Dodaj do ulubionych

ryba po grecku

29.12.10, 07:45
Zrobilam rybe po grecku. Pomijam oczywistosc, ze nikt o tym nie slyszal, ale wbilo mnie w ziemie, gdy moj maz stwierdzil, ze to sie idealnie komponuje z majonezem i takoz ja wtrzachnal. Pomyslalam, ze dziwny jest, no ale sie nie rozwiode, nie? wink Tyle, ze za chwile probuje potrawe 20-letnia siostrzenica i chwali, ze smaczne, ale jeszcze lepsze by bylo z majonezem!big_grin
A poza tym to mam ochote ponarzekac, ze Ci moi najblizsi Grecy sa tacy zamknieci na nowe smaki. Podoba mi sie lokalny patriotyzm, w tym i umilowanie do greckiej kuchni, ale ... Widze, ze polskie rzeczy jedza tylko z milosci do mnie, zeby mi przyjemnosc zrobic, ale jednak lepiej by bylo gdybym serwowala "po grecku", znaczy sie jak pierogi to odsmazone jak pitakia i wtedy sa smaczne, a nie gotowane, no i w ogole to jest przystawka nie obiad, rogaliki na kruchym ciescie dobre sa, ale powinny miec ciasto jak kruasanakia, bo przeciez ksztalt ten sam itp itd
Obserwuj wątek
    • ani.mru Re: ryba po grecku 29.12.10, 09:09
      Moj maz polska kuchnie lubi choc nie bez zastrzezen. Np nie uznaje jako posilku zupy a jesli juz jakakolwiek zupe na obiad zje, to wciska do niej cala cytryne. Ja mowie,ze to zabijanie smaku ale on ma takie przyzwyczajenie i juz.Leczo to dla niego potrawa zimowa, schabowego tez cytryna polewa albo je z musztarda smile
      Tesciow kiedys czestowalam moimi potrawami ale wydaje mi sie, ze po sprobowaniu z grzecznosci, reszta ladowala w koszu, wiec przestalam sie produkowac.
      A podczas wizyty w Polsce najbardziej smakowala im smazona kielbasa z cebula smile
      • annielika aghahfgh 29.12.10, 09:54
        Moj tesc w ta wigilie zaproponowal mi sposob poprawienie smaku mojej grzybowej... cytrynka! Zupa byla ze smietana. Ja podziekowalam, ale zaproponowalam podanie cytrynki. Nie skorzystal tym razem. hehehehhe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka