27.03.06, 15:06
dziewczyny, bylyscie moze w zoo w atenach? my wczoraj sie wybralismy, troche
zajelo dojechanie, ale super bylo. oczywiscie daleko mu do wielkiego ogrodu
zoologicznego, ale ptaszki spiewaly, malpki skakaly, zajaczki wolne kicaly...
super! kocham nature!

pozdr.
Obserwuj wątek
    • pawelek1911 Re: Zoo 27.03.06, 15:33
      Aga ,o którym zoo konkretnie mówisz
    • pawelek1911 Re: Zoo 27.03.06, 15:40
      czy chodzi ci o to w Spacie?
      • annielika Re: Zoo 27.03.06, 16:38
        hm, ja mam zawsze problem z zapamietaniem nazw tutaj, ale chyba tak, w spacie.
        to jest tak jak sie jedzie na lotnisko, potem przed skreca sie w prawo. my tam
        wybralismy sie metrem a potem autobusem. a to sa jakies inne zoo?
        • pawelek1911 Re: Zoo 27.03.06, 17:12
          Nie teraz już wszystko jasne!Byliście w Spacie,napisałaś o Atenach i w
          pierwszej chwili jakoś sama się zaplątałam.Tak w ogóle to mam ten ogród po
          sąsiedzku(mieszkam w Spacie).Hmm,odnośnie ogrodu-na warunki greckie jest to
          duże przdsięwzięcie,jeśli wziąć pod uwagę fakt,że powstał z inicjatywy
          zapaleńca-Francuza zresztą.Nie wiem czy otrzymuje pomoc ze strony państwa i jak
          to funkcjonuje,ale warto dodać,że to chyba trzeci pod względem ilości gatunków
          ptaków taki park w świecie!!!
          • annielika Re: Zoo 27.03.06, 17:29
            No to fakt, ze ptakow tam co niemiara!!! cudnie bylo znow je uslyszec, bo
            niestety mieszkam w (czy na?) ambelokipi, wiec u nas to raczej ptaszkow ze
            swieczka szukac. ale czasem jakis szaleniec i tutaj sie znajdzie i muzykuje.

ah, wiesz, to masz super ci powiem, mieszkajac dalej od centrum! troche tam
            czekalismy w autobusie i stwierdzilismy obydwoje, ze czuc tam atmosfere
            malutkiego miasteczka. moj nick nie za bardzo to lubi, dla niego swieze
            powietrze to spaliny, ale mi sie bardzo podobalo. autobusy dowioza, a jak sie ma
            samochod to nie mysle, by bylo problemem dostac sie gdziekolwiek... i
            pospacerowac pewnie tez jest gdzie... ech rozmarzylam sie, za jakies kilka lat
            chcemy tez kupic duze mieszkanie, lub dom, zaleznie od finansow, i tak szukam
            ulubionego miejsca juz teraz.

• ewka2004 Re: Zoo 27.03.06, 17:28
      Bylismy dwa razy, w grudniu i marcu. Za kazdym razem wialo okropnie. Nie wiem
      czy tam tak zawsze, czy tylko nasz nieszczesny przypadek. Udalo nam sie
      wysiedziec po godzince i uciekalismy czym predzej do auta.
      Ale samo zoo super, corce sie bardzo podobalo. Na pewno jeszcze tam nie raz
      zawitamy.
      • annielika Re: Zoo 27.03.06, 17:31
        wczoraj tez wialo, wogole im dalej od miasta tym zimniej. zmarzlam, ze hej, ale
        my wytrwali bylismy, zwlaszcza przy malpkach, heheh.
        • pawelek1911 Re: Zoo 27.03.06, 17:48
          Ja mam wrażenie,że tu wszędzie wieje i ciągle,chociaż rzeczywiście w Atenach to
          pewnie mniej odczuwalne,a zoo jest w takim miejscu...Pamiętam jak budowali
          lotnisko i trwały prace w ziemi,i wiało(jak zawsze)-byliśmy ciągle przykrywani
          warstwą czerwonego kurzu(nawet nie wiem co to było).Od tamtego czasu mam wstręt
          do mycia balkonów i okien.
    • ana_mama_patrycji Re: Zoo 30.03.06, 14:12
      Dziewczyny możecie mi powiedzieć jak dojechać miejskimi środkami lokomocji z
      centrum do zoo??? Jakim autobusem gdzie wsiaść gdzie wysiaść. I ile bilet
      kosztuje i w jakich godzinach jest otwarte.
      • annielika Re: Zoo 30.03.06, 14:19
        wiec tam, najpierw metro, niebieska linia, dojezdzasz do doukissia cos tam,
        jedna stacja przed lotniskiem, wychodzisz z tamtad i szukasz autobusu nr. 319.
        niestety nie kazdy dojezdza, tylko te z gwiazdka. a wysiadasz na ostatnim
        przystanku, bodajze. my sie pytalismy kierowcy, byl bardzo mily, (chyba nie
        grek, jak stwierdzilismywink). bilety kosztuja dla doroslych 11 euro, a dla dzieci
        taniej. czynne od chyba 9 do wieczora. o 14 jest pokaz, cos z trenowanymi
        ptakami... my sie niestety na to spoznilismy.
        • ana_mama_patrycji Re: Zoo 30.03.06, 16:41
          Dziękuję bardzo za info. Chyba się wybierzemy w najbliższym czasie.
    • flisvos lunapark 01.04.06, 22:39
      do nas zawitalo wesole miasteczko! hurrrra! nawet nie wiedzialam, z kolezanka
      pojedzilysmy kilkoma karuzelami i powiem wam ze ubawialam sie jak nigdy,
      przypomnialy sie dawne czasysmile
      polecam wszystkim na odstresowanie, mi pomoglo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka