Dodaj do ulubionych

13piatek....

16.04.07, 10:00
co znaczy pech...ide sobie, jak w tytule 13 w piatek ulica: postanowilam dla
zrowia przejesc sie na piechotke cale 9 przystankow autobusowych i juz bylam
na przedostatnim a tu widze...radiowoz. cos do mnie mowia, ale mysle sobie
3facetow to pewnie sobie zartuje wiec odworcilal sie i ide dalej. pofatygowal
sie jeden i idzie za mna. mowie mu zeby mowila do mnie po ang, poslku,
francusku...ale menda znala ang i prosi mnie o dowod. a tu: torebeczka
10x10cm: gdziez by sie zmiescilbig_grin no pewnie bym sie z tego jakos wykrecila,
gdybym byla jak dotychczas: slodka idiotka mila dla ludzi. tym razem
postanowilam byc bardzo nie mila, nabijac sie z ich ang, biedak wsiadl do
samochodu to mu powiedzialam ze jak mnie legitymuje to ma obowiazek stac
(blefowalam ale rzeczywiscie tak jest bo wysiadl z powrotem). tak sobie
pogadalismy zabawnie, np pyta mnie o nazwisko, ja: a co, myslisz ze cos
zrozumiesz: fakt faktem mam trudne nazwiskobig_grin zdenerowalam panow ktorym sie
widac nudzilo, ale fajnie bylo. jednakze nie obeszlo sie bez odiweziania mnie
na komisariat i czekania na dowodbig_grin
Czy to jest normalne czy ja mialam takiego pecha czy moze...podejrzanie wygladam?
Obserwuj wątek
    • agniecha313 Re: 13piatek.... 16.04.07, 11:04
      z tego co wiem to w Grecji pechowy dzien to trity 13czyli wtorek 13,ja wlasnie
      we wtorek 13 urodzilam swojego Filipka.
    • moletx Re: 13piatek.... 16.04.07, 11:19
      Proba wylegitymowania,mnie jeszcze sie nie prztrafila...Podobno wystarczy jak
      masz przy sobie kopie paszportu....(ale tez nie nosze)...
      • flisvos Re: 13piatek.... 16.04.07, 13:30
        mnie raz policja zatrzymala, ale zeby zrobic zdjecie(mysleli ze jestesmy
        modelkami z kolezankami, no tak ja i moje cale 173cm wzrostu), hmmm dawne czasy
        • magdusijaa Re: 13piatek.... 16.04.07, 14:20
          tego co najbardziej w grecji nie lubie to tej bandy matolow zaczepiajacej na
          ulicy!! ale zeby policja... to bylo ewidentne naduzycie wladzysmile))
          • moletx Re: 13piatek.... 16.04.07, 14:47
            Mnie na cale szczescie to nie grozi!!
            • annielika Re: 13piatek.... 16.04.07, 17:23
              Mnie nie legitymowali nigdy, za to kolege greka, ktory jezdzi po atenach na
              rowerze wiele razy!!! wyglada podejrzanie, bo ktory grek bedzie przez miasto na
              rowerku pomykal nie?wink

a co do matolow... zaczepiali mnie na poczatku, teraz wogole mi sie nie
              zdarza... i tak sie zastanawiam dlaczego... wydaje mi sie, ze wczesniej
              wygladalam na typowa turystke, niepewna gdzie jest i gdzie idzie. teraz wzrok
              przed siebie, a jak ktory spojrzy, to zostaje zabity moim wzrokiem... wiec
              wychodzi mi, ze teraz sie raczej nawet boja podejsc, zagadac, zagwizdacwink
              hihihi. ale jesli chodze sobie po parku z glowa w chmurach, to oczywiscie
              zagaduja... po czym zmykaja czym predzejwink tyle moich wlasnych obserwacjismile
    • sylwialew Re: 13piatek.... 17.04.07, 21:31
      Mnie osobiscie nie spotkalo ale moje dwie kolezanki pewnego wieczoru wracaly z
      kina iiii zatrzymuje sie prywatny samochod.Wychodza trzej panowie mowia ze
      policja i prosza o paszporty.Na to dziewczyny ze nie maja a oni prosze wsiadac
      do samochodu i na posterunek.Ale nie bylo tak latwo dziewczyny powiedzialy ze
      nie wsiadaja bo skad maja pewnosc ze oni sa policjantami winkpanowie zmuszeni
      byli zadzwonic po radiowoz hehehe skonczylo sie na tym ze mezowie przyniesli
      paszporty dziewczyny zostaly przeproszone i do domu
    • magdusijaa Re: 13piatek.... 18.04.07, 10:36
      czy ktos cos mowil o pechowym wtorku??? gggrrr... autko mi uderzyli wczoraj na
      autostradziesad nie moja wina, duuuzy tir nie zauwazyl mojej kochanej zabcisadi..
      klepnal ja w pupe. ciekawe czy odzyskam ubezpieczenie... jacy sa grecy pod tym
      wzgledem? kurcze 2miesiace w grecji a juz wszystkie chyba mozliwe przygody...
      • bachula_gr Re: 13piatek.... 19.04.07, 10:33
        magdusijaa napisała:

> ciekawe czy odzyskam ubezpieczenie... jacy sa grecy pod tym
        > wzgledem?

Grunt to zaufany agent, ktory w pore dopilnuje papierkologii. W kwestii
        ubezpieczen Grecy tacy sami jak i inne nacje, zalezy na kogo trafisz.

Ja mam z Aliianz-em (odpukac!) same pozytywne doswiadczenia, wlasnie dzis im
        wysylam kolejna przesylke: foto + faktury po wczorajszej wymianie przedniej
        szyby w limuzynie. Do tej pory wszystko szlo sprawnie a akurat ostatnio ciagle
        cos mi sie przytrafia, jak nie tylna szyba to teraz przod. Goscie w serwisie
        Hondy sie smieja, ze wraz z uplywem lat moje auto staje sie coraz nowsze wink

Powodzenia. Gdzie masz ubezpieczone autko? Choc to i tak z OC TIR-a pojdzie.
        • magdusijaa Re: 13piatek.... 19.04.07, 13:27
          mam OC Allianz i AC Warta. ale tak, nie chce ze swojego brac, bo bym wiecej
          stracila: znizki. z jego musi pojsc i basta!! on mi tylek zbil. moje autko jest
          nie mlode...niedlugo 10latek skonczy. ale do tej pory nie bylo ani ryskicrying a tu,
          stalo i ktos prawy blotnik zarysowal, a teraz: "dupa zbita", jak mozna nie
          zauwazyc,maluchem nie jezdze.ehhh, zabcia moja kochanasad((na co jej przyszlosad((
          • bachula_gr Re: 13piatek.... 20.04.07, 11:41
            magdusijaa napisała:
            > mam OC Allianz i AC Warta.

Masz polskie tablice???
            Koniecznie zalatwiaj z OC tira. Masz kontakt z tym gosciem? Powodzenia!
            • magdusijaa Re: 13piatek.... 23.04.07, 09:26
              tak,polskie tablice. luby rozmawial z firma ubezpieczeniowa i wszystko niby w
              porzadku. ale mnie sie jakos nie chce wierzyc w powodzenie takiego trybu
              zalatwienia sprawy. zobaczymy... tylko jak tu oddac autko do warsztatu jak cigle
              potrzebnesad
    • bachula_gr Re: 13piatek.... 28.04.07, 12:44
      i jak? uporalas sie z TIRowcem i ubezpieczycielami?
      • magdusijaa Re: 13piatek.... 30.04.07, 08:16
        niby tak, ale jakos...dziwnie,gladkosmile. wycenili szkode, wypelnili papierek
        i...powiedzieli ze w kazdej chwili moge podstwic samochod do naprawy. nie wiem
        czy tamten kierowca cos zglaszal bo oni o nic go chyba nie pytali.sprawa
        zalatwiona od reki.mile zaskoczenie!
        • flisvos Re: 13piatek.... 30.04.07, 12:52
          super! trzeba sie tylko cieszyc, ze tak latwo poszlosmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka