Gość: jeszczeniebudujaca
IP: *.kpwig.gov.pl
30.03.11, 10:30
Witam
Mamy z męzem kupione na kredyt mieszkanie, kredyt w CHF wzięty na 200 tys (obecnie oczywiście dużo wiecej) - miesięczna rata nigdy nie przekracza 1100 zł. Nasze zarodki w chwili obecnej to 5 tys miesięcznie netto, rodzina 2+1, oboje przed 30. Chcielibysmy zabrac się za budowę domu, ja jestem współwłaścicielem działki budowlanej (pozostałymi współwłaścicielami sa moi rodzice, którzy na budowę wyrażają zgodę ale nie będa współkredytobioracami). Czy przy takich warunkach mamy szanse na kolejny kredyt hipoteczny na budowę domu? Jeżeli tak to w jakiej wysokości? Jaki bank wchodzi w grę (obecny kredyt mamy w Multi). Jeżeli kosztorys budowy domu przewiduje kwotę ok 300 tys do stanu, w którym możemy spokojnie zamieszkać to czy tak wysoki kredyt gdziekolwiek dostaniemy, a jeżeli nie, to czy bank udzieli kredytu w mniejszej wysokości tylko na etap budowy powiedźmy do stanu surowego zamkniętego, czy od razu musimy mieć zapewnione środki na koncie aby pokryć pozostałe etapy budowy (chodzi mi o wymagania banku w tej kwestii):?
Z gory dziękuję za odpowiedź