krzycho1252 04.06.06, 23:09 one we śnie za sen mój chodzą na czereśnie,że dalej chodzą za sny inne wiem od pościeli całej w glinie..." Marka nie było osobiście Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzycho1252 Re: Bolą mnie nogi 04.06.06, 23:18 Tadeusz Nowak Psalm o chorych nogach Bolą mnie nogi One we śnie za sen mój chodzą na czereśnie Że dalej chodzą za sny inne wiem od pościeli całej w glinie Śpijcie przy mnie dam wam maku dam sekretne pismo w ptaku dam wam jabłek pół sąsieka dam pół boga pół człowieka dam wonności i dam rano tę dzieweczkę przeczuwaną Bolą mnie nogi izba pusta W piecu Lewiatan tak się pluska Wzgórze za oknem się przybliża A nie ma kto zdjąć ciała z krzyża Idźcie nogi dam wam buty dam na drogę kij okuty dam wam skrzypce dam wam miodu dam wam dywan z carogrodu dam wam konia a pod wieczór stanę przeciw wam przy mieczu Odpowiedz Link Zgłoś
12b5 Sorry Marku 04.06.06, 23:39 Te jego piosenki Śpiewały panienki Mietek tłuściutki Piasek pulchniutki smutniutko było Czekałem kiedy skończyło I wtedy myślałem Iż cierpisz z powodu Tak populistycznego wrzodu Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Sorry Marku 05.06.06, 16:15 "smutniutko było"... Grechuta był i jest popularny ale z populizmem to przesada. Modne słowo: "Populizm to zachowanie polityczne polegające na głoszeniu tych poglądów, które są aktualnie najbardziej popularne w danej grupie społecznej, w celu łatwego zdobycia popularności, bez analizowania sensu tych poglądów oraz zastanawiania się nad realnymi możliwościami i rzeczywistymi skutkami wprowadzenia głoszonych poglądów w czyn. Często populizm przybiera formę schlebiania masom poprzez krytykowanie ekipy rządzącej. Typowym przykładem populizmu jest np: jednoczesne głoszenie konieczności zmniejszenia podatków i wzrostu wydatków na opiekę socjalną, bez zastanawiania się jak w tej sytuacji zrównoważyć wydatki budżetowe." Odpowiedz Link Zgłoś
12b5 Re: Sorry Marku 06.06.06, 02:12 Krzysiu te regułeczki to przystosowania do kiszenia beczki Nie precyzuj znaczeń liczy się uczucie A to przyznasz jest wyśmienite I jakie wyczucie taktu... ...znakomite Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Bolą mnie nogi 20.06.06, 23:25 Bolą mnie nogi na jawie...Piękne te nasze Siedlce późną wiosną. Gdyby tak Grechuta mieszkał w Siedlcach... Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: Bolą mnie nogi 20.06.06, 23:39 Gdyby tak u nas mieszkał Grechuta to moze w Siedlcach byłaby huta Wiem wiem,malo ambitne;) Odpowiedz Link Zgłoś
12b5 Re: Bolą mnie nogi 20.06.06, 23:51 jedna droga artysty ostroga dekorowanie wnętrz mniej w życiu cięć Mostostal cynkuje Konstanty buduje będziesz moją damą czyścisz ostrogi bolą ... Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Bolą mnie nogi 20.06.06, 23:52 satyrycznie i artystycznie.hej szklanka piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: Bolą mnie nogi 05.07.06, 00:44 Bolą mnie nogi.. Miasto moje nocą jest bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś