hopekk
01.01.08, 19:33
Zauważyłem, ze obecny citrosept ktory zakupilem to juz nie to samo co kiedys. Ten jest bardziej slodki i nawet 20 kropel nie krzywi twarzy jak w przypadku 5 kropel poprzedniego. Na stronach firmy cintamani jest informacja o zmianie użytego surowca
www.citrosept.pl/site/9,30
Jakos mnie ta informacja nie przekonuje, gdyz zauwazylem, ze jego wlasnosci leczace sa jakby mniejsze. Pisze o tym fakcie gdyz czesto wybieramy go przed wykonaniem badania PCR. Być może jest to sygnał, że może warto sięgnąć w takim razie po greposept ktory jest tanszy a podobno lepszy. Do wyboru pozostaje nam równiez citrokapky lub citrovital.
Ja mysle, ze przyczyna jest to, ze w starym citrosepcie odnajdowano oprocz wody i gliceryny bardzo niebezpieczne substancje, m.in. chlorek benzylu, triclosan, benzethonium chloride. W internecie sa strony sugerujace ze najwieksze jego dzialanie przeciwbakteryjne wykazuje niestety wlasnie te konserwanty.
Znalazlem w internecie rowniez pismo wytworcy wyjasniajaca po czesci przyczyny zmian:
www.speedyshare.com/875632211.html
Pytanie tylko czy Citrosept to teraz nadal Citroept i jest tak samo skuteczny?
ps.
Jakby ktos kiedys probowal dluzszej terapii citroseptem to polecam branie rowniez w tym czasie probiotykow, gdy dobra flora bakteryja rowniez wtedy cierpi.