Dodaj do ulubionych

reklama na billboardzie

12.03.06, 21:55
Witam,
mam firmę i chcę "powiesić" na mieście reklamę na billboardzie?Moje
pytanie,jak?gdzie?kto robi najtaniej takie plakaty i kto rozwiesza?no i
oczyście za ile?To nie ma być cała kampania reklamowa tylko pojedynczy plakat
w okolicach siedziby firmy.Jeśli ktoś z Was coś na ten temat wie to prosze o
pomoc. Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • dedevanderroove Re: reklama na billboardzie 13.03.06, 21:18
      Często stawia się własny billboard (najlepiej na własnym, lub wydzierżawionym od kogoś terenie).
      Wynajmowanie "nośnika" od fimy billboardowej może byc niemożliwe, a na pewno się nie opłaca.
      Na gotowym billboardzie (różnymi technikami) wykonuje się grafikę reklamową. Najtaniej wykonać
      reklamę folią samoprzylepną, ale nie zawsze taka grafika spełnia oczekiwania.

Dede
      • katarzyna_r Re: reklama na billboardzie 13.03.06, 21:34
        niestety nie mam własnego terenu,billboardu i dlatego tak myśle czy to w ogóle
        jest do zrobienia... ale dzięki!
    • mhl999 Re: reklama na billboardzie 13.03.06, 22:37
      kazdy billboard ma swojego wlasciciela, adres znajdziesz albo na nim albo dowiesz sie go od zarzadcy budynku na ktorym wisi. mysle, ze oporow nie bedzie stawial. tu masz trzy:
      www.ams.com.pl/
      www.stroer.pl/
      www.cityboard.pl/
      kto jest najtanszy mnie juz nie pytaj. zajmuja sie jednak kompleksowo wszystkim.

• katarzyna_r Re: reklama na billboardzie 14.03.06, 06:47
        Dziękuję za info!
        • rok1978 Re: reklama na billboardzie 16.03.06, 15:03
          To zalezy czy chcesz zeby ta tablica byla 'Twoja' na dluzszy czas (np. na rok)
          czy tez chcesz zeby Twoja reklama tam pojawila sie np. na miesiac.

Zalezy tez od tego czy ta tablica w ogole stoi :) Sa Firmy, ktore dzierzawia
          miejsca pod plakat dla Ciebie (koszt miesieczny ok. 500zl miesiecznie w
          zaleznosci od lokalizacji). Do tego musisz doliczyc koszt wykonania plakatu.

Sa tez firmy, ktore na zyczenie stawiaja tablice w wyznaczonym przez Ciebie
          miejscu (oczywiscie o ile to mozliwe) i nie musisz sie martwic reszta...
          (placisz im za dzierzawe i jednorazowo a wykonanie plakatu)
          Powodzenia!
          • rafalsiara Re: reklama na billboardzie 16.03.06, 23:32
            Sprawa wygląda nastepujaco. Jeżeli teren na którym ma byc postawiona reklama
            nie jest prywatny, to lepiej ją tam zainstalować i nie pytac miasta o zgode. Po
            roku przemyśleń takowej zgody i tak nie wydadzą. W moim mieście (jak również w
            innych) ludzie stawiają blibordy na terenach miasta bez pozwoleń, ponieważ nie
            ma sprecyzowanego prawa co do takowych działań. Moi znajomi stawiają tak swoje
            reklamy, a one stoją i stoją:)nikt nie interweniuje, bo nitk o tym nie wie i
            sie takimi rzeczami nie interesuje.

Pozdrawiam i powodzenia
            • katarzyna_r Re: reklama na billboardzie 17.03.06, 06:57
              Jestem na dobrej drodze"powieszenia" billboardu dziękuje za informacje :0)
        • agusia1144 Re: reklama na billboardzie 14.02.07, 12:08
          Jeśli chodzi o reklamy na billbordzie, to jest dosc ciekawa forma wpływania na
          potencialnych klientów, ale żeby dotrzeć do naprawdę szerokiej grupy klientów,
          najlepszym sposobem jest odzież raklamowa, artykuły reklamowe, artykuły
          marketingowe...itp. Nie jest to duża inwestycja a efekty są widoczne po krótkim
          czasie...sama prowadzę firmę i zdecydowałam się na reklamowe polo. Doskonały
          wybór, jak się teraz okazuje, moi klienci pytają mnie czy moga otrzymać takich
          koszulek więcej...oni je noszą, a logo mojej firmy jest samoczynie przez nich
          reklamowane...doskonały układ.Billordy są i znikają, a koszulkę można nosić latami.
          • maciek_k3 Re: reklama na billboardzie 15.02.07, 00:05
            Zgadzam się w 100% z Agą1144. Reklama w postaci billboardu, nawet jeśli to
            tylko akcja lokalna, przyniesie efekt krótko falowy. Ja również mogę podać za
            przykład firmę w której pracuje (Leroy Merlin), zamówiliśmy ponad pół roku temu
            zestawy odzieży reklamowej w Bytomskiej firmie 'Atest'. Wywiązali się doskonale
            z umowy a odzież którą nam sprzedali, używamy z powodzeniem do celów
            marketingowych i przymieżamy się do złożenia kolejnego zamówienia. Odzież
            promocyjan ma jedną zasadniczą przewagę nad innymi formami reklamy, jest trwała
            i długo towarzyszy ludziom, a co za tym idzie, nasza firma jest stale
            promowana. A na tym przecież nam zależy. Dlatego popieram moją poprzedniczkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka