05.12.10, 10:32
czesc wam, jestem tu nowy mam stwierdzoną borelioze antybiotykow nie moge brac ,
pozostaja jedynie zioła , za bardzo nie mam pojecia jak zakupić zioła z zagranicy,
wiec chętnie odkupie zioła od kogoś z Polski najlepiej z Łodzi.
póki co biore citrosept , cat's claw i czosnek ...
doradzicie moze jakie zioło byłoby najlepsze na poczatek?
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • gilmijar_dwa Re: zioła 05.12.10, 10:59
      ramzesie- chyba wiesz jakie zioła przyjmować? książka Buhnera niedługo wyjdzie - tam są i adresy internetowe najpewniejszych "producentów" ziół, i protokoły zielarskie. adresy internetowe znajdziesz również na tym forum w innych wątkach. Same zioła zaś nie wystarczą- suplementy też muszą być przyjmowane jednocześnie- akurat z tym mogę pomoc. Napisz inprive: gilmijar@wp.pl . Istotna też prawidłowa rehabilitacja.
      • ramzes23.2 Re: zioła 05.12.10, 11:49
        ja do konca nie wiem czy mam borelioze czy inne cholerstwo ,
        chciałem by mnie przyjeli do szpitala i przebadali całościowo
        wpisali jedynie ze potrzebna mi konsultacja psychiatry
        ( juz wiem dlaczego ...co jakis czlowiek z ulicy sobie mysli ze mu za darmo badania porobimy- chyba upadł na glowe ) .
        dzieki wielkie odezwe sie poźniej narazie ucze sie posługiwac w internecie
        wczesniej było mi to niepotrzebne .
        • babaelka-0 Re: zioła 05.12.10, 16:23
          Witam!

Witaj Ramzes na forum.
          Poczytaj sobie tu: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,102792459,102792459,Protokol_Buhnera_watek_informacyjny.html

To jest bardzo podstawowa wiedza o ziolach.

Pozdrawiam
          Elka
          • ramzes23.2 Re: zioła 15.02.11, 14:20
            Jako ze nie umiem utworzyc nowego wątku , bede pisał dalej w tym (moze forum nie bedzie zasmiecone), w przyszłym tygodniu mam wizyte u pani dr. z katowic , strasznie sie jej boje.
            Ale wiem ze musze powiedziec o wszystkich swoich dolegliwosciach chocbym nie wiem co.
            Wczesniej lekarze patrzyli na mnie jak na czubka i pewnie dlatego mam takie obawy.
            Miałem brac zioła ale niestety moja borelka weszła mi na kolana i ledwo chodze.
            Bez abx nie widze swojej przyszłosci zbyt kolorowo.

Powiedzcie mi prosze czy tez sie stresowaliscie przed 1 wizytą?
            i jak ona przebiegała , tak mniej wiecej wink
            • klematis7 Re: zioła 15.02.11, 14:24
              dr B. z Katowic to jedna z najmilszych lekarek jakie znam smile.
              • ramzes23.2 Re: zioła 15.02.11, 14:43
                dzieki za pocieszenie, mam nadzieje ze jakos to bedzie
                • maleoobeauty Re: zioła 15.02.11, 15:11
                  ramzesie napisz coś o swojej borelce np. objawy (co Cię boli) i jakieś wyniki badań...
                  Akurat lekarzy od Borelki - nie masz się czego bać smile Zrozumieją Cię na pewno smile
                  • ramzes23.2 Re: zioła 15.02.11, 15:24
                    pamietam co mnie boli , raz juz spisałem sobie na kartce swoje dolegliwosci
                    to zakaznik z bieganskiego prawie "strzelał do mnie"
                    • szila2008 Re: zioła 15.02.11, 15:53
                      Po pierwszej wizycie zawsze jest ciężko.
                      Wiele nowego i dużo do zastanowienia ale potem już z górki.
                      • tajtaja Re: zioła 15.02.11, 16:09
                        niektórzy forumowi lekarze sami przeszli przez bb albo maja bliskich chorych, a nawet jak nie, to doskonale rozumieją zawiłości tej okropnej choroby i nie masz czym się stresować, naprawdę..
                        spokojnie mozesz nawet najdziwniejsze objawy zacytować, spotkasz się tylko z życzliwością i zrozumieniemsmile
                        • ramzes23.2 Re: zioła 15.02.11, 16:58
                          mnie najbardziej dobija dziwne przelewanie sie w brzuchu , wiem ze to nie grzyb miałem kolonoskopie , gastroskopie, kał na grzyby 3 razy , i nic nie wyszło, leczyłem sie na zjd 3 miechy, brałem antydepresanty i nic cały czas to samo, juz nawet ketokonazol i flumykon brałem 2 miesiace + paraprotex i dieta i nic zero poprawy ...moze mam jakies pasożyty albo te bakterie tak dają jelitom popalic...moze przedyskutuje to z panią doktor....
            • rdk69 Re: zioła 15.02.11, 17:06
              Lekarza ILADS się nie musisz bać.
              Możesz się bać natomiast, że:
              a) leczenie nie będzie przynosić skutku
              b) nie wystarczy Ci kasy na leczenie
              c) leczenie może być ciężkie/uciążliwe (herxy, kroplówki, zjazdy psychiczne itp)
              d) nikt Ci nie będzie chciał podać leku w Twoim mieście (np Biotraksonu - jeśli dostaniesz)
              e) nikt nie będzie rozumiał, po co jesz tyle leków oraz dziwnie i podejrzliwie się będą patrzeć na Ciebie w aptece

Zrób sobie listę pytań do lekarza, bo w stresie wszystko zapomnisz. Pamiętaj, ze nie ma głupich pytań.
              W dzień wizyty zadzwoń wcześniej do rejestracji i zapytaj jakie jest opóźnienie, żebyś nie siedział w poczekalni 3 godzin.

Odwiedź bar Europa w centrum Katowic - rusztowanie regulujące kolejkę ma swój klimat smile

Już niedługo będziesz jeść tylko brokuł i pić wodę, więc nawp......aj się słodyczy i żółtego sera zawczasu tongue_out

pozdrawiam
              r

• ramzes23.2 Re: zioła 15.02.11, 17:14
                diete trzymam elegancką , bo juz wczesniej ciut sie leczyłem...i sie przyzwyczaiłem
                naprzeciwko mnie mieszka pielegniarka moze ja poprosze choc słabo ja znam,
                a samemu to nie da rady zapodac biotraxonu??
                • rdk69 Re: zioła 15.02.11, 18:21
                  No to żyj dobrze z pielęgniarką z naprzeciwka, bo może być potrzebna. W prywatnych przychodniach boją się podawać leki w "ilościach ILADSowych", więc sąsiadka-pielęgniarka też może mieć wątpliwości.

Biotrakson samemu - ze 3 pierwsze wlewy dobrze zrobić w obecności kogoś, kto będzie wiedział co robić w przypadku złej tolerancji na lek. Później można samemu, tylko żeby ktoś zakładał fachowo wenflony. Jak się robi samemu, to mamy więcej czasu, bo nie stoi obok pielęgniarka śpiesząca się do następnego pacjęta, więc warto robić wlewy bardziej rozcieńczone (np w 500ml) i puszczać je wolniej - zawsze to lepiej dla żył i bezpieczniej dla nas samych. Musi być ktoś jeszcze w domu w czasie kroplówki - na wszelki wypadek.

r
                  • ramzes23.2 Re: zioła 16.02.11, 09:28
                    a jesli okarze sie ze mam i grzybka i borelioze to czy pani dr. z Katowic bedzie mnie chciała leczyć ??
                    boje sie ze za błedy zakaznikow , Ona powie mi spadaj pan masz grzyba nie da sie ciebie juz wyleczyc...
                    • mab62 Re: zioła 16.02.11, 09:38
                      Wiele osób rozpoczynających leczenie wg.ILADS miało juz problem z grzybem.Ja do takich należę.Ale u mnie na początku leczenia największe problemy jelitowe(biegunki,przelewanie w jelitach) wywoływała chyba jersinia.Po drugim dniu abx-biegunki ustąpiły i do tej pory,a leczę się 13 mies.nie powróciły.
                      Pewnie że atakuje mnie grzyb(zwłaszcza na pulsie metro)ale są to ataki do przeżycia i można zdobyć doświadczenie jak wtedy sobie radzić.W każdym razie,ani raz z tego powodu nie musiałam przerywać leczenia.
                      Głowa do góry.Będzie dobrze.Pozdrawiam.
                      Ps.odezwij się po wizycie.
                      • ramzes23.2 Re: zioła 16.02.11, 09:45
                        fajnie ze jest takie forum , człowiek moze powiedziec co go boli i nikt mu złego słowa nie powiem, (moze czasami)...
                        • margolcia_63 Re: zioła 16.02.11, 11:25
                          Ramzes, jeśli się denerwujesz przed wizytą pomyśl, czy nie mógłbyś wybrać się na nią z kimś bliskim. Dr z Krakowa nawet zachęcała by być z kimś zaufanym. Myślę, że to dobre rozwiązanie zwłaszcza jak jest jakiś problem z psychiką, bo zasze ktoś z boku lepiej to widzi niż sam zainteresowany, może też o czymś przypomnieć a dwie głowy lepiej zapamiętają to co powiedział lekarz.
                          Ja z moją mamą chodziłam na wizyty do różnych lekarzy i nigdy nie było z tym problemu.
                          Pozdrawiam.
                          • ramzes23.2 Re: zioła 19.02.11, 18:29
                            moja wizyta u pani dr. Beaty z Katowic zbliża sie małymi kroczkami, denerwuje sie, niestety nikt ze mną nie pojedzie, rodzinka odprowadzi mnie na pociąg a reszte podróży spędze sam.
                            Cały czas zadaje sobie pytanie jak jakaś bakteryjka może człowieka tak sponiewierać...
                            Niby jestem młody a tu organizm sobie z nią nie radzi,
                            skubana ujawniła sie jak miałem sporo stresów i nie chce odpuścić...
                            najbardziej boje się ze nie da sie mnie wyleczyć i ze nie bede sprawny jak dawniej...
                            • piopiop Re: zioła 19.02.11, 19:51
                              Rdest japoński- rdest ostrogorzki 3zł
                              korzeń omanu 3zł
                              to te tanie osiągalne w Polsce
                              Pozdr.
                            • rdk69 Re: zioła 19.02.11, 20:11
                              A film underourskin.com/ widziałeś?

r
                              • ramzes23.2 Re: zioła 19.02.11, 20:20
                                nie , boje sie go ogladać
                                • rdk69 Re: zioła 19.02.11, 20:40
                                  Jeśli Ci zestaw abx zaskoczy, to będziesz miał Under Our Skin we własnym łóżku, więc może warto wiedzieć czego można się ewentualnie spodziewać i żeby za wcześnie nie przerywać leczenia, wpadać w panikę itp.
                                  Ty jesteś w stanie sam jechać pociągiem, więc może leczenie nie będzie jakieś straszne.... to nie oglądaj!

r
                                  • ramzes23.2 Re: zioła 19.02.11, 20:56
                                    raz jest lepiej raz gorzej , ale jakoś daje rade , obawiam sie ze jestem zagrzybiony przez nieumiejętne leczenie i teraz bede musiał sie pierw odgrzybiac by przetrwac antybiotykoterapie...

• ramzes23.2 Re: zioła 19.02.11, 20:59
                                      jak sie leczyłem miałem herxy typu szczekoscisk - nic nie mogłem jesc tylko przez słomke ,
                                      masakryczne bóle policzków i całej potylicy , takie reakcje miałem po azitro
    • piopiop Re: zioła 19.02.11, 21:15
      Witam,
      w sklepach zielarskich
      rdest ostrogorzki to to samo co rdest japoński 3zł
      korzeń omanu 3zł
      działają przeciw pasożytniczo i bakteriobójczo, również antygrzybicznie
      po co sprowadzać z drugiego końca świata
      Pozdr
    • ramzes23.2 Re: zioła 22.02.11, 11:23
      witam, jestem po wizycie u dr. B z Katowic, uff
      nie było tak źle choć stres mnie zjadł,
      dr. bardzo miła i wyrozumiała,
      inna niż wcześniejsi lekarze z którymi miałem do czynienia,
      na początek leczenia:
      - ostra dieta,
      -flumykon 2x0,2 ( podobno działa też na borelioze)
      -nystatyna 2x2
      -probiotyki i witaminy.
      -potem sie zobaczy....
      • rich69 Re: zioła 22.02.11, 11:38
        Do odgrzybiania dodalbym Beataine HCI tu do kupienia:www.iherb.com/doctor-s-best-betaine-hci-pepsin-gentian-bitters-120-capsules/7353?at=0
        • mab62 Re: zioła 22.02.11, 11:52
          No to witaj ramzesie w klubie.
          Jeśli masz bb,to flumycon może wywołać herxa.
          Ja bym zaczęła od mniejszej dawki dziennej.Bo nawet herx grzybiczy,po takiej dawce może być niemiły.
          Pozdrawiam i trzymam kciuki za leczenie.
    • ramzes23.2 Re: zioła 25.02.11, 17:22
      Zakupiłem dziś sobie leki i suplementy: chrząstka rekina , noni , czosnek w kapsułkach,
      vilcacore, aloes, probiotyk. I zaczynam leczenie, od fluco 2x200 na dobę przez miesiąc, cały czas sie boje ze wczesniejsi lekarze mnie zagrzybili, i ze nie dam rady przejsc tej kuracji,
      Leczenie boreliozy , grzybicy i nerwicy jest chyba doisc trudne,
      ale mam nadzieje ze dr. Beata wie co robi i jakoś razem damy rade....
      • rdk69 Re: zioła 25.02.11, 22:15
        Czosnek w kapsułkach kupiłeś z czyjegoś polecenia, czy to Twój własny wybór?

Pozdrawiam!
        r
        • ramzes23.2 Re: zioła 26.02.11, 08:32
          z własnej woli, wcześniej wyciskałem główke czosnku do szklanki wody i piłem
          ale odur straszny i teraz taki w kapsułkach biore bezzapachowy ...
    • ramzes23.2 Re: zioła 23.03.11, 10:47
      mam takie ogólne pytanie, zanim zaczałem brac abx było w miare znośnie , ale gdy zaczałem je brac zaczęły mi drgać powieki , mrowiec twarz i nos, czuje mrowienie w stopach, łydkach, pośladkach, pulsuja mi mięśnie ud , pośladków, barków, nawet na brzuchu w tkankach jakby cos tam drgało, jak np. kichne to wszystko tam mi drga, jak usiade na krzesle to bokiem posladek jakby chciał wyskoczyć, jak sie na łóżku przekrece z boku na bok to tez te drgania sie pojawiaja ,
      na szyi jest to samo, wszystko tak sie rozbudziło jak zakaznik podał mi z rok temu azitro , praktycznie po pierwszych kilku tabletkach,

czy to mozliwe aby to było od boreli i cpn??

bo niby wiekszosc ma tak 2 tyg lepiej dwa gorzej a u mnie linia prosta...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka