Dodaj do ulubionych

Do pietro-77

13.11.06, 08:39
Bardzo proszę nie reklamować swoich firm. To forum służy do rozmawiania - nie
werbowania. Pozdrawiam
networkforum
Obserwuj wątek
    • pietro-77 Re: Do pietro-77 14.11.06, 07:54
      Nie chodzilo mi o promocje stronty tylko o opinie na temat treści oferty.
      Jezeli naruszylem zasady tutaj panujace to przepraszam. Wieczorem wkleje wersje
      mojej strony bez zadnych danych tylko tresc i mam nadzieje ze wtedy bedzie
      okey. Pozdrawiam Piotr

--
      Forum MLM - mlmforum.pl
      Nowosc w Polsce nowosc.mlmforum.pl
      • jkw2 Re: Do pietro-77 14.11.06, 09:24
        Dlaczego piszesz na swojej stronie,ze "nie bedziesz sprzedawac", a chewile pozniej piszesz o klientach?
        Co rozumiesz przez slowo "sprzedaz"?
        A co z dochodami ponizej poziomu 7 ?
        Przeciez kazdy kto ma troche doswiadczenia wie ze jesli nie wybuduje nogi na min. 15 20 poziomow w dol nie bedzie mial dlugoterminowych dochodow.
        • justa_79 Re: Do pietro-77 14.11.06, 10:03
          jkw2 napisał:
          > Przeciez kazdy kto ma troche doswiadczenia wie ze jesli nie wybuduje nogi na
          > min. 15 20 poziomow w dol nie bedzie mial dlugoterminowych dochodow.

nie ma to, jak uczyć się od ekspertów :) masz już taką "nogę"?
          • jkw2 Re: Do pietro-77 14.11.06, 13:29
            A jak myslisz? Nie wszyscy sa tu wielkimi teoretykami mlm, czsem trafia sie i praktycy.
        • pietro-77 Re: Do pietro-77 14.11.06, 19:07
          Nie bedziesz sprzedawać - ponieważ Twoi współpracownicy i klienci beda nabywac
          produkty sami bezpośrednio z firmy. To miałem na myśli. Nie jest konieczna
          sprzedaż bezpośrednia. Tylko budowa struktury klientow i wspolpracownikow.

Klientow czyli te osoby ktore interesuje tylko produkt
          Wspolpracownik wiadomo jakie ma cele.

Zwróc uwage ze dzieki temu iz plan marketingowy to matrix wielu klientow
          zauwazy dodatkowa korzysc oprócz produktu.

Od kazdej osoby zasponsorowanej bezposrednio przez Ciebie ktora znajduje sie
          ponizej 7poziomu otrzymasz 100% tego co ta osoba zarobila.

pozdrawiam Piotr
      • albercikmaly Re: Do pietro-77 14.11.06, 10:41
        co to za firma, jakie produkty i dlaczego tyle tajemnić!?! nie mam zemiaru się
        logować!!!
        • pietro-77 Re: Do pietro-77 14.11.06, 19:12
          Czesc AlbercikMały

juz pokazuje co to za firma jakie produkty i to bez logowania i bez danych
          kontaktowych i z niedzialajacym formularzem aby nie łamać zasad na forum.

zapraszam Cie na nowosc.mlmforum.pl/test.html gdzie znajduje sie oferta
          ktora chcialbym abys przeczytal i wyrazil o tym swoja opinie

pozdrawiam
          Piotr
    • jkw2 Re: Do pietro-77 14.11.06, 09:27
      I jeszce jedno pytanie
      Jakie na dzien dzisiejszy to firma ma obroty?
      • misia119 ogolna ocena? 14.11.06, 12:08
        chyba o to chodzi koledze:) O opinii z zewnatrz firmy/z dystansu/.
        Narazie nie mialam kiedy przeczytac tak dlugiego tlumaczenia - na moj gust za
        obszerne dla przypadkowego/niecierpliwego/ czytelnika, moze zajrze pozniej;)
        • jkw2 Re: ogolna ocena? 14.11.06, 13:35
          Zapytalem o obroty bo 3 mld to calkiem niezly wynik tylko czy prawdopodobny?
          Tylko nieliczne firmy maja taki. Jeli to prawda to jest to rewelacja, ale nie wydaje mi sie.
          • pietro-77 Re: ogolna ocena? 14.11.06, 19:23
            Hey napisalem zgodnie z prawdą "Globalne Obroty w 2007 MAJĄ osiagnać ..."
            troche jeszcze brakuje ale tylko troche :):)

Czekam na kolejna porcje pytan no i moze jakies propozycje co zmienic co
            ulepszyc co skreslic co dopisac

pozdrawiam Piotr
            • jkw2 Re: ogolna ocena? 14.11.06, 21:00
              Czy mozesz podac adres www firmy w USA?
              I jak duzo brakuje do tych 3 mld?
              Czy wiesz ze placenie za "glowe" traktowane jest prawnie jako oznaka piradmidy?
              • pietro-77 Re: ogolna ocena? 14.11.06, 21:07
                Przepraszam ale nie rozumiem tegp "placenie za głowę" ?????
                • pietro-77 Re: ogolna ocena? 14.11.06, 21:21
                  Juz wiem co miales na mysli.

Ale widocznie mam to źle opisane na stronie wiec pewnei stad to nieporozumienie

w TLC nie ma zadnego placenia za glowe. NIe ma zadnych oplat czlonkowskich
                  starterow itp itd.

Osoba zainteresowana aby przystapic do TLC kupuje jedne produkt to wszystko

Ty z pierwszego jej zakupu otrzymujesz 50% tzn Fast start bonus

w kolejnych miesiacach otrzymujesz prowizje wg planu marketingowego.

W ktorym miejscu mojej oferty dalem do zrozumienia ze placone jest
                  za "glowe"??? daj mi znac poprawie to.

Wracajac do obrotu ktory tak bardzo Cie interesuje. Napisalem ze obroty maja w
                  2007 roku osiagnac taki pułap. To sa CELE tej firmy i to calkowicie realne.
                  Informacja uzyskana od kierownictwa Jednak nie moge poprzeć tego zadnym
                  rzeczowym źródłem (link do raportu rocznego sprzedazy za 2006, analiz
                  technicznych an itp itd)wiec usune to z mojej strony

ps
                  dziekuje za rzeczowa dyskusje a zwłaszcza o dziwo brak agresji :):)

zapraszam do dalszej dyskusji

--
                  Forum MLM - mlmforum.pl
                  Nowosc w Polsce nowosc.mlmforum.pl
                  • jkw2 Re: ogolna ocena? 14.11.06, 22:38
                    w TLC nie ma zadnego placenia za glowe. NIe ma zadnych oplat czlonkowskich
                    > starterow itp itd.
                    Wiec dlaczego piszesz ze koszty sa 5 zl dziennie

Wracajac do obrotu ktory tak bardzo Cie interesuje. Napisalem ze obroty maja w
                    > 2007 roku osiagnac taki pułap. To sa CELE tej firmy i to calkowicie realne.
                    > Informacja uzyskana od kierownictwa Jednak nie moge poprzeć tego zadnym
                    > rzeczowym źródłem (link do raportu rocznego sprzedazy za 2006, analiz
                    > technicznych an itp itd)wiec usune to z mojej strony
                    Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe jak jest to duzy obrot, juz pisalem ze niewiele firm go osiagnelo, dlatego wydaje mi sie dziwne, szczegolnie jesli nie moge odnalesc w internecie strony firmowej. Wybacz, ale firma planujaca taki obrot w najblizszym czasie musi byc znaczaca na rynku i byloby juz o niej dawno slychac, to chyba jakies 3 lub 4 miejsce na swiecie.
                    Placenie za glowe - piszesz ze od 20 do 70 USD za nowowprowadzonego.
                    Moze jest to zle sformuowane lub ja zle rozumiem.
                    I jeszce powtorze moje pytanie wczesniejsze - co rozumiesz przez slowo "sprzedaz"?
                    • romek744 Re: ogolna ocena? 14.11.06, 23:11
                      Drogi Pietro,
                      ja osiągam zysk 6 mld dolarów. Razem z zoną, ale osiągam. W 2008 roku.
                      romek
                      • pietro-77 Re: ogolna ocena? 15.11.06, 07:57
                        To gratuluje Tobie i Twojej zonie. Szkoda ze ja tyle co Wy nigdy nie osiagne
                        pozdrawiam Piotr
                    • pietro-77 Re: ogolna ocena? 15.11.06, 07:49
                      Linki do gł strony firmowej sa umieszczone w mojej ofercie

Wracajac do "Placenia za glowe." Ty otrzymujesz prowizję od zakupu osoby której
                      jesteś sponsorem.

Jak juz wyzej napisalem aby sie zarejestrowac nalezy tylko kupic minimum jeden
                      dowolny produkt.

Osoba ktora rejestrujesz placi tylko i wylacznie za produkt.

A Ty jako sponsor otrzymujesz tzw Fast Start Bonus ktory wynosi 50% czyli
                      minimum 20$ i wyzej w zaleznosci od wielkosci zakupu klienta.

Dlaczego napisalem ze koszty to okolo 5zł dziennie?

Aby być aktywnym wspolpracownikiem i kwalifikowac sie do prowizji nalezy w
                      miesiacu kupic jeden TYLKO produkt ktory kosztuje ok 40$ przesyłka 7.5$ razem
                      po przeliczeniu na złotówki daje nam to ok 150zł czyli 5 zł dziennie. PROSTA
                      matematyka

Jedyne koszty prowadzenia tego biznesu to zakup jednego produktu miesiecznie

Masz rację na moje ofercie jest kolejny błąd. Dzis wieczorem go poprawie.
                      Napisalem ze NIE SPRZEDAJEMY.

a powinienem napisać NIE BEDZIESZ SPRZEDAWAĆ BEZPOŚREDNIO KLIENTOWI

Bo sprzedaza zajmuje sie bezpośrednio centrala. moze inaczej finalizacja
                      sprzedaży

My zajmujemy sie promocja ale jednak faktycznie SPRZEDAJEMY promujac nasze
                      strony i nie tylko.

Masz racje JKW2 wykresle ta niescislosc z mojej oferty
                      • jkw2 Re: ogolna ocena? 15.11.06, 08:42
                        > Aby być aktywnym wspolpracownikiem i kwalifikowac sie do prowizji nalezy w
                        > miesiacu kupic jeden TYLKO produkt ktory kosztuje ok 40$ przesyłka 7.5$ razem
                        > po przeliczeniu na złotówki daje nam to ok 150zł czyli 5 zł dziennie. PROSTA
                        > matematyka
                        >
                        > Jedyne koszty prowadzenia tego biznesu to zakup jednego produktu miesiecznie

Czyli jest to jeden z najdrozszych mlm jakie znam, i na dodatek zmuszajacy do stalych zakupow. Dlaczego? Czy jest on nastawiony na zysk firmy?
                        A co w przypadku jezeli moj organizm z tego czy innego powodu nie bedzie tolerowal tej substancji bede kupowal i magazynowal?
                        Roznica miedzy ta firma, a tymi ktore maja pakiet startowy i nie zmuszaja do ciaglych zakupow jest oczywista, w innych moge sobie wyjechac gdziekolwiek chce, a prowizje wczesniej wypracowane przyjda na konto i nie ma znaczenia czy cos kupilem czy nie. Tu nie kupie w danym miesiacu i prowizji nie dostane i nie jest wazne jak duzo pracy wlozylem w to wczesniej. Czy to sprawiedliwe?
                        Czy produkt jest dopuszczony do uzytku na rynku polskim?
                        Czy firma ma w Polsce zarejestrowana dzialalnosc gospodarcza?
                      • jkw2 Co do sprzedazy 15.11.06, 08:48
                        Nie ma firmy mlm, ktora nie sprzedaje i nie ma dystrybutorow mlm ktorzy nie sprzedaja. Wszyscy to robimy. I dobrze wiemy ze jakies tylko polecanie strony nie wystarczy, musi isc za tym prezentacja produktu. Legendy o tym, ze wystarczy usiasc przed komputerem i monitor wyrzuci nam kase niestety juz minely. Internet jest tylko narzedziem pomagajacym w pracy, a handel jak byl tak jest dalej i jego zasady pozostaja niezmienne.
                        • pietro-77 Re: Co do sprzedazy 15.11.06, 14:01
                          Jestes w błedzie. moze dla CIebie jest to "jakies tylko" polecanie strony ale w
                          ten sposób "tylko polecanie strony "zasponsorowalem osoby ktore nie mieszkaja w
                          Polsce. Ja osobiscie nie wyobrazam sobie jezdzic do np Pana Iksinskiego z
                          walizą pełną proszków itp itd By zaprezentowac produkt. Robie prezentacje
                          produktu wykorzystujac internet i telefon. Aktualnie mamy tak rozwinieta
                          technike ze generowac sprzedaż mozemy WYLACZNIE zza biurka u siebie w domu.
                          Wiec nie mow ze to sa mity bo tak nie jest. Oczywiscie samo siedzenie nie
                          starczy tylko w tej kwestii sie z Toba zgadzam.

Nie wszyscy sa stworzeni do tego by sprzedawac w systemie DS wielu tego nie
                          lubi, ponieważ wyobrażają sobie siebie w roli AKWIZYTORA i oczywiscie wielu ale
                          to wielu boi sie odrzucenia swojej oferty Nie kazdy nadaje sie do tradycyjnego
                          MLM. Latwiej jest znalezc 100 osób ktore wprowadza po jednej lub dwie osoby
                          ktore kupuja na WLASNE potrzeby niz 1 osobe ktora zarejestruje 100 osób lub
                          sprzedaje bezposrednio za kilkanascie tysiecy miesiecznie (lub wiecej).

A dzieki planowi marketingowemu TLC kazdy ale to kazdy bez wzgledu na
                          umiejetnosci i zaangazowanie ma szanase WKONCU zarabiać na MLM.

Powiedz mi w jakim jestes networku w ktorym nie trzeba robic obrotu by miec
                          wyplacona prowizję za dany miesiac. Bardzo mnie to zainteresowało. Czy naprawde
                          wystarczy zbudowac siatke sprzedazy i pozniej nic samemu nie robic nie
                          sprzedawac nie kupowac ZERO obrotu?

pozdrawiam
                          Piotr
                          • jkw2 Re: Co do sprzedazy 15.11.06, 19:28
                            Wiec jednak prowadzisz prezentacje - w tym przypadku telemarketing czyli najnormalniejsza w swiecie sprzedaz.
                            Tak naprawde nie ma w tym jakiejs rewelacji.
                            Strony internetowe maja chyba wszystkie firmy, sa na nich prezentacje produktow i mozliwosc skladania zamowien, nieliczne poszly dalej i kazdy z dystrybutorow ma wlsny sklep pod swoim nazwiskiem i tu wlasnie wystarczy tylko skierowanie klienta, a firma zrobi reszte idea samozaopatrzenia w produkt jest propagowana w kazdej firmie mlm.
                            I co najwazniejsze nie ma na rynku firmy o znaczacym obrocie w ktorej jedyna metoda sprzedazy bylby tylko komputer.
                            Liderzy najwiekszych firm popelnili blad w momencie wejscia internetu, wpisali tysiace ludzi, niestety bez specjalnych rezultatow i musieli wrocic do tradycyjnych metot, a internet potraktowac jako jedno z bardzo pomocnych narzedzi.
                            Mlm to nie jest handel z walizka pelna proszku, ale niestety na nim jest oparty i tego sie nie uniknie.
                            Zarabiac na mlm bez wzgledu na umiejetnosci i przy minimalnym zaangazowaniu moze
                            kazdy tylko ile zarobi.
                            Teoretycznie zbudowanie siatki i czerpanie z niej zyskow jest mozliwe, przez kilka lat co miesiac dostawalem pieniadze nie robiac nic tylko czasem jakies sporadyczne zakupy na potrzeby wlasne, ale bez jakichkolwiek przymusow miesiecznych.
                            Ale przeciez piszesz ze jestes doswiadczonym networkerem wiec chyba nie musze ci tego tlumaczyc.
                            Czy moglbys odpowiedziec na zadane wczesniej pytania?
                            • pietro-77 Re: Co do sprzedazy 15.11.06, 20:33
                              Oczywiscie ze moge. Pytałeś czy produkty są dopuszczone do obrotu w Polsce.
                              Zgodnie z ustawą o dopuszczeniu do obrotu produktów leczniczych w której jest
                              wyraźnie napisane "Art. 4. 1. Do obrotu dopuszczone są bez konieczności
                              uzyskania pozwolenia produkty lecznicze, sprowadzane z zagranicy, jeżeli ich
                              zastosowanie jest niezbędne dla ratowania życia lub <b>zdrowia pacjenta,</b>
                              pod warunkiem że dany produkt leczniczy jest <b>dopuszczony do obrotu w kraju,
                              z którego jest sprowadzany,</B> i posiada aktualne pozwolenie dopuszczenia do
                              obrotu, z zastrzeżeniem ust. 3 i 4."

Tylko w dlaszym ciągu nie rozumiesz jak wyglada wspolpraca z TLC. Przeciez idea
                              tego biznesu nie polage na ODSPRZEDAWANIU tego poroduktu wiec poiwiedz mi na co
                              potrzebne jest dopuszczenie do obrotu w polsce skoro TY SAM sobie zamawiasz
                              produkt w USA. Twoj klient sam zamawia produkt w USA.

<b>Gdybyś sprzedawał te produkty ze swojej "walizki" lub w wlasnym sklepie
                              wtedy dopuszczenie do obrotu było by NIEZBEDNE.</B>

Odnosnie drugiego pytania.

Firma nie jest zarejestrowana w Polsce. A od zarobionych pieniedzy sam
                              powinienes odprowadzic podatki. Wiem ze to boli bo mnie czeka zaplacenie
                              kilkunastu tysiecy w przyszlym roku :) (nie za wynagrodzenie z TLC- jeszcze nie)

Powoli odnosze wrazenie ze calkowicie odbieglismy od tematu. Chcialem uslyszec
                              opinie o mojej ofercie jej tresci. Czy jest dobrze napisana. Czy po jej
                              przeczytaniu wszystko jest jasne jak wyglada wspolpraca z TLC. Czy zacheca ona
                              do podjecia wspolpracy itp itd.

Narazie jkw2 starasz sie udowodnic ze TLC jest takie Bleee takie Fuj :)

Teraz juz wiem dlaczego wspomniales ze aby liczyc na dlugo terminowy zarobek
                              trzeba miec strukture na 15 20 poziomów glebokosci w dół - skoro wiekszosc nic
                              nie kupuje jak Ty to Ty poprostu nie zarabiasz. Proste.

Jestem w networku tylko po to by zarobić. kiedys tez niepodobal mi sie wymog
                              zakupu by otrzymac prowizje. NIKT z nas nie lubi byc zmuszanym do czegokolwiek.

Znalazlem firme gdzie tego wymogu nie bylo zbudowalem strukture pozniej
                              zaczelem sporadycznie robic zakupu tak tylko co jakis czas na wlasne potrzeby
                              otrzymywalem prowizję, ale coraz niższą bo moi wspolpracownicy tez przestali
                              robic zakupy.

Wiec po moim doswiadczeniu z tamta firma uwazam ze taki wymog jest wrecz
                              niezbedny by zarobić.

ale sie rozpisame :):)
                              • jkw2 Re: Co do sprzedazy 15.11.06, 21:51
                                Wydaje mi sie ze nie jest to produkt leczniczy lecz suplement diety.
                                Dlaczego pytam o dopuszczenie w Polsce ) z czystych powodow bezpieczenstwa.
                                Czy mozesz podac nr. ustawy na ktora sie powolujesz.
                                Nie mam nic do Twojej firmy, nie jestem ani za ani oprzeciw to tak marginesie.
                                Rozmawiam bo ciekawi mnie ten temat. Prosiles o uwagi ja zrocilem uwage na rzetelnosc tresci Twojej strony i to wszystko. I nie krytykuje.
                                To, ze firma nie ma dzialalnosci w Polsce uniemozliwia/ mysle ze nie bedzie tu takiej potrzeby/ jakakolwiek interwencji prawnej. Jest poprostu poza naszym prawem.
                                NIc nie staram sie udowodnic, pytam tylko o rzeczy ktore powinny zainteresowac kazdego chetnego do wspolpracy z jakakolwiek firma mlm.
                                Skoro kazdy sam zamawia czy zdajesz sobie sprawe, ze urzad celny naliczy clo i inne nalezne podatki. Taka przesylka uda sie jeden lub dwa razy, a potem jest wezwanie do urzedu. Sam doswiadczylem tego sprowadzajac lekarstwo kilkakrotnie dla chorej osoby. Tak ze nie jest to wszystko takie proste jakby sie wydawalo.
                                Odnosnie wymogu zakupu mam inne zdanie sa metody na to aby miec stabilny obrot, ale ten temat juz byl kiedys tu walkowany.
                                Naprawde zycze Ci powodzenia w tym biznesie i nie traktuje tej rozmowy jako dyskusji dwoch konkurentow i walki o to, ktory bedzie lepszy. A moze nasza rozmowa pozwoli tym ktorzy nie znaja mlm na podjecie dobrej decyzji i nie musi ona dotyczyc ani Twojej ani mojej firmy.
                                • pietro-77 Re: Co do sprzedazy 15.11.06, 22:23
                                  www.wetgiw.gov.pl/przepisy_wet/Prawo%20farmaceutyczne/D2004.53.533Lj[1]%20pr.%20farmaceut%202005.94.787.pdf

tutaj jest caly tekst ustawy. Jednak tak jak napisales ustawa ta nie dotyczy
                                  naszego produktu poniewaz jest to suplement diety lecz gdy poczytamy ta ustawe
                                  to moze byc uwazany za produkt leczniczy. NASZE PRAWO :) roznie mozna
                                  interpretowac

Cieszę się ze wyraziłeś swoją opinię. Pomoze mi to lepiej dostosowac moja
                                  ofertę. Jezeli chodzi o clo to zaskoczyles mnie poniewaz jeszcze nigdy mi nie
                                  zdarzylo sie by placic clo za tak tanie produkty z zagranicy a sciagam je odkad
                                  mam internet to juz kilka lat minimum Oczywiscie jezeli nie przekrocza danego
                                  pulapu cenowego - przy 50USD nie masz sie czego obawiać.

Wkrótce zamieszcze nowa zmieniona oferte w ktorej zminie to co budzilo Twoja
                                  watpliwosc. Mam nadziej ze sie nie obrazisz gdy dam Ci pierwszemu o tym znac na
                                  prv. Poprostu opinia osoby z zewnatrz jest dla mnie zawsze najwazniejsza.
                                  Wspolpracownicy, sponsorzy, osoby bliskie zawsze mowia ze jest SUPER :):)
                                  • jkw2 Re: Co do sprzedazy 15.11.06, 22:37
                                    Napisz do mnie na priv jkw2@interia.pl chcialem ci zadac jedno pytanie poza forum.
                                    • pietro-77 Re: Co do sprzedazy 15.11.06, 22:51
                                      wyslalem do Ciebie mejla jednak gdyby jakis filtr antyspamowy go nie przepuscil
                                      to to jest moj adres pietro-77@o2.pl
                                      pozdrawiam Piotr
        • pietro-77 Re: ogolna ocena? 14.11.06, 19:13
          Mam nadzieje, że to zrobisz :)

pozdrawiam
          Piotr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka