Dodaj do ulubionych

FLEX WORLD

IP: 212.160.172.* 17.07.08, 09:14
Czy ktos mial juz doswiadczenia z tą firma? Reklamują sie jako
rewelacyjny system na fianansowanie, ale mi przypomina to bardziej
połaczenie systemu argentyńskiego z piramidą finansową, bo dywidenda
roczna w wysokości 60% to marzenie kazdego, wiec raczej nie dla
zwyklych ludzi...
Prosze o opinie...
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: FLEX WORLD 17.07.08, 14:34
      Bardzo dobrze ci się wydaje ;-)
      Przejrzyj ten wątek i koniecznie zawarte w nim linki:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44442&w=75279830
      Zwykli oszuści.
      • Gość: Oszukany Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.09, 23:48
        Wpłaciłem kupę forsy na tzw. "pożyczkę wewnętrzną". Od tego czasu minęło już 7
        miesięcy (4 ponad obiecany termin wypłaty) i nie dość, że nie ma pieniędzy, to
        szajka z Gorzowa Wielkopolskiego (polscy rezydenci) nie uważają za stosowne
        poinformować o możliwym zakończeniu. Ostrzegam wszystkich nabieranych !!!
        • Gość: bea Re: FLEX WORLD IP: 77.255.52.* 21.02.10, 20:42
          ciekawe czy ktos jeszcze liczy na flexworld.
    • Gość: gab Re: FLEX WORLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.08, 14:54
      Witam,

Bylem raz na konferencji tej ze firmy i powiem szczerze, ze za bardzo nie wiedzialem na czym konkretnie skupia sie jej dzialalnosc. Raz mowia o finansowaniu milionowych inwestycji, samochodach oddawanych praktycznie za darmo, domach itp., a nagle mowia ze firma za pierwsza wplate na jej konto (jakies 1000 euro) udostepnia nam skrzynke, videomaila, i mozliwosc lapania reszty frajerow zeby na kazdym zarabiac marne grosze. Dodatkowo te bajki na temat tego ze firma zarejestrowana jest w USA bo placa tam niskie podatki, a w rzeczywistosci ich siedziba to mieszkanie na przedmiesciach. Ludzie przeciez to firma ktora ma 300 mln kapitalu !!! hahahhaha... Pytam... o co tutaj chodzi ? :)

Odnosze wrazenie, ze to poprostu banda naciagaczy !!!

btw. Za konferencje musialem zaplacic 100 zl :) hehe...300 mln kapitalu i kaza potencjalnemu przyszlemu partnerowi placic za konferencje. Poprostu żal !!!
      • Gość: TADE Re: FLEX WORLD IP: *.chello.pl 17.06.09, 20:03
        POPROSTU OBRACASZ SIĘ POMIĘDZY NIEUĆIWYMI LUDZMI JA SOBIE CHWALE
        WSPÓŁPRACE
        • jan-w Re: FLEX WORLD to nielegalna organizacja! 17.06.09, 20:21
          W takim razie ty obracasz się między nieodpowiednimi ludźmi.
          Flexworld działa w Polsce nielegalnie:
          www.knf.gov.pl/komisja_i_urzad_komisji/ostrzezenia_publiczne/index.html
          Komisja Nadzoru Finansowego ostrzega przed przed tymi oszustami.
          Jeżeli ktoś ma zbędne pieniądze do oddania, lepiej przeznaczyć je na cel
          charytatywny.
        • romaniuki Re: FLEX WORLD 18.06.09, 21:03

czy możesz napisać coś więcej?bo też jestem zainteresowany Flexwordem
          Proszę o odpowiedz.
      • Gość: bond Re: FLEX WORLD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.09, 15:52
        masz pieniadze na koncie interntowym, a oni nie wiedza jak ci je
        wyplacic taka korporacja a nie umieja tego ugryśc, baju baju bedzim
        w raju, od dwoch miesiecy prawie nie wiedza jka, ale sasza z wolodia
        juz im pomoga i za zwłoke zapłaca
    • Gość: lubasza Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 22:16
      Właśnie wróciłem z ich prezentacji i odnisłem takie same wrażenie.
      Jest to piramida finansowa, bo nie ma produktu, tylko naciąganie
      kolejnego głupiego na wpłacenie pieniędzy, którymi inni się dzielą.
      W świetle prawa polskiego jest to zakazane.
      Zysk 60% w skali roku niezależnie od koniunktury, stałe dywidenty,
      możliwośc wyrzucenia zarządu spólki, jeżeli takiej dywidendy nie
      wypłacą.
      Dla kogo te bajki ???
      • Gość: jarek Re: FLEX WORLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 20:35
        jak zarzad kase zwinie z warjatow to moga go wyrzucic
      • lacz1951 Re: FLEX WORLD 14.04.09, 19:09
        też mi się wydaje ,że to piramida finansowa ale skoro jest zakazana!!??Moi znajomi pracują nade mną już od roku żebym "weszła" do flex word ja tylko pytam.Jeśli ja wpłacę tylko 30% a 70% ten niby bank i jeszcze odda mi mój wkład to co z tego ma ten bank!!To jakiś bank charytatywny jedyny na świecie.Powiedz mi o co chodzi z tym flex word, co to jest?Może to to mafia albo pranie brudnych pieniędzy i ludzie się na to nabierają?
        • Gość: agawa Re: FLEX WORLD IP: *.warszawa.mm.pl 16.04.09, 11:32
          Ja znam paru oszukanych, teraz świeca oczami ze wstydu,że próbowali naciągnąc innych a oni stracili pieniądze i to duże, bardzo duże.Nie dostali drogich samochodów ani zwrotu pieniędzy-nic
          • Gość: anna Re: FLEX WORLD IP: *.warszawa.mm.pl 16.04.09, 11:37
            powiedz mi jak dorośli ludzie mogli uwierzyć ,że dostaną za 30% wartości samochody i domy!?No cóż naiwnych nie brak.
            • Gość: helka Re: FLEX WORLD IP: *.warszawa.mm.pl 03.08.09, 18:02
              to jest pranie brudnych mafijnych pieniędzy, tylko gdzie jest policja?
    • Gość: oszukany Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.09, 18:12
      Czekam już niemal rok na realizację projektu tzw. "pożyczki wewnętrznej".
      Wtopiłem masę pieniędzy i praktycznie straciłem nadzieję na ich odzyskanie. W
      praktyce to nic innego, jak "piramida Madoffa". Nie dajcie się nabrać na
      proponowane zyski! Lojalnie ostrzegam!!!
      • Gość: gość Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 11:03
        Ja z kolegą z pracy wpłaciliśmy znaczną kwotę pod pożyczkę wewnętrzną z celem
        realizacji kilku mieszkań w ......... 2008 r.
        pieniądze miałem dostać około ........ 2009, później około marca 2009, później w
        kwietniu, ostatnio były wersje że w czerwcu, później że na początku lipca, dziś
        dzwoniłem i dostałem informację że ww. pieniądze dostanę w połowie sierpnia co
        jest oczywiście kolejnym kłamstwem.
        Ponieważ jesteśmy prawnikami - powoli i starannie zaczynamy przygotowywać
        zawiadomienie do prokuratury m.in. z art 286 kk o wyłudzenie itp. Myślę że
        wyraża to Naszą opinię na temat firmy.
        Ukrywanie się pod tekstem że jest kryzys i nie możemy wypłacić naszych pieniędzy
        z Banku jest śmieszny. Podejrzewam że będzie to kolejny wkrótce piękny skandal
        ala Madof
        • Gość: kazio Re: FLEX WORLD IP: *.aster.pl 15.07.09, 18:51
          Prawnik a glupi jak but
          • Gość: kazol Re: FLEX WORLD IP: *.centertel.pl 19.07.09, 12:58
            dlaczego głupi, dlatego, że naiwny? czy dlatego, że nie potrafi
            odzyskać pieniędzy?
        • Gość: wisenna3 Re: FLEX WORLD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.09, 15:58
          Witam! Ja też dałam się nabrać mimio to, że uważam się za dosyć
          rozsądną osobe. Namówiła mnie do tego teściowa a ja jej zaufałam, bo
          przecież zna prezesa...Zresztą sama utopiła kase. Nie należę do
          bardzo zamożnch osób, ja jestem na wychowawczym mąż tylko pracuje a
          mamy 3 dzieci i nie mamy samochodu... Mieszkam na wsi mąż bez
          przerwy w delegacjach, nie mam się jak ruszyć z domu. Poprzednie
          auto się rozsypało ze starości... Na wpłate wzięłam pozyczke z
          banku, i nie jest mi teraz za wesoło. LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ
          OSZUKAĆ!!!! Czekam od stycznia i nic tylko puste obietnice. Do
          panów prawników: chętnie podpisze się pod Waszym pozwem!POZOSTAŁ ŻAL
          I NIESMAK I TRZEBA BRAĆ NASTĘPNĄ POŻYCZKĘ...
          • Gość: DemoneP Re: FLEX WORLD IP: *.md4.pl 01.08.09, 13:50
            A ja swoje dostałem. zostało parę groszy jeszcze do zabrania. Wystarczy się
            umówić z prezesem i załatwić sprawę. Trzeba tylko powiedzieć, że jedzie się po
            pieniądze. Przy samochodach "na własność" trzeba pomęczyć prezesa. Przy
            firmowych dyrektora. Moi partnerzy też otrzymali pieniądze - nie wszystkie - ale
            i tak więcej niż wynosiło ich 30%. Pozdrawiam wszystkich niecierpliwych.
            • jan-w Re: FLEX WORLD 01.08.09, 15:48
              Jak się umówiłeś z prezesem, zawiozłeś go do lasu i z kumplami trochę go jak
              piszesz - "pomęczyłeś", to nie dziwię się że zmiękł. W innych wypadkach nie
              oddają pieniędzy. Nie po to przecież ryzykują więzieniem prowadząc nielegalną
              działalność aby rozdawać pieniądze ;-)
              Nie opowiadaj bajek.
      • Gość: głupia ,naiwna Re: FLEX WORLD IP: *.warszawa.mm.pl 03.08.09, 17:59
        a mój teść odebrał samochód ja nie mimo , że to już rok od "pożyczki"Mam pytanie kto jest właścicielem tego samochodu bank czy mój teść? bo przestałam rozumieć cokolwiek
        • Gość: xxx Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 14:37
          wszystkie są w leasingu i własnie raty juz nie są płacone
    • Gość: romek Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 23:10
      Jeśli chodzi o moje doświadczenia z firmą to osoby blisko związane z firmą nie
      dotrzymują się terminów i głównie obiecują wypłatę pieniędzy. Na tym się kończy.
      Wpłaty dokonałem w listopadzie także już dawno po terminie.
      • Gość: ja Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 19:26
        podobno od 1 wrzesnia pierwsze wyplaty ktos cos slyszal?
        • jan-w Re: FLEX WORLD 29.08.09, 19:45
          Jasne. Dokładnie takie same jak zawsze. Zrobisz im przelew, to sobie wypłacą
          twoje pieniądze :-)
          • Gość: bond Re: FLEX WORLD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.10.09, 18:36
            ktorego roku, najsmieszniejsze jest ze podobno w niemczech sa
            wyplaty na biezaca
        • Gość: rysio Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 08:20
          ciągle ściema i nic więcej - proponuję zgłosić to do prokuratury, ja w tym
          tygodniu się tym zajmę bo i tak nie ma co liczyć na wypłatę! - ściema na okrągło!!!
          • Gość: wisenna3 Re: FLEX WORLD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.09, 13:04
            Mój poprzednik ma rację. Myślę o złożeniu doniesienia do prokuratury. Jestem z
            Krakowa czy ktoś w moim mieście myśli podobnie? Można połączyć swoje wysiłki
            żeby chociaż odzyskać swój wkład.Oni już dosyć na nas zarobili. Ja pożyczkę
            miałam dostać do końca kwietnia. Pozdrawiam
            • Gość: ugotowany Re: FLEX WORLD IP: 213.77.117.* 03.11.09, 21:39
              W Gorzowie twierdzą, że wypłaty mają się rozpocząć w połowie
              miesiąca i nie ma powodów do obaw. Jeśli chodzi o mnie wstrzymuję
              się z jakimikolwiek ruchami jeszcze przez 2 tygodnie choć
              podejrzewam, że swoich pieniędzy mogę już nigdy nie odzyskać. Każdy
              nie przemyślany do końca ruch może stać się dla Flexworldu
              pretekstem do dalszego ściemniania i opóźniania wypłat. Jeśli ktoś
              zdecyduje się na prokuraturę to musi to być przemyślana, mająca
              podstawy i najlepiej zbiorowa decyzja. Samemu można sobie jedynie
              przysporzyć kłopotu.
              • Gość: rysio Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 22:42
                dokładnie tak, wstrzymałem się z tą decyzją, bo zapewniają tym razem wypłaty już
                ostatecznie.
                Znalazłem ofertę firmy windykacyjnej, która zna sprawę Flexworld i na razie
                złożyłem zapytanie, zobaczę co oni na to powiedzą.
                Jeśli do końca miesiąca nie będzie kasy, tzn. że jej po prostu nie ma i nie będzie.
                Warto poczytać na forum:
                www.flexworld-forum.pl/viewtopic.php?f=14&t=29
                wszystko wyjaśnione od strony niemieckiej - nie ma żadnej już kasy.
                Pierwszy raz oczywiście udało mi się skorzystać, pomyślałem warto spróbować
                jeszcze raz i teraz tego bardzo żałuję bo utopiłem ostatnie pieniądze.
                Napewno jeśli będzie taka potrzeba to najlepszym sposobem będzie zbiorowy atak
                na Flexworld poprzez windykację czy prokuraturę.
                • Gość: Ghost Re: FLEX WORLD IP: 190.102.206.* 06.11.09, 21:52
                  Dam sobie obciąć obie ręce że do konca miesiaca nie zrealizuja
                  wyplat. Jak tylko sie dowiedza ze kasy nie ma to ktorejs nocy zwina
                  interes w obawie przed rozwscieczonymi ludzmi i nie bedzie nawet do
                  kogo zadzwonic. Jak uwazam ze ani prokurator ani firmy windykacyjne
                  nie maja na tyle silnych argumentow zeby cokolwiek zdzialac dlatego
                  jesli do konca miesiaca opublikuja kolejny infantylny komunikat na
                  stronie uznam ze stracilem majatek i ze bylem idiotą. :(((
                  • Gość: Uwaga Flexworld-forum.pl IP: *.toya.net.pl 12.11.09, 16:42
                    Jestem Webmasterem forum www.flexworld-forum.pl. Tylko troche umiem po polsku,
                    przepraszam. Prosze dacie wszysce informacje ktore macie. My w niemcy czekamy
                    juz od 05/2008 na pieniadzy. Juz niema szaden informacji z Flexworld. Prezydent
                    Gordon Bartosik Schmidt ucziekal. Proponuje prokuratora i policja. Brakuja
                    wieciej niz 15 millionow Euro.

Polski temat znajduje sie tutaj:
                    www.flexworld-forum.pl/viewforum.php?f=14&sid=45ead8b40b51bff642094d033b0270c1
                    Prosze juz nie czekac. Flexworld jest nie legalny!

Pozdrawiam

• Gość: IT-pro Re: Flexworld-forum.pl IP: *.santrex.net 15.11.09, 20:12
                      Panie Administratorze, coś Pan krecisz bo Wy to czekacie ale w
                      Niemczech pod Łodzią chyba - adres z którego Pan wysłał tego posta
                      pochodzi z Łodzi - kiepska prowokacja :)
                    • Gość: Barbara Re: Flexworld-forum.pl IP: *.dunaferr.hu 10.11.11, 09:08
                      mnie tez naciagnal na 1500 euro. I niestety jest nieosiagalny. Powinien co do grosza wszystko wszystkim zwrócic.
                  • Gość: kacek Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 14:35
                    Chuba byłeś i to niestety nie tylko ty. Ja również wtopiłem i
                    przestaję już czekać na kolejne terminy. Podobno Bartosik dostał już
                    list od polskiej grupy Vipów z konkretnym ultimatum. Jeżeli nic
                    dalej nie pójdzie to pójda do prokuratury - i taki będzie zapewne
                    koniec.
    • Gość: flexvip Re: Flexworld-forum.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 16:00
      Noi co pionki do 15 stycznia flex wyplaci wszystkim! a pozniej po 5%
      za kazdy miesiac... tylko liczyc...
      • Gość: wisenna Re: Flexworld-forum.pl IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.01.10, 11:00
        Oczywiście wielki vipie, ja czekam prawie rok... Chyba sobie kupie willę z
        basenem!!!
        Zresztą, co my pionki możemy wiedzieć o wielkich pieniądzach...
        Tylko dajcie wcześniej znać, to kupię sobie walizkę żebym miała gdzie zmieścić
        tyle kasy!!!
        Nie dość że złodzieje to jeszcze kłamcy!!!Dajecie ludziom nadzieje że odzyskają
        swoje ciężko uzbierane albo pożyczone pieniądze, które spłacają jak ja do tej
        pory...Rozdrapujecie stare problemy o których człowiek chce zapomnieć,
        przypominacie nam naszą naiwność i to że nie warto wierzyć ludziom. Bo oszukać
        najlepiej tych co nie mają nic a nie tych bogatych!!! Mam nadzieje że doczekacie
        się sprawiedliwości za swoje matactwa a przynajmniej tego że te pieniądze nic
        dobrego wam nie przyniosą!!!
        • Gość: on Re: Flexworld-forum.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 01:08
          przechulali naszą kase i teraz sie smieja.. nie dlugo zwiną firme i
          sie skonczy. Ale z tego co slyszlalem szykują kolejny termin wypłat
          bo na 15 nie zdażą. Także bez zmian :) pozdrawiam wszystkich
          naiwnych :)
      • Gość: wisenna Re: Flexworld-forum.pl IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.10, 13:00
        Ludzie zróbmy coś z tym!!! Ja się nie znam, nie jestem prawnikiem ale może ktoś
        się zna na tym i coś doradzi? Cokolwiek!!!!!!!! Ja chciałabym odzyskać chociaż
        swój wkład, nie chce ich zasr..nych pieniędzy!!!! Mam taki pomysł żeby tam
        jechać do tego "biura" i nie wyjść z tamtąd dopóki nie oddadzą kasy złodzieje.
        Czy ktoś myśli podobnie? Czas przestać łudzić się nadzieją i zacząć wreszcie coś
        robić. Może do telewizji podać temat? Czekam na Wasze refleksje i podpowiedzi.
        Pozdrawiam
    • Gość: krisek Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.10, 14:10
      Jestem zdania, że warto jeszcze poczekać do tego 15-01-2010, a potem będzie trzeba zacząć jakoś działać
    • Gość: krisek Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 09:40
      A ja nie czuję się naiwny. Wierzę, że Flexworld wypłaci swoje
      zobowiązania. Rozumiem ich trudności w dokonaniu przelewów. Podobne
      sytuacje mają miejsce w innych firmach, które miesiącami zalegają z
      wypłatą zysków i kapitału. Nie wszyscy to złodzieje.
    • Gość: ja Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 01:12
      super sprawa ten feniks :) ciekawe czy 5% za kazdy miesiac tez dadza
      rade wyciagnac? hahaha FLEX jest nie do ruszenia... zreszta
      pieniadze (ktorych nie ma) tez
    • Gość: AAA Re: FLEX WORLD IP: *.static.szczecinek.net.pl 08.02.10, 12:20
      Niby od piątku 12.02 mają ruszayć wypłaty.
      • Gość: micho Re: FLEX WORLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.10, 10:49
        podobno miały być wypłaty kilka miesiecy temu......
      • Gość: AMB KTO Re: FLEX WORLD IP: *.toya.net.pl 10.02.10, 22:21
        KOLEJNY TERMIN.... ŻEBY DAĆ ZNÓW NADZIEJĘ NA "SZYBKĄ" REALIZACJĘ
        WYPŁAT. I ZNOWU KTOŚ BĘDZIE NIEOSIĄGALNY I ZNOWU... I ZNOWU....
        KPINA, PO PROSTU ZABAWA W KOTKA I MYSZKĘ
      • Gość: AMB KTO Re: FLEX WORLD IP: *.toya.net.pl 10.02.10, 22:24
        SAM W TO NIEWIERZYSZ....
        • Gość: Jacolski Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 18:24
          Czy Feniks już coś zdziałał, czy są to następni naciągacze?
          • Gość: znawca Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 18:57
            co moze zdzialac feniks jak pieniedzy flexworld polska nie ma...
            przelewy poszly na Rwande i są nie do ruszenia... niedlugo rozwiążą
            spółke zresztą juz sie nad tym zastanawiaja i zostana nam tylko
            wspomnienia ze moglismy byc bogaci... Przeczytajcie sobie wszystkie
            newslettery i zobaczycie ile razy juz pieniadze byly wyplacane ile
            razy byly w banku tylko nie wiedzieli jak je wyplacic zeby podatku
            nie placic a teraz sie okazuje ze pieniedzy jeszcze wogole nie ma...
            o czym my tu wogole rozmawiamy... Umia dobrze klamac i trzymaja na
            duchu a ludzie im wierza.. to wszytko.
            • Gość: Jacolski Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 19:03
              Na stronie Flexworlda jest już info o administracyjnym rozwiązaniu w
              Ameryce...
              • Gość: felek Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 20:02
                Czy da sie jeszcze zrobic projekt na samochod? moze bym ich jeszcze
                jakos wspomogl i odbili by sie od ziemi ?
                • Gość: s Re: FLEX WORLD IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.10, 20:18
                  ja dostalem od nich juz kiedys kase i ciagle licze ze tym razem tez
                  sie uda
                  • Gość: AAA Re: FLEX WORLD IP: *.static.szczecinek.net.pl 11.02.10, 21:34
                    "s"..a były kiedyś już takie problemy przy wypłatach jak teraz ??
                  • Gość: Mirka Re: FLEX WORLD IP: *.chelm.mm.pl 14.02.10, 17:37
                    No to nie wiem na co Ty i inni czekają bo od 29 stycznia firmy już
                    nie ma.Wyrejestrowała działalność co można sprawdzić w internecie.
                    Ja już mam dość mętnych obietnic i domagam się co moje przez Feniksa.
                    Zrobili Tourex to i naszą kasę z Flexworlda odzyskają.
                    • Gość: SR Re: FLEX WORLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.10, 19:34
                      tez dałem dokumenty do Feniksa maja doswiadczenie a ja juz mam dosc oszustow z
                      flexa podobno niemcy poblokowali jakas kase na kontach
    • Gość: tom Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 11:53
      tomco mozecie wiecej powiedziec na temat tego feniksa,le oni biora za odzyskanie
      tej kasy i ile to moze zajeac czasu?
      • Gość: krisek Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 14:16
        dla wierzycieli z roszczeniami do € 5.000 - 270 € (w tym VAT) + 30 €
        koszty
        b) dla wierzycieli z roszczeniami do € 10.000 - 520 € (w tym VAT) +
        30 € koszty
        c) dla wierzycieli z roszczeniami do € 20.000 - 620 € (w tym VAT) +
        30 € koszty
        d) dla wierzycieli z roszczeniami do € 40.000 - 720 € (w tym VAT) +
        30 € koszty
        e) dla wierzycieli z roszczeniami do € 50.000 - 1.070 € (w tym VAT) +
        30 € koszty
        f) dla wierzycieli z roszczeniami do € 100.000 - 1.670 € (w tym VAT)
        + 30 € koszty
        g) dla wierzycieli z roszczeniami od € 100.001 - 2.470 € (w tym VAT)
        + 30 € koszty

oraz 10% od uzyskanej kwoty netto

FENIKS ZAWSZE ZARABIA I TO MNIE NIEPOKOI
        • Gość: tom Re: FLEX WORLD IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.10, 16:34
          a mowia kiedy odzyskaja ta kase.
          • Gość: kuba Re: FLEX WORLD IP: *.centertel.pl 15.02.10, 21:44
            w/g mnie jak mają kasę to wypłacą, jak nie to żaden fenix nie pomoże
            • Gość: kuba Re: FLEX WORLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.10, 23:20
              Kasa możliwa tylko w procesie sadowym ,zablokowana na kontach w Niemczech jeśli
              się tam nie udowodni ze to nasze wpłaty sami nie wypłacą,w USA chyba podobnie,
              poza tym po procesie wszystkie ich aktywa zostaną zablokowane a nieruchomości
              zabezpieczone do sprzedaży w celu oddania należności wierzycielom,chyba nie mamy
              innego wyjścia jak droga sadowa
              • Gość: FLEX Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 23:34
                Wszyscy Ci co zlecili sprawe feniksowi niech zapomna o pieniadzach z
                flexworldu.
                • Gość: = Re: FLEX WORLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.10, 01:55
                  Kim jesteś tym kogo oni już windykowali , czy tym z kim mają procesy , czy
                  piszesz za Gordona jeśli flex to taka duża firma powinna ich skasować miesiąc
                  temu za negatywne informacje na ich temat a tu inaczej firma się , zamyka
                  ,stronę też , realności przyjacielu,wystawili jednego z najlepszych adwokatów
                  europy sprawdz w necie Remina , sprawdź jak zrobili proces z Tourexem nie mały a
                  może większy reprezentują ok 1600 poszkodowanych i też dotyczył kilku krajów a
                  może masz lepsze rozwiązanie to napisz my wsadziliśmy sporo kasy nie widzimy
                  innej szansy niż firma która robiła już podobne historie jesli znasz kogoś kto
                  może nas reprezentować w stanach niemczech i ruandzie napisz potwierdzisz swoją
                  wiarygodność
                • Gość: Aneta Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 10:49
                  to ty już chyba zapomniałeś o swoich pieniądzach. Ciekawe co chcesz zrobić by je
                  odzyskac ?? więcej dla mnie i dla reszty mądrzejszych !!
              • Gość: kamil Re: FLEX WORLD IP: 213.241.95.* 16.02.10, 20:49
                A ja tam mam gdzieś latanie po sądach,prokuraturach i tak sam nic nie wskóram
                Oddaje papiery Feniksowi
                • Gość: gosc Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 01:04
                  a ja mysle ze warto jeszcze poczekac na flexworld. Moze jeszcze
                  wyplaca...
                  • Gość: Aneta Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 12:11
                    Ciekawe kto ci zapłaci naiwniaku bo firma 29 stycznia się zlikwidowała. Jak
                    specjaliści nie wyciągną kasy od członków zarządu to możesz o niej zapomnieć. Ja
                    swoją sprawę dałam do Feniksa i przynajmniej wiem na co czekam.
                    • Gość: krisek Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 16:21
                      Skąd ta informacja, że firma się zlikwidowała?
                      Przecież informacja podana na stronie:
                      Business Registry
                      stwierdza jedynie fakt, że system SYS zawiesił administracyją
                      działalność z uwagi na brak pewnych raportów. Gordon już to
                      wyjaśniał.
                      A miejsce gdzie powinna być wpisana data zakończenia jest puste!
                      Osobiście wyrażam nadzieję, że do końca lutego wszystko się wyjaśni -
                      "dobrze czy też źle" Chcę mieć pewność, że zostałem oszukany. Pewność
                      da mi fakt likwidacji polskiej spółki Flexworld w Gorzowie.
            • Gość: Krzysiek WLP Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 12:16
              He he, nadziej matką......wiesz kogo.

Sądzisz, że skoro firma została zamknięta to ktoś jeszcze dobrowolnie wypłaci ci
              jakieś pieniądze? Trzeba znaleźć jakąś dobrą firmę która odzyska nasze
              pieniądze. Słyszałem sporo dobrego o tym feniksie, ponoć rozbili już niejedną
              taka piramidę. Chyba zdecyduję się na współpracę z nimi, a Tobie również radzę
              się z nimi skontaktować.
              • Gość: Manel Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 14:49
                Krzysztofie, skoro słyszałeś dużo dobrego o Feniksie, to może da się
                przytoczyć konkretnie chociaż najmniejszy ich sukces w windykacji
                poważnych tematów. Poza tym, w zakładce Windykacje piszą, że nie
                pobierają zaliczek, w umowie wyraźnie należy im zapłacić
                wynagrodzenie ryczałtowe, które jest taką zaliczką. jak to jest w
                końcu?
                • Gość: lo Re: FLEX WORLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.10, 18:50
                  Bylem u mojego adwokata który obsługuje mnie od lat gdy wytłumaczyłem mu problem
                  zdębiałem stawka przy której moze podjąć się tematu wymaga chyba zaciągnięcia
                  kredytu, w porównaniu z nim stawka feniksa to pikuś,
                  w końcu to proces w Niemczech a być może i w USA,gdzie dochodzą koszty sądowe
                  koszty opłaty pełnomocnictw itp.
                  • Gość: markopolo Re: FLEX WORLD IP: *.adsl.szeptel.net.pl 17.02.10, 20:28
                    to co jeszcze do tej pory sie ludziłem ze wyciagne kase ale widze ze nie,i co koledzy radzicie w tej sytuacji??pozdrawiam
                    • Gość: Manel Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.10, 21:09
                      Tylko czterech poszkodowanych przez Flexworld zglosiło sie do
                      Feniksa. Przy Tourexie to są setki. Znaczy się, że jeszcze znakomita
                      wiekszosc wierzy. Moze wkrotce uruchomia strone i Gordon znowu
                      pięknie skłamie...
                      • Gość: nieznany Re: FLEX WORLD IP: *.xdsl.centertel.pl 17.02.10, 23:58
                        powiem wam tylko tyle.Żeby cokolwiek mówić o firmie flexword trzeba tam być a to
                        że jesteśmy w takim durnym państwie że nie wolno pokazywać że da się zarobić to
                        nie flexwordu wina. A banki ile zarabiają na naszych pieniądzach. Wiecie??? nie
                        ???? to ja wam powiem wyciągają ponad 100% i to już jest legalne..... broń boże
                        pokazać ludziom że można zarabiać bo po co żeby banki padły..hehe.
                        A przez co są teraz problemy we flexwordzie??? nie będę sie publicznie
                        wypowiadał,wiedzcie jedno jak firma działała normalnie dużo ludzi za 30% kupiło
                        mieszkanie, samochody itd. to wszystko co mam do powiedzenia.
                        • Gość: nocny marek Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 01:30
                          mam pytanie. czy feniks wyciaga tylko te pieniadze ktore wplacilismy
                          do flexworldu? czy ta sume co flexworld mial nam wyplacic po 3
                          miesiacach??
                          • Gość: ZQ Re: FLEX WORLD IP: *.CNet.Gawex.PL 18.02.10, 08:51
                            Drodzy Państwo Pan Gordon nie ma pieniędzy - żadnych !!
                            To pewne !!!!!!!!! Firma Feniks też będzie miała problemy z odzyskaniem ich. Daliśmy się oszukać i tyle.
                            • Gość: Roma Re: FLEX WORLD IP: *.chelm.mm.pl 18.02.10, 19:16
                              No i tu się mylisz, jak ta głupia wpłaciłam do Tourexu 8000 euro a jak
                              dawałam sprawę do Feniksa to też wszyscy mówili, że nic z tego nie będzie a tu
                              proszę , znaleźli.Tak samo myślę, że swoje pieniądze z Flexu też odzyskam bo w
                              Feniksie mówią, że nic w przyrodzie nie ginie.W poprzedniej sprawie znaleźli i w
                              marcu będzie zaczynał się podział kasy to i tu znajdą.Trzeba tylko wiedzieć jak
                              ,a oni już wiedzą
                    • Gość: zorro Re: FLEX WORLD IP: *.range86-160.btcentralplus.com 18.02.10, 10:10
                      Spotkajmy się któregoś pięknego dnia z panami z zarządu i wytłumaczmy im że byli
                      bardzo niegrzecznymi chłopcami i teraz będzie lanie po dupciach.....
                      • Gość: x-men Re: FLEX WORLD IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.02.10, 10:22
                        Nie myśl o sptkaniu ,sprobuj się do nich dodzwonic -głuchy telefon.
                        • Gość: Manel Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 18:14
                          Jedynie Gordon dysponuje (lub nie dysponuje, z powowdu ich braku)
                          pieniędzmi Flexworldu. I to on powinien dostac lanie po
                          pupie...Ciekawe co napisze w najbliższym komunikacie. Pod warunkiem,
                          że w ogóle zostanie uruchomiona strona.
                          • Gość: micho76 Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.10, 19:21
                            Czy ten Fenix to kasę pobiera od razu czy dopiero po odzyskaniu
                            naszych pieniędzy o ile odzyska -wątpliwe
                            • Gość: miś Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 12:08
                              mam wrażenie że wszystkie wiadomości o tym jaki feniks jest cudowny pochodzą od
                              samego feniksa
                              • Gość: kikut Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.10, 23:28
                                co myslicie o firmie flexworld? z tego co czytalem to calkiem fajne
                                warunki. Wczoraj zrobilem przelew 20tys euro. Teraz czekam 3
                                miesiace. zobaczymy co z tego wyjdzie.
                                • Gość: krisek Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 21:27
                                  To co piszesz to ewidentna bzdura. Wszyscy dobrze wiedzą, że Flexworld
                                  obecnie nie przyjmuje wpłat i nie realizuje nowych projektów. Jestem
                                  bardzo ciekawy na jakie konto dokonałeś "tej" wpłaty.
                    • Gość: dosia Re: FLEX WORLD IP: 195.116.7.* 24.02.10, 11:45
                      nie otrzymalismy jeszcze pozyczki po jednej wpłacie a firma tak natretnie kazała
                      złozyc paoiery na druga pozyczke my tak zrobilismy jestesmy do tyłu 60tys zł co
                      dalej nie wiemy w gorzowie nie odbiera nik telefonu
              • Gość: Anita Re: FLEX WORLD IP: *.centertel.pl 03.03.10, 18:07
                a ja bym tę firmę FENIX też sprawdziła, tu jeszcze we FLEXWORDZIE sprawy do
                wyjaśnienia a ona już czycha na czatach jak firma pogrzebowa na umarlaka.
                Biorąc pod uwagę, że we FLEXWORDZIE jest 2.000 osób"poszkodowanych" to na
                wejściu po 700 EUR od każdego = 1.400.000 EUR dla fr.FENIX

• Gość: bea Re: FLEX WORLD IP: 77.255.52.* 21.02.10, 20:43
      ciekawe czy ktos jeszcze liczy na kase
    • Gość: kuba Re: FLEX WORLD IP: *.centertel.pl 22.02.10, 11:52
      piszcie prawdę jak macie jakieś informacje a nie jakieś bzdury.
      A prawda jest na razie taka ,że nie ma żadnych potwierdzonych
      wiadomości,podobno prezesi mają zrobić wszystko by nie upadł flexworld
      w Polsce, by przetrwał do wypłat.......podobno.......
      • Gość: kris Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 12:24
        Dzisiaj dzwoniąc do Gorzowa uzyskałem informację, że jutro tj. wtorek
        ma ukazać się news od Gordona! Miejmy nadzieje, że nas trochę uspokoi.
        • Gość: Manel Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 15:48
          Żeby ten nasz Gordon nie zrobił się zbyt wirtualny. Strony Flexworld
          nadal nie ma. Ale jak pan Roman i spółka w Gorzowie chcą
          powalczyć... 2 lata cierpliwości już zaliczone
          • Gość: tom Re: FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 13:18
            zauwazylem ze tu kazdy pisze co innego
      • Gość: pawel Re: FLEX WORLD IP: *.centertel.pl 23.02.10, 18:05
        podobno flex sp z o.o. i biurowiec w gorzowie to będą tylko
        wspomnienia.......ma ktoś możliwość to sprawdzić???????
        • Gość: wd złodzieje FLEX WORLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 19:06
          ale bylem durny koniec głupoty składam do nich dokumenty do procesu, powinni ich
          pozamykać i mam nadzieje ze tak się stanie to kpiny z ludzi ukradli miliony
          • Gość: tom Re: złodzieje FLEX WORLD IP: 81.219.156.* 23.02.10, 19:21
            ludzie kazdy co innego gada,jeden pisze ze rozmawial przez tel z
            flexworldem a inny nastepnego dnia pisze ze juz nie istnieja.ja
            nikogo sie tu nie slucham,dopuki niemam sprawdzonych informacji to
            nic nie skladam apropo odzyskania kasy przez sprawe w sadzie-kiepsko
            to wyglada.piszcie tylko sprawdzone informacje.ulatwi wam to troche,
            • Gość: janek Re: złodzieje FLEX WORLD IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.10, 21:56
              Zgadzam się z tomem, ja wiem tylko że w jeżeli chodzi o korporacje feniks to od
              kogo oni mają odzyskać te pieniądze skoro z Gorzowem nie podpisywaliśmy żadnych
              dokumentów tylko z Gordonem w Ruandzie. Więc oni musieli by go najpierw znaleźć
              dać mu nakaz sądowy wygrać sprawę i na podstawie wyroku sądowego próbować
              wyegzekwować pieniądze. Ja czekam na przywrócenie strony i wiadomość z Gorzowa
              • Gość: Manel Re: złodzieje FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 23:12
                Jakis komunikat mial być. I co? Zawsze na stronie newslettery sie
                pojawiały. A teraz? Niemiecki Flexworld obsługuje stronę? Co do
                Feniksa. Już trzynastu "naszych" sie tam zwróciło. Ilu musi się do
                feniksa zgłosić, żeby opłacało im się rozpocząc działania? Patrzac
                na ewidencje rożnych spraw, to w żadnej poza "analiza" umów nic nie
                zrobili, czyli skasowali ryczalt i na tym koniec.
                • Gość: gosia Re: złodzieje FLEX WORLD IP: *.chelm.mm.pl 24.02.10, 08:17
                  małe sprostowanie, nie feniks skasował ryczałt tylko kancelaria adwokacka i to
                  zgodnie z umową sama wpłacałam to wiem, a pokaż mi adwokata, który zaczyna coś
                  robić dla swojego klienta nie biorąc kasy? z tego co wiem to adwokat nawet nie
                  ma prawa działać na rzecz klienta bez przyjęcia opłaty-przepisy jemu na to nie
                  pozwalają .A jak jesteś taki mądry to sam sobie podziałaj albo idź do
                  jakiegokolwiek adwokata to zobaczysz ile to kosztuje-nie będzie się
                  opłacało.Jestem jedną z pierwszych osób , które poprzez feniksa podpisały umowę
                  z Reminem i jest ona już wysłana.Codzień czytam ich stronę i widzę, jak po kilka
                  osób się zgłasza i przybywa takich osób jak ja.dobrze że jesteś dociekliwy tylko
                  szkoda. że nie byłeś wpłacając kase do flexu, szkoda że ja też nie byłam........
                  nie mialabym problemu
              • Gość: wd Re: złodzieje FLEX WORLD IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.10, 23:22
                długo rozmawiałem z feniksem tez możesz mają infolinie to można spokojnie
                pogadać,robią proces w Niemczech zgodnie z zawartymi umowami wszystkie spory
                mają być tam rozwiązywane ,nie są jedyni bo niemieckie kancelarie prawne tez
                proponują takie usługi,mając wygrany proces a jak go można nie wygrać skoro
                Gordon nam nie oddał nawet tego co wpłaciliśmy,nikt mu nie musi dostarczać
                żadnego nakazu to nie amerykański film tylko firma z zarejestrowaną
                działalnością i adresem do doręczeniowym,jesli Gordon nie stawi się na procesie
                wydadzą wyrok zaocznie, wchodzą na masę firmy wszystko co po niej zostało na
                podstawie europejskiego nakazu zapłaty oraz rozszerzają go na wszystkie kraje
                gdzie tylko może być jakikolwiek ukryty majątek,prokuratura niemiecka i USA musi
                sprawdzić przepływ środków na wszystkich kontach i w ten sposób dochodzą do
                miejsc i osób gdzie może być ukryta kasa plus na sprzedaż idą wszystkie
                nieruchomości itp,patrząc inaczej jesli firma Gordona byłaby poważną instytucją
                natychmiast powinna wytoczyć proces Feniksowi za takie przedstawianie flexworldu
                w internecie mając tyle milionów na kontach chyba byłoby ich stać na zaplatę
                najlepszym prawnikom,poszperałem w necie na temat adwokata z którym feniks
                współpracuje dr. Andrzej Remin możesz sprawdzić robi wrażenie jakie sprawy
                prowadził, obejrzałem na ich stronie co zrobili z tourexem sprawa podobna do
                naszej gdzie reprezentują ponad 1,5 tys pokrzywdzonych diali radę z firmą
                rejestrowaną w dubaju a szczególne wrażenie zrobiło na mnie to ze znaleźli 94
                tajne konta tej firmy.
                Niełatwo mi przyszło powierzyć im sprawę moja i mojej rodziny tym bardziej ze z
                marzeniami ciężko sie rozstać ale doskonale zdaję sobie sprawę że innej drogi
                nie ma.Dziś sam sobie uswiadomiłem rozmiar mojej głupoty zerknijcie w necie na
                stary adres flexworld.bo.pl , portal bo.pl jest portalem darmowym jak ja durny
                stary jełop uwierzyłem ze firma za 300 mln dolców kaqpitału ma stronkę na
                bezpłatnym serwerze dla małolatów,ciekawy jestem jak czują się Ci którzy nas do
                tego gówna namówili
                • Gość: kuba Re: złodzieje FLEX WORLD IP: *.centertel.pl 24.02.10, 13:15
                  dzisiaj już telefony nie działają................
                  • Gość: krisek Re: złodzieje FLEX WORLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 13:48
                    Faktycznie dzisiaj nie można się dodzwonić do Flexworld Sp. z o.o. w
                    Gorzowie. Wiem jednak, że osoba, która do tej pory odbierała telefony
                    (pan Wojciech) jest na urlopie. Prezesi są w terenie. Otrzymałem
                    zapewnienie, że dzisiaj ma pojawić się news o obecnej sytuacji. Sam
                    jestem ciekaw czy to kolejne granie na czas czy może pojawi się jakieś
                    sensowne wyjaśnienie oraz padnie zdanie dotyczące wypłat. "Studnia
                    cierpliwość jest już wyczerpana"
                    • Gość: kuba Re: złodzieje FLEX WORLD IP: *.centertel.pl 24.02.10, 14:09
                      list podobno w drodze......następny termin wypłat 10 kwiecień. super!!
                      • Gość: Auto Re: złodzieje FLEX WORLD IP: *.centertel.pl 24.02.10, 15:32
                        czy jest ktoś ,kto ma samochód od Flexwordu?? proszę o kontakty bo
                        .....w jedności siła a za chwilę auta trzeba zwrócić!!!!
                        • azzazell Re: złodzieje FLEX WORLD 04.03.10, 04:46
                          Witam. Posiadaczy aut jest kilkunastu. osobiście znam kilku. Flex chce
                          doprowadzić do przejecia leasingów przez nas , aby pozbyc sie problemu
                          obciążajacego ich konto/firmę. W przypadkach gdy zostało pare rat leasingowych
                          pewnie sie to opłaca. Prosze przemysleć: skoro Prezes i Dyrektor wierza w
                          Gordona to nawet nie płacąc nic leasingom do 10.04 nie powinno sie wydarzyć nic
                          nadzwyczajnego. Jesli natomiast tej wiary juz nie ma lub też jest pewnośc
                          wykiwania nas to za wszelka cenę chcą doprowadic do pozbycia sie leasingów, gdyż
                          problem rat lub też nawet ewentualnych kar przestanie dla nich istnieć. Druga
                          sprawa to są umowy użyczenia z partnerami na samochody firmowe. Zgodnie z umowa
                          nie ma żadnych podstaw , aby ktokolwiek musiał zwrócić samochód, leasing nadal
                          pozostaje na firme flex,a to może własnie utrudnić zamkniecie polskiej spółki
                          Flexworld i doprowadzić do minimalnej odpowiedzialności osoby /imiennej/
                          odpowiadającej za leasingi.
                        • Gość: x-men Re: złodzieje FLEX WORLD IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 04.03.10, 12:02
                          Dzisiaj dzwonilem do flexwordu,normalnie odbieraja telefony "Flexworld
                          slucham.......
                      • Gość: pokrzywdzony Re: złodzieje FLEX WORLD IP: *.telpol.net.pl 14.03.10, 21:40
                        Z uwaga przeczytałem wszystkie państwa wypowiedzi na tym forum
                        jestem tez osoba która dala się nabrać możne z chęci szybkiego zysku
                        chyba jak większość .Rozważając co zrobić zostać z niczym zostawić to w spokoju czy rozpocząć jakiekolwiek działania wybrałem 2 opcje i podpisałem umowę z feniksem Jeśli odzyskają chociaż w części to i tak będzie dobrze .Wpłacając każdy z nas zdawał chyba sobie sprawę ze możne być rożnie i ze możne wystąpić cień ryzyka Jeśli będzie w nas jedność będą efekty a jeśli się rozdrobnimy nikt nic nie osiągnie - chyba to już tak po polsku taki paradoks do ryzyka jesteśmy 1 a jeśli już ktoś organizuje możliwość naradzamy się , dyskutujemy co lepsze , co gorsze ze trzeba zapłacić za usługę jesteśmy oburzeni kosztami itp w nieskończoność - niech każdy zada sobie pytanie gdzie byliśmy kiedy wpłacaliśmy pieniądze czy były narady konsultacje , sprawdzanie firmy -chyba raczej NIE
                        • Gość: ANTYFLEXWORLD Re: złodzieje FLEX WORLD IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.10, 22:34
                          Bardzo konkretna i sensowna wypowiedź! Ja również uważam, że w jedności siła,
                          dlatego też zachęcam do działania. Aczkolwiek, ludzie musimy połączyć siły! W
                          pojedynkę nic nie zdziałamy, a mam nie odparte wrażenie, że większość osób
                          pokrzywdzonych próbuje działać na własna rękę i każdy ma swój pomysł na
                          odzyskanie swoich pieniędzy, co gorsza widzę na tym forum też tendencję do bicia
                          piany i ciągłego narzekania, ale jak jest propozycja/alternatywa dla rozwiązań,
                          które proponuje chociażby Korporacja Feniks, dla tych z Państwa, którzy nie
                          koniecznie chcą płacić z góry za ich usługi, to są kąśliwe uwagi i ogólnie
                          przemilczenie tematu! Zachęcam po raz kolejny do przeczytania moich poprzednich
                          postów z przed paru dosłownie dni. Oczywiście rozwiązanie, które my proponujemy
                          nie dotyczy wszystkich, ale o tym można przeczytać właśnie w tych poprzednich
                          postach. Zapraszam do współpracy ANTYFLEXWORLD
                  • Gość: tom flexworld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 13:52
                    dziala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! poco siejesz panike sprawdzalem minte temu
                    • Gość: krisek Re: flexworld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 16:55
                      co działa?
                      • Gość: tom Re: flexworld IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 17:19
                        telefon dziala
                        • Gość: andrev Re: flexworld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 19:08
                          eee no to jak juz telefon działa to jest zajebiscie... nic lepiej
                          nie trzeba...
                          • Gość: wd Re: flexworld IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 22:49
                            piszczy piszczy ale nie odbierają, czy już nic nie mają do powiedzenia , a moze
                            się pakują
                            • Gość: ź Re: flexworld IP: *.CNet.Gawex.PL 25.02.10, 12:37
                              już się spakowali !!!!
                              • Gość: tom Re: flexworld IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.10, 16:26
                                czyli mozesz jasniej!
                                • Gość: him Re: flexworld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 17:34
                                  ludzie... zachowujecie sie gorzej jak dzieci... pieniedzy nie ma i
                                  nie bedzie, jak by mialy byc to juz dawno byly by nam wyplacone...
                                  proste i logiczne, a nikt nie czekal by, az zacznie ich scigac
                                  prokuratura...
                              • Gość: krisek Re: flexworld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 17:34
                                Co to znaczy "spakowali"? Bardzo proszę umieszczać na forum sprawdzone
                                informacje. Wszyscy jesteśmy podenerwowani. Jeżeli ktoś plecie trzy po
                                trzy, to niech lepiej zacznie pisać bajki zamiast wprowadzać wszystkich
                                w błąd.
                                • Gość: x-men Re: flexworld IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.02.10, 20:32
                                  10.04....? roku ,kolejna ściema,która daje nam cichą nadzieje.
                                  • Gość: CR-V Re: flexworld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 20:50
                                    nadzieja matką głupich... a Gordonowi nic nie zrobia... nikt
                                    pieniedzy nie wysyłał do Gordona tylko do Rwandy... Gordon jest
                                    czysty choc robi co moze bo boi sie o zycie... a ludzie robią
                                    wszystko zeby to utrudnic... w niczym to nie pomoze a jesze pogorsza
                                    sprawe...
                                    • Gość: inka Re: flexworld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 20:57
                                      wszyscy Ci co zakupili samochody przez flex world i oni placili im
                                      raty w najblizszym czasie zostana zatrzymane... moze to tylko
                                      pogłoski (oby) ale sama zaczynam bać sie o swoj samochód... teraz
                                      maja takie sposoby ze wszystko mozliwe... :( ale sie wpakowałam...
                                  • Gość: sa Re: flexworld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 21:07
                                    oj widze ze ktos juz posty usuwa... brawo...
                                    • Gość: krisek Re: flexworld news 08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 12:02
                                      Mamy tłumaczenie listu od Gordona:

Szanowni Partnerzy Flexworldu,
                                      Z powodu nieprzewidywalnych, a koniecznych prac na naszej stronie
                                      internetowej jestem dopiero teraz w stanie wysłać nowy newsletter.
                                      Nasza strona pozostanie na razie dostępna w ograniczonym zakresie,
                                      jako strona informacyjna.
                                      Zapowiedzianych terminów wypłat nie udało mi się dotrzymać. Ma to
                                      różne przyczyny. Musiałem podjąć współpracę z partnerami biznesowymi
                                      w dziedzinach, które były dla mnie nowe i nieznane, a procesy
                                      biznesowe musiały najpierw być skierowane na odpowiednie tory. To
                                      spowalnia, względnie opóźnia proces wypłat.
                                      Innym, bardzo mocno wpływającym czynnikiem są gwałtowne ataki z
                                      zewnątrz, na wszystkich poziomach. Nie tylko ja i moja rodzina
                                      jesteśmy celem gróźb, ale również ci z Państwa, którzy dobrowolnie
                                      wyrazili gotowość wykonywania zadań dla Flexworldu oraz podjęli trud
                                      kontaktów z partnerami. Mieliśmy już do czynienia z rzeczywistymi
                                      napadami i grożeniem dokonania morderstwa jak też wezwaniami do
                                      nielegalnej windykacji pieniędzy. Te celowe ataki bardzo silnie
                                      opóźniają i utrudniają procedury i komunikację z Państwem. „Nasza”
                                      pani Brigitte Bürger, która od samego początku była prawie 24 godziny
                                      na dobę dostępna dla partnerów Flexworldu, nie wytrzymała już tego
                                      napięcia. Napięcia, za które ani ona, ani tez inni członkowie
                                      zespołu nie są osobiście odpowiedzialni. Odpowiedzialność za
                                      Flexworld ponoszę tylko ja osobiście.
                                      Nie pozwolę się przez te agresywne poczynania zastraszyć, ponieważ
                                      wiem, że z moją wizją Flexworldu jestem na absolutnie prawidłowej
                                      drodze.
                                      W obliczu tych faktów podjąłem teraz jasną i ostateczną dla mnie
                                      decyzję. Wychodzę z mocnego założenia, że będę w stanie do dnia
                                      10.04.2010 dokonać wypłat. Jeżeli do tego dnia tego nie osiągnę to
                                      nie będę Flexworldu już reaktywował.
                                      Będę jednak, niezależnie od tej decyzji, dalej pracował i robił
                                      wszystko, by wszyscy otrzymali swoje pieniądze. To jest moim
                                      osobistym celem i od tego nie pozwolę się odwieźć.

Gordon Bartosik-Schmidt
                                      • Gość: gregor Re: flexworld news 08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 14:25
                                        10 kwietnia bedzie kominikat ze niestesty ale nie udalo sie nic
                                        zrobic ze problemy z bankami itp...i tak w kolko....
                                        • Gość: Aneta Re: flexworld news 08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 15:19
                                          no i wychodzi,że cwaniak znowu nas oszukuje ....
                                      • Gość: wd Re: flexworld news 08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 15:12
                                        Szanowni Partnerzy Flexworldu, /NARAZIE ŁADNIE I GRZECZNIE/
                                        Z powodu nieprzewidywalnych, a koniecznych prac na naszej stronie
                                        internetowej jestem dopiero teraz w stanie wysłać nowy newsletter.
                                        /JAKI ZWIĄZEK MA TEN LISCIK DO STRONY INTERNETOWEJ/
                                        Nasza strona pozostanie na razie dostępna w ograniczonym zakresie,
                                        jako strona informacyjna. /O CZYM NIBY TERAZ INFORMUJE KTOS TU JEST FAKTYCZNIE
                                        OGRANICZONY/
                                        Zapowiedzianych terminów wypłat nie udało mi się dotrzymać/DLACZEGO/. Ma to
                                        różne przyczyny/JAKIE/. Musiałem podjąć współpracę z partnerami biznesowymi
                                        w dziedzinach, które były dla mnie nowe i nieznane, a procesy
                                        biznesowe musiały najpierw być skierowane na odpowiednie tory/NIE INWESTOWALISMY
                                        W KOLEJNICTWO/. To
                                        spowalnia, względnie opóźnia proces wypłat. /DLACZEGO/
                                        Innym, bardzo mocno wpływającym czynnikiem są gwałtowne ataki z
                                        zewnątrz, na wszystkich poziomach/JAK TO ROZUMIEC NA PARTERZE I W PIWNICY/. Nie
                                        tylko ja i moja rodzina
                                        jesteśmy celem gróźb, ale również ci z Państwa, którzy dobrowolnie
                                        wyrazili gotowość wykonywania zadań dla Flexworldu oraz podjęli trud
                                        kontaktów z partnerami. Mieliśmy już do czynienia z rzeczywistymi
                                        napadami i grożeniem dokonania morderstwa /PO CO WPROWADZONO FIRME NA RYNEK
                                        UKRAINY/jak też wezwaniami do
                                        nielegalnej windykacji pieniędzy/CO ZNACZY NIELEGALNA WINDYKACJA/.
                                        Te celowe/JESLI NIE ZAPLACIŁES NIE JEST TO CELOWE A WRECZ NIEZBEDNE/ ataki
                                        bardzo silnie
                                        opóźniają i utrudniają procedury i komunikację/DLACZEGO KOMUNIKACJE CZYZBY SIE
                                        UKRYWAŁ/ z Państwem. „Nasza”
                                        pani Brigitte Bürger, która od samego początku była prawie 24 godziny
                                        na dobę dostępna dla partnerów Flexworldu, nie wytrzymała już tego
                                        napięcia. Napięcia, za które ani ona, ani tez inni członkowie
                                        zespołu nie są osobiście odpowiedzialni. Odpowiedzialność za
                                        Flexworld ponoszę tylko ja osobiście./TERAZ SŁUSZNIE/
                                        Nie pozwolę się przez te agresywne poczynania zastraszyć, ponieważ
                                        wiem, że z moją wizją /CIEKAWE CO BIERZE ZEBY MIEC TAKIE WIZJE/Flexworldu jestem
                                        na absolutnie prawidłowej
                                        drodze.
                                        W obliczu tych faktów podjąłem teraz jasną/DLA NAS NIESTETY DALEJ NIEJASNA/i
                                        ostateczną dla mnie
                                        decyzję. Wychodzę z mocnego założenia, że będę w stanie do dnia
                                        10.04.2010 dokonać wypłat. Jeżeli do tego dnia tego nie osiągnę to
                                        nie będę Flexworldu już reaktywował./I TU PRZYZNAJE SIE ZE FIRMY JUZ NIE MA/
                                        Będę jednak, niezależnie od tej decyzji, dalej pracował i robił
                                        wszystko, by wszyscy otrzymali swoje pieniądze. To jest moim
                                        osobistym celem i od tego nie pozwolę się odwieźć./ALEZ NIE ZAMIERZAMY/

JEDNYM SŁOWEM NASTEPNY BEŁKOT I PRÓBA UZYSKANIA CZASU
                                        • Gość: prawda jest taka Re: flexworld news 08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 16:43
                                          w taki sposób można to ciągnąc latami... ale nic nie zrobimy...
                                          jedyne co to mozemy czekac ze za jakies 5 - 10 lat odzyskamy to co
                                          wpłaciliśmy... choc i to jest bardzo wątpliwe... Ruskie gordona
                                          zalatwia i bedzie po sprawie...
                                          • Gość: tom Re: flexworld news 08 IP: *.adsl.inetia.pl 26.02.10, 16:50
                                            ja juz tyle czekalem to i poczekam do 10 kwietnia a jak dalej nic to
                                            zaczne dziaslac
                                          • Gość: Manel Re: flexworld news 08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 16:54
                                            wreszcie jesteśmy na dobrej drodze (lub torach). skoro wschodni
                                            bracia też zostali poszkodowani to przestraszony Gordon bedzie
                                            musiał powypłacać, bo...miejsca pobytu członków jego rodziny są z
                                            pewnością przez nich zidentyfikowane.
                                            • Gość: Rafał_G Re: flexworld news 08 IP: *.chelm.mm.pl 26.02.10, 18:11
                                              kombinują jak kuc pod górę, zaraz pewnie wymyślą, że sami odzyskają kasę za
                                              drobną opłatą dla chłopców z Gorzowa a potem pojadą na pola jak Pan Drzewiecki ....
                                              • Gość: wd Re: flexworld news 08 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.10, 19:14
                                                Chyba masz na myśli pola golfowe w Kalifornii,
                                          • Gość: gosia Re: flexworld news 08 IP: *.chelm.mm.pl 26.02.10, 19:40
                                            za 5 lub 10 lat to się przedawni i będzie po ptakach....a jak go ruskie załatwią
                                            to od nieboszczyka już nikt nic nie dostanie, ruskie wezmą swoje i wała
                                            zobaczymy-to może lepiej legalnie, przez tego Remina i feniksa co wyciągneli
                                            kasę z tourexu
                                            • Gość: Manel Re: flexworld news 08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 12:21
                                              Chyba nikogo nie uspokoiła informacja od Gordona od pieniądzach w
                                              kwietniu. Już 21 poszkodowanych w Feniksie. Czy jest liczba
                                              krytyczna poszkodowanych powyżej której opłaca się na odpowiednio
                                              dużą (skuteczną) skalę rozpocząć międzynarodowe działanie Feniksowi.
                                              Naprawdę nie wiem czy czekać do kwietnia czy już zostać następnym
                                              klientem Feniksa? Jedno drugiemu nie przeszadza przecież...
                                              • Gość: antyfeniks Re: flexworld news 08 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 02:08
                                                ludzie te 2 komentarze powyzej to naciagacze z feniksa... robcie co
                                                chcecie ale ja poczekam... wierze w gordona... jemu tez zalezy...
                                                • Gość: Anita Re: flexworld news 08 IP: *.centertel.pl 03.03.10, 18:19
                                                  Nareszcie jakiś głos rozsądny, jeśli ktoś myśli, że ten Fenix nam pomoże - on
                                                  pomoże sobie jak wszystkie firmy windykacyjne. Sprzeda majątek po zaniżonej
                                                  cenie,jakiemuś znajomemu, weźmie swoje prowizje a nam podziękuje i przeprosi,że
                                                  więcej pieniędzy nie ma.
                    • Gość: tad Re: flexworld IP: *.chello.pl 02.03.10, 06:55
                      zgadzam się z przedmówczynią i również wierze w GORDONA .
                      • Gość: arti Re: flexworld IP: *.adsl.szeptel.net.pl 02.03.10, 07:23

Zaden fenix nie wezmie nawet zlotowy jesli sami nie wyplaco
                        • Gość: Manel Re: flexworld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 13:52
                          No to do zobaczenia w połowie kwietnia w feniksie ;-)))
                          • Gość: mis Re: flexworld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.10, 22:21
                            macie za duzo kasy to utopcie ja jeszcze w feniksie,lepiej dajcie te pieniadze
                            na msze za gordona o powodzenie w interesach
                            • Gość: tad Re: flexworld IP: *.chello.pl 03.03.10, 08:04
                              Popieram jestem tego samego co moja przedmówczyni , jak będą szły dobrze sprawy
                              to i nam będzie dobrze .
                            • Gość: Anita Re: flexworld IP: *.centertel.pl 03.03.10, 18:30
                              Ja tam daję na mszę za GORDONA. Żadnej firmie z Lublina nie ufam.
                              • Gość: THE END Flex World Finish IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 23:31
                                pozwole sobie zamknac to forum bo raczej nie bedzie nikomu juz
                                sluzyło pomocą. FLEX WORLD POLSKA - został oficjalnie zamkniety.
                                Dziekuje to wszystko.
                                • Gość: julka Re: Flex World Finish IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 23:32
                                  na 99,9% przedmówca ma racje. Flexworld oficjalnie juz nie istnieje.
                                  zostal tylko gordon i nasz 15 milionów euro które sie jeszcze nie
                                  wydrukowaly...
                                  • Gość: Panek Re: Flex World Finish IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 23:38
                                    potwierdzam w 101% Flex world juz nawet formalnie nie istnieje,
                                    budynek w gorzowie sprzedany. Co dalej?? ma ktos jakies pomysły?
                                    • azzazell Re: Flex World Finish 04.03.10, 04:50
                                      Witam. Posiadaczy aut jest kilkunastu. osobiście znam kilku. Flex chce
                                      doprowadzić do przejecia leasingów przez nas , aby pozbyc sie problemu
                                      obciążajacego ich konto/firmę. W przypadkach gdy zostało pare rat leasingowych
                                      pewnie sie to opłaca. Prosze przemysleć: skoro Prezes i Dyrektor wierza w
                                      Gordona to nawet nie płacąc nic leasingom do 10.04 nie powinno sie wydarzyć nic
                                      nadzwyczajnego. Jesli natomiast tej wiary juz nie ma lub też jest pewnośc
                                      wykiwania nas to za wszelka cenę chcą doprowadic do pozbycia sie leasingów, gdyż
                                      problem rat lub też nawet ewentualnych kar przestanie dla nich istnieć. Druga
                                      sprawa to są umowy użyczenia z partnerami na samochody firmowe. Zgodnie z umowa
                                      nie ma żadnych podstaw , aby ktokolwiek musiał zwrócić samochód, leasing nadal
                                      pozostaje na firme flex,a to może własnie utrudnić zamkniecie polskiej spółki
                                      Flexworld i doprowadzić do minimalnej odpowiedzialności osoby /imiennej/
                                      odpowiadającej za leasingi.
                                      A spólka raczej jeszcze istnieje przynajmniej ta co dysponuje jeszcze leasingami.
                                      • Gość: wd Re: Flex World Finish IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.10, 07:34
                                        http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=pl&sl=de&u=http://www.flexworld-forum.pl/viewforum.php%3Ff%3D16%26sid%3Dacec0f48d5a23d908e4347996e0595a0&prev=/search%3Fq%3Dflexworld%2Bforum%26start%3D70%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN&rurl=translate.google.pl&twu=1&usg=ALkJrhihZbA-dUVh6KYcwbNlCoEKtUPBdA

Jesli Polski zarząd sprzedaje majatek naraża się na odpowiedzialność karną tak
                                        jak Gordon.
                                        • Gość: maciek Re: Flex World IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.10, 09:19
                                          smieszy mnie to.z kad niby te informacje ze flexworld nie istnieje,ja jakos mam
                                          wrazenie ze to wszystko to sprawka feniksa.proponuje wam nie brac tych
                                          wszystkich informacji do serca.od poczatku na tym forum kazdy pisze co
                                          innego,sami sobie szkodzicie.czytam te forum codzienie ale tych wszystkich
                                          informacji niebiore do siebie,bazuje tylko na sprawdzonych informacjach od moich
                                          znajomych ktorzy maja pojecie co tam sie dzieje.a narazie byla tylko jedna
                                          informacja ktora wiecie i wiem tyle ze flaxworld DALEJ ISTNIEJE.przeciez to
                                          mozna sprawdzic
                                          • Gość: arti Re: Flex World ok IP: *.adsl.szeptel.net.pl 04.03.10, 10:49