Gość: aśka IP: *.icpnet.pl 02.05.03, 17:50 W Poznaniu na wielkim osiedlu w lokalu należącym do spółdzielni? nie oczekuje kokosów. może ktos poradzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Damian Urbańczyk Re: co otworzyć? IP: w3cache.GBNet:* / 10.1.2.* 02.05.03, 20:35 Proponuję otworzyć wypożyczalnię kaset video i płyt DVD. Piszesz, że chodzi o wielkie osiedle, więc pewnie ludzie nie mają co robić wieczorami. No chyba, że mają tanią telewizję kablową, ale tam też nic ciekawego zazwyczaj nie puszczają. W wypożyczalnię trzeba trochę zainwestować, ale można np. kupić płyty i kasety z licencją taniej na Allegro - nawet za pół ceny. Życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: co otworzyć? IP: firewall:* / 192.168.10.* 03.05.03, 00:29 To zależy od Twoich predyspozycji i kapitału - zastanów się nad lombardem /komórki i złoto/ oraz dodatkowe usługi/np.ksero/ Odpowiedz Link Zgłoś
cyprian78 Re: co otworzyć? 25.09.03, 16:48 Dzień dobry,kłania się Marcin Borkowski,lat 25. Ukończyłem liceum ogólnoksztaucące,dwuletnie,policealne studium o kierunku-iformatyka,ognisko muzyczne oraz średnią szkołę muzyczną. Od dobrych dziesięciu lat żyję z grania w zespołach muzycznych na: weselach,festynach,bankietach i innych zabawach.Obecnie,od około roku pracuję w kawiarni,w Kinepolis,jako pianista.Posiadam bardzo dobre kontakty z firmami nagłaśniającymi oraz właścicielami lokali w poznaniu. Proponuję panu współpracę w prowadzeniu agencji artystycznej. Wprowadzi ona na ten rynek wiele nowości.Z uwagi na to,iż pomysł jest naprawdę dobry i boję się o powstanie konkurencji, przedstawię panu(proszę się nie obrazić)tylko jeden z,kilkunastu, które mam zaplanowane,aspektów działalności. Jest to organizowanie,przede wszystkim,oprawy muzycznej wesel. Przyszła młoda para znajduje w takiej agencji "powiedzmy" około setki(osobiście mogę zdobyć kilkadziesiąt ale poprzez np. ogłoszenia w prasie na pewno znalazłoby się ich więcej)płyt demo zespołów muzycznych oraz kaset wideo z imprez przez nie obsługiwanych,poukładanych według: repertuaru,składu,wieku grających i śpiewających oraz cen. Siedząc na wygodnej kanapie, słuchając płyt demo,"olądjąc"kasety video oraz ustalając ze mną inne sprawy np.zabawy na oczepinach,których część mam już spisaną, zaręczeni,ich rodziny,bądż też razem dokonują wyboru. We dle życzenia klienta na weselu może pojawić się magik,karaoke (na dużej planszy projektowany jest tekst śpiewanych przez gości piosenek,a muzyka grana jest przez zespół lub odtważana przez specjalny program komputerowy,który łączy tekst z muzyką np.w formacie mp3,zainstalowany na twardym dysku notebook'u) lub np. półgodzinny kabaret. Nasz zarobek polegałbędzie na pobieraniu 20 procentowej prowizji z zarobku artystów. Biorąc pod uwagę fakt,iż łączę w sobie dusze artysty(kilkanaście swoich własnych utworów)i menagera,posiadam niespożyte pokłady energii,chęci,motywację oraz sposobność do rozwoju tego typu działalności,ryzyko niepowodzenia jest minimalne. Oczekuję pożyczki finansowej w wysokości między 20 a 30 tysięcy złotych. W zamian za to oferuję 50% zysków firmy w czasie spłaty długu oraz 20% zarobku przedsięwzięcia przez okres dwóch lat od zlikwidowania zadłużenia.Szczegóły przedstawię panu na spotkaniu. Mój numer telefonu to 0601-997-672,e-mayl:marcinbor@tlen.pl z wyrazami szacunku,Marcin Borkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mama Re: co otworzyć? IP: *.witomino.pl 03.05.03, 00:39 Kawiarenkę internetową. Zależy jakie masz fundusze.................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: co otworzyć? IP: *.chomiczowka.waw.pl 03.05.03, 19:21 Gość portalu: aśka napisał(a): > W Poznaniu na wielkim osiedlu w lokalu należącym do spółdzielni? > nie oczekuje kokosów. > może ktos poradzi? Asiu, nie otwieraj nic co nie bedzie zgodne z tym co chcialabys w zyciu robic, nawet jesli mialabys kogos zatrudnic do prowadzenia tego. Biznes potrzebuje wiele poswiecen, ktorych osoba bez pasji nie bedzie w stanie zapewnic.. a bez tego, nie widze tego swietlanie. Zastanow sie lepiej, co chcialabys robic i idz w tym kierunku.. moze sie okazac, ze to zupelnie cos innego niz wykorzystanie tego lokalu na osiedlu. pozdrawiam cieplo Radek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxx Re: co otworzyć? IP: 80.51.242.* 21.05.03, 12:24 Drzwi ? hihihih Proponuję Ci Asiu pomyśleć nad sklepikiem spożywczym . Na żarcie zawsze jest zapotrzebowanie. Do tego jakieś warzywka itp, półka z chemią i prasa. Taki osiedlowy sklepik , może takiego brakuje w okolicy ???? Pozdrawiam :) Też mam podobne rozterki hihihi:) ale jestem dobrej myśli :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: co otworzyć? IP: firewall:* / 192.168.10.* 22.05.03, 21:43 Asiu, moze zdradzisz "tajemnicę" i pochwalisz się na co się zdecydowałaś. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: co otworzyć? IP: *.icpnet.pl 23.05.03, 10:07 Gość portalu: adam napisał(a): > Asiu, moze zdradzisz "tajemnicę" i pochwalisz się na co się zdecydowałaś. > pozdr. solarium ,sklepik,ksero,wypożyczalnia DVD,lombard itp. wsystko to jest,nawet w nadmiarze.z moich obserwacji wynika ze niektóre zmieniają właścicieli albo są zamykane. najlepiej prosperują sklepiki z zywnością dla zwierząt i punkty weterynaryjne.szkoda ze nie jestem weterynarzem... jeszcze się na nic nie zdecydowałam,nic na siłę. obserwuje rynek ps.osiedle ma ponad 100 tys mieszkanców,nie ma żadnej knajpy,nie ma jej gdzie usytuować,co chwila szkoła,żłobek ,kościół-to taka dygresja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WURST Re: co otworzyć? IP: *.wiwi.uni-frankfurt.de 30.05.03, 16:11 Asiu,wydaje mi sie,ze dobrym rozwiazaniem bylaby tania restauracja lub pizzeria.Mieszkam w Niemczech,ale przynajmniej raz na dwa miesiace podrozuje po Polsce.Jedzenie w lokalach jest z reguly fatalne.I nie jest to problem pieniedzy tylko niedbalstwa.W tanich barach zawsze jest cos nie w porzadku- frytki niedosmazone,makaron rozgotowany,wyschnieta salatka,nieschlodzony napoj. Mysle,ze gdybys dbala o interes z pewnoscia znalezliby sie klienci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: co otworzyć? IP: firewall:* / 192.168.10.* 01.06.03, 20:47 Gość portalu: WURST napisał(a): > Asiu,wydaje mi sie,ze dobrym rozwiazaniem bylaby tania restauracja lub > pizzeria.Mieszkam w Niemczech,ale przynajmniej raz na dwa miesiace podrozuje po > > Polsce.Jedzenie w lokalach jest z reguly fatalne.I nie jest to problem > pieniedzy tylko niedbalstwa.W tanich barach zawsze jest cos nie w porzadku- > frytki niedosmazone,makaron rozgotowany,wyschnieta salatka,nieschlodzony napoj. > > Mysle,ze gdybys dbala o interes z pewnoscia znalezliby sie klienci. >Pomysł może trafny, tylko nie wiadomo jaką powierzchnią dysponuje. Wiadomo, do gastronomi potrzeba odpowiednich warunków. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: co otworzyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.03, 18:08 najlepiej otworzyć szufladę, wyjąć paszport oraz oszczędności i wiać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DORADCA NAJLEPIEJ KIOSK (CUDZY) ŁOMEM...n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.03, 19:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudolf Re: co otworzyć? IP: *.acn.pl / *.acn.pl 06.10.03, 13:46 Najlepiej butelkę piwa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś