p-p-i 18.07.14, 22:16 10% pracowników banku wzięło udział w wyborach. Za miesiąc 2 podejście. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorius Re: wyniki wyborów 24.07.14, 14:00 p-p-i napisał: > 10% pracowników banku wzięło udział w wyborach. > > Za miesiąc 2 podejście. > Nie znam nikogo kto by się interesował wyborami do rady pracowniczej. Nie znam nikogo kto by uważał, że taka rada ma jakikolwiek sens. Tak samo zresztą jak związki zawodowe. Więcej szkodzą niż pomagają Odpowiedz Link
zocha37 Re: wyniki wyborów 24.07.14, 16:25 p-p-i napisał: > 10% pracowników banku wzięło udział w wyborach. Czyli tak naprawdę - kolejna czerwona kartka dla zarządzających!!! To jest najlepszy dowód na to, że w tej firmie 22 tys. rzesza ludzi nie ma poczucia wspólnoty pracowniczej. Jest to efekt traktowania ludzi jak roboty. Od kilkunastu lat, wg mnie gdzieś od 2000 roku, trwa proces powolnej alienacji pracowniczej. Taki marazm, beznadzieja i brak szczerego, faktycznego poczucia przynależności do grupy zawodowej, a w ostatnich czasach na skutek fetyszyzacji zysku, również degradacja zawodu bankowca, jest zjawiskiem niezwykle trudnym do odwrócenia. Winę za to ponosi wyłącznie korpokultura bankowa uprzedmiotowująca pracowników. I dopóki pracownik nie będzie podmiotem dla pracodawcy, dopóty nie będzie pracowniczej wspólnoty. Współczuję wszystkim pracownikom, a przede wszystkim tym, którzy jeszcze pamiętają inne czasy w tej firmie, albowiem Wy jesteście świadomi tego, co straciliście. Odpowiedz Link
fig-a75 Re: wyniki wyborów 24.07.14, 22:15 szeregowi pracownicy będą traktowani dalej przedmiotowo, jako istoty łatwo wymienialne. głosowałam. Odpowiedz Link
kotwica110 Re: wyniki wyborów 31.07.14, 21:40 najlepszym kandydatem do rady pracowników jest człowiek ze związków zawodowych , to już kuriozum ha ha ... Odpowiedz Link
zocha37 Re: wyniki wyborów 01.08.14, 16:00 kotwica110 napisał: > najlepszym kandydatem do rady pracowników jest człowiek ze związków zawodowych , to już kuriozum ha ha ... o ile pamiętam to, związki zawodowe maja prawo zgłaszać swoich kandydatów <chyba że się mylę - a nie chce mi się tego sprawdzać>, ważniejsze jednak jest to jakim człowiekiem jest ten kandydat, a dla mnie ważne byłoby również jego stanowisko w banku Odpowiedz Link
kotwica110 Re: wyniki wyborów 03.08.14, 20:54 tu o to chodzi ,że człowiek ze związków zatrudniony jest w pko na etacie związkowym , zajmowane stanowisko - związkowiec. Odpowiedz Link
zocha37 Re: wyniki wyborów 03.08.14, 23:27 to po jakie licho pcha się jeszcze do Rady, żeby zajmować miejsce innym, za mało ma zajęć jako związkowiec na etacie? Odpowiedz Link
kotwica110 Re: wyniki wyborów 24.08.14, 19:42 czy wiadome są wyniki wyborów , tydzień to mało czasu? przecież nikt nie liczy ręcznie głosów, a może nie wiecie co zrobić bo wyniki są zaskoczeniem? szkoda ,ze nie ma żadnego nadzoru ,można ogłosić co się komu podoba. Odpowiedz Link
kotwica110 Re: wyniki wyborów 29.08.14, 21:59 I wygadałem ,ale rada ,jakie wybory ha ha ... i my mamy w to uwierzyć , ze śmiechu nie mogę wyrobić zbychu Odpowiedz Link
kotwica110 Re: wyniki wyborów 31.08.14, 19:58 w rocznice porozumień sierpniowych zapytuje cie zbyszku , jak to było z tymi wyborami? nawet za ciemnej komuny podawano ile osób głosowało, ile głosów otrzymali kandydaci, a u nas ???cisza............. , wiesz ile są warte te wybory ? Odpowiedz Link
zocha37 Re: wyniki wyborów 03.09.14, 18:36 w pierwszej turze głosowało 10%, a w drugiej widocznie 5%, więc czym się mają chwalić, a poza tym ta ściśle tajna informacja mogłaby się przedostać do opinii publicznej i wraże siły wykorzystałyby ją do walki z polskim bankiem Odpowiedz Link