palker 22.10.05, 21:07 gdzie twórcy filmu "Shrek" znaleźli pierwowzór smoczycy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata_ Re: zagadka :-) 22.10.05, 21:17 Iiiiiii, co to za zagadka, jak od razu podpowiadasz? :-))) ps powiesz, gdzie to "złapałeś"? Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: zagadka :-) 22.10.05, 22:19 autorem detalu rzeźbiarskiego jest ten sam artysta, który przyozdobił w Warszawie budynek Kasy Chorych na Mariańskiej lub budynek kamienicy pracowników Pocztowej Kasy Oszczędności na ulicy Filtrowej 68. Pytanie, w którym miejscu Warszawy prawobrzeżnej mozna zobaczyć smoczycę tegoż autora? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: zagadka :-) 22.10.05, 22:35 Toż właśnie prosiłam o ujawnienie miejsca ze smoczycą, a nie o kolejną zagadkę :( Sadysta! :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewak Re: zagadka :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 22:03 Palkerze, jak Ty wstawiasz taki link z pierwowzorem smoczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: zagadka :-) 22.10.05, 22:14 musisz się najpierw zalogować, potem wejść do mojego postu i kliknąć w opcję "odpowiedz cytując". Wtedy zobaczysz strukturę takiego linku i wszystko chyba bedzie jasne;-) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: zagadka :-) 22.10.05, 22:46 Nie dodaleś tylko, że jeszcze zdjęcie z pierwowzorem musi umieścić na serwerze jakowymś - dałbyś wtedy pełną informację :-) Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: zagadka :-) 22.10.05, 22:31 Smoczyca piekna jest,ale lepiej mi powiedz gdzie ta zadyma??..dzialeczka?? Odpowiedz Link Zgłoś
skiela1 Re: zagadka :-) 22.10.05, 23:28 palker napisał: > działeczka, a jakże;-) Ja bym lapala za gasnice,foto byloby chyba na ostatnim miejscu co by mi przyszlo do glowy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palker praskiej zagadki c.d. 22.10.05, 22:57 bo na Pradze, nie tylko śledzik lubi pływać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
palker i co? 23.10.05, 23:31 nikt nie wie? przeciez rozwiazanie tej zagadki jest o wiele łatwiejsze, niz odgadnięcie wyników wyborów prezydenckich:-) Odpowiedz Link Zgłoś
palker odpowiedź jest tu: 24.10.05, 23:16 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=297&w=5882819&a=5882819 Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: odpowiedź jest tu: 25.10.05, 00:07 Hmmmmmm, w wątku widzę putto z apteki, Neptuna bez twarzy i sowy... Smoczyca i żaglowec gdzieś się schowały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jezus Re: odpowiedź jest tu: IP: *.aster.pl 25.10.05, 22:55 DOM POD OKRĘTEM !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Nie krzycz na mnie... 25.10.05, 23:07 ...ok? :-)) Może nawet i dom "pod smoczycą"... faktem jest, że nie widzę w podpowiedziowym linku, a z głowy nie pamiętam :( Odpowiedz Link Zgłoś
palker Targowa 70 27.10.05, 00:22 dom jest obecnie remontowany. Właśnie remont mnie tam zwabił, bo po pierwsze, zabytek, po drugie, własność PKP, które nareszcie wysupłaly pieniadze na jakis zbozny cel. Przy okazji zawedrowałem na pierwsze podwórko (a jest ich kilka)i sotografowałem detal rzeźbiarski autorstwa Otta. Na razie robia dach i obróbki blacharskie. Starannie i z dobrych materiałów (oryginalna karpiówka, a nie jakas blacha "dachówkopodobna"). Na wiosnę mają robić elewację. Może przy okazji, pod fachową opieka konserwatora, odnowią rzeźby a apteka zdejmie w koncu ten paskudny napis swietlny, który przypomina mi barbarzyństwo Marc-Polu na pl.Krasińskich (słynny neon garazu podziemnego). Targowa 70 - widoki i widoczki Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ I teraz wreszcie mówisz, jak człowiek... 27.10.05, 01:00 ... a detale widoczne, jak na dłoni :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: I teraz wreszcie mówisz, jak człowiek... IP: 217.11.129.* 27.10.05, 07:36 Beatko, nie napadaj na Palkera, bo ja się w nim kocham skrycie acz bez wzajemności Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ "A co ma piernik..." ? :-))))) 27.10.05, 11:06 Napadam ????? Zadowolona jestem z akuratnego wyjaśnienia zagadki :-) Wzajemności życzę, może masz szanse pisząc tak otwarcie :-D Odpowiedz Link Zgłoś
palker Re: I teraz wreszcie mówisz, jak człowiek... 27.10.05, 13:22 smoczyca??? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
beata_ Re: I teraz wreszcie mówisz, jak człowiek... 27.10.05, 13:44 Podkładasz się :-)))) Wiesz, jak to "we" Shreku było... ps no doooobra, już nic nie mówię, nie mam zwyczaju pchać się między wódkę i zakąskę, ani wprawy takiej jak inni :-)) Odpowiedz Link Zgłoś