Dodaj do ulubionych

: Próba olejkowa.

01.02.14, 23:08
Jak przeczytałam, że ILADS to kilkanaście miesięcy postanowiłam spróbować ziół a konkretnie olejków. Wczoraj po przeczytaniu forum napisałam do dr Nemo że chce spróbować olejków na boreliozę.

Pierwsze zdziwienie - dziś pomimo soboty przed południem przyszła odpowiedź. Taki normalny, uprzejmy list z pytaniem czy chce darmowe próbki na 3 dni czy olejki w buteleczkach na 12 dni.

Mimo, że mam mało kasy to nie wierzę, że po 3 dniach można coś poczuć dlatego wybrałam opcję 4 olejki na 12 dni za 30zł.

Postanowiłam opisywać na forum swoją przygodę z olejkami.

C.d.n.
Obserwuj wątek
    • citizen68 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 08:33
      Trochę zbyt szybka odpowiedź zważywszy że nemo to nie jest Polak do lego lekarz (dziwne że ma czas) i już po kilku godzinach miałaś odpowiedź (z tłumaczeniem w obydwie strony).

Czy dowiedziałaś się kim jest?
      • natalja02 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 11:43

17 godzin według Ciebie to szybko? To chyba nienormalny jakiś jesteś.

Nie wiem kim on jest ale ja znam nawet paru Wietnamczyków mówiących po polsku. Poza tym list wyglądał na jakąś wzorcową odpowiedź. Ja wcale nie wiem czy będę się leczyć olejkami, powiem szczerze bardzo w to wątpię ale byłabym głupia gdybym za 3 dychy nie spróbowała.

To co doradzasz ILADS na kilkanaście miesięcy i tyle samo tysięcy?
        Przecież nikt, nawet Ty nie zakwestionowałeś, że olejki zabijają bakterie.
        • citizen68 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 12:32
          natalja02 napisała:

>
          > 17 godzin według Ciebie to szybko? To chyba nienormalny jakiś jesteś.
          >
          > Nie wiem kim on jest ale ja znam nawet paru Wietnamczyków mówiących po polsku.
          > Poza tym list wyglądał na jakąś wzorcową odpowiedź. Ja wcale nie wiem czy będę
          > się leczyć olejkami, powiem szczerze bardzo w to wątpię ale byłabym głupia gdy
          > bym za 3 dychy nie spróbowała.

> To co doradzasz ILADS na kilkanaście miesięcy i tyle samo tysięcy?
          > Przecież nikt, nawet Ty nie zakwestionowałeś, że olejki zabijają bakterie.

Kiedyś była strona Nemo gdzie było napisane że ankiety są tłumaczone, bo to jakis lekarz medycyny z Kaukazu. Boi się o swoje bezpieczeństwo (pewnie chodzi o uprawnienia lekarskie) więc nie może ujawnić swoich personaliów. A je grzecznie pytam Ciebie kto to.

Zresztą po pogrubionym Twoim cytacie od razu widać że nie jesteś "świerzakiem" na forum (4 wpisy) tylko raczej Zielarzem : )
          • paupauclau Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 13:17
            od razu widać że natalia02 to kolejna próba promocji bezwartościowych olejków, od których można się pewnie tylko nabawić alergii, czyli kolejna próba wykorzystywania czyjegoś nieszczęścia (choroby) do uzyskania zysku, proceder niegodny człowieka, olejki nie mogą działać, nie ma takiego mechanizmu który umożliwiłby wchłanianie się olejku przez skórę, skóra jest przede wszystkim barierą ochronną dla naszego ciała
            • citizen68 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 13:30
              paupauclau napisał:

> od razu widać że natalia02 to kolejna próba promocji bezwartościowych olejków,
              > od których można się pewnie tylko nabawić alergii, czyli kolejna próba wykorzys
              > tywania czyjegoś nieszczęścia (choroby) do uzyskania zysku, proceder niegodny c
              > złowieka, olejki nie mogą działać, nie ma takiego mechanizmu który umożliwiłby
              > wchłanianie się olejku przez skórę, skóra jest przede wszystkim barierą ochronn
              > ą dla naszego ciała

Święte słowa!

Pierwszy wpis natalja02 na forum borelioza i wogule na forach gazety 30.01.14:

"Mam niewielkie objawy,wyniki graniczne jak mówi lekarz rodzinny, zastanawiam się nad formą leczenia. Ile jest osób na forum które się wyleczyły ILADS w pół roku. "

A już 2 dni później na ostro:

17 godzin według Ciebie to szybko? To chyba nienormalny jakiś jesteś.

Nie wiem kim on jest ale ja znam nawet paru Wietnamczyków mówiących po polsku. Poza tym list wyglądał na jakąś wzorcową odpowiedź. Ja wcale nie wiem czy będę się leczyć olejkami, powiem szczerze bardzo w to wątpię ale byłabym głupia gdybym za 3 dychy nie spróbowała.

To co doradzasz ILADS na kilkanaście miesięcy i tyle samo tysięcy?
              Przecież nikt, nawet Ty nie zakwestionowałeś, że olejki zabijają bakterie.

Zresztą wystarczy prześledzić historię nicków zachwalających olejki na naszym forum i innych "olejkowych" (a jest ich parę) i np. Candida).
            • emarlen5 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 13:49
              Ludzie, czy wyście poszaleli?
              Kto nie wychwala antybiotyków jest od razu nazywany zielarzem, mnie też nazywali zielarzem, janem.
              paupauclau - zanim zaczniesz pisać kolejne bzdury o niewchłanialności substancji przez skórę poczytaj najpierw trochę.
              A swoją drogą to żaden z ciebie biolog skoro nie masz o tym pojęcia i nie znasz nawet podstawowej wiedzy na temat skuteczności olejków.
              Otóż olejki mają wszechstronne działanie w tym bakteriobójcze tak przydatne w boreliozie, poza tym działają przeciwgrzybiczo, rozkurczowo, rozweselająco (dla tych np. z depresją) i szereg innych właściwości.
              Kochani nie dajcie się ogłupić lobby farmaceutycznemu na tym forum.
              Ja używałam olejków wspomagająco przy neuroboreliozie, olejki mają bardzo silne działanie, trzeba tylko dobrać odpowiednie olejki do schorzenia.
              Najlepiej szukać informacji na własną rękę i nie dać się złapać w pułapkę tego forum, które proponuje długotrwałą antybiotykoterapię.
              • paupauclau Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 13:57
                no proszę emerlen to kolejna podstawka promocji bezwartościowych olejków
                • emarlen5 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 14:04
                  Do tej pory jeszcze ich za bardzo nie promowałam ale jak czytam takie bzdury o nieskuteczności olejków to nie mogę przejść obok tego obojętnie.
                  Dokształć się biologu od siedmiu boleści zanim zaczniesz opisywać swoje kolejne pożal się boże badania.
              • citizen68 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 14:00
                emarlen5 napisała:

> Ludzie, czy wyście poszaleli?
                > Kto nie wychwala antybiotyków jest od razu nazywany zielarzem, mnie też nazywal
                > i zielarzem, janem.
                > paupauclau - zanim zaczniesz pisać kolejne bzdury o niewchłanialności substancj
                > i przez skórę poczytaj najpierw trochę.
                > A swoją drogą to żaden z ciebie biolog skoro nie masz o tym pojęcia i nie znasz
                > nawet podstawowej wiedzy na temat skuteczności olejków.
                > Otóż olejki mają wszechstronne działanie w tym bakteriobójcze tak przydatne w b
                > oreliozie, poza tym działają przeciwgrzybiczo, rozkurczowo, rozweselająco (dla
                > tych np. z depresją) i szereg innych właściwości.
                > Kochani nie dajcie się ogłupić lobby farmaceutycznemu na tym forum.
                > Ja używałam olejków wspomagająco przy neuroboreliozie, olejki mają bardzo silne
                > działanie, trzeba tylko dobrać odpowiednie olejki do schorzenia.
                > Najlepiej szukać informacji na własną rękę i nie dać się złapać w pułapkę tego
                > forum, które proponuje długotrwałą antybiotykoterapię.

czy winą lobby farmaceutycznego jest niemożność dowiedzenia się kto to jest nemo i w jaki sposób biznes działa w Polsce

Wystarczyło by proste wyjaśnienie i temat byłby zamknięty - ale zawsze na to pytanie rodzi się agresja i atak na antybiotyki (o czy w tym wątku nie było z mojej strony ani słowa, a ze strony autora wątku owszem).

Emarlen5 odpowiedz mi dlaczego to taka tajemna wiedza. Przeciż dziwne jest to że wiemy komu przelewamy pieniądze a nie wiemy kto nas leczy.
                Wyjaśnij to.

• emarlen5 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 14:07
                  Nie wiem kim jest nemo, ale jeśli miałam bym wybierać pomiędzy jego olejkami a dzisiejszą farmacją ukierunkowaną jedynie na zysk to absolutnie wybrałabym olejki, do tego zioła -wystarczą polskie i soki z polskich warzyw.
                  • antyfonka Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 14:32
                    emarlen5 napisała:

> Nie wiem kim jest nemo, ale jeśli miałam bym wybierać pomiędzy jego olejkami a
                    > dzisiejszą farmacją ukierunkowaną jedynie na zysk to absolutnie wybrałabym olej
                    > ki, do tego zioła -wystarczą polskie i soki z polskich warzyw.

Niech osoby negujące medycynę akademicką,która stosuje środki farmaceutyczne, nosza
                    oświadczenie woli, by w przypadkach zagrażających życiu, leczyć je w/g przekonania.
                    Zamiast leków, kroplówek podawać im soki,warzywa,chlor, smarować olejkami,kryształami,
                    jeśli leki to tylko homeopatyczne, zapewnić im bezpośredni kontakt z Bóstwami i/lub egzorcystami.

• emarlen5 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 14:41
                      Ale składki na uśmiercającą lecznicę, z której nie chciałabym ewentualnie korzystać powinnam płacić nadal?
                      • antyfonka Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 15:04
                        Płacąc składki robisz dobry uczynek, ukłon, w stronę tych co stosują medycynę akademicką.
                        Dzięki Tobie lekarze i pozostały personel nie straci pracy są miedzy innymi kucharki, robiace zdrowe jedzenie. Sprzątaczki stosujące chlor.
                        • emarlen5 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 15:15
                          Dobry uczynek jeśli chodzi o przekierowanie pieniędzy to ja wolę zrobić moim najbliższym a nie obcym osobom.
                          A za łaskę podtrzymywania mnie przy życiu w stanie agonalnym to ja dziękuję.
                          To jest tylko przedłużanie cierpienia.
                          Mam zresztą zamiar nosić oświadczenie woli, ze nie życzę sobie uporczywej terapii.
                          Lepiej odejść w swoim czasie i z godnością o ile to będzie możliwe.
                          • antyfonka Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 16:03
                            emarlen5 napisała:

> Dobry uczynek jeśli chodzi o przekierowanie pieniędzy to ja wolę zrobić moim na
                            > jbliższym a nie obcym osobom.
                            > A za łaskę podtrzymywania mnie przy życiu w stanie agonalnym to ja dziękuję.
                            > To jest tylko przedłużanie cierpienia.
                            > Mam zresztą zamiar nosić oświadczenie woli, ze nie życzę sobie uporczywej terap
                            > ii.
                            > Lepiej odejść w swoim czasie i z godnością o ile to będzie możliwe.

Ten wpis pokazuje jak jesteś "uduchowiona", współczuję.
          • natalja02 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 15:52
            Ja Ci grzecznie odpowiedziałam - nie wiem.

Pogrubiony cytat - to przecież Ty coś pogrubiłeś, więc nie kłam kolejny raz.

Forum czytam od 2 miesięcy więc fakt nie jestem świerzakiem.
        • citizen68 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 13:41
          natalja02 napisała:

>

> Nie wiem kim on jest ale ja znam nawet paru Wietnamczyków mówiących po polsku.

Hmm, dziwne że nie wiesz u kogo sie leczysz. Nie interesuje Ciebie kto to - przecież wchłanialność preparatów przez skóre jest bardzo wysoka a Ty stosujesz preparaty o niewiadomym składzie mieszane nie wiadomo przez kogo i nawet nie wiadomo z jakiego kraju.
          Może zawierają metale ciężkie i zanieczyszczenia.

Dlatego pytam - KTO TO JEST TEN NEMO I JAK TE JEGO PREPARATY TRAFIAJĄ DO POLSKI???
          • antyfonka Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 14:02
            citizen68 napisał:
            > Dlatego pytam - KTO TO JEST TEN NEMO I JAK TE JEGO PREPARATY TRAFIAJĄ DO POLSKI
            > ???

nemo (język łaciński)=nikt (język polski)
            • m_a_l_g_o_s_i_a Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 14:57
              www.gramzdrowia.pl/spis/dr-henryk-rozanski/olejki-eteryczne-aromaterapia/ luskiewnik.strefa.pl/stymulatory/preview/pages/p6.htm www.postepyfitoterapii.pl/spfna.php?ktory=4188 Działaja czy nie kazdy moze poczytac i jesli się zdecyduje zastosowac . Olejki w polskich sklepach zielarskich kosztuja od czterech złotych wzwyż.
    • 1halszka48 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 14:51
      Nie wierz dziewczyno w żadne olejki próbowałam na sobie,
      tylko antybiotyk + suplementy to jest to co jest skuteczne popytaj wyleczonych osób czym się leczyły i wyleczyły reszta to bzdury i naciągania.
      • emarlen5 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 15:17
        Nie bądź śmieszna, jest wiele sposobów na wyjście z boreliozy nie tylko twój, mój sposób był inny i bardzo skuteczny.
        • m_a_l_g_o_s_i_a Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 15:25
          Wszyscy którzy się kłócą powinni przeczytac ; " Miłosc medycyna i cuda" Bernie Siegel.
          • emarlen5 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 15:31
            Przeczytałam opis, zapowiada się ciekawie, coś dla mnie.
            Jeżeli znasz podobne poproszę o tytuły smile
            • m_a_l_g_o_s_i_a Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 15:37
              Opis nie oddaje nawet ułamka zawartosci , to powinna byc lektura każdego chorego człowieka .
              • citizen68 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 16:08

natalja02 nie chce mi się wierzysz że stosujesz porady i płacisz komuś za olejki a nie wiesz komu.

Z kim korespondujesz jak nie z nemo?

Napisz z kim, a przestanę pytać. Dlaczego to ukrywasz?

Ja nie toczę batalii z olejkami tylko mam wątpliwość w istnienie nemo i myślałem że mi to wyjaśnisz.

Nie wyjaśniając potwiedzasz nasze wątpliwości.

• zielarz22 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 16:21

Citizen.

Przecież ciebie już straszy. Nataja nic nie wytłuściła, zrobiłeś to ty więc nie bądź kłamczuszkiem (pamiętaj nie chcę cie denerwować).
                Wcześniej na forum spytała się czy można się wyleczyć ILADS w pół roku, z lektury forum wynika , że cięzko. Rafi potwierdził i napisał, że kilkanaście miesięcy. To faktycznie jest prawda.
                Czytała chyba dość dokładnie forum bo nikt nie zakwestionował bakteriobójczego działania olejków - nawet ty, zresztą nie da się. Czyli może nie jest takim świeżakiem i wie, że ILADS to tak niespecjalnie jest skuteczny.

Ja rozumiem, że masz zjechaną psychikę i wszędzie widzisz spisek Nemo. Każdy kto napisze o olejkach to Nemo. Ostatnio to jan ,zielarz i Natalja. Zewsząd otacza cię Nemo i nemo, a przecież nawet nie spróbowałeś jego olejków. Z tego co się orientuję to przypuszczalnie męczy cię mania prześladowcza, ale to też da się leczyć, ciężko ale spróbuj, może ci się uda.
                Dam dobrą radę - nie myśl tyle o Nemo to bardzo ci szkodzi.
                Postaram się częściej z tobą zgadzać aby cie zbytnio nie denerwować albo chociaż ostrzegać abyś pewnych partii tekstu nie czytał.

Poza tym nie rozumiem ataku w sprawie kto to jest Nemo. Przecież to już dawno ustaliłeś kto to jest Nemo, Nemo to zielarz a zielarz to W. Więc nie rób z siebie idioty tak wiele razy i nie pytaj każdego stosującego olejki kto to jest Nemo przecież wiesz doskonale.

Będę czytał forum.gazeta.pl/forum/f,248393,Borelioza_alternatywnie_.html
                • citizen68 Re: : Próba olejkowa. 02.02.14, 17:18
                  zielarz22 napisał:

>
                  > Citizen.
                  >
                  > Przecież ciebie już straszy. Nataja nic nie wytłuściła, zrobiłeś to ty więc nie
                  > bądź kłamczuszkiem (pamiętaj nie chcę cie denerwować).
                  > Wcześniej na forum spytała się czy można się wyleczyć ILADS w pół roku, z lektu
                  > ry forum wynika , że cięzko. Rafi potwierdził i napisał, że kilkanaście miesię
                  > cy. To faktycznie jest prawda.
                  > Czytała chyba dość dokładnie forum bo nikt nie zakwestionował bakteriobójczego
                  > działania olejków - nawet ty, zresztą nie da się. Czyli może nie jest takim świ
                  > eżakiem i wie, że ILADS to tak niespecjalnie jest skuteczny.
                  >
                  > Ja rozumiem, że masz zjechaną psychikę i wszędzie widzisz spisek Nemo. Każdy kt
                  > o napisze o olejkach to Nemo. Ostatnio to jan ,zielarz i Natalja. Zewsząd ota
                  > cza cię Nemo i nemo, a przecież nawet nie spróbowałeś jego olejków. Z tego co s
                  > ię orientuję to przypuszczalnie męczy cię mania prześladowcza, ale to też da s
                  > ię leczyć, ciężko ale spróbuj, może ci się uda.
                  > Dam dobrą radę - nie myśl tyle o Nemo to bardzo ci szkodzi.
                  > Postaram się częściej z tobą zgadzać aby cie zbytnio nie denerwować albo chocia
                  > ż ostrzegać abyś pewnych partii tekstu nie czytał.
                  >
                  > Poza tym nie rozumiem ataku w sprawie kto to jest Nemo. Przecież to już dawno u
                  > staliłeś kto to jest Nemo, Nemo to zielarz a zielarz to W. Więc nie rób z sieb
                  > ie idioty tak wiele razy i nie pytaj każdego stosującego olejki kto to jest Nem
                  > o przecież wiesz doskonale.
                  >
                  > Będę czytał forum.gazeta.pl/forum/f,248393,Borelioza_alternatywnie_.html

Gdyby sprawa nemo była uczciwa to już dawno by wszystko było wiadomo.

To oszukiwanie i zarabianie na tych którzy skuszą się spróbować.

Chcesz to wciskaj ludziom kit, ale zostaw to forum w spokoju.

Masz już forum "Candida" i pseudofora: "Borelioza alternatywnie" "olejki"
    • pies_z_laki_2 Re: : Próba olejkowa. 03.02.14, 02:58
      natalja02
      UŻYTKOWNIK NIE AKTYWOWAŁ PROFILU

A chwali olejki zielarza...

Jutro wątek idzie do kasacji, kto potrzebuje, ma możliwość skopiowania sobie perełek z wątku.
      • emarlen5 Re: : Próba olejkowa. 03.02.14, 07:56
        Gdzie natalja02 chwali olejki zielarza? Gdzie ty to widzisz?
        Ona pisze, że chce spróbować olejków na boreliozę i postanowiła opisywać na forum swoją przygodę z olejkami.
        Masz jakąś manię prześladowczą dotyczącą olejków szkoda, że nie masz takiej manii względem antybiotyków bo to by wszystkim wyszło na zdrowie.
        Każdy z nas ma własny rozum i sam decyduje o własnym życiu a żeby mógł podejmować dobre dla siebie decyzje, to musi mieć prawo do zapoznania się z opiniami wszystkich.

• paupauclau Re: : Próba olejkowa. 03.02.14, 10:20
          Panie administratorze nie można by tak przy okazji skasować całej tej "mafii olejkowej" przeciaż to wiadome wszystkim zainteresowanym tematem że zielarz 22, emerlene5, małgosia, natalja2, to ten sam troll, na tym forum nie powinno się promować jakichś niesprawdzonych olejków których skład nie jest nawet podany, czy to nie jest nielegalne, może by tak nasłać na nich odpowiedni urząd bo przecież to jest wbrew procedurom i prawu
    • adrian_fenig Moje leczenie olejkami 03.02.14, 12:43
      Witam,
      Dla zainteresowanych tematem olejków (i nie tylko):
      forum.gazeta.pl/forum/w,248393,149339025,149339025,Moje_leczenie.html
      • citizen68 Re: Moje leczenie olejkami 03.02.14, 13:10
        Adrian pisząc "doktor Nemo" kogo masz na myśli?

Jest taka osoba, czy tylko fikcyjna postć?
        • citizen68 Do adriana 03.02.14, 15:37
          citizen68 napisał:

> Adrian pisząc "doktor Nemo" kogo masz na myśli?
          >
          > Jest taka osoba, czy tylko fikcyjna postć?

Adrian dodam tylko że te Twoje pisanie to jakaś dziwna dziecinada - ktoś się nazwał doktorem i ty go tak tytułujesz. A gdyby nazwał się prof dr hab. Nemo to też byś tak pisał? Przecież nawet nie wiesz kto to jest. Jeżeli reszta twoich tekstów jest tak samo wiarygodna..... to sorry ale taki jesteś wiarygodny
          • zielarz22 Re: Do adriana 03.02.14, 16:53
            Nie wiem co pies ma na myśli jeśli chodzi o aktywację profilu.
            Wczoraj pisałem do niej maila i dziś otrzymałem odpowiedź.
            Każdy sam może to sprawdzić.
            Też proszę niech admin napisze gdzie natalja chwali olejki.
            • natalja02 Re: Do adriana 03.02.14, 18:16
              Też nie wiem co to jest aktywacja profilu.
              Nie rozumiem jak mogę chwalić coś czego nie spróbowałam.
              Mam nadzieję, że nocny post psa wynika z bezsennej nocy.
              Mam nadzieję, że nad tym forum czuwają też inni i że jest to forum wymiany myśli i doświadczeń.

Citizen i inni.

Nie stosuję się do żadnych rad ani takich nie otrzymałam.
              Nikomu nie zapłaciłam ani złotówki bo za co.
              Napisałam na adres: dr.nemo55@gmail.com z tego adresu otrzymałam też odpowiedź. List był po polsku, taka też odpowiedź więc nie pisz jakiś bzdur o jakimś Kaukazie.
              Nie wiem z kim pisze bo nie było podpisu ani zamieszczonego zdjęcia, ja Ci mojego też nie wyślę.

Tutaj na forum jest coraz większe grono kłamczuszków. Citizen - nie wiem ile masz klonów -ty pytasz kim jest dr Nemo - spytaj Halszkę przecież ona wie bo już brała olejki, ja jeszcze nie.Jest chyba logiczne, że pytam osobę która stosowała.

Niczego nie ukrywam a wręcz zamierzam opisać czy te olejki są coś warte.
              Dziś rano przyszedł kolejny list abym podała adres do wysyłki oraz w 2 zdaniach opisała główne dolegliwości, co też zrobiłam.

Osoby zaburzone które zaliczyły mnie do jakieś mafii olejkowej mimo, że nie napisałam ani jednego słowa na temat olejków (jak mogłam pisać o czymś czego nie próbowałam ale tutaj to chyba normalne) proszę aby przeniosły się do innego wątku.
              Nie życzę sobie aby aby ktoś wytłuszczał moje teksty a później pisał, że ja to robię.

Mam nadzieję, że te olejki są warte tego szumu jaki jest wokół nich.

Chciałam pisać na tym forum ale mogę te pisaćna innych forach.
              • citizen68 Re: Do adriana 03.02.14, 20:11
                natalja02 napisała:

>
                > Citizen i inni.

> Napisałam na adres: dr.nemo55@gmail.com z tego adresu otrzymałam też odpowiedź.
                > List był po polsku, taka też odpowiedź więc nie pisz jakiś bzdur o jakimś Kauk
                > azie.
                > Nie wiem z kim pisze bo nie było podpisu ani zamieszczonego zdjęcia, ja Ci moje
                > go też nie wyślę.
                >

te bzdury to wymyślił Nemo jak dobrze poszukać to jeszcze są w internecie ślady.
                Pierwsza koncepcja była taka by nie zdradzić kto leczy i to uzasadnić: Nemo to lekarz z Kaukazu i w obawie o swoje bezpieczeństwo nie poda swoich personaliów więc przyjmuje pseudonim Nemo. Jedna osoba która nawiązała z nim kontakt została jego tłumaczem i dystrybuuje olejki w Polsce. Te bzdury na resorach były tak naciągane że pewnie nemo został teraz już ...Polakiem

Z netu poznikały już ślady kaukaskiego śladu wink

Tak na szybko to masz:

"Z tego co wiem to ceny na razie są promocyjne (ja uważam , że przystępne) bo dr.Nemo nie wie czy Polacy będą zainteresowani fitoterapią, za kilkanaście złotych można spróbować czy olejki działają. "

Ten cytat stąd:

www.olejki.net/
                Więc jak widać na początku nie był Polakiem smilesmilesmile

• citizen68 Re: Do adriana 03.02.14, 20:45
                natalja02 napisała:

>
                > List był po polsku, taka też odpowiedź więc nie pisz jakiś bzdur o jakimś Kauk
                > azie.

Mówisz masz:

"...Mam 50 lat, mieszkam w Europie, ukończyłem studia medyczne..."

i jasna jest aktywność Jana/Zielarza22 w internecie

"...Olejki można na razie kupić wyłącznie u jednego z moich polskich pacjentów – tam trafia zamówienie które jest realizowane z Polski, za pomocą poczty polskiej..."

a jednak Nemo kiedyś nie był Polakiem:

"....a wszystkie pytania staram się odpowiedzieć najszybciej jak to możliwe jednak proszę wziąć pod uwagę to, że pytania i odpowiedzi muszą być przetłumaczone, a ani ja, ani tłumacz nie jesteśmy maszynami.
                Jeśli chcesz poznać wiedzę naukową na temat olejków to bardzo dobrą stronę w języku polskim (www.olejki.net) zrobił na ten temat mój pacjent i tłumacz pan Jan, któremu dziękuję za dotychczasową współpracę.
                Pan Jan którego uważam za niezłego już specjalistę zgodził się odpowiadać na pytania natury ogólnej na temat olejków czy fitoterapii na forum olejki prowadzonym na portalu www.gazeta.pl. Z przyczyn oczywistych nie może się wypowiadać na temat konkretnych przypadków chorobowych.
                Wiedza na temat skuteczności fitoterapii też jest ogólnie dostępna i byłoby nieelegancko gdybym zachwalał sam samego siebie...."

ŻRÓDŁO:

www.lukasbiggie.website.pl/index.html
                • citizen68 Re: Do adriana 03.02.14, 21:01
                  Jan to z jednej strony moderator forum "Candida" który zachwala olejki Nemo a z drugiej....ich sprzedawca.
                  • natalja02 Re: Do adriana 04.02.14, 17:33
                    Dziś otrzymałam informację o wysłaniu olejków i o kosztach - 30 zł wraz z numerem konta. Kolejne zdziwienie bo ja jeszcze nigdzie nic nie wpłacałam.
                    Czy i kiedy zostanie wysłana paczka to sprawdzę po stemplu.
                    Mam zamiar zapłacić dopiero jak otrzymam paczkę.
                    • citizen68 Re: Do adriana 10.02.14, 07:41
                      natalja02 napisała:

> Dziś otrzymałam informację o wysłaniu olejków i o kosztach - 30 zł wraz z numer
                      > em konta. Kolejne zdziwienie bo ja jeszcze nigdzie nic nie wpłacałam.
                      > Czy i kiedy zostanie wysłana paczka to sprawdzę po stemplu.
                      > Mam zamiar zapłacić dopiero jak otrzymam paczkę.

A co z analiza ankiety za 70-80 zł????? Też za darmo???
    • natalja02 Re: : Próba olejkowa. 09.02.14, 23:00
      Miałam napisać w piątek ale się nie dało.W piątek dostałam przesyłkę od dr Nemo 4 olejki na próbę 2 mocniejsze i 2 standardowe.Miałam zacząć od słabszego GO1 potem mocny,słaby mocny.
      Myślałam że zacznę od soboty bo mam zalecone stosowanie 3x0,9 ml.
      Ale pomyślałam sobie że zacznę od jednej dawki w piątek i wzięłam naraz 1,5 ml. To gdzieś tylko trochę ponad pół jednej dawki Napiszę jedno i niech każdy to pamięta nie próbujcie brać pierwszej zwiększonej dawki.
      Posmarowałam tylko dłonie i stopy.Zapach jest taki -nie wiem jak to określić -olejkowy ale nie jakiś perfumowany.Na pewno nie jest silny.
      To co się potem działo to była masakra .Mimo że posmarowałam tylko stopy i ręce to reakcja była nie tylko tam,a nawet głównie gdzie indziej.Olejki zaczęły działać tak gdzieś po 10-15 min
      Zaczęło mnie boleć serce, także zaczął się taki nierówny oddech i brakowało mi powietrza.Ale to było potem.Jeśli chodzi o ręce i nogi to bolały mnie tak jak nigdy wcześniej .Jednak najgorsze co było to ból głowy-taki tępy z tyłu głowy i jakby ją obejmujący gdzieś tak po godzinie zaczęły mnie oblewać poty.Bóle były tak silne że musiałam wziąć Ibuprom .Normalnie to zawsze mi pomaga i uśmierza cały ból, jednak tym razem tylko go zredukowało.
      Napisałam maila i opisałam swój stan.Nie wiedziałam co robić ale w sumie nie było aż tak tragicznie.Posmarowałam się o 19 .Trzymało mnie ,tak że nie spałam do 2 godz,potem zasnęłam.
      Rano nic nie brałam.
      O 9 w sobotę była odp.na maila.Miałam pominąć poranną dawką a potem brać 2x0,7 ml.Tym razem odmierzałam dokładnie.Reakcja też była prawie od razu ale już nie tak silna.Bolało wszystko ale tak do zniesienia.Dziś też brałam po 0,7 i jest tak jak w sobotą,boli ale da się znieś.
      Będę dalej opisywać swoją olejkową przygodą
      • citizen68 Re: : Próba olejkowa. 10.02.14, 07:32
        natalja02 napisała:

> Posmarowałam tylko dłonie i stopy.Zapach jest taki -nie wiem jak to określić -o
        > lejkowy ale nie jakiś perfumowany.Na pewno nie jest silny.
        > To co się potem działo to była masakra .Mimo że posmarowałam tylko stopy i ręce
        > to reakcja była nie tylko tam,a nawet głównie gdzie indziej.Olejki zaczęły dzi
        > ałać tak gdzieś po 10-15 min
        > Zaczęło mnie boleć serce, także zaczął się taki nierówny oddech i brakowało mi
        > powietrza.Ale to było potem.Jeśli chodzi o ręce i nogi to bolały mnie tak jak n
        > igdy wcześniej .Jednak najgorsze co było to ból głowy-taki tępy z tyłu głowy i
        > jakby ją obejmujący gdzieś tak po godzinie zaczęły mnie oblewać poty.Bóle były
        > tak silne że musiałam wziąć Ibuprom .Normalnie to zawsze mi pomaga i uśmierza c
        > ały ból, jednak tym razem tylko go zredukowało.
        Super to wymyśliłeś!!!

Nie ma się czym chwalić - nie wiesz nawet kto Ciebie doprowadził do takiego stanu. Niech mi ktoś poda JEDEN PRZYKŁAD KORZYSTANIA Z LECZENIA gdzie nie wie się u kogo z imienia i nazwiska!!!!!

Wiesz tylko komu przelewasz pieniądze . Przecież leczenie naturalne nie jest zaakazane w Polsce i każdy kto korzysta z usług bioeergoterapeutów, zielarzy itp. wie u kogo się leczy.

TO WIELKIE OSTRZEŻENIE I POWINNA SIĘ OD RAZU ZAPALIĆ LAMPKA OSTRZEGAWCZA.
        • adrian_fenig Re: : Próba olejkowa. 10.02.14, 10:15
          To co opisuje natalja to standardowa reakcja na przyjęcie olejków eterycznych. Nazywa się to reakcją Herxheimera. Powstaje na skutek zabicia bakterii boreliozy przez olejki eteryczne.
          Do Natalii - stosuj olejki ostrożnie, dawki zwiększaj bardzo powoli. Neurotoksyny wydzielane po zabiciu krętka są bardzo niebezpieczne - mogą dawać zupełnie nowe objawy, mogą uszkadzać delikatne struktury naszego organizmu. Dlatego trzeba być ostrożnym i gdy herxy są zbyt silne, zmniejszyć dawkę wcieranego olejku.
          • citizen68 Re: : Próba olejkowa. 10.02.14, 10:22
            adrian_fenig napisał:

> To co opisuje natalja to standardowa reakcja na przyjęcie olejków eterycznych.
            > Nazywa się to reakcją Herxheimera. Powstaje na skutek zabicia bakterii borelioz
            > y przez olejki eteryczne.
            > Do Natalii - stosuj olejki ostrożnie, dawki zwiększaj bardzo powoli. Neurotoksy
            > ny wydzielane po zabiciu krętka są bardzo niebezpieczne - mogą dawać zupełnie n
            > owe objawy, mogą uszkadzać delikatne struktury naszego organizmu. Dlatego trzeb
            > a być ostrożnym i gdy herxy są zbyt silne, zmniejszyć dawkę wcieranego olejku.

Przecież odpisujesz Zielarzowi smile

Napisz lepiej kto to ten Nemo - przynajmniej ogólnie to bardzo ważna wiadomość, która rozwieje wiele niewiadomych.
            • zielarz22 Re: : Próba olejkowa. 10.02.14, 13:15
              Adrian.
              Ja nie uważam, że to standart, mną tak nigdy nie poniewierało.
              Citizen
              Przecież ty już odkryłeś kto to jest dr Nemo.
              Nie prościej zamówić sobie olejki i będziesz wiedział?
              • citizen68 Re: : Próba olejkowa. 10.02.14, 17:51
                zielarz22 napisał:

>
                > Citizen
                > Przecież ty już odkryłeś kto to jest dr Nemo.
                > Nie prościej zamówić sobie olejki i będziesz wiedział?

Będę wiedział tylko kto kasuje pieniądze. Uważam że to naciąganie i oszustwo nie ma żadnego wykształconego w Europie lekarza. Wyprowadź mnie z błędu i ośmiesz.

Nie wyjaśniając prostej rzeczy potwierdzasz to co piszę.
    • natalja02 Re: : Próba olejkowa. 10.02.14, 22:05
      Citizen

Poza tym, że jesteś kłamcą to jesteś nienormalny. Przecież na kopercie z olejkami jest pieczątka z nazwą firmy i NIP-em, sprawdzałam istniejąca firma. Ci co stosowali też o tym pisali i jest to prawda. Ty nie brałeś olejków więc nie wiesz kto je wysyła.

Nazwisko i imię (J.W.) pokrywa się z tym o czym pisano wcześniej. Nazwa firmy pokrywa się z nazwiskiem właściciela konta gdzie przelałam 30 zł.

Chyba więc to formalnie J.W. udziela porad i sprzedaje olejki. Więc w czym jest problem. To kto mu pomaga, czy na kogo się powołuje jest jego sprawą. Jeśli sam stosuje olejki i mu pomagają to dla mnie jest to tylko bardziej wiarygodne. Podobnie jak to, że dr Nemo też prawdopodobnie sam ma boreliozę. To za czyim pośrednictwem działa dr Nemo jest jego sprawą, podobnie jak to kto mi odpisuje na maile. Dopóki ja dostaję odpowiedzi na maile to nic więcej mnie nie obchodzi. Są ludzie którzy się powołują na siły wyższe, wierzą w jakieś bzdurne teorie, dr Nemo odwołuje się jedynie do badań naukowych.

Tu na forum są ludzie którzy wierzą w ILADS - niech wierzą dalej, może wiara ich uleczy, bo z tego co czytam to raczej ta metoda nie leczy zbyt wielu. Każdy idzie swoją drogą.

I nie pisz takich bzdur, ,że to on mnie doprowadził do takiego stanu bo nie używa czarów. O takim możliwym działaniu olejków byłam poinformowana i mogę mieć pretensje tylko do siebie, że przedawkowałam. Poza tym wiem przynajmniej, że to działała.

Dalej wszystko boli ale jakby ciut mniej. Spytałam czy mogę zrobić przerwę.

Ponieważ niestety olejki działają (dla mnie na szczęście stety) a niektórym mój wątek olejkowy przeszkadza przeniosę się na jakieś inne forum. Dać znać gdzie piszę.
      Pozdrawiam wszystkich.
      • citizen68 Re: : Próba olejkowa. 11.02.14, 09:10
        natalja02 napisała:

> Citizen
        >
        > Poza tym, że jesteś kłamcą to jesteś nienormalny. Przecież na kopercie z olejka
        > mi jest pieczątka z nazwą firmy i NIP-em, sprawdzałam istniejąca firma. Ci co s
        > tosowali też o tym pisali i jest to prawda. Ty nie brałeś olejków więc nie wies
        > z kto je wysyła.
        >
        > Nazwisko i imię (J.W.) pokrywa się z tym o czym pisano wcześniej. Nazwa firmy p
        > okrywa się z nazwiskiem właściciela konta gdzie przelałam 30 zł.
        >
        >
        > Chyba więc to formalnie J.W. udziela porad i sprzedaje olejki. Więc w czym jest
        > problem. To kto mu pomaga, czy na kogo się powołuje jest jego sprawą.
        > maile. Dopóki ja dostaję odpowiedzi na maile to nic więcej mnie nie obchodzi.

No przecież jeszcze niedawno "leczył" lekarz który ukrywa się pod pseudonimem bo nie mógł się ujawnić. poninę sprawę że nie jest Polakiem.

Zielarz (natalja02) a proszę bardzo zmień forum i daj nam tutaj spokój. Mam w nosie Twój biznes ale odpuść sobie to forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka