Gość: Nabrany ... Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 198.176.19.* 02.01.06, 13:58 Podaję poniżej aktualne namiary na tych naciągaczy (stan nan 02-01-2006r.): "Róża Chemikalia " Sp. z o.o. ul.Miączyńska 51A 02-637 Warszawa NIP:951-21-15-662 Regon:015791441 Odesłali nam po raz drugi paczkę a dzisiaj tj.02-01-2006r. odesłalismy im listem poleconym fakture VAT ... Dzisiaj miałem dwie rozmowy z paniami z tej firmy, po drugiej rozmowie z ich księgową obydwoje doszliśmy do wniosku że rozmowy te nie mają sensu i my przekazujemy sprawę naszemu radcy prawnemu ... To co ta firma wyprawia to ewidentna próba naciągania klienta ... rozmowy nagrywają, przysłali nam nagraną rozmowę z koleżanką która rzekomo zamówiła ten towar ... natomiast była to druga rozmowa-czyli według nich potwierdzenie zamówienia, gdy zażądałem pierwszą rozmowę pani powiedziała że nic nam nie przyślą ... zażądałem dlatego że koleżanka wyraźnie przekazała mi że była mowa o próbkach a nie o zakupie jakiegoś towaru ... Wciskają kity, pani twierdzi że nie mam żadnych praw, że wystawili fakture i teraz nie mogę się wycofać, że nie dotrzymujemy warunków umowy ... na pytanie jakiej umowy mówi że coś tam było w kartonie ... niestety (dla tej pani) informacje zawarte w paczce są też g... warte ... nie ma ani kontaktu do firmy (oprócz skrzynki pocztowej) i nazwy ani nie było pełnej pisemnej oferty przez sprzedażą nam tego g..., są tylko jakieś certyfikaty w środku i te ich niby produkty ... Pani twierdzi że nie byłoby problemu gdybym zadzwonił do nich przed upływem 10 dni i uzgodnił zwrot tego towaru telefonicznie ... my wysłalismy pismo do nich że zwracamy towar ale według nich to nie wystarczy ... tu też jest chwyt bo ja dzwoniłem z 15 razy a do bólu uprzejma pani po drugiej stronie za nic nie chciała mi podać adresu firmy żebym mógł odesłać paczke ... Ludzie nie dajcie się ... jak zadzwonią od razu p... słuchawką ... i uświadomcie ludzi w całej firmie!!!!!!!!!!!! Ja tak zrobiłem oprócz poinformowania ludzi ... teraz mamy kłopoty ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futura Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.sprint.com.pl 16.01.06, 15:07 Proszę o kontakt w sprawie róży chemikalia może razem coś wskuramy . Moj kontakt : kamyk@sprint.com.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto ADRES RÓZA CHEMIKLAIA IP: 192.121.45.* 13.02.06, 09:49 ADRES WYDAJE SIE PRAWIDŁOWY !!! STAN NA 09.02.2006 Podaję poniżej aktualne namiary na tych naciągaczy (stan nan 02-01-2006r.): "Róża Chemikalia " Sp. z o.o. ul.Miączyńska 51A 02-637 Warszawa NIP:951-21-15-662 Regon:015791441 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dreamer Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.plusgsm.pl 03.01.06, 22:48 witam, wydaje mi się, że wiem jak z tego wybrnąć. piszcie na adres: dreamer28@wp.pl pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:00 Wybrnąć z tego nie jest tak łatwo niestety, jeżeli chodzi o mój przypadek to troszeczkę czasu mi to zajęło, ale... udało się. Skontaktowałem się z radcą prawnym, który wystosował do przedmiotowej firmy pismo o odpowiedniej treści i juz myślałem, że uda mi się nic nie zapłacić, ale... pracownik firmy "kwiatuszka" zadzwonił do mojego szefa proponując zapłatę 25 % kwoty proponowanej na początku i szef się zgodził niestety. Zapłaciłem te pieniądze i sprawa się zakończyła. Nie ulega jednak wątpliwości to, że dałem się nabrać... Czy mozna tych ludzi nazwać oszustami?, sam nie wiem... może raczej są to sprytni sprzedawcy wykorzystujący ludzką naiwność, bo przecież nadal legalnie funkcjonują-mimo wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELO ELO NASTEPNY PORZYPADEK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 14:09 Jestem nastepnym przypadkiem, który może opowiedzieć jeszcze raz tą samą historie, piszą dzwonią wysyłają emaile do moich przełożonych. Masakra, jestem ciekawa czy ktoś wreszcie wystąpi na droge sądową czy my będziemy pierwsi, ponieważ już w tym momencie radcowie dopatrzyli się złamania prawa w paru elementach tej składanki. Narazie się bawię w wyślij/odbierz. Pozdrawiam Piszcie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 21.01.06, 16:02 ja wprawdzie nie zostałam pokrzywdzona przez tę "firmę" (w każdym razie nie finansowo) ale jestem z Wami całym sercem. Pracowałam w Rubachemie (o ile to coś w ogóle można nazwać pracą). Wytrzymałam dwa tygodnie, dopóki nie przekonalam się, że ta cała praca opiera sie tylko i wyłącznie na wciskaniu ludziom badziewia, na grze na ich emocjach. Pewnie osoby, które zostały w to bago wciągnięte orientują się jak przebiegala rozmowa z uroczą panią z drugiej strony. Echhhhh szkoda gadać. Nie poddawajcie się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizneswoman Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 22.01.06, 10:59 Czy oni wysyłaja do firm jak leci, czy wybierają jakies konkretne? Z lektury wynika, że wysyłali GSLem czy jakies inne firmy kurierskie też dostarczają? Czy poczta? Jakich przesyłek sie strzec.? Dzieki wam za to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 13:54 Do mnie przyszło GLSem. Niestety ja ani nie "zamawialem", ani nie odbieralem (zrobil to ktos inny z firmy). Kurier tez nie zostawil kopii poswiadczenia odbioru (dziwne...) za to ponoc rzadal wyraznego podpisu. Rozmowa telefoniczna z pania Agnieszka Przybylska z rozy-chemikalii tez nic nie dala. Standardowo na dzien dobry dostalismy 60% upustu. Po trzech kolejnych telefonach zachecano nas do kupna chocby papieru czyszczacego. Oznajmilem, ze po prostu wysylam paczke i juz. Poki co paczka juz jest spakowana i wraca do nadawcy jutro. Na szczescie nic nie rozpakowywalem i niczego nie "probowalem". Nawiasem mowiac. Do lez za to rozbawl mnie sposob prezentacji Ogolnych warunkow sprzedazy - czarne litery na... czarnym tle. Żenada, że cos takiego moze legalnie dzialac i polskie prawo jest wobec tego bezradne. Pozdrawiam wszystkich "klientow" rozy i zycze wytrwalosci w walce... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 13:40 Witam Hmmm... czyżby odpuścili.... Paczka poszła ok 2 tyg temu. Zwrotu nie ma. Faktury też nie przysłali... Dziwne... ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.orange.pl 08.02.06, 09:48 niestety jest wiele firm działających na podobnej zasadzie trzeba być czujnym i to chyba jedyne lekarswto droga prawna jest niestety zawiła powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz SĄD hmmm? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 23:15 piszą że spotkamy się w sądzie, czy już ktoś z was sie tam spotkał z nimi w sprawie paczki ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: SĄD hmmm? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.06, 17:37 Witam, nie chcę straszyć, ale u nas sprawa ciągnęła sie od stycznia 2005 r. czyli dokładnie rok. Były telefony, pogróżki, pisma od ich i naszego prawnika, odsyłania paczek. W rezultacie paczka wylądowała znowu u nas, bo jej nie przyjęli. I tak wszystko ucichło na następnych kilka miesięcy i w stycznie tego roku się odezwali - podali nas do sądu o niezapłacenie fv. Nie wiem co to za firma, ale podobo są poobstawiani tak dokładnie, że niby oczywiste ze z ludzi robią osłób ale nie można im nic zrobić. Skończyło się na tym, że musieliśmy zapłacic zamiast 2000,00 - 800,00 - to ich łaskawość, bo umorzyli nam część długu ... Szkoda słów... Przestrzegam wszystkich. A jeśli komuś się jednak przed sądem uda z nimi wygrać - podzielcie się tym na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: SĄD hmmm? FAX !!!!!! IP: 83.238.142.* 16.03.06, 16:37 Numer faxu podaję do Róża Chemikalia: 022 489 84 51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dociekliwy dane firmy Róża Chemikalia IP: 83.238.142.* 17.03.06, 08:57 Róża - Chemikalia Forma prawna: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Numer KRS: 0000214124 Wpis do Krajowego Rejestru Sądowego Data wpisu: 2004-08-10 Sąd: Sąd rejonowy dla m. st. Warszawy, XX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego Adres: Puławska 270/63 02-819 Warszawa Wspólnicy: Joseph Rubach - 36 udziałów / 18000zł, Jason Rubach - 36 udziałów / 18000zł, Joshua Rubach - 18 udziałów / 9000zł, Tibor Tamas Bleier - 30 udziałów / 15000zł Kapitał zakładowy: 60000 Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu: Zarząd Upoważnienia organu: Członek zarządu samodzielnie Osoby wchodzące w skład organu reprezentacji: Iwona Marlena Jakubik Janik - członek zarządu Statut: Towarowy transport drogowy Sprzedaż hurtowa wyrobów chemicznych Produkcja środków myjących i czyszczących, wyrobów kosmetycznych i toaletowych DZIAŁALNOśĆ WSPOMAGAJąCA TRANSPORT; DZIAŁALNOśĆ ZWIąZANA Z TURYSTYKą HANDEL DETALICZNY, Z WYJąTKIEM SPRZEDAŻY POJAZDÓW MECHANICZNYCH I MOTOCYKLI; NAPRAWA ARTYKUŁÓW UŻYTKU OSOBISTEGO I DOMOWEGO Sprzedaż hurtowa realizowana na zlecenie Reklama Badanie rynku i opinii publicznej Numer Telefonu: 022 489 84 50 Numer faxu: 022 489 84 51 POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilguś !!!!####$$$$ mój sukces $$$$####!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 09:55 witam wszytskich pokrzywdzonych! mi udało się zwrócić ten "wspaniały" towar. moje poczynania opisałem na stronie " www.kaasiaak.webpark.pl " co do daresu to przesyłek nie odbierają na Puławskiej, tam tylko dochodzi korespondecja - bynajmniej tak było w moim przypadku. Musiałem robić przeadresowanie na ul. Miączyńska 51A. ale sie udało! Pozdrawiam i życze powodzenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel_27 ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Product IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 11:23 Witam, Jestem w szoku co się tu dzieje, 200 wpisów, a jak zaczynaliśmy to forum, było ich zaledwie kilka. Nie napiszę co, i jak należy zrobić w wypadku oszustwa, bo widzę, że jest tu wiele osób, które chętnie służa pomocą, co mnie zresztą bardzo cieszy. Piszę do Was z apelem, że czas juz zgłosić sprawę na policję. Przecież oszuści już ponad dwa lata bezkarnie działają na naszym rynku! Właśnie otrzymałam e-maila od kolejnej pokrzywdzonej osoby. Rubachen, potem Róża, a teraz firma nazywa się Eagle Product. Dzisiaj ponowię swoja prośbę o zainteresowanie się sprawą przez program "uwaga", gdyż tak dłużej być nie może. I proszę, niech każdy z Was zgłosi sprawę na policji: przecież to nic nie kosztuje, a możecie w ten sposób pomóc innym. Natomiast każde Wasze zgłoszenie może sprawić, że powyższa firma "Kameleon" będzie ścigana za oszustwa gospodarcze. Serdecznie pozdrawiam wszystkich związanych sprawą. Angel_27 Odpowiedz Link Zgłoś
cichyadam Re: ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Pr 24.06.06, 11:30 Witam.Proponuje nie odpuszczać im.Teraz się trochę wycwanili.Firmę Eagle Products z Różą Chemikalią łączy parę rzeczy; p.Dobrowolski(który wysyła pisma z wezwaniem do zapłaty,wysyłał również w imieniu Róży) adres Miączyńska 51A(tel. na kopercie to 022 542-54-00 którego jakoś nikt nie chce dzisiaj odebrac) Szukam ludzi których ta firma próbowała lub oszukała Adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel_27 WszYstkO o róży zebrane w jeden post!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 12:14 Ponieważ wpisów jest bardzo wiele, poniżej postaram się usystematyzować wszystkie informacje na temat oszustów. Jest to taki kompendium wiedzy co to za oszukańcze firmy, jak sobie z nimi radzić, jakie przysługują nam prawa. Informacje w tym poście zaczerpnęłam z Waszych wcześniejszych wpisów na forum: Adresy oszustów: ul. Puławska 270/63 02-819 Warszawa Rubachem International ul Domaniewska 37 02-672 Warszawa 022/ 335 00 00 Rubachem Int. sp. z o.o. Wielicka 56 skr. 13 00-976 Warszawa tel. 0-22/853-43-44, 853-43-29 fax 0-22/853-43-33 obecny ich adres to warszawa ul.Miączyńska 51 email to roza_chemikalia@rubikon.pl dla zainteresowanych, poczytajcie poniższe posty: Federacja konsumentów Autor: Gość: Karolka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl Data: 02.06.05, 09:31 + dodaj do ulubionych wątków -------------------------------------------------------------------------------- Proponuję kontakt z federacją konsumentów. Na ich stronie podane są też informacje o prawach klienta - nie trzeba samemu grzebać po ustawach. O sprzedaży przez internet i zwrotach: ww20.mediarun.pl/story.php?story=31 Straszenie sądem i ściągnięciem płatności to bzdura; stara metoda na zastraszanie klienta. Najciekawsze wpisy forumowiczów: www.biznespolska.pl/firmy/company.php?companyID=29104&search%5Bname Pierwasza rzecz, nie jestem pewny czy jest juz po sprawie wiec nie daje gwarancji ze wyglada to tak a nie inaczej ale... mialem identyczny problem z nimi, tzn, nie chcieli zwrotu i opuszczali na 800... ja zrobilem tak: napisalem oficjalne pismo, ze stanowiskiem firmy ( nie zamawialiśmy, nie chcemy kontaktow z wami z uwagi na styl praktyki biznesowej itd.) poinformowalem, ze odsylam towar, jesli nie odbiora to ich problem bo moja firma faktury nie przyjmie i nie zapłaci (uczulilem sekretariat aby jej nie przyjmowala jesli przyjdzie). Pani co prawda straszyla ze zadzwoni do prezesa firmy (dalem jej numer aby nie miala zbytniego klopotu), ze pusci mu nagranie itd. Straszyla sondem, przyslala nawet pismo z powolywaniem sie na odpowiednie ustawy (swoja droga gdyby je rozumiala to by wiedziala ze w sadzie raczej jest bez szans). Ale minely 2 tygodnie od odeslania paczki i paczke przyjeli, faktury nie probowali przyslac, do szefa nie dzwonili... Slowem pewnie jest po sprawie. Ja postanowilem, ze odczekam pol roku aby miec pewnosc, ze to koniec sprawy, a nastepnie zrobie strone www na ich temat, na razie tylko spogladam na forum i pisze do ludzi z tym problemem. Jeszcze jedna uwaga: Radze poinformować przełożonych o probie oszustwa (jakby tego nie nazywali) tak abyscie w razie przechwycenia faksu czy innej sytuacji byli "kryci", badzcie uczciwi w stosunku do waszych przelozonych zostaliscie oszukani ale jesli podwazycie (ukrywajac to) wasza uczciwośc w oczach szefa moze byc z wami zle. Oni licza ze wystraszysz sie szefa i zakamuflijesz zakup... Moj szwagier (radca prawny) sprawdza wlasnie dla mnie status sprawy bo zastanawiam sie czy ich nie pozwac ... Zabaczymy co bedzie dalej ja napisze jesli sie cos jeszcze wydazy, prosze o informacje jak to wygladalo u was bo nie mam ochoty tego tak zostawic. Pozdrawiam Ro Autor: kttosia Data: 09.04.05, 10:40 + dodaj do ulubionych wątków ----------------------------------------------------------------------------- tylko to prosze czytac od końca: Jak najbardziej możemy wystawić fakture, ponieważ zapewniono naszą firme że paczka jest w stanie nienaruszonym, a przyjechała w mniejszym opakowaniu gdzie komisja odrzuciła jej przyjęcie dlatego mamy prawo wystawić państwu fakture gdzie to z przyjemnością uczynię.(NIE WIEM KTO ICH ZAPEWNIAŁ O STANIE PACZKI, CIEKAWA TEZ JESTEM Z KOGO SKLADAŁA SIE TA KOMISJA PEWNIE Z PANI MIKRUS I SPRZATACZKI) W związku z zamknięciem raportu tygodniowego nie mogę dłużej przeciągać tej sprawy i chciałabym prosić o ostateczną odpowiedź czy przyjmuja Państwo rabat, czy wystawiamy fakture na całość. Sent: Thursday, February 10, 2005 9:42 AM Subject: Re: Nie mają Państwo podstaw do wystawiania faktury, towar został zwrócony w wyznaczonym terminie. Pozdrawiam Sent: Thursday, February 10, 2005 8:16 AM Subject: Re: Przesłałam pani dokumenty naszej firmy faksem.Proszę o odpowiedz w sprawie ceny za zestaw, nie ukrywam że nie chcę wystawiać Państwu na całość, tylko dać rabat tak jak wcześniej wspomniałam w rozmowie telefonicznej. Sent: Wednesday, February 09, 2005 12:04 PM Subject: Re: W koncu doszliśmy do kwestii merytorycznych.. Moim zdaniem nie dopełnili Panstwo obowiazkow wynikajacych chociazby z art. 9 ustawy o ochronie konsumentów .... Podtrzymujemy nasze stanowisko: odrzuciliśmy Waszą ofertę i nie doszło do zawarcia umowy. Zadaję sobie sprawe ze nie mogę winić Pani za nieprofesjonalne zachowanie pracowników Roża Chemikalia. O podanie adresu prosiłam panią telefonistkę a następnie osobę która przedstawiła się jako kierowniczka Anna Mierzejewska w dniu 2.02.br. Obie odmówiły. Byłabym wdzieczna gdyby Pani zechciala mi teraz podać Was numer KRS. --- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angel_27 Re: WszYstkO o róży zebrane w jeden post!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 12:27 Obcięło mi końcówkę wpisu niestety. Ale powyżej jest większość potrzebnych do walki z oszustami informacji. Choć ponownie apeluję: Zgłaszajcie każdą sprawę na policję, żeby uchronić następnych. Serdecznie pozdrawiam Angel_27 Odpowiedz Link Zgłoś
wrobiona.tfutfu Re: ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Pr 26.06.06, 13:17 jestem wrobiona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.m Re: ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.06, 06:48 właśnie mnie nabili w butelkę, dopiero u mnie się zaczyna (pewnie długa droga), może macie jakieś podpowiedzi jak z nimi postąpić? pozdrawiam wszystkich.m.m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 13:14 Przeczytaj ten wątek cały. Ktoś tu wcześniej pisał, że postanowili tą przesyłkę zutylizować (ponieważ są to mat. niebezpieczne czy coś w tym rodzaju) zgodnie z obowiązującymi przepisami o odpadach na koszt Róży Ch. Podobno Róża Ch. odebrała bez problemu jak ich o tym poinformowano. Powtórzę przeczytaj cały ten watek jeszcze raz. Powodzenia. -- pepe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teeba Re: ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Pr IP: *.aster.pl 05.10.06, 12:50 a tak bardzo chcialam tam pracowac bo zarobki sa dobre ale po tym co czytam to szybko zrezygnuje z tej pracy bo nie chche potem wozic sie po sadach... jak to dobrze ze przeszlam dopiero etap "szkolen" jeszcze z nikim przez telefon nie mialam kontaktu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.07, 13:39 PROSZE O POMOC! po 10 dniach nie wysłałam paczki i wystawili i fakture ale jej nie przyjełam od listonosza.Paczke odesłałam ale pewnie to nie koniec rozmow z tymi oszukamcami.CO MAM DALEJ ROBIC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benjiu Re: ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Pr IP: 80.81.166.* 29.10.07, 10:32 Trzeba walczyc z oszustami, poniższy pomocny wpis skopiowałem ze stronki opisującej ich działalnośc. Mamy na odesłanie tylko 10 dni od dnia odbioru przesyłki !!! 1. Piszemy pisemko o następujące treści: Zgodnie z Ustawą Dz. U. 2000 nr 22 poz. 271 z dnia 2 marca 2000 o ochronie niektórych praw konsumentów oraz oodpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny Rozdział 2 art. 7 pkt 1. Dnia [data odesłania przez Was towaru] zwracam otrzymaną od Państwa przesyłkę [tutaj można wpisać nr paczki], dostarczoną w dniu [data odbioru przesyłki przez Was]. Ponieważ dostarczony towar nie spełnia moich oczekiwań. 2. Pisemko sygnujemy autografem i pieczątką, najlepiej żeby podpisała osoba odpowiedzialna za firmę [prezes, dyrektor, kierownik, właściciel lub ewentualnie osoba która rozmawiała- zamówiła tą nieszczęsną przesyłkę]. 3. Kserujemy je w 3 egzemplarzach. 4. Wysyłamy powyższe pisemko do tej firmy oszusta FAX`em na nr 022 2125051 (o ile jest nadal aktualny) oraz listownie oryginał pisemka na ich adres. [OBECNA NAZWA FIRMY OSZUSTÓW] ul. Miączyńska 51a 02-637 Warszawa 5. Odsyłamy paczkę kurierem z nienaruszoną zawartością oraz jedną kopią pisemka które wysłaliśmy FAX`em i listownie na adres: [OBECNA NAZWA FIRMY OSZUSTÓW] ul. Miączyńska 51a 02-637 Warszawa 6. Ostatnią kopię pisemka zachowujemy dla siebie. UWAGA!!! Jeżeli do Was zadzwonią i bedą proponować cokolwiek w zamian lub obiżnie kwoty zapłaty i bedą straszyć ze mają nagraną waszą rozmowe, w której się zgadzacie to nie słuchajcie niczego bo to żaden dowód tylko stanowczo i spokojnie powiedzie ze macie prawo na odesłanie towaru w ciągu 10 dni i korzystacie z tego prawa ponieważ towar Wam nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_b2 Re: ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Pr 28.06.06, 23:01 Witam wszystkich, jestem głupi bo też dałem się nabrać firmie Eagle Product Na szczęście paczka jeszcze do mnie nie dotarła. Czy możecie mi poradzić co się stanie jak jej nie odbiorę. Pozdrawiam Martin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichyadam Re: ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 08:13 Radzę nie odbierać paczki i na tym sprawa się zakończy.Straszenie że coś tam nie ma znaczenia.Mogą być problemy po odebraniu:)Wtedy nie bedą chcieli przyjąć jej(tak mi się wydaje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Pr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 16:38 Interes kręci się nadal. Przysłali mi paczkę z towarem do testów i zapewnili, że mogę odesłać... Ale jako adres zwr. podana jest tylko skrzynka poczt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: ILU WAS tu oszukanych?Rubachen-Róża- Eagle Pr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 13:46 Ja tez miałem z nimi "przeboje" (opiszę w wolny wekend, teraz w pracy nie bardzo mam czas). Sprawdzałem na poczcie - na skrzynke pocztowa mozna rownież wysylać paczki (sądziłem, że tylko listy). Zrob to jak najszybciej, żeby nie przekroczyć terminu! O ile uda ci się dodzwonić do nich to uprzedź Różę, że to odsyłasz, ale to najważniejsze - ODEŚLIJ TO JAK NAJSZYBCIEJ. To są "przekręty z górnej półki". Przy okazji przeczytaj ten temat od samego początku. Bardzo ciekawych rzeczy się dowiesz. :-) Ja zacząłem to studiować jakoś w połowie zeszłego roku. Bo dałem się zbajreować pani telemarketerce. Odesłałem to. Straszono mnie/nas (jestem pracownikiem administracji samorządowej) sądem, komornikiem, itd. Było kilkanaście nieprzyjemnych telefonów do mnie, do mojego szefa (który wiedział o wszystkim od poczatku), ale staliśmy twardo na stanowisku, że nie zapłacimy za to prawie 2 tys. złotych. W końcu jakoś na początku tego roku przyszła ostatnia korespondencja od nich i chyba w końcu dali nam spokój w tej sprawie. Ale niedawno (moze z 2-3 tyg. temu) jakby nigdy nic dzwoni pani z Rózy i pyta czy mamy w firmie komputery bo ma do zaoferowaniea dobre środki czyszczące. Zapytałem (bo może mi się przesłyszało) jeszcze raz o firmę z jakiej dzwoni - usłyszalem Róża Chemiakalia. Momentalnie podziękowałem i odłożyłem słuchawkę. To tyle (time out) postaram sie więcej przez weekend. Pozdrawiam wszystkich "wkręconych" i nie dajcie się za żadne skarby tym oszustom! -- pepe Odpowiedz Link Zgłoś
cichyadam Re: róża chemikalia - dawny rubachem 24.06.06, 12:56 Teraz nie nazywa się Róża Chemikalia,a Eagle Products.Adres ten sam co Róży czyli Miączyńska 51A.Teraz są trochę sprytniejsi.Metody ich działania mogę opisać w mailu.Uważajcie na nich.Co do terminów zwrotu to się zgadza,że jest 10 dni.Tylko weźcie pod uwagę,że towar przysyłają bez faktury,którą dosyłają po 14 dniach.Wtedy ogarnia Was zdziwienie,że nie ma tam kwoty np 100zł tylko 1000zł.I co wtedy??10 dni minęło już dawno od dostarczenia paczki i tym się probują migać,że nie zzwróciliśmy w ustawowym terminie.I jak z tego wybrnąć?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 03.07.06, 21:29 Dopiero dzis przeczytalam to forum i jestem w glebokim szoku. Ostatnio pracowalam w tej firmie, ale bardzo szybko zrezygnowalam. I to nie z powodu zarobkow bo jakby nie bylo to sa calkiem niezle.Po prostu stwierdzilam, ze nie cierpie ludzi w konia robic. Tylko, ze pracownice tam (a przynajmniej te ktore krotko pracuja) raczej nie maja pojecia jak sprawa naprawde wyglada. A dla wszystkich taka malutka informacja: cala strategia sprzedazy polega tam na tym, zeby tak zagadac rozmowce aby bylo mu przykro w momencie, kiedy mialby odmowic zakupu. Czyli potencjalny klient musi je bardzo polubic. A te dziewczyny tam sa w tym tak wprawione, ze jak pierwszy raz uslyszalam to bylam w wielkim szoku.] A tak przy okazji to wlasciciel calkiem niezlym jaguarem jezdzi wiec firma calkiem niezle prosperuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 03.07.06, 21:31 A obecnie na Miącz7yńskiej 51a znajduja sie dwie firmy: wlasnie Roza- Chemikalia oraz Eagle Products. Roza jest od komputerow a Eagle od srodkow do "czyszczenia" maszyn. Odpowiedz Link Zgłoś
cichyadam Re: róża chemikalia - dawny rubachem 03.07.06, 23:01 Możemsz do mnie napisać na email??Mam parę pytań:)Proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 04.07.06, 09:29 To nie mozesz tutaj zapytac?? W sumie to moge napisac tylko musisz mi go podac. Odpowiedz Link Zgłoś
cichyadam Re: róża chemikalia - dawny rubachem 04.07.06, 10:06 To napisz coś do mnie:)Mam parę pytań związanych z tą firmą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 04.07.06, 11:00 Sorry ale nie mam w zwyczaju podawac swojego maila obcym osobom. A bardzo mnie zastanawia dlaczego nie zapytasz tutaj tylko koniecznie chcesz, zebym do Ciebie na maila napisala....:/ Poza tym pracowalam tam naprawde krotko wiec moge na pewne pytania nie znac odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cichyadam Re: róża chemikalia - dawny rubachem 05.07.06, 10:29 kliknij na mój link to poznasz mój mail.Dlaczego nie zapytam na forum??Bo pytałem i nie ma zbyt wielu odpowiedzi.To po pierwsze ,a po drugie Eagle też mogą mieć internet:)Chodzi mi m.in.skąd oni biorą te produkty.I czy cena ich sprzedaży nie jest 100 razy większa od ceny zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 05.07.06, 10:35 No widzisz. Akurat na te pytania tez nie potrafie udzielic Ci tej informacji. Wiekszosc dziewczyn, ktore dzwonia tez raczej tego nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichyadam Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:14 To powiedz chociaż czy pracuje tam jakaś kobieta ,która przedstawia się jako A.Bąk?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Studentka Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 05.07.06, 21:44 Z tego co pamietam to w rozy napewno nie, moze w eagle. Ale naprawde nie czepiajcie sie dziewczyn, ktore tam pracuja. One w wiekszosci nie wiedza jak to wszystko wyglada. Po prostu jest to ich praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isabell Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 13.07.06, 01:51 Witam! Jestem zszokowana tym co czytam!, ale wszystkim wam dziekuje za opinie na temat tej firmy, ponieważ właśnie wczoraj(tj.11.07.06)byłam tam na rozmowie w sprawie pracy...dzięki waszym wypowiedziom wiem ze moja noga tam wiecej nie postanie. może moje doświadczenie w czymś Wam pomoże, a pewnie jesteście ciekawi jak to wszystko wygląda wewnątrz. oczywiscie była mowa o umowie o prace najpierw na czas określony(próbny), a po próbnych trzech miesiącach juz na czas nieokreślony, co do kasy to 1200PLN netto płacone po 300PLN co tydzień(więc jak na telemarketera to całkiem nieźle, bardzo kolorowo jak zwykle:)+ prowizje właśnie od zamówień. ogólnie polega to na tym, żeby klijenta zagadć tak, zeby jak przyjdzie co do czego poprostu nie miał serca odmówić, a przecież(jak twierdzą w rozmowie pierwszego kontaku)zawsze paczke bez problemu można odesłać;)wiec niczym sie nie ryzykuje i na tym to wszystkim polega. najczesciej wyglada to nastepująco:1 oczywiście miły wstęp. 2 bardzo ogólnikowo skąd sie dzwoni. 3 (tu zaczynam cytowac ze scenariusza rozmowy)"Jesteśmy jedym dystrybutorem firmy NAKATOMI na polske SA to produkty do czyszczenia... W związku z otwarciem nowego oddziału tej firmy jest szykowana specjalna akcja promocyjna w Państwa okolice, rejony... Poza tym na wstepie mam dla pana miłą niespodziankę, jest to płyta CD...". 4 nawiązanie rozmowy prywatnej(i to dla nich jest najważniesze), w tym momencie rozmowy telemarketerka musi przeprowadzic z Tobą tak rozmowe, by jak najlepsze na Tobie zrobic wrazenie wrażenie i tak naprawde zebyc zapomnieł po co ona w ogóle do ciebie dzwoni; tu padaja wszelakiego rodzaju pytania: jak przygotowania do świąt, do urlopu? a to gdzie Pan/Pani jedzie? jak pogoda? "Czym sie zajmuje firma, jakie maszyny, docenic stanowisko faceta- by czuł sie ważny!!" itd. 5 dopiero sprzedaż. i nic nowego sie nie dowiadujemy, prócz ceny(innej niz w rzeczywistości bo do zapłaty jest 1639PLN netto a nie 1180PLN netto, powiedziane nie wyraźnie i szybko by było słychac180 :D)6 pytanie decydujace: czy wysłać do pana taki zestaw?(prawidłowe pytanie powinno brzmiec: czy jest pan zainteresowany zakupem takiego zestawu?; wprowadzanie klijenta w błąd)7 potwierdzenie adresu firmy 8 zakończenie. Widzicie sami ze na produkcie skupiaja sie najmniej, wiem ze troche sie rozpisałam, ale chce zebysmie mieli tego pełny i jasny obraz, jak to wygląda po drugiej stronie. A! co najważniejsze telemarketerki używaja pseudonimów, które dobie wymyślają, wiec nigdye nie wiecie z kim rozmawiacie:(. Pozdrawiam no i oczywiście powodzenia:) Isabell Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 80.51.224.* 13.07.06, 15:02 też jestem zszokowana,ale nie calą akcją,tylko postem poprzedniczki.sama pracowalam w firmie i powiem szczerze-po pierwsze,dba o pracowników,po drugie,nie szuka klientów na jeden raz,bo znacznie większą uwagę przykłada do stałych klientów,którzy kupują znając zarówno warunki jak i cenę,zupełnie jak przy pierwszym konttakcie.cena jest podana jak należy,czyli 1180 netto,z racji tego,że każde zamówienie potwierdza menedżerka,a wszystko po to,żeby nie było sytuacji spornych i problematycznyh.dziwię się pani,że oczernia pani firmę,w której przebywała pani zaledwie jeden dzień,a to,że dziewczyny są dla klientów serdeczne i miłe,nie zmieni faktu,że jeśli takowy nie ma chęci zamówić,to tego nie zrobi.mże po prostu warto spojrzeć na to z tej strony,bo cały punkt widzenia foorumowiczów przypomina ryk zranionego tygrysa,niby silnego,przebiegłego,ale czasem zwyczajnie uśpionego-nie chodzi tu o czujność"uwaga,nie zamawiaj",nie-chodzi o to,żeby słuchać tego,co ludzie mówią,przez telefon,powtarzam,wszystko jest potwierdzane,więc wystarczy minimum skupienia,żeby po tej supermiłej,jak napisała pani rozmowie,wsłuchać sięw to,c omówi kierownik!ja przepracowalam tam kilka miesięcy i szczerze nie żałuję,poznałam miłych ludzi,przedsiębiorców z calej Polski,moich klientów,z ktorymi kontakt do dziś utrzymuje zarówno Róża,jak i ja sama.to tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Isabell Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 13.07.06, 17:50 Nie oczerniam firmy róża- chemikalia:), napisałam jak jest w rzeczywistości, i nie krytykuje pracy telemarketerek, w końcu to ich praca, i pewnie same do końca nie wiedzą gdzie pracują, napisałam poprostu czemu służy taka rozmowa. Uwierz mi mam wieloletnie doświadczenie w telemargetingu i wcale nie trzeba mieć milutkiego głosiku żeby być dobrym sprzedawcą:). taka mała firma jak róża- chemikalia powinna być w stosunku do każdego klijenta, nie ważne czy małego czy dużego, wporządku. jeśli jest wyraźnie powiedziane że paczke można zwrócic, to czemu ludzie sie skarża i tu dział prawo przyczyny i skutku. Pozdrawiam Isabell Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichyadam Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 23:45 Masz rację.Nie mamy pretensji do telemarkterek tylko do nie przestrzegania umów.Jeżeli faktura przychodzi po 14 dniach to jest to niezgodne z ustawą o VAt ,w której wyraźnie jest mowa o terminie 7 dniowym.Więc dlaczego tak się dzieje?Przypuszczam ,że chodzi o to aby nie móc oddać paczki w terminie 10 dniowym.Co i tak jest mało prawdopodobne ponieważ na paczce nie ma adresu zwrotnego tylko skrytka pocztowa.Więc ,żeby zwrócić trzeba czekać na fakturę na której jest ten adres.I koło się zamyka.A po drugie ten towar nie jest wart tych pieniedzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 13:17 a mnie jest trochę raźniej, że nie ja jedna dałam się oszukać. Rozmowa przez telefon odbyła się właśnie w takiej formie jak wcześniej opisała to była pracownica, tzn. przez zagadanie. Zero informacji w paczce jakie są warunki zwrotu. Nie mam czasu robić notatek z tego typu rozmów, bo zawsze albo mailem otrzymywałam potwierdzenie rozmowy albo warunki zwrotu paczki były zawarte w piśmie dołaczonym do nadesłanego towaru. Ja odesłałam paczkę w ciągu 14 dni, bo takie dotychczas terminy przedstawiały inne firmy, próbowałam na początku grzecznie przez telefon prosić o przyjęcie paczki (zresztą nienaruszonej) uzasadniając bardzo wysoką ceną za taką ilość i tego typu towary (6 pojemników z preparatem do czyszcenia monitora czy klawiatury za 1200 zł to szok), ale oczywiście usłyszałam najpierw ofertę dosłania za darmo jakiegoś preparatu, a w momencie mojej odmowy i ponownej prośby przyjęcia paczki "uprzejma" pani zaczęła mnie straszyć windykatorem. Nigdy nie spotkałąm się z takimi naciągaczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 13.01.07, 14:46 Do wszystkich "naciągnietych" i byłych "pracownic" .To od Was byłe pracownice i panienki po rozmowie kwalifikacyjnej chcę zacząc , tak naprawde to zadna z was nie odeszła sama ,a firma z was zrezygnowała bo nawet jak same piszecie do "głupiego " telemarketingu się nie nadajecie.Jestescie puste i bezwartościowe i dlatego nie chcemy was tam bo zabieracie nam czas pracy i tlen.Ja tez byłam na rozmowie i zostałam bo praca jest fajna tylko trzeba cos sobą reprezentowac i coś wiedziec o życiu........A nie przyjdzie taki pół mózg i nawet nie wie jak numer telefonu wykręci.....straszne.Kasa jest niezła i praca również .A wy przychodzicie na rozmowę i co wypieprzacie tłumoki bo nie dały byście rady od i cała tajemnica a za "nierobienie nic" to tu się nie płaci.A i jeszcze zdanie do tych co piszą o "braniu" Eli i zmuszaniu pracowników bzdura niczego nie bierzemy nie wąchamy i nie mamy zamiaru Za to chyba wy tandeciary coś łykacie i macie zwidy..........albo wam żal dupę ściska. A co do oszukanych to mam tylko słówko nie wiem o czym myślicie rozmawiając z nami albo gdzie macie głowę....... Tu nigdy nikt nie mówi o żadnych PRóBKACH bo jak by to wyglądało ,próbka za tysiąc parę złotych-BZDóRA!!!!!!!!!! Zawsze informowany jest klient o tym że jest to towar pełno wartościowy w danej cenie.Mało tego rozmowy są potem potwierdzane i jest wyraźna mowa o cenie.Tak miedzy nami to chyba kutasem myślicie przy rozmowie z nami i ztąd te luki w pamięci.A my tylko mamy byc miłe.A i jeszcze jedno to prawda że nasi stali klienci mogą liczyc na nas i na prezenty od nas ale to dlatego że od razu wiedzą o czym z nami rozmawiają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 14:41 Zuza, bierz Ty się lepiej za słownik ortograficzny matołku, a nie za wypowiedzi - WSTYD!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.aster.pl 26.02.07, 16:37 Nie jedź tak chora kobieta bo ja ma 100% pewnosci ile ton białego proszku tam idzie i Ty pewnie tez dlatego masz mózg wypalony. Nie widziałaś nigdy szefowej z krwotokiem u nosa , ja tak. Nara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard z Gdańska Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 80.51.224.* 27.02.07, 10:49 dobre produkty,tylko trochę przy drogie,ale można zakręcić się o rabat.współpracujemy od ponad roku,nie powiem,że jestem niezadowolony.uprzejma obsługa.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 80.51.224.* 27.02.07, 10:53 Dostałam paczkędwa tygodnie temu.Przyszła faktura.Cena dokładnie taka,jak powiedziano,tylko jeszcze Vat:-/ Ale w dziale finansowym udało mi się wynegocjować upust. Pewnie często nie będziemy zakupować,ale produkty b.dobrej jakości,szczególnie ścierki i pianka do obudowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 80.51.224.* 27.02.07, 11:10 Wszystko odbywa się normalnie,wystarczy słuchać tego,co mói telefonistka.Ja kupiłem produkty,Przy spłacie faktury dostałem jeszcze gratisy.Bardzo miłe pracownice,pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świstak Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.07, 09:51 widzę że panienki z tych oszukańczych firm dorwały się do internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świstak Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.07, 09:53 widzę, że panienki z tych oszukańczych firm dorwały się do internetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: świstak Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.07, 09:54 widzę że panienki z tych oszukańczych firm dorwały się do internetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anikki Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.zabrze.net.pl 15.05.09, 18:58 po ortografii widać że pani zuza głową na pewno nie myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujaca Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:02 gwarantuję, że żadna A.Bąk tam nie pracuje, Wszystkie dziewczyny maja zmyślone pseldonimy artystyczne ;) była juz pani Pedros, Fuks, Mołek, Złotopolska.... jedna wielka ściema.... same znane osobistości, prawda? :)))) szczerz współczuję wszystkim klientom -najpierw Rubachem, Rózy chemikalia i teraz Eagle .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.pl / 195.136.49.* 04.08.06, 19:20 A ty jak miałaś na imię???? Odpowiedz Link Zgłoś
ozir Re: róża chemikalia - dawny rubachem 16.07.06, 18:24 Witam , Chciałem wszystkich przestrzec przed firma Roza Chemikalia. Ich metody sa bardzo perfidne. Opisze moja sytuacje : Jakis tydzien temu wrociłem z urlopu. Wczesniej kolega poinformował mnie ze wielokrotnie ktos dzwonil z jakiejs firmy. Odebrałem telefon ... bardzo miła pani z Roza Chemikalia , imienia nie pamietam. Oferowała zestw do czyszczenia komputerów monittorów itp. itd. Oczywiscie gadka szmatka. Pytam o cene - ona ze całośc kosztuje 1081 zł. Pytam dlaczego tak drogo. Ona na to ze jest to zestwan na cały rok a produkty sa w formie skondensowanej. Mozna sie dogadac co do ceny , moezna spłacac w ratach itd. Oczywiscie w ciagu 10 dni mozna zwrócic. Na odczepne zgodziłem się aby przysłała te cuda. Nastepnego dnia przyszła paczka. W srodku jakies beznadziejne srodki do czyszczenia warte nie więcej niz 100 zł. Nawet nie rozpakowałem do konca. Patrze na list przewozowy z firmy kurierskiej ... adres to ... skrytka pocztowa. Ciekawe - mysle jak to mozna odesłac ???? . Kilkakrotnie dzwoniłem do firmy Roza Chemikalia. prosiłem o podanie adresu zwrotnego abym mogl odesłac paczke. Odsyłano mie i zwodzono, ze jak okresliła pani musza ustalic z ktorego magazynu została wysłana.itd. Niestety juz pozniej nie zadzwonili. Zaczałem szukac w internecie i natchnałem sie na ten wątek bardzo mi pomogl!. Zadzwoniłem do firmy kurierskiej. Pani nie mogła mi udzielic informacji o prawdziwym adresie firmy. Naswietliłem jej sytuacje i poprosiłem jedynie o potwierdzenie TAK lub NIE dla wymienionych przeze mnie adresów.Adres sie zgodził. Odesłałem paczek i jak narazie cisza. Przestrzegam wszytskich .. nie zamawiajcie nic od tych oszustów! Oz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woj Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 15:28 Witam, mialem ten sam problem lecz ich ubieglem, tzn prawnik mi doradzil wyslac do nich fax z wezwaniem do wskazania adresu do odeslania przesylki, a jezeli tego nie zrobia to po dwoch tygoniach od dnia wyslania tego fax produkt ich zostanie zutylizowany zgodnie z wymaganiami dla tych srodkow chemicznych a kosztami zostana obciazenie. Pod fax'em podpisy wszystkich co wazniejszych lacznie z radcami prawnymi. po wyslaniu faxu w ciagu 5 minut telefon zwrotny i ze oni oczywiscie podadza ze oni nie beda uszczesliwiac nas na sile itp. ICH AKTUALNY ADRES TO: ( stan na dzien 20.07.06) 02-637 Warszawa, ul. Miaczynska 51A tel (22) 489 84 50 zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 16:30 No też się dałem naciągnąć... Zgodziłem się na przysłanie i wypróbowanie zestawu. Firma wydaje rocznie na środki do czyszczenia komputerów więcej niż kwotę o jakiej mówiła telemarketerka z Róży, więc oferta wydała mi się atrakcyjna. Paczka przyszła, na swoje nieszczęście niestety chciałem od razu wypróbować sprężone powietrze no i po mniej więcej dziesięciokrotnym "przedmuchaniu" nie było już prawie całego pojemniczka... Zadzwoniłem do nich w celu zasięgnięcia informacji na temat jak często są dosyłane kolejne zestawy, no i zonk :( Kategorcznie stwierdziłem że chcę odesłać pozostałą część przesyłki, a za zużytą oczywiści jestem gotów zapłacić. Poinformowano mnie że wystawią fakturę na 266,50 netto (za 400 ml sprężonego powietrza!!!). Za chwilę dostałem faks potwierdzeniem zamówienia i prośbą oo odesłanie reszty zestawu na podany adres. Pal licho, zapłacimy, i tak będę zadowolony jeśli sprawa na tym się skończy. Najgorsze jest to że przez takich palantów i naciągaczy ludzie podchodzą z wielką nieufnością do niewątpliwie wygodnej i atrakcyjnej formy zakupów jaką jest telesprzedaż :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon1 ważny interes społeczny IP: *.pipelife.pl 31.07.06, 17:23 Uważajcie - poprzewracie się z wrażenia. W roku 2004 firma Rubachem International usyskała umorzenie zaległości podatkowych na kwotę 179tys zł. z uwagi na WAŻNY INTERES SPOŁECZNY. Pozostawię uczestnikom tego forum bez własnego komentarza, do własnych przemyśleń. Są to oficjalne dane publikowane przez Ministerstwo Finansów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 15:52 mam pytanie czy odesłać na ich koszt czy własny, bo że odesłać to normalne ...brrrrrr - kanalie jedne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 10.08.06, 18:27 Poniekąd moja firma padla ofiarą w/w firmy, aczkolwiek problem mam ja jako pracownik i chciałam prosić o radę. Schemat był standardowy jak u wszystkich. Przysłali towar i kazali zapłacić-faktem jest że to my zgapiliśmy się i minęły 2 tygodnie więc pokornie zapłaciliśmy. ja jestem księgową i do mnie dzwoniła dziewczyna z tej firmy z prośbą o przyśpieszenie płatności co też uczyniłam a w zamian za to oni przysłali mi w podziękuowaniu prezent o niedużej wartości-uznałam, że to jest OK bo niby im pomogłam. Teraz oni zadzwonili z informacją, że ponownie przyślą partię towaru w sierpniu, której oczywiście nie zamawialiśmy. Ja powiedziałam, że nie jestem osobą decyzyjną co do zakupu takiś środków. Oni zaproponowali mi za wcześniejszą i przyszła współpracę niezobowiązująy prezent. Na początku odmawiałam, że nie chcę się czuć wobec nich zobowiązana ale ( o naiwności!! ) zgodziłam się i przysłali mi prezent o już większej wartośći. Z tego co wiem nie chcemy zakupić kolejnej partii materiałów a ja jak ten ostatni baran zostałam z prezentem-nawet go nie rozpakowałam. Nie wiem co robić bo na forum znalazlam informacje, że podobno rozmowy są nagrywane. Teraz nie jestem sobie w stanie przypomnieć całej rozmowy ale na pewno na koniec powiedziałam, że mogą próbki przesłać, a jeżeli osoba decyzyjana się zgodzi to towar zostanie, a ja ( zgodnie z moimi obowiązakami ) zajmę się płatnością. Problem mój polega na tym, że ja nie jestem osobą decyzyjną pod żadnym względem, a przełożeni nic o tym nie wiedzą! Nie bardzo wiem jak wybrnąć z idiotycznej sytuacji. Chyba pójdę do zarządu wręczę im nierozpakowaną paczkę i powiem prawdę aczkolwiek na pewno stracę w oczach przełożonych. Czy spotkali się Państwo w trakcie "śledztwa" z innymi pracownikami w podobnej sytuacji? Proszę o radę i słowa otuchy:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nimia Re: róża chemikalia - dawny rubachem 10.08.06, 22:47 jesli nie podpisałas nic,co wskazywałoby na darowizne dla Ciebie osobiscie...nie przejmowałabym sie tym specjalnie:) połoz to "cos" w miejscu publiczny w firmie,w koncu nie dostałas tego na prywatny adres:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byczek26 Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 16:42 no niestety ja tez dalem sie nabrac na wspaniala oferte tej jakze wspanilej firmy Dostalem przesylke,otworzylem ja ale widzac to badziewie co tam jest po kilku dniach ja odeslalem(zanim minely 10 dni)i dzisiaj dostalem od nich fakture na te 1800zl i dzwonili kiedy ja zaplace bo juz termin platnosci sie skonczyl powiedzialem im co i jak ze tego niechce i ze im to odeslalem i ze nie zaplace,rozmawialem z taka mila Pania ktora ciagle probowala mnie przegadac i nie dala dojsc do glosu nawet i powiedzial mi ze owszem,moglem odeslac ale zanim to zrobilem musialem do nich zadzwonic albo wyslac list ze ja nie chce tej paczki,ze odstepuje od ustej umowy zawartej telefonicznie i wtedy by to odemnie przyjeli,a ze tak nie zrobilme i tylko odeslalem to sie nie liczy i ze mozemy negocjowac i dojsc do jakiegos porozumienia, tyle ze ja nie chce dochodzic do zadnego pororumienia bo wogole nie chce tego badziewia! oczywiscie byly grozby sadem i komornikiem powolujac sie na jakas ustawe o sprzedazy telemarketingowej z dnia 2 marca jakiegos tam roku i teraz pytanie,czy kogokolwiek ta firma pozwala do sadu lub naslal komornika w celu sciagniecia tej naleznosci?prosze o jakos porade co moge zrobic zeby tym dupka dokopac??? pozdrawiam i gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobieta wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: *.acn.waw.pl 30.10.06, 01:19 Jest mi wstyd ze tam pracowałam. W 2001 roku firma mieściła się na Chałubińskiego 8 w Intraco. Reprezentatywne i drogie miejsce. Jedynymi osobami które posługiwały się swoim własnym nazwiskiem była Elżbieta Wiśniewska - młoda dupka pani prezes i Tibor Bleier - Węgier. Pracowałam tam kilka miesiecy i sporo zobaczylam. Za moich czasow nie wystawialo sie zadnych umow i pracowalo sie na czarno. Firma miala nieamoiwte zyski bo pracownicy windykacji ktorym i ja zostalam za sciagniecie tygodniowo 100 tys zlotych dostawali premie 1500 netto tygodniowo. Plus pensja. Bylam takze w dziale zwrotow i reklamacji i coz - do dzis podziwiam ludzi ktorzy dali sie na to nabrac. Szybko zorientowalam sie ze to oszustwo i swoich klientow prywatnei juz informowalam kiedy to odeslac i przypominalam im o tym. Co do pracownic - wiekszosc z panow zakladam sie weszla w mocno prywatne tematy z telemarketerka bo o to chodzi moi drodzy. Wlasnie o to zeby faceta zakrecic, a co do kobiet - po prostu wiekszosc Polakow jest naiwna i latwowierna. Brzydze sie ta firma i jedno co moge doradzic - z nimi trzeba ostro. Opie..c odeslac i powiedziec im zeby spie..li - po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:59 dziwna data w tym poprzednim poście - teraz jest 2006.11.08 godz. 14:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny nabrany Re: wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 23:53 Jestem kolejnym nabranym przez firmę, dziś otrzymałem od nich przesyłkę, cała procedura wraz z rozmową telefoniczną na początku itd. odbyła się dokładnie w taki sposób jak opisane zostało w poprzednich wypowiedziach. Na szczęście po odebraniu przesyłki coś zaczęło mi się nie zgadzać, to znaczy poszukałem w sieci informacji dotyczących cen podobnych środków do konserwacji komputerów itp. w innych firmach, a po stwierdzeniu ogromnej różnicy wpisałem w wyszukiwarce nazwę firmy z myślą że znajdę o niej jakieś informacje. Ku mojemu zdziwieniu nie znaleziono wogóle strony firmy a zamiast niej trafiłem na to forum. Jutro odeślę przesyłkę i poinformuję firmę Róza... telefonicznie oraz faksem o odstąpieniu od umowy (wszystko zgodnie z zaleceniami z umieszczonych wcześniej wypowiedzi. Mam nadzieję że sytuacja zakończy się w miarę spokojnie bo pracuję w obecnym zakładzie dopiero od miesiąca i w przypadku problemów obawiam się, że może się to bardzo szybko skończyć dla mnie zwolnieniem. Co z tego wyjdzie jeszcze nie wiem, ale napewno opiszę tu dalszy rozwój sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny nabrany Re: wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 12:56 Kolejny rozdział z serii „moje boje przeciwko firmie Róża Chemikalia” ;), otóż w firmie nie pracuje już od przynajmniej pół roku opisywana wielokrotnie w poprzednich wypowiedziach pani Kamila Mikrus (urodziła dziecko i nie pracuje już w firmie). O dziwo kobiety które próbują zamydlić oczy potencjalnym klientom namawiając ich do „wspaniałej” oferty firmy też dają się przy odpowiednim podejściu zakręcić i podają informacje o których świadomie by raczej nie powiedziały (najlepiej działa stosowanie podobnych chwytów i niedomó. Osobą która wydaje się być obecnie odpowiedzialna jest pani Anna Deląg z działu wysyłki (bezpośrednio po dodzwonieniu się do firmy można poprosić o połączenie z tą panią). Oczywiście pierwsza rzecz w rozmowie z nią próbuje dowiedzieć się czy któryś ze środków został użyty a w przypadku odpowiedzi przeczącej stara się nie bezpośrednio ale w bardzo pokrętny sposób namówić do wypróbowania któregoś. Oczywiście wykręca się stale i stara na wszelki sposób odwieźć rozmówcę od tematu odstąpienia od umowy, proponuje zniżki udając że idzie do szefa by wynegocjować i oddzwonić po chwili (jedyne co trzeba przyznać że oddzwania rzeczywiście po określonym z góry czasie) i stara się jak może sprawić wrażenie zaskoczonej że szef zgodził się na tak wielką zniżkę (stałe wyjaśnienie to oczywiście że widocznie szef miał wyjątkowo dobry dzień bo na takie zniżki jeszcze się nie godził). W moim przypadku po dużych oporach zgodziła się przefaksować ich ofertę cenową, jednak jednocześnie próbowała mydlić oczy, że ceny za zestaw są znacznie niższe od cen jednostkowych podanych w katalogu (najwyższych jakie w życiu widziałem i oczywiście podanych NETTO o czym firma nie raczyła poinformować). Pani Anna wykręca się gdy tylko słyszy o sprawach zbyt wysokiej ceny lub zbyt małej ilości środków namawiając by wypróbować je by sprawdzić jak bardzo są skondensowane i wydajne. Oddzwaniając stara się również przeciągnąć sprawę na kolejne dni (dając rzekomo czas na zastanowienie się i dokładne przemyślenie oferty) w nadziei że minie 10-cio dniowy okres w którym można odstąpić od umowy. W końcu po kilku oddzwonieniach w moim przypadku pani Anna zaczęła działać mi na nerwy zasłaniając się to własnymi nieprzyjemnościami, to pracowniczki która wcześniej dzwoniła i przekręcając wypowiedziane przez nią słowa. Nie przyjmowała do wiadomości że chcę odesłać całość i na przemian wciskała żeby kupić to choć pianki lub jakąś małą część to całość. Na koniec dobiła sama siebie pytając po co właściwie zgodziłem się na przysłanie paczki skoro miałem zamiar ją odesłać. Na odpowiedź, że to oni zaproponowali przysłanie paczki i sprawdzenie materiałów, oraz cała sprawa wynikła z ich inicjatywy a ja w tym przypadku nie miałem żadnego zaangażowania skapitulowała nie wiedząc już co powiedzieć (i będąc na granicy wytrzymałości nerwowej jak dało się poznać po głosie). Podała wielce urażonym głosem adres na który mam odesłać przesyłkę. W tym momencie zakończyłem ostatnią mam nadzieję rozmową z przedstawicielami tej firmy. Adres oczywiście na ulicy Miączyńskiej 51a, widocznie nadal jest aktualny. Myślę że to już chyba koniec mojej tej nieprzyjemnej przygody, ale zaczekam kilka dni i wtedy potwierdzę na pewno czy na tym rzeczywiście wszystko się zakończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwalczcie ich taką Re: wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 17:49 a dlaczego nikt nie nagra rozmowy z nimi, gdzie pierwsza milutka pani informuje w imieniu firmy o możliwości zwroto w ciągu 10 dni..... kto mieczem walczy od miecza ginie!!!! wypytać o wszystko dokładnie i NAGRAĆ!!!!! zebrać sie w kilka osób i zgłościś sparę do prokuratora!!! Nie można pozwolić takim cwaniaczkom na krzywdzenie uczciwych ludzi!!! JAK NASZE PRAWO NA TO POZWALA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny nabrany Re: wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 21:09 Myślę że ciężko by było ich nagrać przez to że to oni dzwonią do firm i proponują swoją "wspaniałą promocję" a raczej do nich nikt nie wydzwania o to, bo przy ich cenach nie mają po co reklamować się gdziekolwiek żeby klientów nie odstraszyć. A z kolei kiedy do kogoś dzwonią ktoś albo słyszy o nich pierwszy raz i na ogół daje się nabrać albo już ich zna i wogóle nie chce miec z nimi więcej do czynienia. Poza tym nawet chcąc ich nagrać nigdy nie wiadomo czy wogóle zadzwonią do czekającego a jeśli nawet to kiedy (czekanie może trwać kilka miesięcy). Jeśli ktoś zadzwoniłby do nich i sam się pytał o akcesoria to mogłoby być podejrzane bo założę się że nikt jeszcze sam się do nich z chęcią nie zgłosił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny nabrany Re: wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.06, 11:28 Z góry przepraszam za umieszczanie kolejnej "kobyły", ale może dzięki temu kolejne osoby które wpadną w pułapkę firmy Róża chemikalia będą w stanie łatwiej dać sobie radę z tym problemem. Wygląda na to że w moim przypadku wszystko zakończyło się pomyślnie, przesłaną paczkę firma odebrała więc najprawdopodobniej o fakturze już nie usłyszę. Poniżej napiszę kilka wskazówek jak postępować dla osób które wpadną w pułapkę firmy Róża Chemikalia, żeby nie musiały od początku czytać wszystkich wypowiedzi w tym temacie (ja przeczytałem je nawet z ciekawością, ale nie każdy ma tyle czasu i cierpliwości). Pierwsza sprawa to nie odbieranie przesyłki jeśli jeszcze przed jej nadejściem zdąży się zorientować jakie skutki może to za sobą pociągnąć, jeśli jednak jest już za późno, wtedy pod żadnym pozorem NIE UŻYWAĆ ŻADNEGO ZE ŚRODKÓW W NIEJ ZAWARTYCH. Użycie choćby w najmniejszym stopniu jakiegoś środka będzie wiązać się z koniecznością zakupienia go w całości (ceny na końcu wypowiedzi). Kolejnym krokiem będzie wykonanie telefonu do firmy (na numer: 022 489 84 50) z informacją o braku zadowolenia przesyłką i decyzją o jej zwrocie. Polecam nie rozmawiać ze zwykłymi pracownikami odbierającymi telefon tylko poprosić o połączenie z kierownictwem. Obecnie osobą odpowiadającą za przesyłki jest pani Anna Deląg pełniąca funkcję kierownika działu wysyłki. W rozmowie pani Anna oczywiście będzie namawiać do wypróbowania środków (skutki oczywiste – konieczność zakupienia użytego środka), będzie udawać zdziwioną i wmawiać, że mają umowę z wieloma firmami i urzędami i że nigdy nie zdarzyły się im zwroty, że jest się pierwszą osobą która próbuje zwrócić przesyłkę. Będzie wmawiać, że trzeba coś zostawić, choćby parę pianek a resztę zwrócić. Spróbuje wciskać że szef jest norwegiem, a norwegowie mają takie podejście że ............... (kolejna zmyślona bajeczka), że ona rozlicza się z wszystkich przesyłek i że będzie mieć przez to problem, że pracowniczka która na początku dzwoniła będzie miała przez to nieprzyjemności i wiele wiele innych bajeczek. Spróbuje podejścia od każdej możliwej strony włącznie z braniem na litość, próbą wmówienia swoich racji, itp. Jeśli podejmie się próby wmówienia iż odesłanie przesyłki jest niemożliwe bardzo skutecznym rozwiązaniem jest zacytowanie jej treści ustawy o której napiszę za poniżej (dla ułatwienia wyszukiwania w dzienniku ustaw: Dz.U.2000.22.271 Art.2 ust.1) i zapytanie: „Czy znając treść ustawy z dnia 2 marca 2000 o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny Rozdział 2 art.7 pkt.1 decyduje się pani na świadome i celowe złamanie obowiązującego prawa ?”. Najczęściej atakując w tak zdecydowany sposób szybko pozbawiamy kierowniczkę zdecydowania i robi się ona znacznie bardziej „potulna” i mniej natarczywa. Nie można pod żadnym pozorem pokazać niezdecydowania, podstawą jest twarda decyzja i nieustępliwość. Pani Anna z pewnością będzie próbowała przeinaczyć fakty na ich korzyść zrzucając winę na odbiorcę paczki pytając po co więc zamawiał produkty skoro zamierzał je oddać. Nie można wykręcać się, prawidłową odpowiedzią na której nie jest w stanie odwrócić na swoją korzyść (i jednocześnie prawdziwą) jest fakt, że nikt prosił firmy Róża Chemikalia o przesłanie ich produktów. Pracownicy firmy sami zwrócili się z ofertą i propozycją przesłania zestawu na próbę z możliwością odesłania w przypadku niezadowolenia, oraz cała inwencja leżała po ich stronie. W przypadku informacji o tym, że firma nie przyjmie zwrotu paczki należy powołać się na Ustawę z dnia 2 marca 2000 o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny Rozdział 2 art.7 pkt.1. Zapewne kierowniczka nieprędko odpuści i czasami rozmowa z nią trwa ponad godzinę, zawsze chce oddzwaniać nazajutrz dając jakoby czas do namysłu (w praktyce dodatkowe opóźnienie powoduje zbliżenie się do granicy ustawowych 10 dni w ciągu których można zwrócić produkt więc czas działa na ich korzyść), trzeba przyznać że oddzwania zgodnie z ustaleniami, jednak nie należy pozwalać na to gdyż daje jej to świadomość niezdecydowania klienta, najlepiej wcale nie godzić się na przekładanie rozmowy na później, w ostateczności nie dłużej jak niż godzinę. Ostatecznie nie będąc w stanie nic uzyskać będzie musiała się poddać (kiedy zaczyna się niecierpliwić i robić niemiła co słychać po głosie oznacza to że jest już bliska poddania się) i ustąpić. Wtedy dla pewności (aby wszystko było zgodne z ustawą) przesłać do firmy pismo w którym powołując się na ustawę podaną już wcześniej oznajmia się o odstąpieniu od umowy. Przesłać można faksem (nr. 022 489 84 51, lub 022 489 84 71) lub listownie (w tym przypadku najlepiej list polecony z potwierdzeniem odbioru) na adres: Róża chemikalia Skrytka pocztowa 63 02-696 Warszawa 113 Bądź też podając zamiast skrytki pocztowej: ul. Miączyńska 51A. Następnie należy zapakować przesyłkę (umieścić w pudełku wszystkie akcesoria, pisma i inne rzeczy które znajdowały się w nim w chwili odbioru paczki od kuriera) i odesłać ją na podany powyżej adres na ulicę Miączyńską. W tym momencie cała sprawa może się zakończyć i jest szansa że już więcej nigdy nie usłyszy się o firmie Róża Chemikalia, jednak w przypadku odmowy odebrania paczki, najlepiej faksem powiadomić firmę iż w związku z tym że wbrew wcześniejszym ustaleniom nie odebrała ona przesyłki, po okresie dwóch tygodni jeśli firma do tego czasu sama nie przyśle po nią kuriera wszystkie akcesoria zgodnie z odpowiednią ustawą jako środki chemiczne i niebezpieczne dla środowiska zostaną zutylizowane, natomiast firma Róża Chemikalia zostanie obciążona kosztami tego procesu. Wszystkie te kroki zastosowane w okresie nie przekraczającym 10 dni od czasu otrzymania paczki (wbrew temu co pisze w informacjach od firmy prawo mówi że okres ten liczony jest od dnia otrzymania przedmiotu umowy tj. w tym przypadku przesyłki a nie od czasu nawiązania umowy z firmą) powinny zapewnić każdemu bezproblemowe wybrnięcie z tej nieprzyjemnej sytuacji. W przypadku jakichkolwiek pytań postaram się pomóc, kontakt ze mną: tomolsz@wp.pl, na życzenie mogę przesłać przykładowe oświadczenie o rezygnacji z umowy o którym pisałem wcześniej. Ceny poszczególnych środków z cennika firmy: LCD CLEANER (środek do oczyszczania monitorów z kurzu) 2x500ml = 266,50 zł/szt HOOD CLEANER (pianka do czyszczenia obudów) 2x500ml = 266,50 zł/szt PRESSURE DUSTER (sprężone powietrze do wydmuchiwania kurzu) 2x400ml = 266,50 zł/szt ŚCIERECZKI ANTYSTATYCZNE (do czyszczenia ekranów i klawiatur) 50 szt = 11,72 zł/szt ARKUSZE DO CZYSZCZĄCE DRUKAREK LASEROWYCH 25 szt = 13,25 zł/szt PŁYTA CZYSZCZĄCA CD-ROM 1 szt = 295,00 zł/szt Ceny środków w konkurencyjnych firmach wyglądają mniejwięcej tak: Pianka czyszcząca co obudow = 8 - 18 zł Ściereczki antystatyczne 100 szt = 15 zł za całe opakowanie Środek do czyszczenia monitorów = 8 - 14 zł Sprężone powietrze = 11 - 20 zł Płyta czyszcząca = 8 – 12 zł Komentarz: wszystkie ceny podane NETTO, więc trzeba doliczyć 22% podatku VAT, należy zwrócić uwagę również na to, że są to ceny jednostkowe a większość propozycji zawiera od 2 do 50 sztuk danego produktu więc trzeba je odpowiednio przemnożyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byla pracowniczka Re: wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: 82.25.197.* 07.12.06, 10:27 Moi drodzy, jestem byla pracowniczka owej firmy i znam doskonale strukture jak i strategie tego " zartu" bo innaczej tego nazwac nie mozna....... wypowiem sie krotko i bez obwijania w bawelne.... jako byla pracowniczka windykacji zapewniam was ze jeszcze nie bylo ani jednej osoby pozwanej do sadu bo poprostu nie maja do tego jakichkolwiek podstaw.prosze sie nie denerwowac a natretna telefonistke z windykacji po prostu prosze ignorowac. co do kierownictwa prosze tez sie nie przejmowac bo jak mozna traktowac serio kochanke pana tibora pania ele wisniewska ktora przez naduzywanie kokainy ma problemy z blednikiem....... a gdyby przyszlo do najgorszego proponuje postraszyc ze przyjedziecie panstwo do siedziby i rozliczycie sie z prezesem , mozecie byc pewni ze szybko szef sie odczepi bo boi sie o swoje zdrowie gdyz jest po ciezkiej operacji glowy.. aha...i bardzo wazna sprawa wszyscy pracownicy tej firmy wystepuja pod falszywymi nazwiskami.....pozdrawiam Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: 217.17.34.* 21.12.06, 14:53 Jako również była pracowniczka tej firmy w pełni potwierdzam każde słowo z wypowiedzi poprzedniczki, nie ma się czego obawiać, trzeba się tylko nieco w prawie orientować , ewentualnie zadzwonić do biura obrony praw konsumenta.Rubachem nie lubi problemów i wcale im się tak do sądów nie spieszy, sami mają długi.Co się tyczy powodów problemu z błędnikiem(biały proszek) Pani Eli to również prawda, ciekawie czy jej rodzice z Dęblina o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Sas Re: wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: *.proxy.aol.com 19.06.07, 14:29 Moje poprzedniczki absolutnie maja racje.Nie placcie i ignorujcie ich. Ja tez tam pracowalam na windykacji do polowy 2002 roku. To jest zadziwiajace jak taka firma moze przetrwac tyle lat na oszustwach. Tak prawde mowiac oni bezczelnie wyludzaja pieniadze, manipuluja biedne dziewczyny, zdesperowane o pare groszy. Wszyscy pracuja na czarno. Narkotyki to normalka. Wegierscy panowie wykorzystuja sexualnie te ladniejsze. Daja im awans i mozliwosc zarobienia takich pieniedzy o jakich im sie w glowach wczesniej nie snilo a potem zaczynaja ich zaloty. Jak taka dziewczyna moze odmowic?? Ze w Polsce panuje bezprawie bedzie im sie prawdopodobnie swietnie wiodlo poprzez nastepna dekade. Pa pa calusow 102! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Liwia Re: wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 15:36 nie zapłaciłam i teraz starsza mnie ze sprawa bedzie w sadzie.Czy rzeczywiscie tak sie stanie? Moze ktos miał taka sytuacje. Czy jednak oni kieruja sprawy do sadu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie nabrana Re: wypowiedż byłego pracownika rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.07, 12:43 FAKTYCZNIE BAROT CHEM TO DAWNY RUBA CHEM I RóżA CHEMIKALIA...NAWET ADRES ZWROTNY SIę NIE zmienił...dobrze że poczytałam forum zanim wypróbowałam cudownych koncentratów do czyszczenia...jeszcze by mnie pokusiło na próbę i musiałabym zapłacić ponad tysiąc złotych za cały zestaw, bo pojedynczo wyszło by drożej...najlepsze jest to że zamiast dzwonić i tłumaczyć napisałam odrazu oświadczenie o rezygnacji i że wysyłam na następny dzień...z uwzględnieniem tych wszystkich ustaw...do tego dołączyłam że jeśli adres zwrotu różni się od podanego proszę o informację. Na następny dzień już telefon...babka chciała przekonać do wypróbowania...tak mówiła że nie trzeba płacić jeśli się trochę wypróbuje...co mnie zdziwiło...skoro wspominali nieznacznie przed przysłaniem że płaci się za to co się zużyje ...ale nadal postępowałam twardo i Pani ustąpiła po 10 minutach rozmowy...choć nawet pytała oskarżała mnie czemu zamówiłam...itd...nie przyjmują zwrotów jak coś się nie wypróbowało...i takie tam brednie...ale powołując się chyba z 5 razy na ustawę o ochronie praw konsumentów dała mi spokój...podała adres zwrotny(Miączyńska 51 A, 02-637 W-wa)i kazała odesłać na mój koszt( mówili przed przysłaniem że też ewentualnie poniosą koszty zwrotu, jeżeli coś mi nie przypadnie do gustu...ale nie dziwie się, bo po wypróbowaniu przeze mnie jakiegoś środka mieli by na to pieniądze)Dziekuję BARDZO TYM WSZYSTKIM którzy umieścili tu informację jak wybrnąć z tej całej nieprzyjemnej sytuacji...straciłam tylko pieniążki na paczkę, a tak kto wie jakby to wyglądało;) POZDRAWIAM!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 19:55 Czy ktoś z Was zna numer KRS firmy Eagle Products?? Jeśli tak, będę wdzięczna za podanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 09:36 Witam. Miałem "starcie" z tą firmą w połowie 2005 roku. Śledzę ten wątek od tamtego czasu. Info o KRS-ie było już podawane przez kogoś. odszukałem tą wiadomość, jest w przedziale postów 101-200 dokładnie pochodzi z 17.03.2006 zacytuję prawie wszystko z tamtej wiadomości (zaznaczam, nie ja jestem autorem - cytuję tylko czyjąś wiadomość, nie wiem czy na dzień dzisiejszy np. nr telefonów są aktualne (jeśli to komuś potrzebne)). ... "Róża - Chemikalia Forma prawna: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Numer KRS: 0000214124 Wpis do Krajowego Rejestru Sądowego Data wpisu: 2004-08-10 Sąd: Sąd rejonowy dla m. st. Warszawy, XX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego Adres: Puławska 270/63 02-819 Warszawa Wspólnicy: Joseph Rubach - 36 udziałów / 18000zł, Jason Rubach - 36 udziałów / 18000zł, Joshua Rubach - 18 udziałów / 9000zł, Tibor Tamas Bleier - 30 udziałów / 15000zł Kapitał zakładowy: 60000 Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu: Zarząd Upoważnienia organu: Członek zarządu samodzielnie Osoby wchodzące w skład organu reprezentacji: Iwona Marlena Jakubik Janik - członek zarządu Statut: Towarowy transport drogowy Sprzedaż hurtowa wyrobów chemicznych Produkcja środków myjących i czyszczących, wyrobów kosmetycznych i toaletowych DZIAŁALNOśĆ WSPOMAGAJąCA TRANSPORT; DZIAŁALNOśĆ ZWIąZANA Z TURYSTYKą HANDEL DETALICZNY, Z WYJąTKIEM SPRZEDAŻY POJAZDÓW MECHANICZNYCH I MOTOCYKLI; NAPRAWA ARTYKUŁÓW UŻYTKU OSOBISTEGO I DOMOWEGO Sprzedaż hurtowa realizowana na zlecenie Reklama Badanie rynku i opinii publicznej Numer Telefonu: 022 489 84 50 Numer faxu: 022 489 84 51" ... Co da Tobie znajomość nr KRS? Napisz. Ja (i nie tylko ja pewnie) jestem za tym, żeby ich pociągnąć do odpowiedzialności za takie numery jak odstawiają, ale niestety nie znam się na prawie, a oni tez dobrze kombinują - polecam odszukać wiadomość z informacja jaki dostali zwrot (czy umorzenie) podatku VAT za któryś tam rok. Pozdrawiam wszystkich. Nie dajcie się tym naciągaczom!!! pepe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 23:23 Dzięki, ale chodziło mi o nr KRS firmy EAGLE PRODUCTS. Wybacz, ale jeszcze nie mogę napisać co da mi znajomość nr KRS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Casper Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.tpnet.pl 14.12.06, 15:11 Pozwolę sobie opisać własny przypadek kontaktu z firmą Róża-Chemikalia. Wydarzenia świeże bo sprawa zaczęła się w połowie listopada a zakończyła dziś (14.12.2006). Początki tak jak u wszystkich: telefon od przemiłej pani zachwalającej "genialne" produkty. Nigdy nie daję się nabierać na takie rzeczy ale tego dnia miałem chwilę słabości i dokonałem zamówienia (podobno zostało nagrane). Pomyślałem, że zanim przyjdzie paczuszka to sprawdzę firmę w internecie. Czasu na to brakło aż do dnia dostarczenia przesyłki. Paczkę dostarczyła wspominana w poprzednich postach firma Rainbow-cośtam (niechlujny facet z długimi, posiwiałymi włosami). Przesyłkę odebrałem i czym prędzej poleciałem w końcu sprawdzić w necie z czym mam do czynienia. Znalazłem to forum. Zadzwoniłem do Róży pod numer jaki był w danych nadawcy. Po krótkiej rozmowie z przemiłą panią zostałem przełączony do wyjątkowo chamskiej i wrednej baby (rzucała teksty typu: pewnie był pan pijany albo pod wpływem narkotyków w trakcie zamawiania), proponowała mi jakieś upusty, ale na każdą jej propozycję odpowiadałem, że chcę jej tę paczkę odesłać i nic mnie nie interesują jej propozycje i że nie chcę mieć do czynienia z firmą o takiej reputacji. Stwierdziła że zadzwoni do mojego szefa i puści mu nagranie z zamówienia. Poprosiłem żeby to zrobiła i że i tak odsyłam jej paczkę i na tym się rozmowa skończyła. Szefa oczywiście poinformowałem o zaistniałej okoliczności i po spakowaniu wszystkiego co w paczce było, łącznie z prezentem, darmówkami i spisem wysłałem na adres Róży - skrytyka pocztowa (adres nadawcy paczki) za potwierdzeniem zwrotnym. W dniu dzisiejszym otrzymałem podpisaną przez nich zwrotkę. Raczej nie miałem z nimi wielkich problemów, mam nadzieję że wszystkim, którzy otrzymali od nich przesyłki uda się w końcu uwolnić od panów Rubachemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 13:36 Witam:) No to ja dziś (15.12.2006r) zaczynam przeprawę z nimi:) Życzę sobie i inny powodzenie. Scenariusz taki sam jak wszędzie. Telefonik od miłej Pani, oczywiście informacja o możliwości odesłaniu w ciągu 10 dni, paczka przyszła expresowo, otworzyłem popatrzyłem i zamknąłem, następnego dnia została odesłana pocztą polską. Myślałem paczka poszła to po sprawie, aż dziś dzwoni Pani z działu finansowego Pani Magda Karbowska, przynajmniej tak się przedstawiła, z prośbą o przelanie pieniędzy za fakturę. Niczego nie świadomy zacząłem szukać na necie informacji odnośnie w/w firmy i znalazłem :(. Paczka została odesłana przed terminem 10 dni ale nie poinformowałem ich o tym, po prostu zapomniałem i nie zdawałem sobie sprawy z co to za firma. Może ktoś poradzić jakie mogą być konsekwencje??. Za te badziewia nie zamierzam płacić, i czekam na kolejne telefony z tej firmy odnośnie płatności. Zadzwoniłem do Pani Magdy K. z informają że paczkę odesałem i mam potwierdzenie nadania, i że nieche tych produktów bo nie spełniaja moich oczekiwań na to Pani Magda K cytat" A mnie to g**** obchodzi" koniec cytatu i beszczelnie odłożyła słuchawkę pozd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miro Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 12:46 Hmmm żeby umowa była prawnie zawarta muszą być jawne informacje o osobach które przyczyniły się do tego, a skoro pracownicy firmy pracują pod pseudonimami i podają fałszywe imiona i nazwiska, zdaje się że umowa jest nieważna. Zdaje się że można nawet ich zaskarżyć o podawanie fałszywych informacji, bo obie strony muszą jawnie określić swoje dane, a skłamanie na temat imienia i nazwiska pracownika jest równoznaczne ze złamaniem tego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogurt Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 12:54 Podczas dzwonienia do firmy nagrywajcie rozmowy, takie teksty ze strony jej pracowników nagrane na taśmie mogą się okazać bardzo korzystne. W przypadku gdy firma będzie żądać wpłaty pieniędzy można podać ich do sądu, w tym przypadku ich żądania zgodnie z prawem będą nieuzasadnione, a w dodatku można zażądać rekompensaty za poniesione straty moralne (niepodważalnym dowodem będzie nagranie z rozmowy w której kierownictwo firmy tak wulgarnie odnosi się do osoby z którą jak twierdzi podpisali umowę). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porada Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.12.06, 10:06 proszę państwa,jeśli dzwonią i mówią, że prześlą próbki a państwo się zgadzacie, to zgadzacie się na próbki a nie na towar wartości kilku tysięcy. proszę się nie obawiać, przed każdym sądem państwo by wygrali. Do zawarcia umowy konieczne jest określenie przedmiotu sprzedaży, ceny, a jeśli wysyłają inny towar i faktury na inne kwoty - takiej umowy państwo nie zawarli. odesłanie paczki nie jest to reklamacja nawet, tylko odesłanie towaru, którego państwo nie zamawiali. jeśli nie odbierają, to ich problem, nie państwa, ponieważ jest to ewidentne przestępstwo oszustwa, jak wspomniano wyżej na forum, a jak jest przestępstwo, to idzie się z tym do prokuratury. Proszę więc ewentualnie ich nastraszyć tym, na pewno odstąpią od żądań. Plus nie wolno podpisywać faktur. A jeśli nie odbierają przesyłek (ja miałam zwrotkę "adresat odmawia odbioru"), to też ich problem nie państwa, bo państwo dopełnili obowiązku i przesyłkę odesłali. Jeśli oni nie odbierają, to nie ma to żadnego prawnego skutku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: porada Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.12.06, 10:10 przestępstwo oszustwa z art. 286 kodeksu karnego!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 217.17.34.* 21.12.06, 11:57 Pracowałam tam i znam to od podszewki. Narkotyki to bierze tam ale sama szefowa i podwładnych do tego namawia.Stali klienci biorą porzadne prezenty za zakup tych środków i dlatego interes się kręci.Tam można przejść solidną szkołę życia i kazdy kto tam pracował żadnego dobrego słowa o nich nie powie.Gniazdo zła. Odpowiedz Link Zgłoś
maugohaha Re: róża chemikalia - dawny rubachem 20.12.06, 09:50 Ja również znam przypadek - nie chcą odbierać przesyłek, podają zły adres, straszą pismami od adwokatów. Ja akurat pracuję w kancelarii radcowskiej, więc źle trafili - jak nie odstąpią, składam zawiadomienie do prokuratury, bo takie wyłudzanie pieniędzy to przestępstwo oszustwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 22:25 przeczytalem z uwaga niemal wszystkie posty,( 250) ;) zluzcie sie Panstwo po 100 zl a ze taka kase z pewnoscia znajdzie sie ktos kto zaprosi tych cwaniakow na wycieczke do lasu ... ile satysfakcji bedzie.....warto by tez zadbac o paczke pampersow dla zaproszonych. oczywiscie wycieczka bedzie miala charakter " probki" i bez faktury. sumujac- mozna w sadzie kwestionowac prawdziwosc podpisow, nagran. potrzebni bede kolejni rzeczoznawcy i eksperci. watpie czy na to pojda. takie sprawy moga trwac latami. trzymajcie sie dzielnie i nie dajcie sie zastraszyc ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 217.17.34.* 22.12.06, 08:49 wszyscy piszecie jak bardzo zostaliście pokrzywdzeni ale nie zastanowiliścvie się jaka głupota przez Was przemawia zamawiając te środki? wstydzicie się przyznać że po prostu daliście się zbajerować.Rozumiem że czujecie się potem skrzywdzeni kiedy emocje po rozmowie opadną, kiedy szef się dowie co zrobiliście ale nie wierzę w to że nie wiecie ile to kosztuje zamawiając, długo tam pracowałam i bardzo się przestrzega informowania o cenie, robią to zawsze dwie osoby, potwierdzenie telefoniczne przez managera. Dziewczyny które kombinują i nie mówią ceny są po prostu zwalniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 09:32 oo jesteś jedną z tych jebniętych telemarketerek!co ty piszesz o jakimś zbajerowaniu - jest mnóstwo firm które przysyła towar i jak sie nie podoba to w każdej chwili można go zwrócić bez problemu.I tak to działa a nie tak jak wy! Jak mówisz kobieto ze wysylasz probki - TO SA TO PROBKI DO PRZETESTOWANIA! Cwaniakujesz lacho bo nikt ci sie jeszcze do dupy nie dobral. Ale pewnego dnia ktos sie wku..... TO BEDZIE O JEDEN WASZ "KLIENT" ZA DUZO ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 217.17.34.* 02.01.07, 09:54 Bardzo łatwo przyszło Cię mnie obrazić chociaż mnie nie znasz.Chyba mnie nie zrozumiałeś, ja tej firmy nienawidzę w równym stopniu jak wszyscy co tu się wypowiadają bo tam pracowałam i wiem jaki to jest terror ale ocena sytuacji musi być sprawiedliwa, są klienci z którymi do tej pory utrzymuję kontakt i chętnie pomagają w różnych sprawach biznesowych.Już tam od dawna mnie nie ma i bardzo się z tego powodu cieszę bo dużo mi zajęło poukładanie wszystkiego na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retroStyk Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 212.160.158.* 13.04.07, 01:33 Ale jak się klientów naciągało I BRAłO ZA TO GODZIWą KASE to było ok. Tylko teraz jak pracodawca podziękował pracownikom nielojalnym to oczywście ZłY PRACOWNIK .... A Z FIKCYJNEJ SPRZEDAZY spowodowanej naciąganiem klientów to kto ma się rozliczyć ????? jasne prowizje się wzieło ... a teraz to firma jest beeee Coś o tym wiem też tu pracowałam, ale potrafię ocenić sytuacje. Odeszłam z czystym sumieniem nie pozostawiając po sobie smrodu. Pozdrawiam Ewelina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mick74 Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 89.174.230.* 02.01.07, 20:48 Też niestety miałem ta nieprzyjemność "walki" z Rożą Chemikalia. Paczkę odesłałem podobnie jak fakturę. Odebrałem później dziesiątki telefonów, kilkunastu nie odebrałem i trochę to trwało. Na szczęście po piśmie do naszego Dyrektora Generalnego wsparcie dostałem od naszego radcy prawnego, który kazał mi się zająć pracą a nie "duperelami", sam natomiast dyskutował z oszustami. Zaoferowaliśmy kwotę 1PLN - niestety nie została przyjęta, potem były jakieś wezwania do zapłaty, jakieś pisma od niby kancelarii adwokackiej reprezentującej tą "firmę". Później wezwanie przedwindykacyjne itp. A najlepsze było po jakimś roku - zadzwonili znowu i próbowali wszystkiego od początku. Muszą tam mieć niezły bałagan w bazie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogurt Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 10:20 hmmm.... Pisma przedwindykacyjne czy też wystawione przez kancelarię adwokacką, muszą mieć odpowiednią pieczęć jednostki oraz podpis, a jeśli oszuści przysyłają takie pisma sporządzone samodzielnie by robić "w konia" ludzi, to zdaje się że jest to z ich strony fałszowanie dokumentów, co jest bardzo "tępione" przez prawo. Wystarczy zwrócić się do odpowiedniej prawdziwej jednostki z zapytaniem czy naprawdę wystawiała taki dokument, a jeśli odpowie że nie wystawiła nic takiego, można oskarżyć oszustów o sfabrykowanie fałszywych pism i bezprawne podszywanie się pod określone jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobita Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 80.53.157.* 29.01.07, 10:11 A wiecie, że nowa nazwa, nowa firma po Rubachem, Róża chemikalia i Eagle product to BAROT CHEM , adres oczywiście ten sam, panie mają nowe nazwiska ale o to samo chodzi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Dane Róży Chemikalia - dawny rubachem IP: *.cm-lim.com.pl 12.02.07, 13:51 Róża - Chemikalia Forma prawna: Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Numer KRS: 0000214124 Wpis do Krajowego Rejestru Sądowego Data wpisu: 2004-08-10 Sąd: Sąd rejonowy dla m. st. Warszawy, XX Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego Adres: Puławska 270/63 02-819 Warszawa Wspólnicy: Joseph Rubach - 36 udziałów / 18000zł, Jason Rubach - 36 udziałów / 18000zł, Joshua Rubach - 18 udziałów / 9000zł, Tibor Tamas Bleier - 30 udziałów / 15000zł Kapitał zakładowy: 60000 Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu: Zarząd Upoważnienia organu: Członek zarządu samodzielnie Osoby wchodzące w skład organu reprezentacji: Iwona Marlena Jakubik Janik - członek zarządu Statut: Produkcja środków myjących i czyszczących, wyrobów kosmetycznych i toaletowych Sprzedaż hurtowa realizowana na zlecenie Sprzedaż hurtowa wyrobów chemicznych HANDEL DETALICZNY, Z WYJąTKIEM SPRZEDAŻY POJAZDÓW MECHANICZNYCH I MOTOCYKLI; NAPRAWA ARTYKUŁÓW UŻYTKU OSOBISTEGO I DOMOWEGO Towarowy transport drogowy DZIAŁALNOśĆ WSPOMAGAJąCA TRANSPORT; DZIAŁALNOśĆ ZWIąZANA Z TURYSTYKą Badanie rynku i opinii publicznej Reklama Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Dane Róży Chemikalia - dawny rubachem IP: *.cm-lim.com.pl 12.02.07, 14:03 Zapomniałem dodać, ze adres na Pulawskiej jest nieaktualny. Pracuje tam zdecydowana wiekszość kobiet i poprzez sprzedaż/seks przez telefon wciskają srodki do czyszczenia komputerów,w Makro mozna kupić za 200,00 pln. Wszystkie dziewczyny mają psełdonimy, tak wiec mimo, ze zapamietacie imiona i nazwiska, to i tak ich nie znajdziecie. Z tego co wiem, to członek zarządu jest prawdziwy: Iwona Jakubik Janik. Zarząd też, na 100% gość o imieniu Tibor, to Węgier. Dzialaja tez w Czechach, ale podobno z Polski maja najwieksza kasę - czy my musimy być takiemi idiotami i zgadzamy sie na wszystko, bo slyszymy miły glos w słuchawce - chyba tak...sam jestem takim idiota...niestety musze to przyznac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurek1001 Re: Dane Róży Chemikalia - dawny rubachem 13.02.07, 21:57 Ta firma już nie jest Róża Chemikalia ma nową nazwe teraz jest BAROT CHEM.pracowałam w tej firmie 2 tyg szkoda gadać i jeszcze mają nowy nr to 22 212 50 50. Cwaniaki i oszuści dlatego tam nie pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiku Re: Dane Róży Chemikalia - dawny rubachem IP: 80.51.224.* 14.02.07, 13:29 a ja pytam poprzedniczkę-kto Cię oszukał?od początku wszystko jest jasne.moze po prostu nie masz na tyle polotu,żeby przekonać sekretarkę do przeączenia Cię do odpowiedniej i kompetentnej persony?w takim razie cóż...pozostaje może praca (z całym szacunkiem-tu będę miała na myśli umiejętności interpersonalne) na kasie w carrefourze-cóż za reklama supermarketu przy okazji;-)pracując kilka lat w tej firmie nigdy nikt mnie nie oszukał-mało tego-I TU ZWRACAM SIĘ DO "ZAWIEDZIONYCH I OSZUKANYCH PRZEDSIĘBIORCÓW",do których wychodzimy z propozycją współpracy.wszyscy chcą wszystko za darmo-ciekawe...taka typowa polska mentalność...ale jednak jest sporo wyjątków,przynajmniej część z nich zgromadziła się u nas w firmie. nasz szef też troszkę rózni się od szanownych Państwa-mimo,iż jak każdy biznesmen lubi pieniądze i dobrze nimi zarządza.dzięki temu jednak,że nie chce wszystkiego "za darmo",szanuje naszą pracę i płaci w terminie pieniądze. współczuje pracownikom wszystkich rozżalonych forumowców,bo taka "zadarmowa"mentalność odbija się na nich gorzko... pamiętajcie Państwo-nie jesteśmy akcją charytatywną-jesteśmy firmą HANDLOWĄ.to,czy nasze ceny akceptujecie Państwo,czy nie...nad tym należy się zastanowić podczas rozmowy-miłej,owszem,bo staramy się podejść do potencjalnych Klientów z serduchem,ale i rzeczowej. na tym skończę,pozostając z poważaniem ps.do wszystkich anonimowo oskarżających sierotek,które ledwo dostały pracę w naszej firmie-zastanówcie się,zanim rzucicie oskarżenia-w ten sposób uderzacie tylko w osoby,które poświęciły Wam-niepotrzebnie z resztą-czas na przeszkolenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurek1001 Re: Dane Róży Chemikalia - odpowiedz do haiku 15.02.07, 20:46 mnie nikt nie oszukał tylko wy oszukujecie ja nie mogłam tam pracować ponieważ nie będe oszukiwać ludzi i wciskać im kitów tak jak wy może się coś zmieniło od tamtego czasu ale pewnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiku Re: Dane Róży Chemikalia - odpowiedz do haiku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 21:16 wiesz-ja sprzedawałam długo,zaprzyjaźniłam sięz wieloma sympatycznymi ludźmi,którzy kupili raz,dwa,kilka...ja sama wiedzialam,co mówić-mianowicie prawdę-jest wiele osób,które próbują szybko zarobić parę groszy,narażając na wstyd firmę.opowiadają potencjalnym klientom bzdury,później niestety to my zbieramy plony.jeśli ja uczciwie mówię cenę,a osoba po drugiej stronie mówi OK,plus ktoś jeszcze potwierdza zamówienie,to chyba nie ma tu żadnego oszustwa. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kocurek1001 Re: Dane Róży Chemikalia - odpowiedz do haiku 18.02.07, 20:43 wy wszyscy jesteście oszustami a najgorsza jest Iwona Janik taka słodka idiotka i ta głupia Ela Wiśniewska narkomanka ciekawe czy jej piesek też bierze koks.wszyscy jesteście tam oszustami bez wyjątku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haiku Re: Dane Róży Chemikalia - odpowiedz do haiku IP: 80.51.224.* 19.02.07, 10:03 jestem w szoku,po tym,co czytam.powinnam wlasciwie nie odpisywać,bo co tu komentować?głupotę? szanowna pani chyba nie ma nic do zrobienia,a także przyjaciół,skoro ma czas i zacięcie do anonimowego wypisywania bzdur na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kocurek1001 Re: Dane Róży Chemikalia - odpowiedz do haiku 19.02.07, 19:25 ja nie pisze bzdur tylko całą prawde, pracowałam tam i wiem co pisze.jaki bym miała powód żeby zmyślać?...pewnie bardzo lubisz oszukiwać tych ludzi... co? ja jestem inną osobą i nie mam sumienia wciskać ludziom kitów i wyciągać z nich jak najwięcej kasy.I nie pisz że ja głupoty pisze, bo ty sama pie..sz głupoty.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa inka Re: Dane Róży Chemikalia - odpowiedz do haiku IP: *.aster.pl 26.02.07, 16:32 Mocno zkompleksiony kocurek... nie dasz sobie rady w handlu , idź do pracy w bibliotece. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: Dane Róży Chemikalia - odpowiedz do haiku IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.07, 10:04 a ty w agencji towarzyskiej..., z resztą co za różnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawa inka:) Re: Dane Róży Chemikalia - odpowiedz do haiku IP: *.aster.pl 26.02.07, 16:31 pozdrawiam Cie Haiuku bardzo, piąteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia Re: Dane Róży Chemikalia - dawny rubachem IP: 80.51.224.* 14.02.07, 13:40 Sznowny Michale! Pani Janik już od ponad roku nie jest członkiem zarządu.... Masz stare dane! Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wilk Re: Dane Róży Chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 16:33 EAGLE Products działa ... pani Anna Ponia....jakoś tam obdzwania i proponuje środek czyszczący wszystko prawie,żel do rozcieńczania w cenie 10kg za 1979,00 zł netto.Kit podobny jak w postach powyżej.Telemarketerka niezbyt inteligentna,mala wiedza o produkcie,nic nie mowiaca nazwa produktu,nie potrafi podać nawet składu chemicznego produktu czyli zero informacji a dużo nachalności z daleka śmierdzi.Nie dajcie sie nabierać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: Dane Róży Chemikalia - dawny rubachem IP: *.aster.pl 26.02.07, 16:25 pseudonim a nie psełdonim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 80.51.224.* 27.02.07, 13:04 dobre produkty,trochę drogie,ale mozxna przeżyć,zważywszy na świetną obsługę,począwszy od handlowca,poprzez przemile Panie w sekretariacie(niestety nie pamiętam nazwisk)-pełna fachowość,po działu finansowy i Panią Kornelię,z którą podtrzymujemy współpracę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny gość Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.07, 09:50 widzę że panienki z tych oszukańczych firm dorwały się do internetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oficer C.B.Ś. rubachem, róża chemikalia, eagle product i inne... IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.07, 10:17 1. Spółka RUBACHEM INTERNATIONAL sp. z o.o. siedziba: Warszawa, ul. Wilcza 31/1a aktualny wspólnik: Askoba sp. z o.o. Zarząd: Gyorgy Szabo 2. Spółka ASKOBA sp. z o.o. nr KRS 219434 siedziba: Warszawa, ul. Urocza 24/2 aktualny wspólnik: Yuriy Kachun Zarząd: Yuriy Kachun 3. EAGLE PRODUCT sp. z o.o. nr KRS 236177 siedziba: Warszawa, al. KEN 46 wspólnik HAGALA sp. z o.o. Zarząd: Gyula Galyas Prokurent; Endre Zoltan Szondi wcześniej (do 10.2005) w Zarządzie była p. Elżbieta Wiśniewska 4. BLENDU sp. z o.o. nr KRS 174468 siedziba: Warszawa, ul. Puławska 270/2 wspólnik - aktualnie: Ambrus Csaba Szucs wcześniej - do 09.2006: Endre Zoltan Szondi Elżbieta Wiśniewska Zarząd: Ambrus Csaba Szucs 5. RÓŻA - CHEMIKALIA sp. z o.o. nr KRS 214124 siedziba: Warszawa, al. KEN 46 wspólnik: HAGALA sp. z o.o. Zarząd: Gyula Galyas 6. HAGALA sp. z o.o. nr KRS 243582 (powstała w 10.2005 r.) siedziba: Warszawa, ul. Wlcza 31/1a wspólnik: Gyula Galyas Zarząd: Gyula Galyas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adelajda Re: rubachem, róża chemikalia, eagle product i in IP: 80.51.224.* 01.03.07, 09:37 i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oficer C.B.Ś. Re: rubachem, róża chemikalia, eagle product i in IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.07, 11:30 nie znacie dnia, ani godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalinka Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.07, 21:01 Tez tam pracowalam kroirtki czas(bo skzoda bylo mi oszukanych ludzi), te produkty nie sa nawet warte 1/6 tej ceny, tak jak ktos wczesniej wspomnial panie przedstawiaja sie pseudonimami, a od jednego asprzedanego produktu dostaja 150, teraz firma moze sie rowniez podawac za WELAN CHEM, konsultatnki malo wam powiedza przez tel, a bardziej beda siekoncentrowac na rozmowie, preywatnej zeby pomiedzy wersami wcisnac pordukt, firma zmienia tez numery telefnow, jedyne co mozna o nij dobrego powiedziec to to ze pieniadze na czas wyplacaja i nie sa one male, ale coz za oszukiwanie widocznie sie tyle w tym kraju placi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel rose Re: do kalinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.07, 12:58 A ile tego sprzedawałaś miesięcznie bez zwrotów na czysto??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michałek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 19:20 chciałbym wszystkich przestrzeć przed tą firmą bo Roża Chemikalia prowadzi dalej swoją działalność pod nową nazwą BAROT CHEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! łatwo poznać bo mają dokładnie ten sam sposób rozmowy z klientami, zmienili tylko cene zestawu na 599 netto i zmienili asortyment w zestawach. Chyba im nie szło i wszyscy się na nich przekonali,wiec postanowili zmienić cenę na mniejsza tak jak by miało to w czym pomóc. Pamiętajcie nie dajcie znów się nabrać bo fima BAROT CHEM to RÓŻA CHEMIKALIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 20:59 Właśnie dostałem ów zestaw za 599 zł-nie rozumiem tylko,przed czym ostrzega Pan Michał,bo za takie pudło pełne rozmaitości to chyba nie jest cena z kosmosu? Niech sobie dorabiają studentki,o ile tysiąc coś tam,jak pisali Państwo wczesniej,to raczej kosmiczna kwota,jak na nieznane produkty,to 600 zł netto powinno przejść,zwłaszcza,że jak pisałem,sporo tego.Nie zbiednieję,część zestawu dałem córce,jakieś śmieszne kolorowe pisaki,część do biura.Wszystko wydaje się być w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: IP: 195.205.11.* 04.04.07, 15:20 Facet przecież to forum pokrzywdzonych ,a nie zadowolonych więc spadaj pracowniku jednej z tych firm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna do axla IP: *.aster.pl 13.03.07, 19:49 zarobki na dziale pierwszego kontaktu ok 3000 w zależności od wyników, im więcej sprzedaż tym wiecej zarobisz.Jest też dział stałych klientów ale to już nie są ludzie tzw.naciagani , oni wiedzą o co biega w tym biznesie i tam można zarabiać 5000-7000 tyś /mies.na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: do axla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.07, 17:04 kto Ci takich głupot na opowiadał!!!!!!!!!!!!!! nie ośmieszaj się!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: do axla IP: *.aster.pl 18.03.07, 22:16 sam głupi jestes, wiem co mowię bo tyle zarabiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michałek Re: do axla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 15:31 jezli tyle zarabiałaś to czemu już tam nie pracujesz????????????????? wątpie żeby ktoś kto rzekomo tyle zarabia w firmie odchodzi z niej........... chyba że zostalaś nagle jakąś gwiazda i zarabiasz teraz trzy razy tyle co w tej firmie naciągaczy ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha P.S. nie pisz już dziewczyno bo się ośmieszasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: do axla IP: *.aster.pl 03.04.07, 19:30 Nie gwiazdą , tylko choć tak trudno Ci w to uwierzyć spokojne życie , po za tym ma dobrego męża (bardzo) i własny biznes zbudowany na pieniazkach zarobionych z rubachemu, róży itp. Ja ich nie popieram bo robią dziewczynom sieczkę z mózgu i tam tylko pracują takie kobiety które muszą po to żeby godnie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: do axla IP: *.aster.pl 03.04.07, 19:33 Jeśli kogoś dziwi że mżna zarabiac to niech się lepiej weźmie do roboty. Jak jesteś kreatywny i masz pomysł na biznes i to wcale nie rubachemowski i wcale nie trzeba nikogo naciągać. Wystarczy myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: do axla IP: *.proxy.aol.com 18.06.07, 16:45 Czesc Martyna, Ja tez pracowalam tam tak jakos 5 lat temu, na Domaniewskiej, i masz racje zarobki niesamowite.Bylam awansowana do dzialu windykacji. Polecam wszystkim naciagnietym poprostu nie placcie!! Nikt do ludzi nie przyjezdza zeby odzyskac pieniadze.Oni tylko strasza i na tych zastraszonych robia fortune. 5 lat temu mieli sredni obrot ok 200 000 Pln tygodniowo. Piora tam mozgi pracownic. Same kobiety procuja pod zmienionymi nazwiskami . Tak sie zastanawiam czy to legalne.Prawie nikt tam nie posiadal umowy o prace zawsze zwlekali. Dlaczego w Polsce nikt sie tym problemem w koncu nie zainteresuje. Ludzie pracuja bez umowy bo sa zdesperowani.Boja sie pracodawce przycisnac zeby roboty od razu nie stracic . W kazdym razie taka psychiczna presje na mnie wywarli i na kolezance ze zabralysmy torebki i rzucilysmy cholerna robote. Wyjechalam za granice i jestem szczesliwa. Pozdrawiam z Londynu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek z klanu Re: do axla IP: *.hers.cable.ntl.com 19.07.07, 01:34 spędziłem na czytaniu tego forum ponad dwie godziny. wyszło to tak, że jakoś opowiadałem kumplowi historię sprzed czterech lat, kiedy to zostałem oszukany (wówczas na 1880PLN bodajże) przez ówczesny Rubachem. coś mnie natknęło później by zgooglować tę nazwę i tak trafiłem na forum. jako 310 wpis potwierdzam wszystko, co napisały osoby o niecnych praktykach tej "firmy". teraz generalnie mam to już w d..., ale chciałbym podtrzymać jeden jedyny wątek który znalazłem podczas mojego dzisiejszego czytania: złóżmy się po 100PLN (będzie gdzieś z 280 osób, bo nie liczę tych którzy wpisali się "tendencyjnie") i faktycznie wynajmijmy ruskich czy innych kazachów aby "dali właścicielowi leśną lekcję przygody" bo skoro taka "firma" działa od co najmniej 6 lat w Polsce i jeszcze dostaje ogromne zwolnienia z podatku, to znaczy że nie ma skutecznego prawa w tym kraju, więc co nam pozostaje.... Pozdrowienia z Edynburga ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: do Asi IP: *.aster.pl 24.08.07, 09:37 Witaj, gratuluje decyzji, jak pracowałaś tam 5 lat temu to na pewno sie znamy ,mi tez trudno to przyszlo ale sama od nich odeszłam i to było najlepsze co moglam dla siebie zrobić ,żeby unormowac swój wyprany mózg i wyleczyc sie z depresji, zacząć normalnie funkcjonować i rozwijac się zawodowo. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: do kalinki IP: 212.160.158.* 13.04.07, 01:39 ponad rok mojej pracy około 400 wysyłek z czego ok 20 zwrotów (udokumentowanych) Ale wiem że jest coraz więcej firm działających na podobnych, lub wręcz skopiowanych zasadach sprzedających produkty chemiczne. i czy to jest róża, czy goździk Ray czy Ruba czy jakickolwiek inny chem.... czy tez chemi.... bo ostatnio takie mi się nawineły to wiem jedno TO JEDNA WIELKA ŚCIEMA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek róża chemikalia - dawny rubachem- "Barot Chem" IP: 80.51.216.* 17.04.07, 11:29 teraz to już nie jest róża chemikalia ale Barot Chem ale dalej stosuje takie same chwyty z paczkami i brakiem adresów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: róża chemikalia - dawny rubachem- "Barot Chem IP: *.gprs.plus.pl 01.10.08, 19:57 Podbijam wątek. czy ktoś miał niedawno kontakt z firmą Barot Chem? bo zdaje się, że znowu zaczynają działać i to ostro... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: róża chemikalia - dawny rubachem- "Barot Chem IP: *.adsl.inetia.pl 07.10.08, 14:47 a to oni teraz nie nazywają się Welan Chem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: róża chemikalia - dawny rubachem- "Barot Chem IP: *.gprs.plus.pl 07.10.08, 17:43 do mnie dzwonili i piszą pisemka jako Barot Chem. Z tego co udało mi się prześwietlić oba "Chemy" działają - w każdym razie posiadają wpisy w KRS. Też miałeś przyjemność zetknięcia się z tą firmą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: róża chemikalia - dawny rubachem- "Barot Chem IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.08, 15:19 "przyjemność" to była wątpliwa. udało mi się załatwić wszystko w miarę sprawnie. wpisz w wyszukiwarce google, Welan Chem, znajdziesz strone, gdzie szczegółowo radzą, jak się uwolnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w WELAN CHEM róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 13:40 zmienili nazwę i teraz naciągają jako WELAN CHEM Sp. z o.o. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: WELAN CHEM róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.chello.pl 17.06.07, 22:05 Tak, zgadza sie. Dostalismy paczkę z Welan Chemu. Wypróbowalismy - syf jakich mało. I to za jakie pieniadze. Mielismy 14 dni na przetestowanie i ew. zwrot. Okazalo sie, ze adres nadawcy paczki jest niekompletny - tzn. podana byla skrytka pocztowa. 14 dnia zebralam sie w koncu i zadzwonilam do nich. Z trudem udalo mi sie wyciagnac adres (miaczynska 51a). Po kolejnych kilku zmoblizowalam sie do odeslania paczki. Przyjeli bez problemu (sprawdzilam po numerze listu, ze doszla i zostala odebrana). Ufff. Wynika z tego, ze jezeli juz ktos te nieszczesna paczke odbierze, to trzeba zadzwonic do nich i " uzgodnic zwrot" . Ja tak zrobilam i paczke przyjeli pomimo przekroczenia terminu o prawie 7 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza była pracownica Rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:17 Pracowałam w Rubachem w 2001 roku, ale tylko przez okres wakacji, bo pozniej zaczęły sie studia!Na nic nie mogę narzekać, bo pracowało mi sie super! Super atmosfera, super koleżanki, za wyjątkiem jednej...Lidia miała na imię, wredna małpa jednym słowem, nikt jej tam nie darzył sympatią!! Na stanowisku telemarketerki zarabiało się 1200zł netto tygodniowo, a wypłaty były REGULARNIE w każdy wtorek (chyba nie muszę pisać nikomu dlaczego akurat we wtorek, a bynajmniej nie wlaścicielom firm)!! Obowiązkowo trezba było sprzedać jeden zestaw tygodniowo, żeby móc dalej pracować!! Nie oszukiawali z wypłatami, nie zwlekali z wynagrodzeniem!! Dawali premie za sprzedaż, dosyć wysokie, np. mozna było dzinnie zarobić około 200zł!! Naprawdę niektóre dziewczyny wyciagały miesięcznie niezłe kwoty!! Umów nie bylo, ale mi wtedy na umowie nie zależało!! Jako studentka cieszyłam się, że mam prace od pn-pt, weekendy wolne i zarabiałam tyle samo co niejedna osoba mająca ciepłą posadkę w urzędzie! Nie musiałam brać pieniędzy od rodziców, byłam niezależna, spotkałam tam fajne dziewczyny i nie zapomnę ich nigdy!! Nie oszukiwałam, tak jak niektórzy tutaj piszą o pracownikach tej firmy! Mówiłam ile kosztują środki, ile jest czasu na ich zwrot..etc. A nie moją winą jest to, że była taka polityka firmy, że mpi przełożeni w jakiś sposób naciągali swoich klientów, tak jak piszą "pokrzywdzenie" na forum! Najlepiej to, gdybyście dostali środki do wypróbowania, zużyli je i odesłali puste opakowania, wtedy firma Rubachem, czy jak ona się tam obecnie nazywa, byłaby super!!! Zastanówcie się nad tym co wypisujecie!! Większośc form, w których pracujecie robi jakieś machlojki, może niezbyt szkodliwe, ale zawsze jakieś!! Wszędzie są narkotyki, ale trzeba mieć silny chrakter i być wiernym swoim przekonaniom, wtedy nałóg nam nie grozi, a przede wszyskim trzeba mieć swoje zdanie i nie byc podatnym na wpływy!! Dodam, że pracownice na wyższych stanowiskach zarabiały niebiańskie kwoty!! Miały super ubrania, kosmetyki, ale stres też im towarzyszył, więc to nie było takie kolorowe!! Poza tym pracowaly tam różne dziewczyny!! Te wykształcone (Uniwersytet Warszawski, SGGW i inne dobre uczelnie wyższe) i to nie były nieudacznice pozbawione inteligencji, wręcz przeciwnie!! Oczywicie były tez takie co były bez studiów wyższych, ich determinacja powodowała, że były dobre w tym co robiły i stać je było na godne życie!! Dodam, że każde zamówienie potwierdzała natychmiast menager, i wtedy klient mógł się jeszcze wycofać!! Nie wiem co było pózniej, bo nikt mnie w to nie wtajemniczał! Miałam swoją pracę i nie wnikałam co było dalej!! Praca telemarketerki to jest ciężki kawałek chleba!! Pomimo tego, że było wesoło to pracowałyśmy pod presja, ale presja jest w każdej pracy!! Każda z nas chciała dostać premię, zwłaszcza jak widziała zadowolenie koleżanki, sama byłam po obydwu stronach-tej dostającej i tej patrzacej się!! Wysiłek nasz był wynagradzany, ale tak jest wszędzie, bo to służy mobilizacji pracownika i na większość to działa i o to chodzi!! Pozdrawiam wszytskie dzieczyny za mojej kadencji w tej firmie, szcegolnie Dagmare, Karoline, Magde!! Buziaki dla Was ;***** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza byla parcownica Rubachem! Sprostowanie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 12:22 Przepraszam, ale pomyslilam sie w kwocie!! Zamiast napisac 1200zl netto miesiecznie, to napisalam tygodniwo, czyli dostawialysmy co wtorek 300zl do reki, a oprocz tego byly premie :-))!! Przepraszam raz jeszcze!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: citrix Re: byla parcownica Rubachem! Sprostowanie!! IP: *.ergom.com 13.10.08, 14:06 Firma Barot Chem robi sie coraz bardziej beszczelna. Ostatnio ktoś w rozmowie telefonicznej podszył sie pod pracownika naszej firmy i zamówił u nich zestaw tego badziewia. Podali jako zamawiającego osobę która u nas nigdy nie pracowała. Przysłali nawet zapis rozmowy telefonicznej (gdzie pada kilka nieprawdziwych informacji na temat naszej firmy podawanych przez zamawiającego) ale to jest tak grubymi nićmi szyte że poprosimy o pomoc naszego prawnika i oczywiście nie zamierzamy płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: byla parcownica Rubachem! Sprostowanie!! IP: *.gprs.plus.pl 16.10.08, 20:53 też zaangażowałam prawnika - moja dobra znajoma jest radcą prawnym i na pierwszy rzut oka wypatrzyła kilka nieścisłości w tych śmiesznych pisemkach, które do nas wysyłają. Wysmarowała im kilkustronicowe pismo i od jakiegoś czasu jest zero kontaktu ze strony "firmy" Barot. Jako ciekawostkę podam, że firma pisząc tzw ostateczne wezwanie do zapłaty zrobiła byka w nazwie naszej firmy - widac mają bardzo słabo wyedukowanych prawników ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: byla parcownica Rubachem! Sprostowanie!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.08, 15:11 czy słyszeliście coś o przeprowadzce Barota/Welan Chemu do Krakowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia siedziba w Krakowie IP: *.gprs.plus.pl 11.11.08, 20:11 mieli tam otworzyc filię, swego czasu szukali tam pracowników. do mnie wysłali ostatnio pisemko z adrem w Wa-wie... ciekawe jest, że po ponad miesiącu milczenia otrzymaliśmy propozycję ostatecznego polubownego rozwiązania "sporu jaki wyniknął poniędzy firmami" - chcą żebyśmy zapłacili im 600 zeta i zostawili sobie produkty, (ciekawe jest to że ich nie mamy, ponieważ kurier został odesłany z kwitkiem gdy po raz drugi przytaszczył do nas tę paczkę) lub 300 złotych za odstąpienie od roszczeń bez produktów. śmiech, nie będę się denerwować, niech zajmię się tym prawnik... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zakład Usług Komun Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.09, 15:20 Uwaga znów działają, oferta bez adresu zwrotnego z ręcznymi dopiskami, " widać bardzo profesjonalna firma" Pani bardzo zachęcała przez telefon do kupna i ze wszystkim była na tak, może skuteczne dla osób które nigdni nie przeszły szkolenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata zmiana adresu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 09:43 zmienili chyba adres, gdyz paczka wyslana na Miączyńską 51A nie została odebrana, gdyż taka firma się tam nie znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mona Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.09, 15:51 Mozecie się nie przejmować groźbami tej firmy -grunt to nie płacić i nie ulegać presji dodatkowych odsetek i sprawy w sadzie.Myśle ,ze i tak do zadnych spraw nie dochodzi.....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masa Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 13:24 Uwaga na oszustów i nieuczciwych sprzedawców z WELAN CHEM Warszawa ul:Miączyńska 21 Zakupiłem jeden raz żel do czyszczenia kanalizacji. Chemia dobra i skuteczna bardzo droga 2500,00 za 10kg żelu czyli wiadro,konkurencja ma to samo za 800.00 Za drugą przesyłką którą zamówiłem i w międzyczasie poczytałem w internecie o nich myślę sobie odsyłam bo prędzej czy później wysterują mnie. I co odsyłam na adres z którego przyszło a firmy nie ma, przenieśli się adresu nowej siedziby nie chcą podać i zwrotów nie przyjmują .Telefonicznie przy sprzedaży bardzo miło a jak co do zwrotu to już agresywnie. Nadal w trakcie zwrotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.09, 20:07 mam identyczny problem, czy zdarzyło się komuś z klientów zakończyć w sądzie? Taki ma być finał mojego zakupu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hokes Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 193.189.116.* 26.03.09, 17:34 Mam tem sam problem z nimi. Odesłałem i nastąpił zwrot. Nie przyjąłem tego ponownie. Proszę o kontakt wszystkich oszukanych przez tą firmę.(niedamysie@akcja.pl). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W.Z. Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.09, 15:17 Właśnie dostałem od nich faxem ofertę na dostawę środka do odtłuszczania rur, kanalizy itp czyli uniwersalny do wszystkiego. Od 2 miesięcy (przez telefon) miła pani namawia mnie do kupna na "próbę "10 ka żelu z możliwością rozłożenia zapłaty w 2 ratach. Oczywiście (tak jak na forum) na próbę 2 tygodnie testów a napewno kupię. Teraz mam pewność że nie kupię. Dzięki za informację na forum Pozdrawiam W.Z> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slawek Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.09, 10:50 Witam wszystkich <szczęśliwych> Chciałbym dodać jeszcze jedną informację. Otóż po szesnastu miesiącach odedzwała się do mnie firma kurierska która odbierała przesyłkę.Prosi o podpisanie zgody na utylizację paczki.Informując iż jest to usługa gratis.Po rozmowie z moim prawnikiem doszliśmy do wniosku nie podpisywac,-jest to równoznaczne do przyznania się do własności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 13:10 W 2006 roku Róża Chemikalia wrobiła mnie w paczkę ze środkami do czyszczenia komputerów. Podłe, ale bardzo drogie. Paczkę namiętnie odsyłałem, ale nie przyjmowali, straszyli sądem, nagraniem rozmowy itp. Sprawę prowadził prawnik firmy, która oczywiście nie zapłaciła. Po 2 latach sprawa się przedawniła, do żadnej rozprawy sądowej nie doszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezaro Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 217.12.186.* 15.07.09, 13:39 Witam. Ma ktos do nich telefon? jakis kontakt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.isp.broadviewnet.net 18.09.09, 22:34 Hej, Ja rowniez pracowalam w firmie Rubachem... przez 3 miesiace w 2002 roku. Matko co to za firma! Zostalam zatrudniona na biurowe stanowisko, ale po dwoch tygodniach dostalam "awans" do dzialu windykacji! Caly dzien musialysmy dzwonic do klientow proszac o splaty faktur. Stres byl niesamowity, bo Ela, szefowa - lub kochanka szefa - co wolicie, latala bo biurze wydzierajac sie na nas potwornie, grozac ze nie dostaniemy wyplaty jesli nie bedziemy mialy okreslonego limitu potwierdzonych wplat. Ze byla ciagle nacpana - to fakt - a wiem bo mnie osobiscie czestowala... wielokrotnie!!! Jako jedyna z bardzo niewielu mialam podpisana umowe o prace na czas nieokreslony, nie bylo to jednak wazniejsze od mojej godnosci. Nie pozwolilam sobie na to, zeby jakas nacpana dziumdzia z Pcimia Dolnego sie na mnie wydzierala... wyszlam na lunch i po nie wrocilam!!! HAHAHA!!! Praca w tej firmie to nie sielanka, nie ma mowy ze wyjdziesz sobie na 5 minut, odstresowac sie, zapalic papierosa czy cokolwiek... Do dzisiaj nie moge uwierzyc ze tyle tam wytrzymalam, albo ze ta firma jeszcze istnieje. Pozdrawiam PRAWIE wszystkie dziewczyny ktore tam pracowaly! A szczegolnie rewelacyjna recepcjonistke Marte :) Rada dla tych co zostali wkreceni w otrzymanie paczki - odeslijcie, a jak nie przyjma to ich problem. Nie dajcie sie zastraszyc, bo nic wam nie zrobia. Co do prezentow dla stalych klientow, to i owszem :) wysylane wtedy byly tostery, ekspresy do kawy i inne gagety... Trzymajcie sie i nie dajcie sie zastraszyc!!! Basia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.09, 16:00 Witam! Uważajcie, obecne nazwy tych firm to: OXO MAX i FLEXI. Obie mieszczą się na ul.Wyczółki 23a w Warszawie. FLEXI dzwoni też z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.09, 10:25 UWAGA NA forum.gazeta.pl/forum/w,140,96000168,104737547,Re_CHEMI_CO_czy_ktos_slyszal_o_tej_firmie_.html CIEKAWIE CZY TO CI SAMI.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.09, 19:33 To napewno ta sama firma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracus Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: *.centertel.pl 08.01.10, 16:14 Tak to ta sama nazwa bardzo zlodziejskiej firmy, ale powiem wam jeszcze wiecej ze oni maja swoj drugi odzial w Krakowie i tam dzialaja pod nazwa Flexi Sp z o.o. Naciagaja ludzi jeszcze bardziej niz odzial w Warszawie opowiadajac same klamstwa, znajduje sie tamw szczegolnosci praocwnik Teresa Polańska (w gruncie rzeczy to nazwisko jest nieprawdziwe gdyz oni sie wstydza prawdziwych nazwisk) - oklamuje ludzi jak malo kto aby tylko zarobic pieniadze......... Bardzo uwazajcie na ta firme i ich pracownikow jak i ich "szefowa" niejaka Pania Beatke. Zwykli naciagacze, nigdy nic od nich nie kupujcie a wrecz ich opieprzcie ostro jak do was zadzwonia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haaaaaaaaaaaaaaaaa Re: róża chemikalia - dawny rubachem IP: 82.2.65.* 13.06.10, 18:39 Kochani, pracowalam dla tej firmy i powiem wam w spokoju jedno, raz jak odeslecie paczke to zawsze bedzie wracac do was ale wyjej nigdy nie przyjmujcie. a co do sadu to nigdy nie ma spraw sadowych dopuki wy nie zatrzymaliscie produktow. pozdrawiam. pelne oszustwo, a i panie uzywaja faluszywych imion i nazwisk. nie bojcie sie niczego to tylko oszustwo, zarowno jakna klientach jak i pracownikach pracuja tylko zastraszaniem. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś