Gość: back_room IP: *.topex.com.pl / 80.50.35.* 04.10.05, 16:19 czy znacie jakieś miejsca ciekawe gdzie można zabrać dzieci w Siedlcach żeby się zabawiły? Chodzi mi chociazby o jakieś place zabaw trochę ciekawsze. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bambii Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 04.10.05, 16:39 Właśnie miałem ten sam problem w niedziele. Udałem sie do Atolu ze swoim czterolatkiem i kiedyś był tam "małpi gaj" dla dzieci ale został zlikwidowany co wprawiło moje dziecko w rozpacz :/. Teraz tam widziałem ciuchy a'la "second hand" :( Podtrzymuje wiec pytanie : Moze gdzies jeszcze mozna pojsc z dzieckiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkokau Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 18:18 W siedlcach dokładnie to mało jest miejsc ciekawych ale godnym uwagi jest Treblinka kilkadziesiąt minut drogi i juz dziecko ma wyje..y dołek dołek w którym może do woli głubać swoją mega łopatką a nuż coś wygłubie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_chabrzyk pytanie do ziarnokau 06.10.05, 13:55 zaryzykuje pytanie, chociaż raczej spodziewam się czegoś mało merytorycznego, ale co tam, kto nie ryzykuje ten w kozie nie siedzi :-) Co masz przeciwko placom zabaw dla dzieci? Jestem przekonana, że nie masz dzieci i nawet rzadko je widujesz, ale może masz jakiś interesujący argument, który wyjaśniłby Twoją awersję do placów zabaw i generalnie miejsc przeznaczonych do wyładowania swojej energii przez czteroletnie dziecko? Z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkokau Re: pytanie do ziarnokau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:11 Nie widziałem w Polsce edukacyjnego placu zabaw i to się zaczynają schody tego watku uważam że dziecko swojej energii nie powinno marnowac beznamiętnie czego jak widze większość pragnie... Już nie będę polegał na swojej wiedzy a wiedzy znawców tematu widziałem kiedys program o polskim wychowywaniu małych dzieci o debilnym systemie w przedszkolach o patologiach w rodzinie nie polegających na problemach osobistych lecz niewiedzy rodziców... Dziecko nalezy uczyć dziecku nalezy pokazywac tłumaczyć a nie pozostawiac samemu sobie. Tak zrozumiałem plac zabaw było napisane : gdzie mozna dziecko zabrac by się zabawiło ... sie zabawiło oznacza zabawiło się same to mnie poraziło . Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_chabrzyk Re: pytanie do ziarnokau 06.10.05, 14:52 Gość portalu: ziarnkokau napisał(a): > Nie widziałem w Polsce edukacyjnego placu zabaw i to się zaczynają schody tego > watku uważam że dziecko swojej energii nie powinno marnowac beznamiętnie czego > jak widze większość pragnie... Już nie będę polegał na swojej wiedzy a wiedzy > znawców tematu widziałem kiedys program o polskim wychowywaniu małych dzieci o > debilnym systemie w przedszkolach o patologiach w rodzinie nie polegających na > problemach osobistych lecz niewiedzy rodziców... Dziecko nalezy uczyć dziecku > nalezy pokazywac tłumaczyć a nie pozostawiac samemu sobie. Tak zrozumiałem plac > zabaw było napisane : gdzie mozna dziecko zabrac by się zabawiło ... sie > zabawiło oznacza zabawiło się same to mnie poraziło . Bardzo dziękuje za odpowiedź. Zacznę od tego, że zupełnie inaczej niż Ty zrozumiałam intencje autora wątku oraz wiekszości osób, które nad tym tematem się zastanawiały. Chyba własnie stąd zaszło całe nieporozumienie, iż założyłeś, że ludzie chcą pozbywać się swoich pociech, aby móc napić się piwa :-) Zresztą jak bedziesz miał dzieci to gwarantuje Ci to, że wielokrotnie będziesz szukał azylu od swojego dziecko włączając mu mało edukacyjną bajkę na dvd, albo zabierając do piaskownicy, aby mieć choćby chwilę spokoju :-) jest takie powiedzenie: dopóki nie masz dzieci dawaj jak najwięcej rad na temat wychowania ludziom, którzy je maja...nigdy później nie bedziesz już takim ekspertem w wychowywaniu dzieci...:-))) Wróćmy do meritum. Widziałam, w moi przekonaniu, bardzo ciekawe place zabaw dla dzieci w Warszawie (ja odwiedzam takie miejsca, nie tylko oglądam o tym programy telewizyjne). Robione są one w róznych stylach np; baśniowe lasy z projekcjami multimedialnymi, gdzie wyobraźnia dziecka bardzo sie rozwija. Place zabaw z piaskownicą są szalenie ważne dla właściwego rozwoju dziecka. Budowanie zamków czy babek z piasku spełnia podobna rolę co zabawa klockami, a więc rozwoj pólkuli mózgu odpowiedzialnej za częśc architektoniczną. Zwykła zabawa na hutśtawce uzupełnia potrzeby kołysania dziecka. Każdy maluch w swoim naturalnym rozwoju potrzebuje huśtania, co powoduje rozwój jego poczucia bezpieczeństwa :-) Można dzecko bujać na rękach, można posadzić na huśtawce :-) Plac zabaw jest znakomitym miejscem do kontaktu między rówieśnikami itd....aż głupio mi, że mówię o takich oczywistych rzeczach. Prawidłowy rozwój dziecka, tak jak ktoś już w tym wątku słusznie zauważył, to nie tylko edukacja, ale przede wszytkich (szczególnie u najmłodszych dzieci) kontakt z rówieśnikami podczas zabaw pozornie nie ambitnych, takich jak wspólne bieganie po podwórku z patykiem, hustawka, karuzela, zjeżdzalnia, basen z piłkami, labirynty...w Siedlcach takich placów brakuje, te co są raczej w sposób ograniczony rozwijaja poczucie estetyki w młodych organizmach, nie mówiąc o rozwoju fizycznym, które też jest bardzo ważne. Czy ktos temu zaprzeczy? Wygłaszam teorię dosyć okrutną, ale dzieci z mniejszych miast takich jak Siedlce) na samym starcie są w gorszej sytuacji niż dzieci z dużych miast (takich jak Warszawa) właśnie poprzez brak ciekawych placów zabaw, nie mówią juz o braku muzeów, kin, wystaw itd. To co napisałeś w odpowiedzi na moje pytanie, za co bardzo Ci dziękuję, potwierdza, że tak na prawdę nie zrozumiałeś do końca tego problemu, bo nie dostrzegłam związku między wątkiem, a Twoi uzasadnieniem. Podsumowując, wierzę, że prywatnie jesteś całkiem miłym człowiekiem, ale bardzio Cie proszę, nie zabieraj głosu w temacie, o którym nie masz zielonego pojecia. Żle to o Tobie świadczy. Rozgadałam się, za co przepraszam Pozdrawiam Cię i życzę Ci więcej roztropności w swoich wypowiedziach. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkokau Re: pytanie do ziarnokau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:06 Zgodziłem się miejscami z Tobą i dlaczego piszesz że nic nie wiem ogólne pojecie mam i przepraszam bardzo ale jak moge nie zabierac głosu skoro potrafię? Czy dziecko które nie potrafi jeszcze chodzić nie powinno próbować?? Żyjesz w społeczeństwie czy na karuzeli? Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: pytanie do ziarnokau 06.10.05, 15:42 Gość portalu: ziarnkokau napisał(a): > Zgodziłem się miejscami z Tobą i dlaczego piszesz że nic nie wiem ogólne pojeci > e > mam i przepraszam bardzo ale jak moge nie zabierac głosu skoro potrafię? Czy > dziecko które nie potrafi jeszcze chodzić nie powinno próbować?? > > Żyjesz w społeczeństwie czy na karuzeli? Dobrze ziarenko, że bronisz prawa do wolności słowa. Zgadzam się z tobą kociaku, że nawet jak się plecie trzy po trzy to i tak masz do tego prawo. Masz mój głos :-D Twoja Bogini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkokau Re: pytanie do ziarnokau IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 15:46 z Twoją wolnoscia jak z logika wiec nie wiem czy to co powiedziałas świadczy o Tobie dobrze czy wręcz inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: pytanie do ziarnokau 06.10.05, 15:51 Gość portalu: ziarnkokau napisał(a): > z Twoją wolnoscia jak z logika wiec nie wiem czy to co powiedziałas świadczy o > Tobie dobrze czy wręcz inaczej. możesz wybrać odpowiednią dla ciebie wersję :-D Bogini Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pytanie do ..... 06.10.05, 15:59 > zaryzykuje pytanie jakos nie czesto widuje Ciebie na forum , ale dziwi mnie ze wchodzisz w polemike z tym wyzej, Matka Teresa czy jak ? ;) P.S. Co do wyrazonej opinii to przeceniasz wpływ takich placów na dziecko (choć nie pisze że go niema) Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_chabrzyk Re: pytanie do ..... 06.10.05, 16:18 Witam, odpowiedzi poniżej bambii napisał: > > zaryzykuje pytanie > > jakos nie czesto widuje Ciebie na forum , ale dziwi mnie ze wchodzisz w polemik > e > z tym wyzej, Matka Teresa czy jak ? ;) tak, to prawda, bywam a forum bardzo rzadko. Tekstu o wchodzeniu w polemikę nie za bardzo rozumiem. > > P.S. > Co do wyrazonej opinii to przeceniasz wpływ takich placów na dziecko (choć nie > pisze że go niema) Nie wiem czy przeceniam. Wydaje mi się raczej, że ma olbrzymi wpływ, szcególnie emocjonalny. Nic niezastąpi zabawy w piaskownicy, robienie zamków z piasku, pierwszych znajomości z okolicznej piaskownicy itd. dziecko musi się bawić, nie tylko edukować, w szkolnym znaczeniu tego słowa. Z pozdrowieniami Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pytanie do ..... 06.10.05, 16:41 > Nic niezastąpi zabawy w piaskownicy ale do tego nie jest potrzebne duze miasto takie jak Warszawa zgodnie z tym co napisałaś : > ale dzieci z mniejszych miast takich > jak Siedlce) na samym starcie są w gorszej sytuacji niż dzieci z dużych miast > (takich jak Warszawa) właśnie poprzez brak ciekawych placów zabaw, Place ułatwiają rozwój ale czy to w Warszawie czy w Siedlcach o rozwój powinni dbać rodzice. Fakt że w tych miastach inne jest dostępne instrumentarium poprostu w Siedlcach wymaga to większej inwencji od dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_chabrzyk Re: pytanie do ..... 06.10.05, 17:03 bambii napisał: > > Nic niezastąpi zabawy w piaskownicy > > ale do tego nie jest potrzebne duze miasto takie jak Warszawa zgodnie z tym co > napisałaś : tak masz rację > > > ale dzieci z mniejszych miast takich > > jak Siedlce) na samym starcie są w gorszej sytuacji niż dzieci z dużych m > iast > > (takich jak Warszawa) właśnie poprzez brak ciekawych placów zabaw, > > Place ułatwiają rozwój ale czy to w Warszawie czy w Siedlcach o rozwój powinni > dbać rodzice. Fakt że w tych miastach inne jest dostępne instrumentarium > poprostu w Siedlcach wymaga to większej inwencji od dorosłych. Już wiem, skąd to nieporozumienie. Po prostu moja wypowiedź tak na prawdę była tylko zajawką pewnej nierozwiniętej myśli. W swojej wypowiedzi chciałam zwrócić uwagę na pewną rzecz. Otóż dzieci z małych miejscowości zwykle przy podobnych warunkach intelektualnych i podobnym natężeniu bodzców mają trudniejszy dostęp do elementów przyspieszających ich rozwój, co zwykle powoduje, że ten rozwój jest wolniejszy, mniej intensywny, mniej efektywny. To co chciałam powiedzieć nie dotyczy tylko sfery rozrywkowej, ale ogólnie rozwojowej. Wyjasniam dalej. Człowiek który ma łatwiejszy dostep do bodźców pobudzających jego rozwój rozwija się intensywniej, czyli przewagę mają Ci, którzy mają powszechny dostęp do muzeów, kin, filharmonii, bibliotek, ale również do placów zabaw. Idąc dalej sama edukacja w dużych ośrodkach jest zwykle na wyzszym poziomie niż w mniejszych miastach, i tak liceum Prusa w Siedlcach prawdopodobnie jest lepszym liceum niż liceum w Łosicach, niemniej liceum Prusa prawdopodobnie jest gorszym liceum niż Staszic w Warszawie itd. Oczywiście jest to generalizacja, której zaprzeczeniem będą wyjątki. Jest przecież cała masa ludzi pochodzących z małych miast, którym rówieśnicy z dużych miast mogą sznurowadła wiązać ;-). Zwykle staje się jednak tak, że po prostu Ci ludzie byli w odpowiednim czasie właściwie poprowadzeni, prawdopodobnie ich rodzice musieli włożyć w ich rozwój więcej wysiłku itd. Językami obcymi lepiej posługuje się przeciętny warszawiak niż przeciętny siedlczanin itd. Całkowiecie pomijam fakt, że człowiek wyjątkowo uzdolniony równie dobrze może pochodzić zarówno z Nowego Jorku jak i z Chodowa. Mam nadzieję, że rozumiesz co miałam na myśli. Z pozdrowieniami Agnieszka > Odpowiedz Link Zgłoś
bambii Re: pytanie do ..... 06.10.05, 19:30 A teraz to co innego :) > przecież cała masa ludzi pochodzących z małych miast, którym rówieśnicy z > dużych miast mogą sznurowadła wiązać ;-) znam wiele takich przykładów dodam tylko że oprócz możliwości rozwojowych w takich miastach jest niestety więcej zagrożeń Odpowiedz Link Zgłoś
megica Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 04.10.05, 18:44 bambii napisał: > Właśnie miałem ten sam problem w niedziele. Udałem sie do Atolu ze swoim > czterolatkiem i kiedyś był tam "małpi gaj" dla dzieci ale został zlikwidowany > co wprawiło moje dziecko w rozpacz :/. Ehh.... My tak się przeszliśmy niedzielę wcześniej :-(. A tak fajnie się jeździło w tych rurach ;-). Na bank zlikwidowane? Widziałam tylko kartę z remontem no i logo tego szmatexu nad wejściem :-(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miły Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.ator.pl 04.10.05, 20:15 oczywiście panu śmiglowi nie opłacało się dalsze utrzymanie placu zabaw dla dzieci ale na lumpeksie napewno więcej zarobi a dzieci? dzieci nic nie znaczą przecież to nie dotyczy jego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 04.10.05, 21:54 Uważam to za świństwo, chyba że bisnesowo się to nie opłacało (przewaga kosztów nad wpływami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojciec Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 23:59 Rozrywek się zachciewa? Kultury trochę, co? A przyjechało ostatnio "zdechłe", pamiętające jeszcze pewnie Gomułkę Wesołe miasteczko i rozpakowało się na przeciwko Championa. Ośrodki kultury w niedziele pozamykane, jedyne kino gra takie sobie filmy, koncertów, spektakli dla dzieci w niedziele żadnych, zostają tylko knajpy - a tam, dzieciaki wezmą colę a ja z żonką wywale po jednym piwku. Wieje nudą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkokau Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 02:34 Zrobiłes se bachora to se zabaw go sam.. się wam poprzewracało w baniach 20 lat temu nie było placów zabaw i sie dało załatwić rozrywke a teraz tłumoki maja problem z wpadnięciem na pomysł jak tu zabawic bachora... a proto smigielski nie miał nic wspólnego z placem dla dzieci głupich rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 05.10.05, 09:19 Gość portalu: ziarnkokau napisał(a): > Zrobiłes se bachora to se zabaw go sam.. się wam poprzewracało w baniach 20 lat > temu nie było placów zabaw i sie dało załatwić rozrywke a teraz tłumoki maja > problem z wpadnięciem na pomysł jak tu zabawic bachora... a proto smigielski ni > e > miał nic wspólnego z placem dla dzieci głupich rodziców. Zamilknij przyjacielu, bo Cię zjem - to pierwsza dobra rada Wyjmij sobie ziarno ze swojego kakao - to druga dobra rada (druga rada tak na prawdę jest więcej niż dobra, jest bardzo dobra) :-D Bogini (doceń to, że jeszcze nie Twoja) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: back_room Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.topex.com.pl / 80.50.35.* 05.10.05, 10:08 Kiedyś pomarańczy i czekolady też nie było i się żyło, ale czy to znaczy że dzieciaki mają być skazane na metalowe, stare huśtawki jak wygląda przeciętny plac zabaw? - metalowa hustawka i powyginana karuzela + piaskownica (do której sikają koty i psy) czy nadal Cię dziwi fakt, że szuka się miejsca bardziej przyjazdnego, gdzie można spędzić z dzieckiem niedzielę Odpowiedz Link Zgłoś
anarchaniol Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 05.10.05, 11:35 20 lat temu było dużo więcej placów zabaw niż teraz. Fakt były z deka żałosne, ale w miarę zadbane. Na każdym osiedlu były huśtawki, karuzele, zjeżdżalnie. Teraz tego nie ma bo takie chamstwo jak ziarnkokau poniszczyło je. Albo siedzą na resztkach tych huśtawek przeganiając dzieciaki swoim słownictwem. Co widać co poniektórzy nauczyli się pisać i obsługiwać komputer, szkoda tylko że nie ma nic ciekawego do powiedzenia:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkokau Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:44 Chciałem zaznaczyć że plac zabaw jaki by nie był to troche kiepska perspektywa dla dziecka ... szczególnie bardzo je rozwija a Wy mnie obrazic chcecie to bardzo niesmaczne ... kotek kwaśnego mleczka nie wypije. Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 05.10.05, 13:18 Gość portalu: ziarnkokau napisał(a): > Chciałem zaznaczyć że plac zabaw jaki by nie był to troche kiepska perspektywa > dla dziecka ... jedna z lepszych, wiedziałbyś to gdybyś zajrzał choćby do najprostszego podręcznika psychologii dziecięcej szczególnie bardzo je rozwija już wcześniej zauważyłam, że masz kłopoty ze stylem...styl wyrabia się poprzez częste wykorzystywanie umiejętności pisania i czytania....:-D a Wy mnie obrazic chcecie to > bardzo niesmaczne nie chcę Cię obrażać, tym bardziej, że szczerze Cię lubię i martwi mnie to, że z taką łatwością wystawiasz tyłek do klapsów...z sympatii Cię oszczędzam i mam nadzieję, że następnym razem ruszysz szarą komórką zanim zdecydujesz się uwypuklić słabszą stronę swojego intelektu :-D Kilka razy na forum ruszałeś wspomnianą komórką, więc wierzę, że stukniesz się mocno w łeb i powrócisz do logicznego myślenia, które niegdyś nie było Ci obce. ... kotek kwaśnego mleczka nie wypije. nie wypije... Bogini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkogówna Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 22:09 Bogini Twoje komórki pracuja na zasadzie perpid.. chcecie mnie obrazic było czysto ironiczne jw :) co do stylu pisania musisz się ze mną zgodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkokau Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 22:12 Zastanów się jeszcze raz co jest dla dziecka lepsze bo dyskusja dalsza niema sensu . Odpowiedz Link Zgłoś
pawelek.mar Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 06.10.05, 08:46 Gość portalu: ziarnkokau napisał(a): > Zastanów się jeszcze raz co jest dla dziecka lepsze bo dyskusja dalsza niema se > nsu . Zgadza się, dyskusja z Tobą nie ma większego sensu, bo nie masz bladego pojęcia o tym czego potrzebują trzy, cztero czy pięciolatki. Bardzo ważne jest to aby poświęcać dziecku jak najwięcej czasu, przytulać je, czytać, rysować, opowiadać, zabierać do teatrzyków, na wystawy, ale również zabierać do "basenu" z kulkami czy na świetną zjeżdzalnię. Jeżeli nie potrafisz tego pojąć to faktycznie w tym temacie nie wypowiadaj się i nie rób z siebie większego oszołoma niż jesteś....przepraszam, wycofuję się z tego, rób z siebie oszołoma bo pajace też na tym świecie są potrzebni. zdrowia życzę PS. Jeżeli poczułeś się obrażony to znaczy, że poprawnie reagujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkokau Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 12:11 no to wyślij 3 latka do piaskownicy niech wpieprza piach a ty pij browar. Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 06.10.05, 13:22 Gość portalu: ziarnkokau napisał(a): > no to wyślij 3 latka do piaskownicy niech wpieprza piach a ty pij browar. już teraz wiem, moje ty ziarenko, że mamusia raczej kazała ci kartofle obierać zaniedbując zachętę do zabawy, tymbardziej utulę Cię w swoich ramionach, moja bidulo niedopieszczona :-D Ktos przeciez musi cie pokochać, mozesz na mnie liczyć :-D To nic, że nie masz nic logicznego w tym wątku do powiedzienia (w tym kontekście dziwi mnie to co o siedleckiej kinomatografii naskrobałeś), to nic, że teraz dostrzegając zapewne kaszanę jaką walisz wypisując dalej dyrdymały na temat wychowania szkrabów, chyba tylko po to aby głupi wyraz twarzy, który zagościł na twym licu pod kolejną maską schować...zapominasz, że przed snem zaczniesz maski zrzucać i o jakiejś pewnie zapomnisz błogo w głupawym usmiechu o dziecięcych placach zabaw śniąc...;-D Twoja Bogini Twoja Bogini (aby utrwalić) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkokau Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:28 Z tego co piszesz musisz byc gruba tak wywnioskowałem :) pokazywanie dziecku świata jest ponad Twoje mozliwości im grubiej tym wolniej i nie pisz że mnie lubisz bo moja Dziewczyna się martwi że zmienia mi się gust. szukam korepetytora od nudy. Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 06.10.05, 13:35 Gość portalu: ziarnkokau napisał(a): > Z tego co piszesz musisz byc gruba tak wywnioskowałem :) brawo, własnie połamałam krzesło pod swoim ciężarem :-D pokazywanie dziecku > świata jest ponad Twoje mozliwości im grubiej tym wolniej nie rób z siebie idioty w tym temacie, brniesz w to niepotrzebnie, a mnie zajady i krosty na twarzy pękają :-D i nie pisz że mnie > lubisz bo moja Dziewczyna się martwi że zmienia mi się gust. Twoja dziewczyna czyta to forum? no dobra, uspokój Sebastiana, że Twoje uczucia wobec niego się nie zmieniają, niemniaj ja o twoje względy powalczę ;-D > > szukam korepetytora od nudy. niepotrzebnie :-D Twoja Bogini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkokau Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:39 nic w temacie nie napisałaś wiec nic Ci nie odpowiem a w prywate nie wypada zagłebiać się. nuda Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 06.10.05, 13:43 Gość portalu: ziarnkokau napisał(a): > nic w temacie nie napisałaś wiec nic Ci nie odpowiem a w prywate nie wypada > zagłebiać się. podążyłam tylko twoim głupkowatym tokiem myślenia, bo przecież bawimy się w twoją ulubioną zabawę czyli wypisywanie pierduł i idzie nam całkiem dobrze :-D > > nuda nuda (ale jesteś w tym coraz lepszy, juz wkrótce poprosze cię o korepetycje w sprawie nudy) Twoja Bogini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziarnkokau Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 13:56 Na nude Cię nie stać a czy cos jest głupkowate zdaje się że wiesz to doskonale. Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 06.10.05, 14:03 Gość portalu: ziarnkokau napisał(a): > Na nude Cię nie stać a czy cos jest głupkowate zdaje się że wiesz to doskonale. mam taka nadzieję, w przeciwnym razie nie wlazłabym ci na garba swoim otyłym cielskiem :-D Bogini Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 05.10.05, 13:36 Gość portalu: miły napisał(a): > oczywiście panu śmiglowi nie opłacało się dalsze utrzymanie placu zabaw dla > dzieci ale na lumpeksie napewno więcej zarobi a dzieci? dzieci nic nie znaczą > przecież to nie dotyczy jego dziecka ale o czym szanowny kolega pisze? Czy cos sie koledze w makówce nie poprzewracało? czy ktos ma obowiązek utrzymywać plac zabaw w celach charytatywnych? Wielka szkoda, że w Siedlcach nie ma miejsca dla dzieciaków, ale skoro było a zostało zamkniete, to pewnie nie bardzo się to właścicielowi opłacało...biznes rozkręca się po to, aby zarobić...czy to takie trudne do zrozumienia? Inną sprawą jest park, który zdaje się, że nie jest własnościa prywatną, a przeznaczone tam miejsce do zabaw jest raczej godne pożałowania. Może kochani Radni powinni pomyśleć nad zagospodarowaniem tego placu... Bogini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:57 tak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:58 nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: back_room Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach IP: *.topex.com.pl / 80.50.35.* 05.10.05, 13:27 poddaje się i zmieniam pytanie To co robić z dzieckiem w wolnej chwili w Siedlcach - tak aby je rozwinąć, albo tylko zabawić? Tylko nie pisz mi że kolorowanki malować, bo ile można ..:-( Odpowiedz Link Zgłoś
bogini_nocy Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 05.10.05, 13:38 Gość portalu: back_room napisał(a): > poddaje się i zmieniam pytanie > To co robić z dzieckiem w wolnej chwili w Siedlcach > - tak aby je rozwinąć, albo tylko zabawić? > > Tylko nie pisz mi że kolorowanki malować, bo ile można ..:-( można pojechać do lasu na grzyby :-D Brak miejsc dla dzieciaków (szczególnie tych najmłodszych) to duży problem tego miasta.... Bogini Odpowiedz Link Zgłoś
anarchaniol Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 05.10.05, 13:44 N myslę że nie tylko tego miasta ale wielu miast podobnych do Siedlec. Smutne to że tak niewiele osób widzi ten problem mimo że dzieci jest cała masa. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: gdzie z dzieckiem w weekend w Siedlcach 06.10.05, 15:56 wrócę jeszcze do placu zabaw, kiedyś symaptyczny i ciekawie zaprojektowany był przy domu dziecka w Kisielanach, można było wejśc bez problemu, personel prosił tylko o niewjeżdżanie samochodem. Nie wiem jak to teraz wygląda ale chyba warto sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś