane? 18.10.04, 00:04
      ..zgadza się - rachunek wystawiasz na żądanie klienta, a
      utarg/przychód zawsze wpisujesz do książki przych/rozchod.
      • Gość: ja Re: Przychody nieudokumentowane? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.10.04, 20:59
        A co się wpisuje do rubryki "numer dowodu księgowego" (czy coś w tym stylu, nie
        mam księgi pod ręką)?
        • cyberfiut45 Re: Przychody nieudokumentowane? 19.10.04, 06:21
          zawsze zostaw sobie kartke pusta tu i tam zebys mogl potem cos dopisac.
          • Gość: ja Re: Przychody nieudokumentowane? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.10.04, 23:27
            Aha. Ale co się wpisuje jako numer dowodu księgowego? Nic? I ten przychód
            wpisuje się TYLKO do księgi? Nie trzeba prowadzić jakiejś tam "ewidencji
            przychodów nieudokumentowanych"?...ani żadnych innych papierków?...
            • mr.marbak Re: Przychody nieudokumentowane? 20.10.04, 23:59
              nazywa się to ewidencją sprzedaży bezrachunkowej - gdzie wpisać należy
              kolejno,wszystkie transakcje - koniecznie należy ją posiadać!!! , poszczególne
              dni można sumować i jednym zapisem wprowadzać do KPIR...
              Pamiętaj o limitach do kasy fiskalnej...
              • Gość: ja Re: Przychody nieudokumentowane? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.10.04, 22:47
                A czy można sumować ewidencję MIESIĘCZNIE?
    • Gość: ads Re: Przychody nieudokumentowane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 15:03
      A po co w ogole chcesz to ewidencjonowac, rozumiem ze chcesz byc praworzadnym
      obywatelem i placic duze podatki ale zastanow sie kogo tym samym wspierasz...
      Kasa do kieszeni i tyle :)
      • Gość: ja Re: Przychody nieudokumentowane? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.10.04, 20:41
        No tego, ale wydaje mi się, że nawet ci, którzy ..., to coś wpisują, chyba?
        Ponawiam pytania z poprzedniego posta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka