Dodaj do ulubionych

Kasy miastu brak?

17.06.15, 21:25
Kasy miastu brak a na malowanie ogrdzenia parku jest? Na dokonczenie ogrodzenia i rewitalizacje parku tez brak:(. A tak na marginesie zero oglady w zarzadzaniu miastem, pozaczynac inwestycje i pozostawic niedokonczone bo kasy brak. A tunel to zobaczymy jak nas na Cmentarna lub Janowska beda klasc.
Obserwuj wątek
    • efaster Re: Kasy miastu brak? 24.06.15, 12:43
      chłopie tu nawet nie chodzi o ogrodzenie parku, zobacz, że miasto wogle nie uzupełnia zniszczonych po wypadkach latarni, stoją kikuty oblepione taśmą i czekają na lepsze czasy, o dziurawych jezdniach czy pozapadanych chodnikach już nie wspominam (no ale jak ludzie parkują byle gdzie i byle jak to co się dziwić, że chodniki i trawniki poniszczone) a Kudelki udeje, że nie widzi, albo zaraz po pracy biegiem do domu, by przypadkiem nie spotkać wku...onego mieszkańca i zarwać w czapkę.
      • trans4mer Re: Kasy miastu brak? 24.06.15, 18:33
        Wyluzuj! Coś Ty taki cięty? Mam zupełnie inny obraz miasta w oczach niż Ty, oceny ludzi i ich działań też!
        • towarzyskii Re: Kasy miastu brak? 24.06.15, 22:15
          Tiaaa,dla Ciebie to pewnie złote czasy.
    • cezyk Re: Kasy miastu brak? 24.06.15, 19:06
      Aja się zapytam w ogóle poco park się grodzi?
    • bykkot Re: Kasy miastu brak? 24.06.15, 20:52
      Miasto ma duzo pieniedzy. bedzie budowac oswietlenie na stadionie (ARM) za ok 5 mln.
      • mpppm Re: Kasy miastu brak? 24.06.15, 22:52
        www.podlasie24.pl/miasto-siedlce/sport/arms-o-budowie-oswietlenia-na-siedleckim-stadionie-18203.html
        "Skąd Agencja weźmie te 5 mln zł? – W tegorocznym budżecie miasta są dla nas zaplanowane środki, które pozwolą tą inwestycję zrealizować. To inny tytuł, na wydatki majątkowe, ale że pojawiła się konieczność budowy tego oświetlenia, będziemy je realizować – twierdzi prezes ARM. Co dokładnie będzie musiało ustąpić pierwszeństwa nowej inwestycji? Z ostatniego sprawozdania spółki można wyczytać, że na 2015 rok planowane było wykonanie boiska treningowego nr 1, modernizacja poczekalni i wejść na sztuczne lodowisko oraz budowa zaplecza sanitarno-szatniowego stadionu lekkoatletycznego."

Jak to dobrze, że nie remontowano LO4 Żółkiewskiego i budynku po Policji, nie było by teraz óświetlenia dla Polsatu.
        • efaster Re: Kasy miastu brak? 24.06.15, 23:31
          Panie Marianie, nie będzie ani oświetlenia (dla mnie zwykła zasłona dymna, tak, żeby nie było że ARM coś robi) a po za tym Pogoni nie stać by całą rundę grać na obcych stadionie a dwa PZPN na to nie pójdzie bo i tak dostali warunkowo licencję, bo klub dał papierek od agencji, że ta do końca lipca zrobi jupitery, bo wszyscy myśleli, łącznie z byłym już prezesem że Pogoń spadnie (patrz wywiad w Prestiżu bodajże z maja) a tu masz ci babo placek Flota Świnołujcie po nie udolnych mariażach z tajemniczymi inwestorami z Rumuni się wycofała z powodów finasowych, a grajki mimo przeciwnosci losu (strowanie obsadą bramki) zremisowały u siebie z Arką (4:4) wygrały z Miedzią (która była i tak utrzymna więc jej ten mecz zwisał) i z słabiutki i pogrążonym w kryzysie Widzewem w Byczynie. No ale jescze baraż i już Wojtuś się cieszył, że zespół z dzielnicy Częstochowy - Raków wygra i pod Jasną Góra będzie 1 liga, a tu znowu klops dwa remisy szczęśliwe dla nas i jest problem, a właściwie go nie ma bo tego oświetlenia nie będzie. To zwykły pic na wodę i zsłona dymna, PZPN się wku... zabierze licencję, a wtedy Kudi z Grudą no co ... my chcieliśmy dobrze ale wyszło jak wyszło ... wszak Gruda głośno boi się bąka puścić by nie było słychać na skwerze niepodległości, a już gorzej jak na Nowogrodzkiej, oj jeszcze by się "najwyższy z najwyższych" dowiedział a zemsta Jarosława "polskę zbaw" Kaczyńśkiego była by okrutna, jescze by na listę do sejmu czy RM nie wystawił ..

Do gościa wyzej co widzi inaczej, jak cie nie wku...a jak się człowiek potyka na pozapadanej kostce albo przejść normalnie nie można, bo 99% szerokości chodnika pozastawiane to ja nie mam pytań w innych mistach nie dość, że szybko by to ukrucili słupkami i strefą PP to jescze by SM i Policja z holownikiem miała pełno roboty, ale u nas są święte krowy bo to kolega prezydenta parkuje, więc o czym my wogle gadamy ... nie bez kozery Mariuszek sobie parking pod halą załatwił.... no ale są równi i równiejsi

a wiecie co mnie bawi, to co pis zarzuca rządowi i PO to samo robi w S. i to bez skrępowania bo ma kupione media (TV Wschód, KRP) a TS i SPIN dadzą trochę reklam i ogłoszeń to odrazu przymkną trochę oko. Choć i tak p. Beata z kożeżnką (cholera imie mi wyleciało z głowy) robią roboty za trzech ... a taki Skwarek nie dość, że jest pod pantoflem czarnych to jescze córka pracuje w PEC wiec jak myślicie zada Kudelskiemu niewygodne pytanie ?? Ta, prędzej mi kaktus na ręku wyrośnie .... inna para kaloszy, że Kudi wodolejstwo i odwacanie kota ogonem ma opanowane do prefekcji to trzeba mu przynać ...

A wieś się cieszy, ma za darmo szkoły (miasto dopłaca do szkół) komunikację miejską (kupuje nowe uatobusy, płaci za zniszki) ma bibliotekę, teart, zespoły taneczne, basen i tysiące innych rzeczy jak choćby szpital czy głupią biedrę albo galerią praktycznie za free i się tylko głupole cieszą, przyjedzie swoim wsivagenem, stanie pod biedrą albo na trawniku, a co tam, że zniszczy, a latarnie a co tam nie ja płacę ... albo wystarczy popatrzeć jak jeżdzą i parkują pajace pod galerią ... no nóż się w kieszeni otwiera ... ba teraz część ma auta służobowe albo w lessengu i szpanują na stołecznych blachach ale po zachowaniu i gatce widać, że pochodzi np. z Dziewul albo spod Kotunia. A ty biedny podatniku płać i płacz ... A Paryła wymyśli jeszcze dziesięć obligacji, kredytów i odroczonych spłat .... a za 20-30 lat dosetki będą większe niż roczny budżet, ale kogo to teraz obchodzi .... Wojtuś może już będzie wąchał kwiatki od spodu, a Kaźmisz będzie wnuki na emeryturze niańczył.

Ech ... po co ja to pisze i tak nic to nie zmieni ...
          • kalina_m Re: Kasy miastu brak? 09.07.15, 08:51
            > Flota Świnołujcie
            You make my day:)
            • efaster Re: Kasy miastu brak? 09.07.15, 15:06
              i to są właśnie podpowiedzi komórek :))

oczywiście Świnoujście - jak sama nazwa w skazuje ujście Świny do morza Bałtyckiego.

PS.
              Sam się z tego teraz śmieje :)
    • bw2500 Re: Kasy miastu brak? 08.07.15, 20:42
      To jest właśnie 9 lat PiSowskich rządów "sukcesu" w Siedlcach.
      • trans4mer Re: Kasy miastu brak? 10.07.15, 19:36
        Za klika miesięcy nowy rząd,mam nadzieję, oceni 8 lat władzy PO i PSL. Będziesz się miał z pyszna! W Siedlcach przynajmniej za pożyczoną kasę, mamy efekty w postaci wyremontowanych i zmodernizowanych ośrodków kultury, zmodernizowane obiekty oświaty, stadion, boiska i hale sportowe, wyremontowane ulice, mieszkania komunalne itd. To są sukcesy! A państwo? Ch.. d.. i kamieni kupa jak powiedział jeden z jego wysokich urzędników.
        • bykkot Re: Kasy miastu brak? 11.07.15, 13:00
          1. Zadluzyly Siedlce wspolne rzady koalicji zgda i rozwoj (czyli tak naprawde peło i pis). Pozniej wkoalicji pojawil sie estees a peło odeszlo.
          2. Zadluzenie jest rzecza fatalna bo dzis nie ma na nic pieniedzy.
          3. Zaden to sukces zadluzyc i cos tam zrobic tym bardziej ze nie stworzono zadnych sensownych miejsc pracy (ostatni sukces to stadler ale to sukces jeszcz Symanowicza sprzed wielu lat).
          4. Panstwo tez jestw tragicznym stanie ale to samo dotyczy miasta. Rzady obecnego prezydenta (znowu zaczelo sie od nieszczesnej dla miasta koalicji zir) to nominacje kadrowe ......... bezkomentarza. I sa efekty. Efekty nieodpowiedzialnego wydawania.
        • bw2500 Re: Kasy miastu brak? 13.07.15, 09:40
          A co mają 8-letnie rządy PO i PSL w Polsce do siedleckich rządów PiSu, bo chyba o tych teraz jest mowa? Nie sugeruj mi, że popieram rządy PO i PSL - tak samo nimi gardzę, a większość "sukcesów" PiSowskiego prezydenta Siedlec okraszona jest jakimiś wpadkami i marnotrawieniem pieniędzy. Nie chcę już przypominać o aquaparku, stadionie, ogrodzeniu przy parku miejskim, o tym, ile ulic zostało wyremontowanych, o panoszeniu się kościoła i pomniku, który podzielił ludzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka