Dodaj do ulubionych

Unidox-dawkowanie

13.05.08, 08:34
Witam serdecznie smile Dzięki osobom, które przechodzą chorobę odkleszczową dotarłem tutaj. Mam chyba szczęście bo kleszcz ukąsił mnie w piątek. Niestety źle został usunięty (po kilku godzinach od ukąszenia) i po 2 dniach w miejscu ukąszenia (biodro) pojawił sie rumień. Swędzi, miejsce jest nadwrażliwe na dotyk, mięśnie drgają. Czytałem wątki i nie spotkałem się z sytuacją, żeby objawy pojawiły sie tak szybko. Około 12 godzin po usunięciu kleszcza zacząłem brać unidox 2x150 mg. Byłem wczoraj ulekarza i zbagatelizował sprawę choć wypisał mi skierowanie do zakaźnego, he he wink. W FAQ czytałem ,że dobrze jest przyjmować silniejsze dawki (400mg) i teraz mam pytanie. Zmienić dawkę? Na razie nikt mi nie chce dać więcej unidoxu niż na 5-6 dni. I nikt nie powiedział co po tych 6 dniach dalej robić. W ogóle dziwne, że tak szybko pojawiły się symptomy, zastanawiam się nawet czy nie jestem przewrażliwiony i nie mylę choroby z czymś innym. Czy jest ktoś z Bydgoszczy lub kujawsko-pomorskiego i zna jakiegoś lekarza, który nie zignoruje mnie? Pozdrawiam i trzymam kciuki za tych którzy cierpią.
Obserwuj wątek
    • reni5553 Re: Unidox-dawkowanie 13.05.08, 09:07
      w FAQ znajdziesz info, że dawka 2 x 200 mg unidox jest prawidłowa
      zaraz po ukąszeniu kleszcza. 2 x 150 mg jest za niska.
      Mój kuzyn ma obecnie ten sam problem. Są dwa wyjścia
      - udać się do najbliższego forumowego lekarza lub
      - przekonać lekarza (lekarzy) na miejscu o konieczności wypisania
      recepty na 6 tygodni unidox w dawce 400 mg dziennie.
      im szybciej pojawiają się objawy tym bardziej prawdopodobne są
      koinfekcje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka