Dodaj do ulubionych

Szkolenia w firmach MLM

29.12.06, 12:52
Zwrócił się do mnie dziennikarz Network Magazynu, żebym mu pomógł w
nawiązaniu kontaktu z fachowcami z tego forum. Do jakiegoś tekstu o
szkoleniach w marketingu sieciowym potrzebuje kilku wypowiedzi, od
współpracowników z różnych firm, żeby opowiedzieli, jak to u nich wygląda w
konkretnych firmach. Czy ktoś z Was, oprócz mnie, udzieli mu oficjalnej
wypowiedzi na konkretne pytanie?
romek
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: Szkolenia w firmach MLM 29.12.06, 16:32
      ja mogę udzielić. kontakt na maila gazetowego.
    • justa_79 Re: Szkolenia w firmach MLM 30.12.06, 15:25
      Romek, to chyba wkrótce Twoją fotkę zobaczę :D
      • romek744 Re: Szkolenia w firmach MLM 30.12.06, 15:37
        Zobaczymy, zobaczymy?
        Tylko, że wiesz, ja już tak "czynnie" nie działam w MLM, od jakiegoś roku
        jestem obserwator-propagator :)
        I poza tym, jestem trochę taka "niewidzialna ręka" z dawnego Teleranka.
        Pamiętasz ją?
        Ale z tego co gadałem dzisiaj z tym dziennikarze, to ma już trochę ciekawych
        wypowiedzi. Jeszcze poszukuje kogoś z Amway. Nie wiem czemu, ale z tą firmą
        zawsze są jakieś problemy na ogólnospołecznym gruncie. Przecież, dlatego, że
        kilka osób nie mających zielonego pojęcia o branży, kiedyś tam napisało
        coś "złego", to nie znaczy, że wszyscy tak myślą, prawda? I czy od razu trzeba
        się izolować? Nie wiem, czy współpracownicy Amway mają jakieś zakazy w kwestii
        swobodnej wypowiedzi, reklamy, promocji? Nie mam pojęcia.
        romek
        • jkw2 Re: Szkolenia w firmach MLM 30.12.06, 17:04
          Jezeli chce uzyskac konkretne informacje niech zglosi sie do firmy i dowie sie wszystkiego co potrzebuje. Zakazow ani zalecen nikt nie ma tylko moze po tych wszystkich historiach nikt nie chce rozmawiac z pewna gupa ludzi.
          Nie wiem czemu, ale z tą firmą
          > zawsze są jakieś problemy na ogólnospołecznym gruncie. - co przez to rozumiesz?
          • romek744 Re: Szkolenia w firmach MLM 31.12.06, 00:07
            Z tego co wiem, to znajomy nie chce wypowiedzi żadnej firmy, tylko liderów
            współpracujących z firmami. Jakby chciał mieć firmy, to chyba nie szukałby
            kontaktów przez forum internetowe.
            "Nie wiem czemu, ale z tą firmą zawsze są jakieś problemy na ogólnospołecznym
            gruncie". Nie wiem, no to takie moje osobiste wrażenie. Zobacz, network magazyn
            istnieje już w Polsce 3 lata. Przez ten okres ukazały się tam wypowiedzi,
            reportaże i różne ciekawe rzeczy o chyba wszystkich znaczących firmach MLM w
            Polsce. Oprócz Amway. Dla mnie jest to dziwne. Znajomy mówił, że co zwracają
            się do kogoś z Amway to każdy mówi, że mają zakaz udzielania informacji. Jak
            zwracają sie do firmy, to Amway mówi, że informacji nie udzielają. No to sory,
            ale jak można inaczej pokazać ludziom, że to dobry biznes, jak nie poprzez
            rzetelną informację? Wszyscy z Amway z którymi miałem okazję rozmawiać
            narzekali, że w wielu kręgach (niesłusznie) mówi się o nich jak o sekcie. I to
            ich wkurza. No ale z drugiej strony przecież sami liderzy i firma tak się
            zachowują. Takie mam wrażenie.
            romek
            • jkw2 Re: Szkolenia w firmach MLM 31.12.06, 12:00
              To,ze jakis Network Magazyn istnieje od kilku lat nie ma to najmniejszego znaczenia. Amway wydaje wlasne pismo i moze nie widziec potrzeby z nim wspolpracy. Poza tym systemow szkoleniowych jest kilka i firma prowadzi tez wlasne szkolenia i aby pokazac calosc nalezaloby rozmawiac z przedstawicielami wszystkich tych systemow. Nie spotkalem nigdy zakazu udzielania informacji, ale aby moc to robic trzeba byc kompetentnym. Przyklad takiego braku kompetencji mielismy przy znanym wszystkim filmie gdzie na wywiad zdecydowali sie ludzie nie majacy doswiadczenia i wszyscy wiemy jak to sie skonczylo.
              Tak naprawde to watpie czy ten dziennikarz zwrocil sie do firmy i poprosil o kontakt z kims kompetentnym. A jesli tego nie zrobil to jest brak kompetencji z jego strony lub nalezaloby sie zastanowic jakie sa jego intencje.
              I jeszcze jedno, chcesz z kims powaznie porozmawiac, a zaczynasz rozmowe od wyciagania "sakciarstwa", myslisz,ze to pomoze?
              • romek744 Re: Szkolenia w firmach MLM 31.12.06, 13:33
                Ale dlaczego się tak burzysz? Nie ja zacząłem od sekciarstwa, ale Ty ciągniesz
                mnie za język, więc przedstawiłem swoje zdanie. Mam oczy, to i mam swoje
                zdanie. Chyba mogę mieć? Wiesz, ja się troszkę znam na branży i według mnie
                Amway nie jest sektą, ale widzisz, wielu ludzi i publicystów, którzy mówiąc lub
                pisząc o sektach i chcą powiedzieć o jakiejś firmie MLM, od razu pojawia się
                Amway. Dlaczego? Chyba przyznasz, że to nie z mojej winy?
                Tak już jest i nic z tym nie zrobisz, choćbyś nie wiem co. Ktoś taki wizerunek
                zbudował swoimi poczynaniami. Sama firma też nic z tym swoim synonimem nie
                zrobi, a przynajmniej się nie stara. W swojej gazetce mogą pisać w każdym
                numerze, że nie są sektą, ale tę gazetkę czytają tylko współpracownicy Amway, a
                ich nie trzeba przekonywać chyba do jakichkolwiek racji, skoro działają i
                czytają. A wiesz, "jakiś Network Magazyn" czytają przedstawiciele całej branży,
                politycy, różni dziennikarze, inni biznesmeni i inne różne elity -
                społeczeństwo. Tak się buduje wizerunki, a nie nieudzielaniem informacji. Kto
                chowa głowe w piasek, to nie wiem jakie portki by założył, zawsze będzie
                widziany jako struś. Ale jkw Ty działasz w Amway i jesteś fachowcem. Może Ty
                udzielisz wypowiedzi?
                romek
                romek
                Network marketing, MLM
                • jkw2 Re: Szkolenia w firmach MLM 31.12.06, 15:56
                  Romku nikt tu sie nie burzy, nie ma takiej potrzeby.
                  Ja nie musze znac NM, ale Ty powinienes skoro jestes takim jego propagatorem.
                  Tom-kedar chyba juz wyjasnil sprawe chowania glowy w piasek.
                  Mozna by potraktowac Twoja wypowiedz jako tendencyjna, ale mysle, ze nie miales tego w zamiarze.
                  Chetnie rozwaze mozliwosc wypowiedzenia sie na ten temat, ale moze zdradzisz na temat ktorej firmy Ty sie wypowiesz?
                  Mysle, co juz pisalem wczesniej, ze nikt nawet nie probowal kontaktowac sie z firma w tej sprawie. Jestesmy juz chyba za dorosli, aby ciagle powolywac sie na zaslyszane gdzies od jakis kolegow czy znajomych informacje. Probowalem juz dawno temu podjac tu dyskusje na podobny temat i jakos nie wzbudzilo to niczyjego zainteresowania wiec nie wiem czy jest to potrzebne dzis.
                  Ale mamy sylwestra, wszystkim wszystkiego najlepszego. Zdrowia, pieniedzy, pomysnosci i zrealizowania kazdego postawionego celu. Pozdrawiam Janusz.
            • tom_kedar Re: Szkolenia w firmach MLM 31.12.06, 15:00
              romek744 napisał:

> Zobacz, network magazyn
              > istnieje już w Polsce 3 lata. Przez ten okres ukazały się tam wypowiedzi,
              > reportaże i różne ciekawe rzeczy o chyba wszystkich znaczących firmach MLM w
              > Polsce. Oprócz Amway. Dla mnie jest to dziwne.

Dla mnie tez. Widac jak sledzisz ten magazyn i piszesz o czym bez sprawdzenia.
              Gdybym byl dziennikarzem sprawdzilbym z jak wiarygodnym czlowiekiem mam do
              czynienia:)

A tutaj sa artykuly z network magazyn i ciekawe rzeczy o firmie ktorej nie
              pisza:
              m.in.
              www.networkmagazyn.pl/news/news_20060427_02.html
              www.networkmagazyn.pl/news/archiwum_news_05.html
              temat - Nagroda dla Amway`a

www.networkmagazyn.pl/news/archiwum_news_04.html
              temat - Amway Polska mecenasem kultury

www.networkmagazyn.pl/news/archiwum_news_03.html
              temat - Pomoc ofiarom tsunami

www.networkmagazyn.pl/news/news_07.html
              temat - Otworzenie filii w Rosji

wiecej nie bede szukal.

Czy wiesz skad sie biora niesprawdzone opinie na temat rozne tematy ludzi
              zorientowanych - spojrz w lustro i bedziesz wiedzial:)

• tom_kedar Re: Szkolenia w firmach MLM 31.12.06, 15:23
              romek744 napisał:

> Znajomy mówił, że co zwracają się do firmy, to Amway mówi, że informacji nie
              udzielają. No to sory,
              > ale jak można inaczej pokazać ludziom, że to dobry biznes, jak nie poprzez
              > rzetelną informację?

A te artykuly powyzej to skad sa - z kosmosu? Albo twoj znajomy nie jest
              dziennikarzem network magazyny o ktorym mysle , albo jest ale ja nie znam jego
              gazety. Jest tez trzecie wyjscie - jest dziennikarzem tego network magazynu od
              2 , 3 dni:)

Romek744 - prosze pisz i wypowiadaj sie o swojej firmie ktora mam nadzieje
              znasz rzetelnie:-)

Szczesliwego Nowego Roku wszystkim forumowiczom:)
              • romek744 Re: Szkolenia w firmach MLM 31.12.06, 20:15
                Ok, dziękuję za porady.
                Jednak informacje, które zapodałeś Tom pod linkami, to no nie wiem, może się
                nie znam, ale to nie są wypowiedzi nikogo z Amway. To są przedruki i to
                przeważnie właśnie z gazety firmowej Amwaya.
                Bardzo dziękuję za porady, ale proszę nie insynuować mi jednocześnie jakichś
                luk w posiadanej przeze mnie wiedzy, albo co jeszcze gorsze - złych zamiarów,
                wynikających ze zbyt częstego spoglądania w lustro :-)
                Wiem pewne rzeczy, ponieważ swego czasu miałem dostęp do samego źródła wielu
                informacji. Byłem bardzo mocno i blisko związany z Qxpertem, który ostro
                działał w gazecie i angażował się w całą branżę. Mieliśmy razem wiele pomysłów,
                niestety z wiadomych powodów temat przystopował. Często razem byliśmy gośćmi na
                specjalnych rozmowach w redakcji Nm z m.in. jego naczelnym. Zawsze
                rozmawialiśmy i interesowaliśmy się całością branży MLM. Podczas rozmów
                wychodziło wiele dziwnych spraw z tym związanych. Tak, że informacje o
                wielokrotnym zakazie udzielania wszelkich informacji przez firmę Amway znam od
                podszewki. Na własne oczy widziałem pisma firmowe z odmową udzielania
                wypowiedzi. Tak, że proszę dajcie spokój.
                Proponuję w tym miejscu zakończyć temat ponieważ nie taka dyskusja była moim
                zamierzeniem dając ten post. Widzę, że wszystko zmierza nie w tym kierunku, co
                trzeba. Jeżeli kogokolwiek uraziłem - przepraszam. Jednak zaznaczam, że to nie
                moja wina, iż taka jest sytuacja.
                Super imprez dzisiaj wszystkim życzę!!!
                romek
                • albercikmaly Re: Szkolenia w firmach MLM 01.01.07, 13:04
                  romek744 napisał:

> Ok, dziękuję za porady.
                  > Jeżeli kogokolwiek uraziłem - przepraszam. Jednak zaznaczam, że to nie
                  > moja wina, iż taka jest sytuacja.

> romek

Witaj w nowym roczku!
                  Nie miałem zamiaru wtrącać się do tej dyskusji (jestem recydywistą nie liderem).
                  Romku ile jest nie prawidłowości, zafałszowań i nie prawidłowo skierowanych
                  pretensji, to może dowiedzieć się tan kto teraz zaczyna współpracę. A co
                  powiedzieć o dziennikarce która nie dość że zmienia twoje imię to mimo
                  zastrzeżenia cytuje fragmenty twojej rozmowy przeprowadzonej z nią przez
                  telefon. Ja na pewno więcej żadnej hienie nic nie powiem!!!
                  Szanuję twoją wiedzę.
                  Powodzenia w Nowym Roku!!!

• romek744 Re: Szkolenia w firmach MLM 01.01.07, 13:36
                    Oczywiście masz rację. Takie hieny też są, to druga strona tego medalu.
                    Może to była ta "małpa w czerwonym"? :-)
                    romek
                    • jkw2 Re: Szkolenia w firmach MLM 01.01.07, 21:30
                      Romku czy zaspokoisz moja ciekawosc i powiesz z jaka firma wspolpracujesz?
                      • romek744 Re: Szkolenia w firmach MLM 02.01.07, 09:27
                        Ależ pisałem o tym wielokrotnie - GoH. Tylko, że od dłuższego czasu mam
                        przerwę, nie buduję struktur na razie, chcę troszkę rozkręcić firmę tradycyjną,
                        którą zaniedbałem. Jak to zrobię, to znów przypilnuję struktur. Tylko, że będę
                        musiał znów wyjeżdżać dużo za granicę, a troszkę się tutaj rozbyczyłem :)
                        Pożyjemy, zobaczymy. Jest to trochę trudne bo GoH jezcze nie ma oficjalnie w
                        Polsce. Jakiś rok temu się przymierzali, ale coś nie wyszło...
                        romek
                        • jkw2 Re: Szkolenia w firmach MLM 04.01.07, 21:23
                          Mowiles,ze problem jest Amwayem, a z innych firm tez jakos nie widac chetnych.
                          • romek744 Re: Szkolenia w firmach MLM 05.01.07, 01:29
                            Już nieaktualne. Już jest jakaś wypowiedź nawet z Amway.
                            Eh, może to tutaj taka bierność?
                            romek
                            • albercikmaly Romku!!! 05.01.07, 13:20
                              Każda hiena znajdzie masę „liderów” chętnych do wywiadu, szczególnie na
                              portalach aukcyjnych, jak; allegro czy świstak nie mówiąc o e-bayu.
                              Lecz mój sponsor nie da za nich grosza a jest wysoko w organizacji.
                              Prawdziwy dziennikarz dostał by od firmy kontakt do osób kąpetętnych a nie do
                              oszołomów którzy są w każdym MLM.

• romek744 Re: Romku!!! 05.01.07, 13:46
                                Być może. Ale to by znaczyło, że nie mamy w Polsce dziennikarzy, bo firma nie
                                daje jakiemukolwiek kontaktów. Tylko później ma pianę w zębach, jak głupoty
                                gadają jacyś właśnie oszołomi. Ale to nie mój biznes i zmartwienie. Zostawiam
                                to firmie i współpracownikom.
                                romek
                              • justa_79 Re: Romku!!! 05.01.07, 14:12
                                heh, moja wypowiedź nie ukaże się w najbliższym numerze, gdyż na szczęście nie
                                jestem "kąpetętna" :D
                              • justa_79 Re: Romku!!! 05.01.07, 14:13
                                jak się zajmuje tą branżą, to ludzi z branży po prostu się zna i nie trzeba ich
                                szukać w jakichś podejrzanych miejscach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka