Dodaj do ulubionych

Swędzi mnie całe ciało

16.08.16, 18:10
Swędzi mnie całe ciało a świąd pogarsza się w nocy :/ Nogi, brzuch, dekolt, ręce. Czasami na rękach wyskakują mi pęcherzyki z wodą lub małe bąbelki tak nagle. Czasami jak się podrapie wyskakują mi czerwone kropki szczególnie na nogach. Brałam wapno, alertec, smarowałam się Borasolem, kąpałam się we fioletowych kryształkach (przepraszam nie pamiętam nazwy hehe :)) I byłam z tym u lekarza. Miałam badania krwi ale wyniki normalne. Zapisał mi Vermox (jeżeli dobrze pamiętam) i Delortan ale ciało nadal swędzi :( nie jest to od kosmetyków bo już to przerabiałam. Co to może być? :(
Obserwuj wątek
    • eri22 Re: Swędzi mnie całe ciało 17.08.16, 16:06
      liszaj płaski?
      • elizka0026 Re: Swędzi mnie całe ciało 17.08.16, 16:16
        Słyszałam że maść ze sterydami na to pomaga ale niestety nie zadziałało. Nie mieszkam w Polsce więc nie mam jak skontaktować się z lekarzem który zapisał mi te tabletki. Nie stwierdził żadnych "zmian skórnych" chociaż pokazałam mu ślady po pęcherzykach i czerwone malutkie plamki.
    • wellness01 Re: Swędzi mnie całe ciało 29.09.16, 10:18
      w aptece jest płyn novoscabin... w takiej butelce jak syrop na kaszel, ma trochę nieprzyjemny zapach ale pomaga... kosztuje ok 25 zł... smaruje się na noc

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

100club.pl/artykuly/Jak-zyc-zdrowo-w-pracy,4099.html
    • majkako49 Re: Swędzi mnie całe ciało 16.11.16, 02:15
      Hej,mogą to być pasożyty,moja mama miała candide i podobne objawy
    • gafa30 Re: Swędzi mnie całe ciało 20.02.17, 19:52
      To mi wygląda na objawy swierzbu. Bez recepty dostaniesz novoscabin w płynie na to. dosyc skuteczny.
    • oeoillan Re: Swędzi mnie całe ciało 15.05.17, 18:12
      Dzień dobry!
      Na początek proszę skorzystać z pomocy innego lekarza dermatologa. Ze swojej strony polecam Linię Oillan Med+ przeznaczona jest do skóry ze zdiagnozowanymi schorzeniami dermatologicznymi (AZS, łuszczyca, egzemy). W składzie zawierają parafinę, mocznik, naturalne oleje roślinne oraz substancje łagodzące. Emolienty Oillan jako jedyne na rynku posiadają badania z udziałem alergików. W naszej serii znajdzie Pani produkty przeznaczone do oczyszczenia, natłuszczenia oraz ochrony skóry ciała i głowy. Całą gamę produktów marki Oilla można kupić w aptekach (ich dostępność można sprawdzić na stronie www.ktomalek.pl).

W razie dalszych pytań pozostaję do dyspozycji, zachęcam również do kontaktu pod adresem: oillan@oillan.pl
      Online Ekspert marki Oillan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka