siedlczanka83 14.09.09, 09:25 Witam, czy zna ktoś ceny za 1m2 mieszkań tych firm? W jakich są stanach? Proszę o jakieś info. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
falszywy_klamca Re: Budomatex i M3 14.09.09, 10:35 ok. 3700 zł za m2 Jak to w jakich są stanach? Co przez to rozumiesz. Mieszkanie jest oddawane tak jak u innych deweloperów. Ściany otynkowane, podłoga przygotowana pod ułożenie paneli, bądź parkietu, okna, grzejniki, systemy gotowe na przyjęcie kuchenki i baterii. Nie jestem pewien czy są drzwi wewnętrzne, futryny - na pewno. No i naturalnie drzwi wejściowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczka52 Re: Budomatex i M3 14.09.09, 13:27 Jest różnica w stanie jakim oddają mieszkania tak np. w M3 Skorupko oddają ściany idealnie proste, tynki gipsowe - materiału tzn. gipsu zużywa sie dużo mniej niż u np. Pana Strusa. Są parapety oraz drzwi wejściowe Gerdy. To największe różnice pomiędzy tymi deweloperami. Aha u Pana Strusa do mieszkania trzeba kupić garaż ( było tak przynajmniej w tamtym roku na ulicy partyzantów). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: Budomatex i M3 14.09.09, 14:09 w M3 Skorupko > oddają ściany idealnie proste, Z tym to się absolutnie nie zgodzę. Sam kupiłem u nich mieszkanie i wiem ile było problemów z poprawkami Są parapety oraz drzwi > wejściowe Gerdy. Wewnątrz puste otwory na ościeżnice drzwiowe, wykonane niechlujnie - każdy innej wysokości, za szerokie i za wysokie w stosunku do projektu. Przed montażem ościeżnic konieczne było dopasowanie (zmniejszenie) wymiarów ościeży nawet o 5-7 cm. inaczej listwy maskujące nie sięgały lica ścian. > Aha u Pana Strusa do mieszkania trzeba kupić garaż Garaży nikt nie daje w prezentach :) W Budomatex-ie i M3 też trzeba za nie płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
mroweczka52 Re: Budomatex i M3 14.09.09, 14:20 Z tym to się absolutnie nie zgodzę. Sam kupiłem u nich mieszkanie > i wiem ile było problemów z poprawkami U mnie takich problemów nie było ani z ścianami ani z otworami na ościeżnice. Za wysokie progi mogły wynikać z wyższego standardu mieszkań tzn. 260cm wysokość mieszkań. A jeżeli chodzi o garaż to jest obowiązek kupna jego wraz z mieszkaniem. Mi akurat nie był potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Budomatex i M3 14.09.09, 17:25 Mieszkam w bloku wybudowanym przez Strusa i nie miałam żadnego obowiązku zakupu garażu, powiem wręcz że była olbrzymia konkurencja, bo każdy chciał mieć garaż i kupowali ludzie nawet z sąsiedniego bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
falszywy_klamca Re: Budomatex i M3 15.09.09, 09:29 Ale chodzi o garaż indywidualny, czy miejsce parkingowe w garażu ogólnym? Odpowiedz Link Zgłoś
misinka81 Re: Budomatex i M3 15.09.09, 09:41 O garaż, za miejsce parkingowe też nie przypominam sobie żebym płaciła. Ale ja nie mam garażu ogólnego, tylko zwykły pospolity parking pod blokiem, gdzie nigdy nie ma miejsca :( Odpowiedz Link Zgłoś