Dodaj do ulubionych

Polityka operatora ORANGE

05.12.05, 23:29
Dzisiaj udalem się do salonu Orange, żeby przedłużyć umowę. Chciałem zostać z
tą firmą przy dotychczasowym abonamencie (50zł co miesiąc). Chciałem też kupic
nowy telefon. Okazało się, że nie ma oferty z telefonem dla starych klientów
(chyba, że moje comiesięczne rachunki wynosza co najmniej 305zł). Pani w
salonie zaproponowała mi podpisanie nowej umowy na nowy numer telefonu. Wtedy
promocja dotycząca nabycia nowego telefonu objęłaby także mnie. W ten sposób
Orange dba o starych klientów. W takim układzie kicham na Orange.
Obserwuj wątek
    • Gość: Petra w erze masz pełną listę telefonów... IP: *.slkcheck.md / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 06:01
      ...w promocji (pokrywającą się listą dla nowych klientów) a do tego płacisz
      abonament obniżony o 35%.
      Stary numer oczywiście zachowujesz. :))
      • Gość: kuba Re: w erze masz pełną listę telefonów... IP: 217.153.224.* 06.12.05, 17:43
        a mi obnizyli o 50% plus 40zl (czyli zamiast 400 netto jak do tej pory, place
        201 brutto). Oferta prywatna
    • Gość: mike Re: Polityka operatora ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.05, 08:03
      A ja dzwoniłem kilka dni temu do Orange bo mój telefon
      zaczyna ' gubić sieć ' musze go restartowac jak czasami windowsa :)
      a umowa kośczy mi się za pół roku / dwuletnia / i powiedzieli
      mi że mogę dostać nowy i wczesniej zakończyć umowę
      podpisując drugą własnie ze względu na telefon który pewnie
      zaraz padnie - to była by moja trzecia 2 letnia umowa a płace
      abonament dla firm tylko 36 zł brutto/mc
    • superkulfon ja koncze z orange juz za miesiac! 06.12.05, 10:22
      Nie podoba mi sie ze nie zapytanop klientow o to czy chca tej nowej marki, nie
      podoba mi sie ze wydano miedzy innymi z moich rachunkow miliony na budowe marki
      IDEA, nie podoba mi sie ze miliardy beda placone jakiej zabojackiej firmi e za
      nic zatem ORANGE mowie dowidzenia. Oni nawet reklamowki sprowadzaja z francji,
      do tego rownie beznadziejne jak reklamy farmaceutykow
      • Gość: ad Re: ja koncze z orange juz za miesiac! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 23:33
        przejdz do plusa lub ery.
    • Gość: Gość Re: Polityka operatora ORANGE IP: *.stansat.pl 09.12.05, 11:02
      Jestem klientem Ery od kilku lat. Jest identycznie. Po n latach łaskawie
      zapropnowali mi nowy tel. i taryfę. Okazało się, że prawie te same warunki
      dostałbym, gdybym wszedł do salonu jako nowy klient. Z tą różnicą, że w drugim
      przypadku miałbym tel. i umowę tego samego dnia, a tak to czekałem prawie
      miesiąc. W międzyczasie kurierowi z Masterlinka skradziono przesyłkę - tu to
      była jazda. Firma kurierska nawet nie raczyła mnie poinformować, dopiero gdy
      sam zadzwoniłem, to powiedzieli mi, że okradziono kuriera. "Najśmieszniejsze"
      jest to, że po 2 dniach znowu do mnie dzwonili, żeby się umówić na dostarczenie
      przesyłki - gdy im przypomniałem, że zostali okradzeni - już więcej się nie
      odezwali. Zarówno do Ery jak i Masterlinka dzwoniłem min. n-razy, żeby
      dowiedzieć się co dalej, zanim trafiłem na kompetentnych ludzi, którzy zajeli
      się sprawą. Czekam dalej. W czym tkwi tajemnica olewania przez operatorów
      stałych, sprawdzonych klientów? W obrzydliwie przepłacanych specjalistach ds.
      marketingu, którzy prawdopodobnie wraz z całą "górą" firmy oglądają w
      PowerPoincie wykresy pokazujące ilu to nowych klientów pozyskali i płacą sobie
      za to sowite premie. Nie jest ważne, że wszystkim operatorom przybywa - bo
      przecież sam rynek ciągle rośnie. Po prostu o odejściach, się nie mówi, póki
      nowych jest więcej niż, tych którzy odeszli. Jest to dowód na to, że rynek jest
      chory. Jeżeli woli się nowego klienta, któremu w ciemno kredytuje się telefon
      od stałego abonenta to ...
      • qtasek napisałeś że jest identycznie na wstępie 09.12.05, 13:19
        a trochę inną historię opowiedziałeś.
        No i co ma Masterlink i okradziony kurier do usług oferowanych przez operatora?
        Równie dobrze mogłeś napisać, że kiedy jechałeś taksówką do salonu ery, taksówkarz
        zasłabł i nowy, podstawiony przez korporację taxi, nie dowiózł cię przed zamknięciem
        salonu. I jak ta era traktuje klientów?
        Ja nie narzekam, przedłużyli mi umowę właściwie z pocałowaniem w rączkę; abonament
        obniżony o 33 % i do tego nowiutki telefon.
        • Gość: xyz Re: napisałeś że jest identycznie na wstępie IP: *.stansat.pl 15.12.05, 12:56
          33% rabatu, które dostałeś daje ci dokładnie taką samą cenę jaką masz dla
          nowych klientów w ofercie urodzinowej. Też dostałem 33% rabatu, tj. 40 zł
          zamiast 60 (taryfa 2 x 30zł) za 80zł. 40 za 80 masz dokładnie w nowej taryfie
          urodzinowej i też te same modele aparatów. W wersji optymistycznej dostanisz
          jako "stary" klient 200 minut.
    • Gość: plus+ Re: Polityka operatora ORANGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.05, 15:30
      takie losy
      kup tak taka
    • Gość: 0kierunkowy Re: Polityka operatora ORANGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:13
      wez simplusa i po problemie placisz kiedy chcesz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka