tutanka 14.12.08, 19:06 dziś z mamą robimy pierogi. pół dnia się z nimi męczymy i chodzimy całe w mące, ale warto, bo wychodzą na prawde pyszne. Pierwsze partie już wyszły. Musimy zrobić ze 100 bo mamy dużą rodzinę na wigilię. Ah już czuję klimat tych świąt)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
penteli Re: akcja pierogi:)) 14.12.08, 19:41 Sto? Tyle to u mnie sam jeden tata zjada... A pierwszego dnia świąt serwujemy mu kluski i kaczkę lub gęś na osobnych talerzach, bo na jednym się nie zmieści. Przed jedzeniem bierze raphacholin i nic mu nie jest Odpowiedz Link
sylwialew Re: akcja pierogi:)) 14.12.08, 21:11 Proszę o 10 porcji do Kalamaty bo ja nie umiem robić pierogów PROSZEEEEEEEEEEEEE Odpowiedz Link
bebiak Re: akcja pierogi:)) 15.12.08, 01:21 Ja też poproszę ---> do Warszawy, bo mam dwie lewe łapki i w kuchni jakoś mi niewiele potraw wychodzi, a jeśli chodzi o tak specyficzne jak na Wigilię... eee... nie no: od początku swego istnienia się poddałam i się wpraszam Jak dotąd - skutecznie! Odpowiedz Link
bachula_gr Re: akcja pierogi:)) 15.12.08, 14:05 Aniu, ja poprosze kazda ilosc do Metsova! Wyplace sie w pierniczkach- w tym sezonie specjalizuje sie w sniezynkach. Taki swiateczny barter- odpowiada? Odpowiedz Link
mamalal-ka Re: akcja pierogi:)) 15.12.08, 17:49 ...a może nakręcę dla "leworęcznych i ciężkolepiących" króciutki filmik pt " bezstresowe lepienie pierogów i uszek" haha!!! ...oglądniecie ze trzy razy i do roboty! Odpowiedz Link
agniecha313 Re: akcja pierogi:)) 15.12.08, 18:16 Gdybym zostala w Brukseli na Swieta to tez poprosilabym o przesylke pierogowa ale w sobote jade z dziecmi do Polski ,11 lat nie spedzalm Swiat w domu rodzinnym .Ale bedzie wyzerka,cieszymy sie bardzo (ale powiem wam ze moja mama jest od 2-3 miesiecy w szpitalu i jej stan wciaz sie pogarsza wiec nie wiem czy beda top wesole Swieta) ale i tak dzieci strasznie sie ciesza.Eleni miala 2 latka jak byla na swieta w Polsce a Filip jeszcze nie byl nigdy wiec mam nadzieje ze chociaz swniegu napada i beda mialy dzieci ubaw.Zadko sie odzywam ale zagladam codziennie.Pozdrawiam wszystkich i zycze Wesolych i szczesliwych Swiat Bozego Narodzenia Odpowiedz Link
sylwialew Re: akcja pierogi:)) 15.12.08, 21:10 Czy zauważyłyście ze nasze koleżanki od pierogów jak zobaczyły ile maja zmówień to się nie odzywają hihihihi Odpowiedz Link
bachula_gr Re: akcja pierogi:)) 15.12.08, 21:57 > Czy zauważyłyście ze nasze koleżanki od pierogów jak zobaczyły ile maja zmówień to się nie odzywają hihihihi Bo pewnie juz tam dla nas lepia!!! Nie trac nadziei, Szefunciu Odpowiedz Link
mamalal-ka Re: akcja pierogi:)) 19.12.08, 18:44 Ja tez już jestem gotowa na akcje pierogi!Właśnie skończyłam farsz... ...nie wiem jednak co z tym filmikiem...nagrywać?!?hahaha Odpowiedz Link
mamalal-ka Re: akcja pierogi:)) 20.12.08, 20:03 ...150 a może i więcej !!! Dobrze ,że miałam super pomocnika! Odpowiedz Link
sylwialew Re: akcja pierogi:)) 20.12.08, 20:34 A ja sobie dzisiaj poszłam do sklepu polskiego i kupiłam pierogi ruskie,z kapusta,z mięsem heheheh a co się będę męczyć Odpowiedz Link
mamalal-ka Re: akcja pierogi:)) 20.12.08, 20:43 męczyć męczyć ale wiemy co jemy ...przynajmniej!!! ...bo kalorie i tak pewnie te same! Odpowiedz Link
bachula_gr Re: akcja pierogi:)) 20.12.08, 21:32 sylwialew napisała: > A ja sobie dzisiaj poszłam do sklepu polskiego i kupiłam pierogi ruskie,z kapusta,z mięsem heheheh a co się będę męczyć Ja sie tak nie bawie. Z pierogow umiem tylko pierniczki a do najblizszego polskiego sklepu mam kilkaset km ;-( Jak ja nie lubie Swiat tutaj. Pierogowa sierotka Basia. Odpowiedz Link