malgocha18 11.08.07, 08:30 Czy ten lek w jakiś sposób pomaga walczyć z tą chorobą?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr.kurkiewicz Re: Sulfasalazin EN 11.08.07, 20:04 Jestem lekarzem,internistą,od ok. 10 lat zmagam się z boreliozą.Sulfosalazyna jest stosowana m.in w tzw nieswoistych zapaleniach jelit, ale nie znalazłem wiarygodnego doniesienia o jej skuteczności w boreliozie. Pozdrawiam Piotr Kurkiewicz Odpowiedz Link
malgocha18 Re: Sulfasalazin EN 11.08.07, 20:26 Mnie lekarka od chorób zakaźnych przepisała i kazała brać do października a mimo że wyniki IGM mam 47 a IGG 38 to nic więcej. Leczyła mnie antybiotykami od grudnia zeszłego roku ale tylko po 3 tygodnie różnymi. Teraz twierdzi że wystarczy tylko to. Czy mam to brać dalej? Co dzięki sulfa uzyska mój organizm? Jeżeli Pan jako lekarz się nie wyleczył to jakie mam szanse ja? Odpowiedz Link
piotr.kurkiewicz Re: Sulfasalazin EN 12.08.07, 20:37 Sulfosalazyna jest też stosowana w niektórych chorobach reumatycznych.Za mało mam informacji co do Pani leczenia i objawów. Wydaje mi się jednak,że 3 tyg antybiotykoterapia w potwierdzonej boreliozie późnej to za krótko-co najmniej 3-6 miesięczna antybiotykoterapia i to najlepiej kilkoma antybiotykami. Więcej jak Pani napisze o swoim przypadku pod mój e-mail piotr.kurkiewicz@poczta.neostrada.pl Odpowiedz Link
zazule Re: Sulfasalazin EN 11.08.07, 20:41 piotr.kurkiewicz napisał: > Jestem lekarzem,internistą,od ok. 10 lat zmagam się z > boreliozą.Sulfosalazyna jest stosowana m.in w tzw nieswoistych > zapaleniach jelit, ale nie znalazłem wiarygodnego doniesienia o jej > skuteczności w boreliozie. > Pozdrawiam Piotr Kurkiewicz Witam serdecznie na forum. pozdr zazul Odpowiedz Link