Dodaj do ulubionych

DPD=Masterlink=porażka

• Gość: many Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.dotsystems.pl 09.10.08, 16:17
      Ale syf. Pierwszy raz ta beznadziejna firma mi cos dostarcza. No i w
      100% zgadz sie to co jest we wszystkich komentarzach. Umowili sie,
      czekalem caly dzien i nie dostarczyli bez slowa wyjasnienia. Nigdy
      wiecej z tego g.. nie skorzystam. Radze omijac.
      • Gość: Ane Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.gazeta.pl 31.05.16, 20:35
        Troche czasu już minęło ale nic sie nie zmieniło, ja czekałam na kuriera dokładnie tydzień! Po kilku telefonach a nawet kulkunastu bo codziennie wydzwaniałam po 2-3 razy! Najlepsze jest to, że jak kurier przyjechał w siódmym dniu od pierwszego zlecenia powiedział, że byłby wczoraj ale nie otrzymał zlecenia! Tećwoki za biurkami co siedzą nawalaja, jak się dzwoni to mówia : tak dzis kurier bedzie miedzy 11 a 16 proszę oczekiwać kuriera i tak codziennie. Porazka! Jak macie mozliwosc to korzystajcie z innej firmy kurierskiej a nie DPD.
    • Gość: sds Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 212.160.99.* 14.10.08, 15:48
      Kilka razy z braku innej mozliwości zamawiałem przesyłkę przez DPD.
      NIGDY nie byłem zadowolony. Raz kurier powiedział, że to, że ja
      pracuje o 13 go "nie obchodzi". Wielka łaska- dostarczenie paczki.
      • Gość: misio Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.08, 00:13
        Nie dziwcie sie kurierom ,to nie ich wina naprawde ,to wina
        gory,,Tak zatrudniaja i tak maja,, dluzszy temat kto pracuje w dpd
        ten wie ,,,,,,,,
    • Gość: gremlin55 Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 20:54
      Totalny kataklizm.Kurier ma gdzieś dostarczenie paczki.Jeżdzi i robi
      awiza-oczywiście wirtualne bo do prywatnych mieszkań nie dociera
      nigdy.BEZSENS!!!!
      • Gość: kkk d.pd - narazie nic do zarzucenia IP: *.chello.pl 23.10.08, 15:35
        Zamowilam towar, przyszedl po 2 dniach, kurier obsluzyl jak nalezy.
        Ogolnie wbrew negatywnym opiniom jestem zadowolona z uslug tej
        firmy. Pisze o oddziale szczecinskim.I pozdrawiam wszystkich.
    • Gość: Zawiedziony Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.chello.pl 23.10.08, 20:19
      Popieram - totalna porażka. Kiedyś zamawiałem przez tą firmę i miałem kilku 3
      dniowe opóźnienie. Pomyślałem "no cóż, zdarza się". A teraz - od czasu gdy
      paczka pojawiła się w Pruszkowie to czekam na nią ponad tydzień (oddział Wwa).
      Dzwonię do centrali codziennie kilka razy i za każdym razem przyjazd kuriera
      jest przekładany na inny zakres godzin oraz na następny dzień. Pomimo tego że
      jestem cały dzień w domu (wziąłem urlop - oczywiście zmarnowany) to i tak kurier
      nie dociera (podobno był pod tym adresem, trochę dziwne skoro jestem cały dzień
      w domu) - adres i telefon jest poprawny. Przesyłka z St. Ingbert (Niemcy) do
      Pruszkowa trwała 3 dni ale Wwie nie wystarcza im nawet 8 dni. No ale jak to ktoś
      napisał to są nastawieni na firmy, a dostawę pod prywatny adres mają w d...
      ,więc jedynym wyjściem jest nie zamawiać poprzez DPD bo nigdy nie otrzymacie
      przesyłek. Popieram przedmówców - Masterlink był lepszy. Do kurierów - ludzie w
      ten sposób zarabiacie na chleb, a adresaci was w ten sposób pośrednio karmią bo
      to oni płacą za dostawę. Jutro (niestety, bo do 17:00 można) zmieniam
      dostarczenie przesyłki na "odbiór osobisty" a będę mógł odebrać w sobotę z
      powodów ich procedur. Mam nadzieję że paczka się znajdzie :/
      • Gość: erenes Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.aster.pl 25.10.08, 12:23
        czekam od tygodnia tak samo, co gorsze nie jestem caly czas w tym samym miejsuc, przesylka zniknela w zeszly poniedzialek, znalazla sie we wtorek. Codziennie miala bya 11-13 i jej nie bylo. Co gorsze w piatek zniknala z track&trace i nie moge dzis odebrac osobiscie. czekam 8dni...
    • sven_b Re: DPD=Masterlink=porażka 25.10.08, 16:16
      W zasadzie Twój opis pasuje idealnie do GLS.
    • Gość: Iza Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 22:51
      ja wlasnie dzis otrzymalam przesylke za ich posrednictwem i jestem bardzo
      zadowolona. Dostalam ja w zaplanowanym terminie,rano kurier umowil sie a
      konkretna godzine i o tej tez byl. Zachowywal sie bardzo uprzejmie,oczekal az
      spokojnie sprawdzilam paczke,ogolnie duzy pozytyw!
      • Gość: ssr Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.legnica.vectranet.pl 06.11.08, 19:46
        Post stworzony w 2007 i tylko kilkadziesiąt wątków- to nie jest duża
        ilość. Popatrzcie na inne firmy kurierskie.
        Tak sobie czytam wasze wypowiedzi i stwierdzam że większość z Was
        jest z W-wki bo tylko tam ludzie nie szanują parcy fizycznej (bo
        niewątpliwie praca kuriera jest ciężka i niewdzięczna), tylko
        człowiek który kupił sobie dyplom mgr'a obraza innych.
        pamiętajcie że nie musicie korzystać z uslug DPD i innych firm
        kurierskich - zawsze możecie porposić nadace aby wysłał przesyłkę
        pocztą - tam napewno będziecie mieli wszystko na czas i napewno nic
        wam nie ukradną
        • Gość: bzyyyy Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.chello.pl 10.11.08, 19:22
          człowieku ależ ja szanuje pracę kuriera, zawsze daję dychacza
          ekstra, choć to może nie aż tak wiele, ale w końcu nie musze, sęk w
          tym, że to kurierzy DPD nie szanują ludzi, a po drugie, że system
          pracy dpd jest beznadziejny, informacje uzyskuje się głownie po
          awanturze, dopiero jak byłam niemiła, to pani przesunęła godziny
          odbioru, wczesniej, kazała się kontaktowac z kurierem jak bedzie
          wiadomo kto ma paczke, a jak było wiadomo juz kto ma bo dostał z
          magazynu to inna pani powiedziala, ze nie mozna sie z kurierem
          skontaktowac, to o to chodzi, a nie o to, że ktoś tu sie specjalnie
          uwział na dpd, jak sie ktos z roboty zwalnia i siedzi cały dzien w
          domu a kurier nie przyjeżdza i jeszcze wpisuje na bezczela ze nikogo
          nie było to naprawde może człowieka trafić, i daj sobie spokój z
          tą 'warszawką' rzecz w tym, że to miasto ma nieco wiecej, niż dwa
          skrzyżowania i trzy ulice, i nikt nie dziwi się kurierowi, że w
          korku stoi, tylko, że nie ma żadnej koordyancji np. przez Biuro
          Obsługi klienta, że sie ludziom coś obecuje, niby przekazuje, a
          potem wychodzi na to, że nikt nic nie wie i paczka wraca, ja tak
          wszędobylskiej bylejakości (a już zwłaszcza braku jakiegokolwiek
          kontaktu kurier klient) w UPS jakoś nie widziałam
          • Gość: dziu Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.chello.pl 12.11.08, 19:09
            Zgadza się, DPD nie szanuje klientów. Bardzo często robię zakupy przez internet.
            Korzystałem z przewoźników: UPS, DHL, TNT. Fakt trafiały się przypadki typu
            "Jestem pod pana adresem i jak się pan nie pojawi wciągu x minut to odwożę
            paczkę na magazyn i może pan sam odebrać". Ale nigdy nie było tak że po całym
            dniu oczekiwania na paczkę kurier wpisywał że nikogo nie zastał, a tak naprawdę
            go nie było pod podanym adresem. Po problemie z odbiorem paczki Z DPD omijam
            szerokim łukiem wszelkie firmy które dostarczają towar tylko poprzez DPD. A
            sądząc po wielu forach to nie jestem jedyny.
            • Gość: KURIER Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 19:02
              Witam wszystkich,sam jestem kurierem i powiem wam jak to wygląda.Tak naprawde to
              wszedzie sa zlodzieje w kazdej firmie kurierskiej ale sa wylapywani i
              eleminowani.Jesli chodzi o doreczenie piszecie ze nie dostajecie na czas itd.nie
              zawsze lezy to po stronie kuriera,lecz przesylka trafila do innej stacji,a
              dziejie sie tak dlatego ze jest duzo paczek a na sortowni ludzie tez sie myla i
              taka paczka np.ktora powinna jechac z wrocławia do gdańska jedzie do olsztyna
              poniewaz magazynier nie wlozyl tej paczki do odpowiedniego sam.duze tempo paczek
              na tasmie sprawia ze dostaja oczoplasu.A jesli chodzi o kurierow to fakt sa
              rozni,jedni potrafia sie umówic z klientem inni nie ,jest tez tak ze nie ma tel
              do klienta czasami jedziemy w ciemno a czasami kurier to olewa bo kto lubi
              całowac klamki;)nikt nie zrozumie naszej pracy dopóki nikt sam jej nie
              zakosztuje,a powiem wam ze ciezki chlebek sam bylem swiadkiem ze ludzie nie chca
              jezdzic i to nie tylko w DPD ale w innych firmach kurierskich tez.Wiec nie
              piszcie bzdur ze macie to w d...e ze chcecie miec paczke na czas ze kurier nie
              chce chwile poczekac itd bo tak naprawde wy jako klienci macie nas d...e nie
              rozumiecie naszej pracy i nigdy nie zrozumiecie,wydaje sie wam ze jestescie
              pepkiem calego swiata jak male dzieci ktore wolaja ja chce...
              ale nikt nie widzi ze kurier jedzie do klienta zbaczajac z drogi 10km a on mu
              mowi ze nie ma kasy na paczke albo ze zapomniał ze zaraz pojedzie do bankomatu
              itp,a kurier ma czas i moze poczekac.Wiec zastanowcie sie troche co piszecie a
              nie jak małe dzieci z placzem ubolewacie jak jestescie poszkodowani.Nie bronie
              DPD ale jako kurier z 5letnim stazem mam to na codzien, ludzie nie szanuja
              naszej pracy nie rozumieja,a co niektorym klientom powinno dac sie w pysk na
              dzien dobry,za glupie wstawki tego typu ze chca na czas ze ich to nie obchodzi
              taka jest praca kuriera,ze trzeba było sie uczyc.Te wypowiedzi ktore tu
              przeczytałem po czesci macie racje ale ci co wypisuja brednie niech zasiegna
              porady psychiatry lub sami niech sie zaczna uczyc szacunku pracy drugiej
              osoby,chociaz z drugiej strony jak ktos jest glembem od urodzenia to do smierci
              nim zostanie:)A poza tym zeby kurier jak normalny czlowiek mogl zyc to musi
              rozwiezc 50-100 paczek dziennie na przekroju 300 km - a to juz jest niemaly
              wyczyn wiec naprawde zastanowcie sie zanim wypowiecie sie na temat pracy kuriera.
              • Gość: kot Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.08, 23:04
                Moje zdanie na ten temat jest takie: Ludzie, którzy czekacie na
                paczki nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora. Wiekszość kurierów
                naprawdę nie dba o klinta (dużo zamawiam, więc wiem), ale są też
                sumienni pracownicy, którzy wykonują pracę należycie. Natomiast Wy
                kurierzy, nie dziwcie sie nam Zamawiającym, że narzekamy, ponieważ
                kiedy zamawiamy dla kogoś b. drogi prezent i nie dość, że
                otrzymujemy go z, np. z tygodniową zwłoką i nici z niespodzianki, to
                przykre jest, że po otwarciu b. dobrze zapakowanej paczki okazuje
                się, że zawartośc prawdopodobnie została czymś przygnieciona i w
                środku jest miazga. A niestety co się potem okazuje, że REKLAMACJI
                NIE UWZGLĘDNIAMY. Pomijając nieuprzejmośc niektórych kurierów,
                którzy albo nie zadzwonią, żeby się umówić, albo jak już zadzwonią,
                to robią łaskę, żę maja przyjechać na określoną przez klienta
                godzinę. Jak Wam nie pasuje z logistycznego punktu widzenia, to
                dzwońcie parę godzin wcześniej, a nie jak już stoicie pod domem.
                • Gość: byly klient dpd Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.pljtelecom.pl 12.12.08, 15:00
                  DPD to kwas na maksa. Do niedawna wydawalem na ich uslugi kilkanascie tysiecy
                  miesiecznie, rozkradali moje paczki i grabili jak ruscy. Obsluga reklamacji to
                  zenada, czas dostawy to czasami 20 dni albo lepiej. Kradną wszystko co sie da
                  jak szarancza. Na infolinii jest wiocha na maksa, baby same sie rozlaczaja,
                  gadaja bzdury, kazda co innego, opiekun handlowy nie odbiera telefonow. OGOLNIE
                  W DPD PANUJE ZLODZIEJSTWO.
                  • Gość: mik Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.kal.pl 13.12.08, 19:51
                    Przestrzegam przed DPD!!! Uszkodzili mi pralkę którą oddałem do naprawy,
                    uszkodzenia są dość konkretne, zupełnie jakby rzucali paczką. Kurier który
                    dostarczył paczkę rzucił ją przy drzwiach i niemal biegiem odszedł. Gdy
                    otworzyłem paczkę to się przeraziłem, pralka wyglądała tragicznie. Zresztą mój
                    znajomy pracował w tej firmie więc potwierdza, że takie rzeczy jak rzucanie
                    paczkami to normalka. Już nigdy więcej DPD!
                    • Gość: poszkodowana Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.centertel.pl 15.12.08, 21:24
                      Wyslalam laptopa do serwisu..O 14 go oddalam, o 18 juz
                      zaginal....Zostal odebrany przez kuriera do sortowni i nie ma sladu.
                      Doskonale wiadomo, kto w tym czasie pracowal w sortowni,tym
                      bardziej, ze zaginal w Koszalinie, czyli malym miescie. Reklamacja
                      pozostaje bez odpowiedzi. Jutro zglaszam na policje, czy to cos da?
                      Jezeli ktos mial podobna historie, to prosze o pomoc i informacje,
                      jak mam sie za to zabrac, by oddali mi za nowego laptopa kase....
                      Lucyna
                      • Gość: aga m Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 18:56
                        "Pocieszacie" mnie, bo już myślałam, że to tylko mnie tak wyjątkowo
                        sprawnie olewają. DPD miało mi dostarczyć paczkę w piątek (12 XII)
                        po 18, więc jak przyjechał po 12 (w południe), to nie zastał ani
                        mnie, ani pieniędzy (chociaż ktoś może dodać, że powinnam się
                        cieszyć, że przyjechał przed czasem). Jak do niego zadzwoniłam, to
                        mi powiedział, że on dzisiaj kończy wcześniej, może ktoś łaskawie mi
                        podrzuci paczkę jak będzie jechał do domu, i wogóle co ja od niego
                        chcę. Jak zadzwoniłam do firmy - oddziału wrocławskiego, to bez
                        słowa pzrepraszam zaproponowali mi termin na sobotę między 10 a 14,
                        zaznaczając, że mogę skrócić przedział czasowy do 2 godzin i ja (o
                        zgrozo) się zgodziłam - wybrałam 10 - 12. Jak była już 13:15,
                        zadzwoniłam do firmy, panienka nawet zlokalizowała kuriera, mówiąc,
                        że go gdzieś przetrzymali, ale będzie u mnie po 14. Na to
                        stwierdziłam, że teraz to ja muszę wyjść, a kurier będzie musiał
                        poczekać. Na to ona, że kurier pracuje tylko do 14:30 i nie będzie
                        czekał - no oczywiści, jak mogłam być tak naiwna: ja powinnam czekać
                        cały dzień, nawet jeśli się kurier nie zjawi, a on nie może poczekać
                        na mnie, bo .... no więc się streściłam i czekałam od 13:50 do
                        14:45, kiedy oczywiści już nikogo pod żadnym telefonem nie było. W
                        poniedziałek o 15:45 zadzwoniła panienka mówiąc, (gdzie tam jakieś
                        przepraszam za sobotę) że kurier nie wziął ze sobą paczki i umówi
                        się ze mną na wtorek. Pełna wątpliwości w sensowność tego działania
                        umówilam się na wtorek po 18 (w piątek upewniłam się, że można
                        zamawiać zupełnie "rejsowo" dostarczanie po 18). No mam paczkę, pan
                        nawet był miły i współczuł mi zmarnowanej soboty, ale nie omieszkał
                        powiedzieć, że po 18 to oni już nie pracują i tylko tak przy okazji
                        rozwożą, jak jadą do domu .... Mówicie, że nie ma sensu
                        reklamować ......
                        • Gość: Artur W Do aga m IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.09, 16:52
                          Jestem krierem z wieloletnim stazem, zcaczynałem od rowerów, poprzez
                          busy a teraz jestem na własnej dzialalności.
                          To co pani mówi może i ma sens ale pisze pani ze paczka miała być
                          dostarczona na godzinę 18 czy po 18. Już raz o tym pisałem, DPD nie
                          ma takiej usługi jak paczka po 18. Zlecający wysłanie paczki
                          oszczędzają na przesyłkach jak tylko mogą, zamawiają standardową
                          usługe , czyli dostarczenie przesyłki miedzy godziną 8 rano a np
                          16 . Kurier nie ma , powtarzam nie ma obowiązku dzwonić do kogoś i
                          się umawiać!! Jest usługa dostarczenie przesyłki na konkretny czas
                          ale ten typ przesylkinazywa sie Timed i jest bardzo drogi i nie
                          sądzę ze zlecający go opłacają. Następna sprawa czekanie u klienta
                          na rozliczenie, sytuacja : klient nie ma pieniędzy, i mówi przyjedz
                          pan za poł godziny albo ze skoczy do bankomatu po kaskę i wróci za
                          20 min. wiesz droga pani co ja robię wtedy?? Zostawiam karteczkę
                          zwaną avizo z adnotacją ze klient nie był gotowy do realizacji
                          zamówienia cykam fotkę frontu domy, firmy z moją facjatą razem, zeby
                          klient nie mógł mi zarzucić ze nie byłem u niego bo niestety Polak
                          to Polak. I odjeżdzam szczerze mówiąc zawsze grzeczny jestem wobec
                          kienta ale wyznaję zasadę szanuj mój czas ja bede szanował swój.

Dlaczego tak robię ?? Dlatego zeby zdążyć do kazdego klienta i żeby
                          następny klient nie buraczył mi itd. A teksty ze nie chciało sie
                          chodzić do szkoły itd mogą sobie w buty włożyć, pracyję tam gdzie
                          chcę robię to co lubię a wykształcony jestem to tak na marginesie.

Skutmkiem moje pracy, mojego zachowania do klienta jest to że dają
                          mi napiwki chociaz ja ich nie oczekuję.
                          Pozdrawiam wszystkich nerwowych kleintów i więcej wyrozumiałości.
                    • Gość: ja Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 22:47
                      no prosze jakis człowieczek 60 kg zywej wagi rzuca pralka ...hmm tez
                      mnie sie to nie podoba
                    • Gość: kurier Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.adsl.inetia.pl 26.11.10, 22:43
                      NIEZŁĄ KRZEPĘ MUSIAŁ MIEC TEN KURIER JAK POTRAFIŁ RZUCIC PRALKĄ...NIE PISZIE LUDZIE BZDUR BO SIE WYMIOTOWAC CHCE JAK SIE TO CZYTA...
                • Gość: fido Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 00:21
                  I co to da! jak sie dzwoni to bede po 16 pytasz sie gdzie pani czy pan jest to
                  podjade wystarczy poświęcic 5 i zaczyna sie pierdoły od stony klijent ze nie ze
                  to ze tamto11zamaiwjąc paczke to klijent ma sie dostosowac ewentualnie
                  powiedziec gdzie jestt i zawsze w 90% sie udaje i jest ok ale nie 10% to głąby z
                  masą wymówek które niejednokrotnie zajmują dłużej i niż dostarczenie pasczki!
                  ZAPOMINACIE o jedny kurierzy maja własna działalnoś a jezeli chdzi o reklamacje
                  o juz centum danej firmy to uwzględnia kurierzy jedynie co mAJa wspólnego z daną
                  firma to to ze wożą ich naklejki al udzie najlepiej ze to kurierzy!!!!!!!!!!!!!a
                  dzwonic nie musza kurierzy bo to klijent czeka na paczke a nie kurier a i tak
                  dzwoni sie pare razy bo większośc osób to telefon ma do noszenia chyba a nie
                  korzystania
              • Gość: kurier Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.08, 14:33
                zgadzam sie z toba kolego tez bylem kurierem ale ta pracxa jest
                naprawde meczaca po okolo 12 h dziennie i te szukanie adresow tych
                ludzi ktorzy mieszkaja "na zadupiu" naprawde nie jest lekko
              • Gość: NIKA75 Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 12:24
                JA ZAMÓWIŁAM WCZORAJ TEL I WŁAŚNIE DZIS DOSZEDŁ M,IMO ŻE PACZKA SZŁA AŻ Z pOZNANIA.
                NA RAZIE NIE NARZEKAM ALE ROZUMIEM INNHYCH
            • Gość: fido Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.09, 00:10
              bo na takich forach to tylko same książeta i księzniczki siedza co in co niepasi
              i jedynie co dobrze robia to jęczą!!! Ja z kolegą kurierem nie raz nadkładaliśmy
              drogi bo pani tu albo tam ona nie ma czasu i jechaliśmy po długich prożbach zeby
              chwil;e zaczekała i jechaliśmy czasami nie na swój terem zeby miała paczke a nam
              żeby za nia zapłacono i nawet dziękuję i jeszcze problem bo telefon miał być z
              klapką Przykro mi słyszeć że niektóży kurierzy nie są ok ale ja przynajmniej
              widząc po kolegach widze ze sie staraja a ludzia maja to w d.... bo nikt tez nie
              napisze ze 9 paczek dostał na czas a nagle 1 cos nie tak i juz dpd dhl itp to
              h...... a tak to naprawde zachowanie ludzi wzgledem kurieró 8 krotnie przewyższa
              to jak oni traktuja kurierów bo ani płacą i żadają! żądaj abo dupy do sklepu
              nieche sie bo jak to jeden pan powierdzał cyt:" przecie było taniej o 4 zl"
              LUDZIE to idioci a NAJGORSZA PRACA TO WŁAŚNIE Z LUDŻMI!!! bo nikt nawe nie pisze
              i zapewne do głowy nie przychodzi ze kurier ma rodzine i tez chce o normalnej
              porze wrócic a jak takich 5 buraków sie uzbiera co myslą ze o 19 to jak ma być
              ok1! Jak nie patrzac nawet na internecie jest napisane ze kurierzy pracuja od9 do 18
            • Gość: gabriela Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 14:15
              Niestety i ja padłam ofiarą firmy, paczka jest prawie na miejscu (dzwoniłam osobiście), ale jakby jej nie ma kto dostarczyć, czekam juz 11 dzień. Dowiedziałam się, że nie mogą do mnie dojechać, bo śnieg spadł na ulicę, bo jest zima.( drogi przejezdne, moi znajomi jeżdza do pracy codziennie tą trasą) No to przyjdzie mi na paczke poczekać do lata, ale nie wiem, czy kierowca nie zapomni okularów?...., bo latem bywa, że świeci słońce. Unikajcie DPD. Pozostałe firmy, nigdy mnie nie zawiodły, a zamawiam dość często. Żenada, żal i totalny brak słów.
          • Gość: viki Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.12.08, 23:45
            widzisz przyjacielu ja byś był kurierem i miał ok. 100 paczek do rozwiezienia i
            jeszcze prawie drugie tyle do zebrania od nadawców to byś zrozumiał że to nie
            jest tak miło i nie zawsze uda się wszędzie dotrzeć, pozdrawiam
          • Gość: fido Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 23:56
            Oj nie zgodze sie z toba 2 kolegów jest kurierami i czasem z nudów z jednym albo
            z drugim jade i widze ze najwieksza chałe odwaleja przeważnie nadawcy głównie
            umowu bo jak sie dzwoni do klijenta to ze po 16 ze to ze tamt i ze tak sie
            umawiał! a my patrzymy na list a tam adres i telefon jeżeli łaskawy nadawca
            wpisze! i jazda i kto zgarnia najbardziej KUrier bo nadawca ma w dupie to ze
            odbiorca cos powiedzia niech kurier zaiwania a co a puzniej ludzie z kuriera
            robią wszystko przedstawiciela danej firmy bo pytaja ile abonament itp i bóg wie
            jeszcze kogo! KURIER MA tylko przywieżć paczke i tyle a nie ja wnosic uruchmiac
            aparaty wnosic kuchenki itp wszystko jest wyszczegulnione wystaczy poczytać
            Kurier swiadczy usługe taką z e jak znajdziesz super drapaczke do tyłka na
            drugim krańcu polski czyu świata to nie musisz po nią jechać! Bo wszyscy
            klakuluja tak: 60 zł paczka z punktu a do punktu b a jako ze dałem 60 to juz
            znaczy ze kurier ma mi ja przywiesc o porze o której uzna z najlepsza
            przeważnie po 18 i jeszczwe kapcie njlepiej!!! Wnerwiaja mnie takie tłuki bo tak
            naprawde zamawiajac przesyłke to zgadzasz sie na warunki firmy a nie swoje
            wymyślone bo szkoda ci było pujśc 300 metrów dale bo 11zł drożej Jak tacy madrzy
            to jak znajdziecie coś co chcecie zamówic to dla próby pojedżcie tam sami TO
            zobaczymy ile was to bedzie kosztować kasy czasu i nerwów bo łaskawca ze
            szczecina do warszay bo 11zł taniej biustonosz dla laski lub coś innego bo
            ludzie już głupszych żeczy zamawiac nie mogą jak to robią co niektórzy!!!!
        • Gość: bar Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.09, 23:38
          tez tak radze hehe tylko z tego co wiem to na poczcie ginie o wiele więcej
          paczek niz w dpd gls dhl siodemka razem wzięte a i tez cie maja gdzieś bo na
          innych usługach mają kase W firmach kurierskich maja tylko paczki i na nich sie
          skupiaj afakt arogantów itp tez można znales sporo Ale gdzie jest inaczej równie
          dobrze pójdziecie do lokalu lub w inne miejsce i zostaniesz o wiele gorzej
          potraktowany wiec nie narzekajci e to wszystko sa ludzie i ich charaktery! a
          ztego co piszesz to duze miasta i a przede wszystki WAW nie najlepiej w tym
          wypadaj ale pamietaj ze jest jeszcze sporo innych oddziałów gdzie nie ma co
          zarzucic i takich miejsc nieobrażajmy bo to nie uczciwe
    • Gość: wiewiora Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.acn.waw.pl 22.12.08, 20:50
      to jakis smiech na sali ta firma!!!3 razy mieli dostarczyc przesylke i dalej jej
      nie mam. Na stronie internetowej na opcji sledzenia przesy lki same bzdury.Nawet
      to ze sie umawialam na konkretne przedzialy czasowe nie pomoglo . Czekalam na
      infolinii 1,5godziny i co? Za pierwszym razem pani sie rozlaczyla po podaniu nr
      przesylki. Po nastepnych 40mi n na infolinii uslyszalam ze:kurier nie dowiozl
      mozemy zaproponowac termin na jutro... Rece opadaja...To niepoważna firma, jaja
      sobie robia z klientow! Zdecydowanie nie polecam!
      • Gość: Butcher Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.3.pl 30.12.08, 13:47
        Dwa tygodnie czekam na paczkę, dwa tygodnie... Firma najwidoczniej nie szanuje
        klienta.
        • Gość: gość Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.rzeszow.mm.pl 31.12.08, 16:12
          to poczekasz nastepne 2 hehe
          • Gość: Wyjątek Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.09, 08:51
            Witam. A ja niestety jestem zadowolony z ich usług. Telewizorek przywieźli o czasie, facet mi go wniósł do domu, rozpakował, sprawdził, obejrzał ze mną czy wszystkie "papierki" są OK. Może poprostu miałem farta ?

Pozdrawiam
        • Gość: gość iro Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 10:41
          jedno wielkie 'g" ta firma
          • Gość: MIRKA Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 22:42
            Sam jestes GÓWNO ja korzystam od x czasu z DPD i przesylki sa
            dostarczane na czas, w całości.
            • Gość: iro Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.09, 08:20
              mirka a może ty jesteś kierowniczką tej firmy że ją tak zachwalasz????
          • Gość: andrzej_wwa Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.09, 20:51
            :-)

ja chciałem znaleźć choćby kontakt jaki do kompetentnej osoby w dpd żeby się
            poskarżyć... a tu widzę że moje dwa dni czekania na paczkę to pikuś z tym o czym
            Wy piszecie :-)

od dwóch dni otrzymuję smska że kurier pobrał i dziś dowiezie ... a wieczorem
            sprawdzam na ich stronie a ta PARUWA głupia zdaje paczkę z opisem - "Umówiony
            inny termin" KUWAAA!!!!! no dzieciak jakiś ogarnia mój rejon chyba :D

wyrazy szacunku dla wytrwałych
            i żadnych wyrazów dla dpd...
            • Gość: iva Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 193.24.32.* 12.02.09, 15:20
              telefon do dzialu skarg DPD 022 577 55 77 lub mail:
              interwencja@dpd.com.pl
              ja zlozylam skarge i telefonicznie i pisemnie, watpie czy to bedzie
              mialo jakis skutek ale przynajmniej pozostanie po mnie slad jako
              niezadowolonej klientce.
              zdaje sobie sprawe ze praca kuriea to ciezka praca tak jak
              dziesiatki innych zawodow, nie rozumiem tylko dlaczego skutki
              ubopczne tej ciezkiej pracy spadawc maja na odbiorce. jesli to taka
              ciezka prace i zle Ci z nia to ja zmien a nie wyzywaj sie na
              kliencie.
              Wszyscy kurierzy pisza o braku szacunku wobec nich a mnie sie
              wydaje ze to odwrotnie. po drugie wszytsko mozna zrozumiec dopoki
              jest rzetelna i prawdziwa informacja jesli jest brak informacji o
              przesylce a zamiast tego dowiaduje sie czlowiek ze kurier twierdzi
              ze mnie nie bylo w domu mimo ze czekam caly dzien to cos tu jest
              nie tak...jesli kurier klamie to nie moze wymagac szacunku w
              stosunku do swojej osoby.

• Gość: były mag.Wa2 Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.chello.pl 16.02.09, 07:02
              Pracowałem na Mag. w DPD odział wa2.
              Bardzo sympatyczni i mili ludzie.Naprawde mam b.dobre zdanie.Pracowałem tam nie
              całe 2 lata.Zarobki nawet dobre mniej jak 1700 się nie wyciągnie.Co prawda umowa
              zlecenie.
          • Gość: Marco Wawa Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.chello.pl 29.01.09, 15:44
            Zgadzam się z innymi - ta firma to jedna wielka porażka!!! Zamówiłem
            przesyłkę. Z DPD zadzwonili, umówili sie ze mną na konkretny dzień,
            przedział godzinowy. Siedziałem w domu i nic. Ani przesyłki ani
            kuriera telefonu ani pocałuj mnie w du... . A w DPOD pojawiał się
            informacja, że nikogo nie było w domu. W końcu przesyłka wróciła do
            nadawcy i ja za to jeszcze musiłem zapłacić!!!

Zamówiłem znów coś i znów trafiło na DPD. Pani zadzwoniła, kazała
            dziś czekać między 10-14.00 i znowu: ja siedzę i czekam a kuriera
            ani sladu. Jutro zapewne pojawi się u nich informacja, że nikogo nie
            było w domu. PORAŻKA. Ale tym razem im nie daruje, albo uczciwie
            albo nieuczciwie im dowale!!! Nauczą się szanować klientów jak ich
            łupnie po kieszeni!!!
            • Gość: kurier Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 20:45
              Czytam to wszystko i... jestem przerazony
              wiem ze tylko wsciekli klienci,ktorzy nie otrzymali
              przesylki na czas pragna w ten sposob ''dolozyc'' firmie i kurierom
              i to oni sie wpisuja - zadowolonym jakos sie nie chce wziasc w obrone
              kuriera.
              Pracuje jako kurier kilka lat -mozna nawet ciekawa ksiazke napisac
              o tej pracy i kontaktach miedzyludzkich.
              Jesli klientowi zalezy na przesylca zawsze sie mozna jakos dogadac
              aby obie strony byly zadowolone-ale jesli klient wychodzi z zalozenia ze jego to
              nie interesuje bo kurier MUSI dotrzec do niego
              a ON pracuje a potem jedzie na zakupy a potem... to sa takie komentarze
              Pozdrawia niezadowolonych
      • Gość: bartek Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.09, 22:44
        jak jestes taka debesciara to moze samam załozysz firme
        przewozowa????????????????????????????????????????????????????
    • Gość: kurier DPD Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 213.25.208.* 11.02.09, 21:40
      Nie wszyscy jestesmy tacy sami jak i nasi klienci sa u nas chlopaki
      ktorzy sie staraja a sa tacy ktorzy olewaja sa klienci z ktorymi
      zawsze idzie sie dogadac i uda sie doreczyc i sa tez zakaly np
      slysze przez domofon nie mam teraz czasu prosze podjechac za 2 godz
      sa firmy nadajace ktore np informuja klienta ze kurierowi nie wolno
      zgodnie z przepisami bhp wnosic paczki ciezszej niz 31.5kg a sa
      takie ktore wysylaja np lodowki nie informujac ze kurier przyjedzie
      sam i potem sa problemy i czesto taka paczka wraca do nadawcy a sam
      mialem przypadek ze klientka byla zdziwiona ze nie podlacze jej
      pralki zdarza sie tez czesto ze klienci w adresie doreczenia podaja
      adres sypialni a my mamy obowiazek zjechac do firmy do 18 z
      odbiorami zeby paczki wyjechaly z oddzialu i byly na drugi dzien w
      innym oddziale najwiecej problemow mam z paczkami wysylanymi przez
      firmy internetowe od razu zaznaczam ze wiekszosc lecz nie wszystkie
      bo te po prostu klamia odbiorcow co do procedor doreczen byle
      wypchnac towar a przy okazji jest opcja zadzwonic do klienta i 99%ja
      zaznacza nie placac za nia i stad potem niepotrzebne problemy
    • Gość: iva Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 193.24.32.* 12.02.09, 15:38
      telefon do dzialu skarg DPD 022 577 55 77 lub mail:
      interwencja@dpd.com.pl
      ja zlozylam skarge i telefonicznie i pisemnie, watpie czy to bedzie
      mialo jakis skutek ale przynajmniej pozostanie po mnie slad jako
      niezadowolonej klientce.
      zdaje sobie sprawe ze praca kuriea to ciezka praca tak jak
      dziesiatki innych zawodow, nie rozumiem tylko dlaczego skutki
      ubopczne tej ciezkiej pracy spadawc maja na odbiorce. jesli to taka
      ciezka prace i zle Ci z nia to ja zmien a nie wyzywaj sie na
      kliencie.
      Wszyscy kurierzy pisza o braku szacunku wobec nich a mnie sie
      wydaje ze to odwrotnie. po drugie wszytsko mozna zrozumiec dopoki
      jest rzetelna i prawdziwa informacja jesli jest brak informacji o
      przesylce a zamiast tego dowiaduje sie czlowiek ze kurier twierdzi
      ze mnie nie bylo w domu mimo ze czekam caly dzien to cos tu jest
      nie tak...jesli kurier klamie to nie moze wymagac szacunku w
      stosunku do swojej osoby.
      • Gość: ewelka Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.karoo.KCOM.COM 13.07.15, 15:09
        Firma Dpd to żenada nie są rzetelni nie wywiązują się z terminów olewaja klientów
        • Gość: ewelka Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.karoo.KCOM.COM 13.07.15, 15:14
          Nie polecam firmy Dpd czekam juz 15 dzień na paczki gdzie obiecują że realizują zamówienia od 3 do 5 dni to nie prawda mało tego jak dzwonie do nich nie umieją mi określić gdzie są moje paczki tylko powtarzają że jutro albo pojutrze dotrą śmiech uważajcie na to firmę omijajcie szerokim łukiem
    • Gość: klienr Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 213.172.181.* 13.02.09, 10:00
      Mi osobiście zgubili łyżke od koparki /wysłana palecie o wadze 300
      kg/ktoś schował do kieszeni i wyniusł z auta he he
      • Gość: b.wwa Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 81.210.116.* 17.02.09, 13:11
        jak piszemy wyniósł????? i pomysleć , że tacy ludzie komentuja DPD
        • Gość: INTERNAUTA Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.09, 23:03
          No cóż pracowałem na magazynie w tej firmie przez blisko 2 lata i moge sie co
          nieco wypowiedziec.
          Otóż na wstepie napisze kiedy nie ma najmniejszego sensu pisać reklamacji:
          - jeśli chciałeś mieć przesyłke np o 17 a kurier jej nie doreczyl - jak
          wczesniej ktos pisal kfirma ma w regulaminie ze pracuja / doreczaja do 16,
          doreczenie pozniej jest płatne x2 a do tego w 90% lokalizacji niewykonalne, co z
          tego ze wyslecie paczke zaplacicie drożej chcac miec ją np o 19 w Zakopanem,
          skoro tam kurier jeździ np do 15,30 bo potem robi odbioru i musi gnać do Krakowa
          by zdążyć na wysyłkę , która jest na przykład o 19,
          - podobnie jest z paczkami na SOBOTE, nie ma sensu opłacać tej usługi, bo mało
          kiedy jest wykonana, szzzegolnie jak chodzi o strefe 2 lub 3 , w soboty pracuje
          tylko czesc kurierów i zazwyczaj jest tak że kiedy jest paczka do Zakopanego, a
          w pracy akurat nie ma kuriera robiacego to miasto, to jego zastępca tam nie
          pojedzie, tak samo nie pojedzie gdy mu sie po prostu nie oplaca - wieźć jedna
          paczke do zakopanego z krakowa -na paliwo wyda powiedzmy 60 zł w 2 strony, a
          zarobi na doreczeniu (o ile zastanie klienta) 10 zł, straci 4 godziny
          - kurier nie ma obowiazku dzwonić do klienta (wiem ze to dziwne , teoretycznie
          odbiorca powinien caly czas siedziec w domu i czekać , czesto sie nie doczekac)
          - jest OGROMNA rotacja , przez to nowy kurier nie znajac rejonu rozwozi
          zazwyczaj jakies 60% paczek, jak ma firmy, a ze 30% jak ma prywatki,
          - bardzo czesto paczki są błędnie adresowane, źle pakowane (tak tak...
          akumulator w kartonie bez wypełniacza, części do pługa w foliopaku...
          - no ale w wielu przypadkach decyduje lenistwo kurierów, ale nie ma sie im co
          dziwic - są oddziały ze kurierzy biorą udział w rozładunku od 6.30 (tak bylo w
          moim miejscu pracy), bo sami magazynierzy by sobie nie dali rady (za dużo paczek
          i palet), wyjezdzaja o 10 , rozwożą do 16, potem robia odbiory i wracaja na 18
          do sortowni, potem musza sie rozliczyc z kasy i listow przewozowych i o 19
          ruszaja do domu .... wiec zmęczenie bierze góre
          - są rejony gdzie pracują starzy wyjadacze i unich wszystko gra na 100%, jak
          trzeba to puszcza paczke kurierką (pociagiem), taksówką, a są takie rejony gdzie
          pracują LESERZY walący w chu** którym nie chce sie już po 14 rozwozić i wpisuja
          w Delivery (kartka na ktorej zbieraja podpisy) "awaria auta" "brak odbiorcy"
          "brak kontaktu telefonicznego" "brak czasu"
          - aha nie sugerujcie sie tym ze w systemie mimo ze dostaliscie awizo o 12 a
          byliscie w domu od 13, będzie pisało np "14:10 awizo" - kurierzy robią
          codziennie setki zrzutów i magazynierom nie chce sie zmieniać godziny , bądz
          kureirzy sami nie pamietaja o ktorej byli, przyjmujac paczki

pozdro , we wszystkich firmach te same problemy tylko ze w rzypadku jednej Wasz
          rejon, miejsce zamieszkania obsługuje porządny kurier a w przypadku drugiej leń
          • Gość: monika Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 83.168.121.* 18.03.09, 22:18
            A ja wypowiem się pozytywnie, bo nie spotkała mnie żadna z wyżej opisanych
            sytuacji. Wręcz przeciwnie. Odbierałam już przesyłki z ups, siódemki, dhl - za
            każdym razem w skrzynce miałam awizo z nr tel. Dzwoniłam, umawiałam się i kurier
            docierał na czas.
            Dziś po raz pierwszy korzystałam z usług DPD. Kurier zadzwonił, zapytał czy w
            ciągu najbliższej godziny będę w domu. No i pojawił się faktycznie w ciągu godziny.
            Polecam szczecińskich kurierów :)
    • blonnik Warszawa, Siódemka S.A. 30.03.09, 19:54
      Kontakt do handlowca z Siódemki w Warszawie 506007472.

Jeśli wydajesz ponad 10.000 zł za usługi kurierskie to traktowany będziesz jak
      VIP w Siódemce. Specjalny sztab ludzi będzie pracował tylko dla ciebie po to,
      abyś już nigdy więcej nie szukał innej firmy.
    • Gość: monk Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 80.51.122.* 27.04.09, 19:12
      Miałem przyjemnosc wspolpracowac z roznymi firmami kurierskimi. Co niestety
      musze napisac DPD wypada zdecydowanie najgorzej. Nawet PP dostarcza paczki
      szybciej, a przeciez placi sie o wiele mniej. Kurier powinien byc pewny i
      szybki, bo to jest caly sens przesylek ekspresowych. Jesli w ciagu tygodnia nie
      jest w stanie dostarczyc przesylki to wybaczcie ale to kpina! Jesli nie zdazy
      jednego dnia trudno, ale niech dostarczy na drugi czy trzeci. To mozna jeszcze
      wytlumaczyc roznymi trudnosciami, ale tydzień !!! W moim przypadku tyle trwało
      dostarczenie przesyłki za każdym razem :(
    • Gość: BLAZEJ Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.adsl.inetia.pl 01.06.09, 16:26
      zgadzam sie w 100%.

wspopracuje z kilkoma firmami kurierskimi ale MASTERLINK to jeden wielki koszmar.

1. Zamowiłem kuriera - po tygodniu zadzwoniłem zapytac gdzie jest kurier -
      Warszawa sie wypina i mowi ze to Wrocław zawalił - dzwonie do Wrocławia i
      okazuje sie że rzeczywiście "zapomnieli"

2. Jak kurier przywozi przesyłki to zapomnijcie że zostawi awizo - nie zostawi
      choc ma taki obowiązek - nie macie też gdzie tego reklamowac - po 2 dniach
      przesylki wracaja do nadawcy bo jak dłuzej leżą to mastelink pobiera opłaty
      magazynowe

TO JEST PORAZKA NIE FIRMA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: włodek Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 16:02
      W naszej klasie jest profil "wkurzeni kurierzy" tam jest odpowiedź
      na wiele pytań dlaczego ta firma tak funkcjonuje
    • Gość: mac Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 16:05
      nasza-klasa.pl/forum/7/5035
      • Gość: Przemek Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.09, 10:40
        Niestety bałem się, że może mnie to spotkać i stało się. Zamówiłem
        rower w sklepie internetowym. Przesyłka kurierska DPD!!! Czytam wasze
        komentarze i myślę o zgrozo. Poniedziałek ma być przesyłka. Czekam do
        13. Dzwonię do oddziału Stalowa Wola i pytam się kiedy będzie u mnie
        przesyłka. Pani daje mi numer do kuriera. Dobra dzwonie do kuriera.
        Pytam się na którą godzinę do mnie przyjedzie a on na to: "Niestety
        ale dzisiaj nie będę mógł przyjechać do Pana ale na jutro czyli
        Wtorek będę na 100%". Myślę sobie będę miły to może jednak przyjedzie
        w ten Wtorek. Mówię: "Dobrze a na którą będzie Pan we wtorek?" A on
        na to: "Tak gdzieś koło 15 ale wcześniej zadzwonię". Ja na to"
        Dobrze, w takim razie czekam do jutra. Do widzenia". Tak więc,
        myśląc, że miło się obszedłem z kurierem czekam następny dzień.
        Czekam do gdziny 11. Ale coś mnie piknęło, żeby sprawdzić na ich
        stronie DPD co z przesyłką. Wchodzę wpisuje numer przewozowy patrze o
        kur#a. Przesyłka w magazynie. Kurier nawet nie wziął przesyłki a
        mówił, że dzisiaj na 100% przyjedzie doręczyć. To ja od razu za
        telefon dzwonię do oddziału i mówię, że przesyłka miała być na
        wczoraj ale kurier nie mógł dotrzeć, więc miała być dzisiaj. Szanowna
        Pani skontaktowała się z kurierem (ciekawe tylko dlaczego przy mojej
        obecności)i powiedziała mu, że ma dostarczyć przesyłkę. Takie to
        trochę śmieszne było bo wszystko słyszałem a ta Pani chciała, żebym
        to rozmowę słyszał, tak, żeby udowodnić, że coś zrobiła w tej
        sprawie. A ja sądzę, że to i tak nic nie da. Ale zobaczymy dzisiaj ma
        być przesyłka, chociaż towar jest w magazynie a jest godzina 10:30.
        Zobaczymy ale wiem jedno nigdy nie trzeba być miłym dla kuriera bo
        cię tylko wykorzysta. Tak jak mnie wykorzystał olewając moją
        przesyłkę. Nie upominasz się to znaczy, że ci nie zależy. Cholerny
        kurier to wykorzystał.
        • Gość: 07MIREK kurier Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.06.09, 20:15
          Witam wszystkich jestem kurierem od 5 lat z przykrościa czytam te
          wszystkie wasze historyjki częściowo macie racje ale sporo z was
          jest w błedzie jak osoba która raz skozystała z uslugi kurierskiej
          moze oceniac ta prace tylko po tym ze kurier sie spoznia lub jak
          ktos pisze ze sie wczesniej nie umawia telefonicznie zgadza sie sa
          przesylki ktore sie wozi pare dni wynika to z tego ze
          najprawdopodobniej trafila ona do kuriera nowego ktory dopiero
          zaczyna swoja prace w firmie kurierskiej a nowy jak nowy potrzebuje
          czasu troche wiecej do zrobienia swojego rejonu tak samo jak kazdy z
          was kidys byl nowy ale do czego zmierzam klienci ktorzy z nami
          wspolpracuja sa powiedzmy w skali 10 to 8,5 jest zadowolonych a te
          wszystkie opinie tak jak wczesniej wspomnialem sa od osob ktore z
          takiej uslugi skorzystaly pierwszy raz i zaraz wystawily opinie ze
          do "dupy" naprawde staram sie was zrozumiec ale prosze zanim
          wyskoczycie z pretensjami na kuriera postarajcie sie go zrozumiec ze
          mogl niezdazyc my tez jestesmy ludzmi takimi samymi jak wy nikt
          naprawde nie robi wam na zlosc ze nie dostarczyl przesylki pozdrawim
    • easyvtec Re: DPD=Masterlink=porażka 07.08.09, 08:30
      podobnie jest w ups w szczecinie
    • kurierzy Re: DPD=Masterlink=porażka 11.08.09, 13:11
      Nie dziwcie się kurierom. A ludzie, którzy zamierzacie przyjść
      pracować do tej firmy, przeczytajcie uważnie to co pisze osoba,
      która pracowała w tej firmie najpierw jako kurier a teraz musiała
      pożegnać firmę.
      Nasze kierownictwo uważa, że kurier powinien pracować od godziny 7
      do 22, a tak się nie da. Kurierzy przychodzą i odchodzą. Młodzi
      kurierzy - z ilością 50dziesięcu punktów dziennie do rozwiezienia i
      10 co najmniej do odbioru (bo tyle trzeba przynajmniej zrobić żeby
      zarobić) - mają już dość po szesnastej i z tego powodu są
      najczęściej takie sytuacje, że paczki nie dojeżdzają na czas. W tej
      branży nie ma żadnych zasad. Jak ci się nie podoba praca po16h to
      wyp... znajdź sobie lepszą pracę leniuchu. a chodzi o to, żeby
      wyzyskać ludzi którzy zaczynają pracę w tej firmie. jak przychodzisz
      musisz założyć działalność, kupić swój samochód, zapłacić za
      szkolenie, zapłacić za ich reklamę na samochodzie, kupić ubrania,
      włożyć w to kupę pieniędzy, które częściowo oni od ciebie kasują.
      ubrania: cena przynajmniej 10krotna gdybyś chciał kupić tej samej
      jakości. oklejenie samochodu: reklamujesz ich firmę, a okleić musisz
      we wskazanej przez nich firmie na swój koszt. szkolenie: za parę
      godzin opowiadania przez jakiegoś przychlasta o firmie płacisz jak
      za jakiś porządny kurs. gdyby cię zatrudnili to musieliby o ciebie
      troszkę zadbać i zainwestować, a tak przychodzisz, jeździsz dwa
      tygodnie, zanim wystawisz fakturę zasuwasz jak wół, żeby się
      wykazać. a jak zorientujesz się po wydruku, że coś jest nie tak za
      tyle godzin pracy, zwodzą cię, że zwolni się jakaś lepsza strefa to
      zaczniesz zarabiać, że troszkę się musisz jeszcze nauczyć i będzie
      lepiej, że akurat teraz jest taki czas, że wszyscy mają gorzej itd
      itd, a na koniec straszą cie karami wynikającymi z umowy, którą
      podpisałeś i wekslami i musisz jeszcze przepracować jakiś czas około
      2 miesięcy żeby dobrodzieje cię nie zrujnowali. nikomu nie zależy,
      żebyś pracował bo oni najlepiej wychodzą na tym, że wyszukują sobie
      takich naiwniaków, którzy zanim u nich zaczną zarabiać to najpierw
      pozwolą się wydoić i zainwestują nie w siebie, a w ich firmę. potem
      popracują jeszcze za pół darmo, a na koniec odejdą bez szemrania bo
      kary jakie zawarte są w umowach dla człowieka, który i tak zrujnował
      się startując w tej firmie są tak dotkliwe, że nie chce ryzykować
      straty następnej kasy.

niektórzy tracą zdrowie, a nawet życie z przepracowania a osoby,
      które sterują tą firmą robią na tym potężne pieniądze, dokładają
      kary, żeby odzyskać jak najwięcej pieniędzy, karzą przychodzić do
      pracy w soboty za darmo, szkolą swoich podwładnych jak łamać ludzi,
      jak z nimi pogrywać. kierownictwo w tej firmie zachowuje się jak
      gestapo, tylko czeka na kogoś kto się odezwie. od razu jest
      eliminowany. prosimy o pomoc wszystkich, którzy mogą jakoś pomóc
      zmienić tą sytuacje, prosimy aby ktoś skontrolował tą firmę w jaki
      sposób ona funkcjonuje, jak wykorzystuje ludzi, którzy chcą
      pracować. nikt nie chce nic za darmo. chcemy pracować, ale nie w
      taki sposób. można powiedzieć: idź pracować gdzie indziej,
      jak ci się nie podoba. i to racja, ale chodzi też o to, że istnieją
      w naszym kraju jakieś standardy, które choć troszkę powinny być
      przestrzegane. ta firma ignoruje wszystko. jak ktoś zaczyna mówić,
      że można traktować ludzi jak ludzi, to decydenci wywalają go na
      zbity pysk bo jest za miękki nie nadaje się. umowy, które muszą
      podpisać kurierzy są umowami o współpracy. musisz zarejestrować
      własną działalność więc nie wynikają z nich żadne prawa. jesteś
      firmą współpracującą, nie wstawi się za tobą żaden urząd, nie pomoże
      ci żaden sąd. nie mamy żadnych praw a pracujemy jak ich pracownicy.
      musimy przychodzić do pracy codziennie na 7 i kończymy kiedy im się
      podoba. jesteśmy kierowcami, mamy limity czsu pracy, a w kurierce
      zasuwasz od 7 rano niejednokrotnie do 22. wszystkie zusy podatki
      musisz zapłacić sam. mają nas na dwa etaty a nie płacą od nas ani
      złotówki. jest to tak sprytnie zorganizowane, że nawet dpd dostaje
      nagrody za najlepszego pracodawcę roku. jak to jest możliwe???
    • kurierzy Re: DPD=Masterlink=porażka 11.08.09, 13:13
      Gość portalu: Ornak6 napisał(a):

> Ta firma to jedna wielka porażka - piszę to, aby przestrzec innych
      > potencjalnych użytkowników. "Masterlink znika z rynku" - a wraz z
      nimi
      > jakakolwiek dbałość o Klientów. Ale do rzeczy - wczoraj została w
      Suwałkach
      > nadana przesyłka, która miała do mnie dotrzeć dziś. Kurierem, żeby
      było
      > szybki i pewnie. Czekałem cały dzień - na stronie była informacja,
      że
      > przesyłka trafiła do sortowni w Warszawie. W końcu zadzwoniłem, po
      > kilkudziesięciu (!!!!) próbach udało mi się połączyć i uzyskać
      informację, że
      > paczka cyt. "z przyczyn technicznych" nie wyszła z magazynu. Próba
      złożenia
      > reklamacji zakonczyła się niepowodzeniem - nikt nie odbiera
      telefonów. Próba
      > skontaktowania się poprzez centralę oddziału warszawskiego -
      skutek ten sam.
      > Telefon awaryjny (a jest taki podany na ich stronie) - nagrany
      > komunikat "nasi pracownicy są dostępni" itd, itp po czym następuje
      przerwanie
      > połączenia. Oczywiście dzwoniłe w godzinach pracy. Wtej cwili nie
      pozostaje
      > mi nic iinego jak pojechać z na Okęcie i samodzielnie tę paczkę
      sobie
      > przywiźć. Tylko czemu ta wspaniała firma nie raczyła poinformować
      ani nadawcy
      > ani odbiorcy, że nie jest w stanie dostarczyć paczki na czas?
      > Gdyby ewentualnie ten post przeczytał jakiś pracownik Masterlinka
      i poczuł
      > sie urażony, to proszę o kontakt na maila gazetowego
      (ornak6@gazeta.pl) -
      > chętnie przedstawię swoje stanowisko
      >
      Nie dziwcie się kurierom. A ludzie, którzy zamierzacie przyjść
      pracować do tej firmy, przeczytajcie uważnie to co pisze osoba,
      która pracowała w tej firmie najpierw jako kurier a teraz musiała
      pożegnać firmę.
      Nasze kierownictwo uważa, że kurier powinien pracować od godziny 7
      do 22, a tak się nie da. Kurierzy przychodzą i odchodzą. Młodzi
      kurierzy - z ilością 50dziesięcu punktów dziennie do rozwiezienia i
      10 co najmniej do odbioru (bo tyle trzeba przynajmniej zrobić żeby
      zarobić) - mają już dość po szesnastej i z tego powodu są
      najczęściej takie sytuacje, że paczki nie dojeżdzają na czas. W tej
      branży nie ma żadnych zasad. Jak ci się nie podoba praca po16h to
      wyp... znajdź sobie lepszą pracę leniuchu. a chodzi o to, żeby
      wyzyskać ludzi którzy zaczynają pracę w tej firmie. jak przychodzisz
      musisz założyć działalność, kupić swój samochód, zapłacić za
      szkolenie, zapłacić za ich reklamę na samochodzie, kupić ubrania,
      włożyć w to kupę pieniędzy, które częściowo oni od ciebie kasują.
      ubrania: cena przynajmniej 10krotna gdybyś chciał kupić tej samej
      jakości. oklejenie samochodu: reklamujesz ich firmę, a okleić musisz
      we wskazanej przez nich firmie na swój koszt. szkolenie: za parę
      godzin opowiadania przez jakiegoś przychlasta o firmie płacisz jak
      za jakiś porządny kurs. gdyby cię zatrudnili to musieliby o ciebie
      troszkę zadbać i zainwestować, a tak przychodzisz, jeździsz dwa
      tygodnie, zanim wystawisz fakturę zasuwasz jak wół, żeby się
      wykazać. a jak zorientujesz się po wydruku, że coś jest nie tak za
      tyle godzin pracy, zwodzą cię, że zwolni się jakaś lepsza strefa to
      zaczniesz zarabiać, że troszkę się musisz jeszcze nauczyć i będzie
      lepiej, że akurat teraz jest taki czas, że wszyscy mają gorzej itd
      itd, a na koniec straszą cie karami wynikającymi z umowy, którą
      podpisałeś i wekslami i musisz jeszcze przepracować jakiś czas około
      2 miesięcy żeby dobrodzieje cię nie zrujnowali. nikomu nie zależy,
      żebyś pracował bo oni najlepiej wychodzą na tym, że wyszukują sobie
      takich naiwniaków, którzy zanim u nich zaczną zarabiać to najpierw
      pozwolą się wydoić i zainwestują nie w siebie, a w ich firmę. potem
      popracują jeszcze za pół darmo, a na koniec odejdą bez szemrania bo
      kary jakie zawarte są w umowach dla człowieka, który i tak zrujnował
      się startując w tej firmie są tak dotkliwe, że nie chce ryzykować
      straty następnej kasy.

niektórzy tracą zdrowie, a nawet życie z przepracowania a osoby,
      które sterują tą firmą robią na tym potężne pieniądze, dokładają
      kary, żeby odzyskać jak najwięcej pieniędzy, karzą przychodzić do
      pracy w soboty za darmo, szkolą swoich podwładnych jak łamać ludzi,
      jak z nimi pogrywać. kierownictwo w tej firmie zachowuje się jak
      gestapo, tylko czeka na kogoś kto się odezwie. od razu jest
      eliminowany. prosimy o pomoc wszystkich, którzy mogą jakoś pomóc
      zmienić tą sytuacje, prosimy aby ktoś skontrolował tą firmę w jaki
      sposób ona funkcjonuje, jak wykorzystuje ludzi, którzy chcą
      pracować. nikt nie chce nic za darmo. chcemy pracować, ale nie w
      taki sposób. można powiedzieć: idź pracować gdzie indziej,
      jak ci się nie podoba. i to racja, ale chodzi też o to, że istnieją
      w naszym kraju jakieś standardy, które choć troszkę powinny być
      przestrzegane. ta firma ignoruje wszystko. jak ktoś zaczyna mówić,
      że można traktować ludzi jak ludzi, to decydenci wywalają go na
      zbity pysk bo jest za miękki nie nadaje się. umowy, które muszą
      podpisać kurierzy są umowami o współpracy. musisz zarejestrować
      własną działalność więc nie wynikają z nich żadne prawa. jesteś
      firmą współpracującą, nie wstawi się za tobą żaden urząd, nie pomoże
      ci żaden sąd. nie mamy żadnych praw a pracujemy jak ich pracownicy.
      musimy przychodzić do pracy codziennie na 7 i kończymy kiedy im się
      podoba. jesteśmy kierowcami, mamy limity czsu pracy, a w kurierce
      zasuwasz od 7 rano niejednokrotnie do 22. wszystkie zusy podatki
      musisz zapłacić sam. mają nas na dwa etaty a nie płacą od nas ani
      złotówki. jest to tak sprytnie zorganizowane, że nawet dpd dostaje
      nagrody za najlepszego pracodawcę roku. jak to jest możliwe???
      • Gość: Sławek Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 213.25.208.* 16.08.09, 16:19
        co niektórzy mądrzejsi wypisują "jak nie ma Cie w domu to sobiezamów paczkę do
        pracy i nie narzekaj" a ja się kur.wa pytam jak ja mam z pracy powieźć np.
        telewizor w autobusie czy tramwaju? czy jakaś większa paczkę?chyba po to
        zamawiam kurierem do domu, żeby przyszło do domu,bo nie mam innej możliwości
        transportu!!! polecam używanie mózgu!!! każdemu, nadawcy, kurierowi i odbiorcy!!!
    • sanjose DPD=Masterlink= naprawdę odradzam! 27.08.09, 11:59
      Dołączam się do powyższych krytycznych głosów, nie mam siły opisywać
      mojej historii, kosztuje mnie to i tak zbyt wiele nerwów, ale firma
      wydaje się być szczytem nieprofesjonalizmu.

Chaos, brak chęci pomocy, ale przede wszystkim DRAMATYCZNE
      OPÓŹNIENIE, tak to mogę podsumować. Czy przesyłka kurierska może bez
      sensu krążyć po Warszawie przez trzy dni? Niestety, może nawet
      dłużej, doprowadzając mnie do furii wraz z powyżej opisanym chaosem
      i brakiem chęci pomocy klientowi. A jestem z natury spokojnym
      czowiekiem.

Pozdrawiam,

M.
      • Gość: pawel Sz. Re: DPD=Masterlink= naprawdę odradzam! IP: 212.244.242.* 31.08.09, 18:09
        Tak czytam powyższe posty i zazdroszczę tym co spóźnioną ale jednak przesyłkę
        odebrali. Miałem to nieszczęście, że TPSA drukarki gwarantowane w promocji
        przesyła przez tą "firmę" zwaną DPD. Czekałem miesiąc na drukarkę. A gdy
        złożyłem reklamację w TPSA to otrzymałem odpowiedź, ze już dawno ją otrzymałem.
        Kurier podobno dostarczył mi ją prawie miesiąc temu. Po interwencji w DPD
        otrzymałem odpowiedź wraz z ksero świstka, z nieczytelnym podpisem, a właściwie
        parafką, że już paczkę odebrałem. I teraz dowiaduję się,że dowodem dostarczenia
        paczki może być nieczytelny podpis na świstku i paczka jest nie do odzyskania.
        Aż strach pomyśleć jaki byłbym wściekły, gdyby tak mnie załatwili np. z jakimś
        drogim sprzętem RTV kupionym poprzez wpłatę na konto. LUDZIE UWAŻAJCIE BO WAS
        OKRADNĄ, PODROBIĄ PODPIS i JESZCZE BĘDĄ SIĘ w TWARZ Śmiać!! W majestacie prawa.
    • Gość: robert b Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.chello.pl 09.10.09, 18:44
      Już teraz wiem,po przeczytaniu tylu postów, dlaczego w tych ludziach, gdy ci dostarczają przesyłkę nie ma za grosz radości, ani jakiegoś pozytywnego nastawienia do wykonywanej pracy. Stres jakiemu podlegają jest widoczny na ich twarzach, więc nie miejcie pretensji że może coś nie zadziałać, zawsze punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, i TY Cwaniaku w gajerze też byś robił w podobny sposób.Myślałem o tej pracy,miałem wezwanie na rozmowę, ale jak widzę jakie to wyzwanie to dziękuję. Ludzie są bestiami.
    • Gość: Zawiedziony Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 09:40
      Zgadzam się z wypowiedzią.Sam mam przykład na własnej osobie.Kurier sam decyduje
      do której ma pracować,traktowanie klienta jako zło konieczne,a centrum obsługi w
      Warszawie po moich wielu telefonach i obietnicach z ich strony że wszystko
      załatwią ,ba nawet pani obiecała że kurier przyjedzie specjalnie z moją
      przesyłką po godzinach pracy wszystko ustali i zadzwoni z informacją za chwilę.
      Jak można było przewidzieć to tylko słowa.
      Ciekaw jestem czy pan ARNOLD SCHROVEN zdaje sobie sprawę z nieudolności
      polskiego oddziału.Można użyć tylko jednego stwierdzenia
      "TOTALNE BEZKRÓLEWIE"
      Nadmieniam że do tej pory korzystałem z wielu firm ,ale DPD to porażka i nie
      życzę nikomu takiej obsługi (z wyjątkiem pracowników DPD}.Oby dbali o siebie tak
      jak o klientów!!!!!!!!!!
      • Gość: sylwek Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 77.222.244.* 22.10.09, 22:11
        Potwierdzam informacje w powyższych postach. Ktoś kto chce skorzystać z usług
        DPD niech zastanowi się 10 razy a jeżeli jeszcze będzie miał wątpliwości to
        zalecam kolejne 10 razy- do skutku.
    • Gość: Własciciel pewnej Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.kwidzyn.mm.pl 08.11.09, 15:26
      Witam,
      Ja osobiscie kozystam z firmy UPS i zawsze paczki sa na 2 dzien!
      Jedynie w systemie monitorowania czasami jest mały bład np jedna
      moja przesyłka nadana 4 miesiace temu widnieje jako w przewozie (a
      juz dawno została odebrana) Jedyne co mnie drazni to to ze zawsze
      musze zabezpieczyc paczke gąbka bo wysyłam szkło (wysyłajac tylko
      zapakowane w karton ulegnie zniszczeniu)
    • Gość: bolek Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.09, 13:21
      Rzeczywiście , to nie porażka a totalne dziadostwo - kontakt z oddziałem 0 z
      centralą 0 , kurier cham i ignorant.
      • Gość: Niezadowolony Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.multimo.pl 21.01.10, 21:13
        Niestety też mam bardzo złe doświadczenia z firmą DPD. To trzeci przypadek kiedy
        firma DPD nie potrafi dostarczyć mi przesyłki w umówionym terminie. Obecnie
        czekam na umowę z banku, której już dwukrotnie nie udało się kurierowi
        dostarczyć. Nawet skarga nie pomogła. Nie wiem kto tam pracuje, nawet nie
        próbuję sobie wyobrazić. Dla mnie DPD to totalna porażka i omijam tą firmę z
        daleka, wolę już zwykłą pocztę. DPD powinna zbankrutować i życzę jej tego z
        całego serca! Niepoważnie traktuje klientów!

• Gość: UK skandaliczne traktowanie przesyłek IP: *.173.pxs.pl 05.02.10, 13:54
          podkładki chłodzące do laptopa przyszły połamane, odłamane również zaczepy
          montujące śruby przez co rozpadły się na dwie części, wygląda jakby kurierzy
          grali paczką w piłkę, paczka musiała upadać nieraz i to pewnie podczas
          przeładunku "latała", typowa polska mentalność... "...jak nie moje, to można
          zje...bać..."

i dlaczego na stronie nie ma regulaminu? może uważają się za takich
          perfekcjonistów że jest on zbędny? a może strach przed konsekwencjami braku
          profesjonalizmu i rzetelności
          • Gość: kurier Re: skandaliczne traktowanie przesyłek IP: 85.222.99.* 11.03.10, 19:35
            guzik prawda,najpierw drogi kliencie upewnij sie co miales zapakowane przez
            nadawce a nie zwalaj na kuriera
          • Gość: Marcin DPD reklamacja IP: 212.160.172.* 09.07.12, 14:08
            Jak to bywa kolejny koncern ktory ma gdzies klienta. Sprobujcie rozpatrzyc reklamacje w tej firmie - jest jedna Pani - Pani Kasia ktora jak juz laskawie odbierze telefon to swoim przemilym glosem tak da do zrozumienia bys spadal na drzewo bo ma cie gdzies i i tak nic nie zdzialasz.
            Pisalem maile dzwonilismy nic nie skutkuje, DPD uszkodziło paczkę, mimo ze ubezpieczona to nie ma jak wyegzekwowac ubezpieczenia. Chyba czas na rzecznika konsumentów bo inaczej sie nie da. Nigdy wiecej uslug DPD.
        • Gość: kurier Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 85.222.99.* 11.03.10, 19:39
          Kurier chce doreczyc kazda przesylke!!!My tez jestesmy ludzmi i mamy
          rodziny!!!nniepracujemy 24h o tym pamietajcie.Jesli zamawiacie przesylki to
          jestescie zobowiazani je odebrac od 10 do 18.Niektorym sie wydaje ,ze kurier
          przyjedzie kiedy on bedzie mial wolny czas.To blad.
    • Gość: TERMINATOR Re: DPD=Masterlink=porażka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 19:12
      APEL DO WSZYSTKICH KURIERÓW. FIRMA DPD WPROWADZA NOWE ZMIANY DOTYCZACE PROCEDURY
      DORECZANIA ERY. MA TO BYC PELNOMOCNICTWO, KTORE JEST BEZPRAWNE, DZISIAJ
      DOWIEDZIELISMY SIE OD PRAWNIKA ZE MOZEMY WYTOCZYC SPRAWE DPD ZA NIELEGALNE
      UDOSTEPNIENIE NASZYCH DANYCH OSOBOWYCH ERZE - ZA TO GROZI OD 5000 ZL KARY ORAZ
      OD 3 LAT POZBAWIENIA WOLNOSCI, MALO TEGO ZEBY PODPISAC TAKIE PELNOMOCNICTWO MUSI
      BYC PODPISANA UMOWA CYWILNO-PRAWNA MIEDZY KURIEREM A ERA, A TO CO ZROBILA FIRMA
      DPD BEZ NASZEJ ZGODY I ZA NASZYMI PLECAMI Z OCENY PRAWNIKA NADAJE SIE DO
      PROKURATURY, GDZIE PRAWNIK POLECIL ZE CHETNIE SIE TYM ZAJMIE I OSTRZEGA, ZE NIE
      MAMY TEGO PODPISYWAC PONIEWAZ W TYM MOMENCIE SAMI UKRECIMY NA SIEBIE BATA, NIE
      OBAWIAJCIE SIE ZWOLNIEN Z TYTULU NIEPODPISANIA TAKIEGO PELNOMOCNICTWA BO Z GORY
      MAMY WYGRANA SPRAWE A NAJWAZNIEJSZE ZEBY SIE NIE WYLAMYWAC TYLKO SIE ZJEDNOCZYC,
      DPD BYDGOSZCZ PS, W POZNANIU NIE PODPISALO 100 OSOB
    • Gość: gosc Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 85.222.87.* 18.02.10, 11:40
      Ogolnie jestem bardzo niezadowolona z obslugi firmy DPD i sama nigdy dobrowolnie
      nie skorzystam z ich uslug. Od 14 dni czekam na umowe, ktora powinnam pilnie
      otrzymac, wedlug zapewnien w przeciagu 2 dni. Przesylka nadana w Warszawie do
      odbioru w Warszawie! Gdy zadzwonilam do DPD Pani powiedziala mi, ze nie moze mi
      pomoc poniewaz sama jestem sobie winna nie majac nr. listu przewozowego. W
      innych firmach kurierskich zawsze bylam w stanie uzyskac niezbede informacji.
      Nie wspomne, iz pozniej sprawdzialam status mojej przesylki. Dwa razy brak
      adresata w miejscu dostarczenia???? (barzdzo ciekawy punkt widzenia, zwlaszcza
      ze byly podane godziny wczesno popoludniowe, nasza firma pracuje w godz.8-18),
      raz niewlasciwy adres?? (z tym ze dwie wczesniejsze proby byly pod ten sam
      adres) a teraz Pani mi mowi ze nie wie kiedy bedzie przesylka dostarczona. NIE
      POLECAM A WRECZ PRZESTREGAM PRZED KORZYSANIEM Z USLUG DPD!!!!!!
      • Gość: olo Re: DPD=Masterlink=porażka IP: 81.219.70.* 09.03.10, 15:31
        A ja jetem z nich bardzo zadowolony, zawsze wszystko na czas. Wystarczy podać
        dobry adres i telefon.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka