ata68 06.02.05, 17:53 Czy jako nowa firma (działam od O6-2004)mogę liczyć na unijne dotacje. Jest to firma jedno osobowa, mam jeden mały samochód w kredycie. Będę wdzięczny za wszelkie informacjie. Dziękuję-ATA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dariusz.sobolewski Re: dotacje dla firmy transportowej 07.02.05, 13:18 Witam, pisałem już o tym we wcześniejszych postach, że pomoc unijna dla przedsiębiorców działających na rynku do trzech lat dostępna jest w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego Działanie 3.4 "Mikroprzedsiębiorstwa". W tym przypadku dotacje udzielane są zarówno na specjalistyczne usługi doradcze (np. w zakresie opracowania projektu, biznes planu czy doboru odpowiedniego oprogramowania), jak i na zakup urządzeń (dotacje inwestycyjne). Za udzielanie informacji beneficjentom odpowiedzialne są Urzędy Marszałkowskie w poszczególnych województwach. Polecam stronę Ministerstwa Gospodarki, Pracy i Polityki Społecznej www.zporr.mgpips.gov.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asia_asia Re: dotacje dla firmy transportowej 11.02.05, 19:14 ponownie pozwolę sobie uzupełnić wypowiedz Pana Dariusza :-) może ta informacja będzie pomocna... Prowadząc przedsiębiorstwo transportowe moze się Pan starać o dotacje w ramach ZPORR działanie 3.4., o ile projekt nie będzie obejmował zakupu środków transportu drogowego. pozdrawiam asia_asia Odpowiedz Link Zgłoś