15.12.12, 11:45
Witam.Moje problemy zaczely sie troche po 18 roku zycia dzisiaj mam 24, zaczelo sie od dretwienia dloni i stop oraz glowy problemy z zatokami ktore mam do dnia dzisiejszego, wtedy po udaniu sie do lekarza stwierdzil nerwice. Mimo tego ze cwiczylem jadlem duzo mialem problemy z przytyciem dzisiaj mam problemy z koncentracja, bladze gdzies myslami jak ktos cos do mnie mowi, tak jak bym nie przyswajal informacji mam problemy z koncentracja
ostatnio rozpadl mi sie zwiazek przez moje niekontrolowane wybuchy zlosci, zmiany nastroju moja dziewczyna zaczela mi mowic ze jestem chory psychiczne i jestem hipohondrykiem. Dzisiaj bola mnie zeby, czuje sie jak bym byl w innym wymiarze, bola mnie zatoki czuje w nich uscisk bralem juz na nie kortykosteroidy antybiotyki ale dalej mam z nimi problemy. Kiedys bylem uschmiechnietym chlopakiem, dzisiaj mam nawet problem z czytaniem ksiazek, zdarza mi sie jakac, prawie wogole przestalem pic alkohol poniewaz na kacu doslownie umieram, nie wiem juz co mam robic ja nie moge tak dalej zyc, czuje sie jak 70 latek, obecnie mieszkam w norwegii, pracuje, ale kazdego dnia cierpie. Moglby mi ktos doradzic co mam robic dalej ja juz tak nie moge sad Pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • burziner1188 Re: Pomocy .. 15.12.12, 11:50
      Dodam jeszcze ze teraz na lato strasznie mnie bolalo biodro przy wstawaniu, oraz jak otwieram szczeke to czuje jak by sie cos ocieralo oraz dziwne chrupanie w szyi, pamietam jeszcze ze jak to wszystko sie zaczelo to mi piszczalo w uszach najbardziej to slyszalem przy zasypianiu dzisiaj juz tak raczej niemam, oraz czarne plamki przed oczami szczegolnie jak sie patrze na biala scianie dzisiaj chyba tez juz jest ich troche mniej albo sie poprosu przyzwyczailem i nie zwaracam na nie uwagi .....
    • burziner1188 Re: Pomocy .. 15.12.12, 11:50
      burziner1188 napisał(a):

> Witam.Moje problemy zaczely sie troche po 18 roku zycia dzisiaj mam 24, zaczelo
      > sie od dretwienia dloni i stop oraz glowy problemy z zatokami ktore mam do dni
      > a dzisiejszego, wtedy po udaniu sie do lekarza stwierdzil nerwice. Mimo tego ze
      > cwiczylem jadlem duzo mialem problemy z przytyciem dzisiaj mam problemy z konc
      > entracja, bladze gdzies myslami jak ktos cos do mnie mowi, tak jak bym nie przy
      > swajal informacji mam problemy z koncentracja
      > ostatnio rozpadl mi sie zwiazek przez moje niekontrolowane wybuchy zlosci, zmia
      > ny nastroju moja dziewczyna zaczela mi mowic ze jestem chory psychiczne i jeste
      > m hipohondrykiem. Dzisiaj bola mnie zeby, czuje sie jak bym byl w innym wymiarz
      > e, bola mnie zatoki czuje w nich uscisk bralem juz na nie kortykosteroidy antyb
      > iotyki ale dalej mam z nimi problemy. Kiedys bylem uschmiechnietym chlopakiem,
      > dzisiaj mam nawet problem z czytaniem ksiazek, zdarza mi sie jakac, prawie wogo
      > le przestalem pic alkohol poniewaz na kacu doslownie umieram, nie wiem juz co m
      > am robic ja nie moge tak dalej zyc, czuje sie jak 70 latek, obecnie mieszkam w
      > norwegii, pracuje, ale kazdego dnia cierpie. Moglby mi ktos doradzic co mam rob
      > ic dalej ja juz tak nie moge sad Pozdrawiam !
      Dodam jeszcze ze teraz na lato strasznie mnie bolalo biodro przy wstawaniu, oraz jak otwieram szczeke to czuje jak by sie cos ocieralo oraz dziwne chrupanie w szyi, pamietam jeszcze ze jak to wszystko sie zaczelo to mi piszczalo w uszach najbardziej to slyszalem przy zasypianiu dzisiaj juz tak raczej niemam, oraz czarne plamki przed oczami szczegolnie jak sie patrze na biala scianie dzisiaj chyba tez juz jest ich troche mniej albo sie poprosu przyzwyczailem i nie zwaracam na nie uwagi .....
      • alimbale Re: Pomocy .. 15.12.12, 12:22
        Robiles test na borelioze? Ja mialam podobne objawy. Teraz sie lepiej czuje. Nie prsejmuj sie dziewczyna, jak podzdrowiejesz na nowo ulozysz sobie zycie.
        • burziner1188 Re: Pomocy .. 15.12.12, 12:48
          Teraz jade do Polski na swieta to planuje zrobic test i mam nadzieje ze ja mam bo bede wiedzial na czym stoje, takie badanie mam do wyboru Borelioza - przeciwciala lgG/IgM - jaka jest jego skutecznosc ? A ty bylas chora ? wyzdrowialas ? Pamietam kiedys jak mnie cos pogryzlo nie wiem czy to komary lub kleszcz ale czesto mialem spuchniete banie z czerwonym okregiem, pozniej te banie lekko ropialy i strasznie swedzialo, mowilem to tutaj lekarzowi w norwegii to mowi ze jak zniklo to wzystko ok smile Tylko ze dla mnie nie jest ok, bo zamiast cieszyc sie zyciem ja walcze nie wiem z czym ...
          • mab62 Re: Pomocy .. 15.12.12, 12:58
            Witaj Burziner1188,
            www.wielkoszynski.webity.pl/badania-diagnostyczne/
            może jak będziesz w Polsce,zrób Panel "kompleksowy".
            Koszty ogromne,ale jak masz bb+koinfekcje nie unikniesz diagnostyki.
            Tu masz wszystko za jednym zamachem.Jak się postarasz,to może uda Ci się umówić na badanie zaraz po nowym roku.

O zrozumieniu u lekarzy norweskich zapomnij.(...nie tylko norweskich)
            Czytaj,drąż temat.Jesteś młody,przy dobrej diagnozie i leczeniu możesz odzyskać radość życia.
            Nie odpuszczaj tropu bb.

Powodzenia.
            • burziner1188 Re: Pomocy .. 15.12.12, 13:13
              Koinfekcje ? to znaczy ze jeszcze cos moge miec oprocz boreliozy ?
              • burziner1188 Re: Pomocy .. 15.12.12, 13:16
                Bytom drugi koniec Polski, troche daleko mam a 3 stycznia musze byc z powrotem w norway
                • burziner1188 Re: Pomocy .. 15.12.12, 13:22
                  Dodam jeszcze ze mam cieple dlonie, skacza mi miesnie i tak jak by zanieczysczona twarz ale tylko z bliska widac wagry
                  • maleoobeauty Re: Pomocy .. 15.12.12, 15:44
                    Badania musisz zrobić (jeśli podejrzewasz u siebie tą chorobę)/ przynajmniej test Western Blot borelioza IgM, IgG oraz najlepiej Bartonella. Mówiąc o boreliozie mamy tu na myśli chorobę z Lyme czyli najczęściej zespół zakażeń różnymi patogenami (najczęściej losowo wink borrelią, bartonella, babesia, mykoplamzy, yersinia, chlamydia i wiele wiele innych).
                    • burziner1188 Re: Pomocy .. 15.12.12, 16:48
                      Rozumiem, mam nadzieje ze to bedzie sztrzal w dziesiatke smile
                      • andruss33 Re: Pomocy .. 15.12.12, 20:12
                        zakażenie borelioza bardzo prawdopodobne - pamiętaj że jak WB nie wyjdzie Ci dodatni to to wcale nie wyklucza infekcji. Gdyby WB wyszedł Ci ujemny to zastanów się nad LTT
        • chemdog Re: Pomocy .. 19.12.12, 22:55
          i nawet jak by odeszła od ciebie dziewczyna to jeszcze nie nowina..nie nowość jak się powalił to go zostawiła nie warta kobieta zachodu i się nie przejmuj nią ....jakie badania robiłeś??bo tutaj te objawy mogą wskazywać na rozwijającą się boreliozę z koinfekcją ale to trzeba wybadać ......ale nie musi to być borelioza
          • burziner1188 Re: Pomocy .. 19.12.12, 23:42
            No to tak wczoraj mi pobrali krew tutaj w norwegii, badania na borelioze i wiele roznych innych w sumie nie wiem czy na koinfekcje ale w piatek ma byc wynik, ale nie ufam ich testom na borelioze wiec juz sie umowilem w polsce na test antyciala IgG/IgM 31 stycznia mam badanie. Mam nadzieje ze cos wynajde bo tak sie nieda zyc
    • andruss33 Re: Pomocy .. 15.12.12, 20:14
      Tanim testem jest CD57 - jeżeli mieszkasz blisko warszawy to jest on tam wykonywany w centrum zdrowia dziecka. Jest on tani a moze być przydatny
      • 4lu Re: Pomocy .. 15.12.12, 23:04
        A ja chciałam przy okazji zapytać, czy ktoś wie, czy jeszcze gdzies oprócz Wa-wy mozna zrobic CD57 ?
        • burziner1188 Re: Pomocy .. 15.12.12, 23:15
          Ja jak mam to gdzies tak od 6, pewnie niezle juz spustoszyla moj organizm ;/
        • marcino1974 Re: Pomocy .. 17.12.12, 17:48
          4lu napisała:

> A ja chciałam przy okazji zapytać, czy ktoś wie, czy jeszcze gdzies oprócz Wa-w
          > y mozna zrobic CD57 ?

ostatnio na stronie diagnostyki znalazłem info ze to badanie jest u nich wykonywane, nie wiem czy w każdym laboratorium diagnostyki czy tylko w wybranych realizuje się to badanie
          • marcino1974 Re: Pomocy .. 17.12.12, 17:50
            dodam jeszcze linka może komuś sie przyda
            www.diag.pl/Badanie-Borelioza-CD57.93+M5107d744fd9.0.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka