Dodaj do ulubionych

Prognozy II tura

13.11.06, 00:45
Mhmm myślę że jeśli wyniki się utrzymają to sztab obecnego prezydenta ma niezły orzech do zgryzienia... Dużo wygodniejszym było by miec za kontrkandydata w II turze Dobijańskiego, w sposób naturalny i przewidywalny głosy oddane na Kudelskiego w większości przypadły by Symanowiczowi. A tak??? Nie sądzę by głosujący na Bobryka czy Dobijańskiego poparli obecnego prezydenta. Cala nadzieja dla ludzi S. że wyborcy przegranych oleją wybory, jeśli nie jego szanse na reelekcje są mizerne...

Duffy
Obserwuj wątek
    • donna244 Re: Prognozy II tura 13.11.06, 00:49
      pocieszaj się
    • emti1 Re: Prognozy II tura 13.11.06, 00:49
      A moze Dobijanski dogaduje sie z Kudelskim,"oddaje" mu swe glosy ,wzamian robimy koalicje PIS+PO?

Realne?
      • bambii Re: Prognozy II tura 13.11.06, 00:51
        Dobijańśki nie jest w PO :) (oficjalnie), ale jest 3 siłą w Siedlcach
        • emti1 Re: Prognozy II tura 13.11.06, 01:00
          Hehe chyba nie wyczules o co mi chodzi.Polityka jest sliskim tematem.Dzis jestes tu,dzis tam...zycie.

Tak jak sam pisales.Dobijanski w PO oficjalnie nie jest ale znowuz nie byl to rozwod ktory rozpadl sie z jakims wielkim hukiem.Zawsze mozna jutro sie spotkac,pogadac,ponegocjowac,odswiezyc stare kontakty...;)

Oj bambii Ty taki stary politykier i nie bede Ci juz tego dluzej tlumaczyl.Mysle ze w do srody wszystko powinno sie wyjasnic;)
          • bydlaq Re: Prognozy II tura 13.11.06, 05:34
            M. Dobijański nie jest członkiem PO
            Po 2 PO zblokowało się z STS z tego też powodu poparcie dla M.S. jest nie co
            wątpliwe. Choć nie takie serwował nam PiS rzeczy podczas swoich rządów.
            dwukrotny Lepper w rządzie... dla przykładu.
          • bambii Re: Prognozy II tura 13.11.06, 09:46
            > Oj bambii Ty taki stary politykier

he he ze mnie taki politykier jak ... ;)))

jestem zwykłym siedlczaninem któremu na sercu lezy los miasta, szanuje
            demokratyczny wybór, o cudach nad urną nie będę pisał.
          • doberek4 Re: Prognozy II tura 13.11.06, 11:41
            no właśnie,ale z tego co wiadomo juz przed wyborami PO mówiło że poprze MS,
            więc jeśli MD znowu będzie w PO, to niejako z urzędu też pójdzie za MS, a jeśli
            zrobi to też lewica, no to wiadomo,jak u Miszela Żara: No change, No future, No
            revolution.
            • bambii Re: Prognozy II tura 13.11.06, 11:56
              widze ze wiesz więcej od MD :)
              • wytaczacz_podsuwnicowy Re: Prognozy II tura 13.11.06, 22:14
                bambii napisał:

> widze ze wiesz więcej od MD :)
                >
                albo ty wiesz dużo mniej
                • bambii Re: Prognozy II tura 14.11.06, 07:37
                  jak tylko zwykły siedlczanin jestem to wy pdoobno jestescie sztabowcy :)
            • bambii Re: Prognozy II tura 13.11.06, 11:57
              a dla mnie osobiście aktualna II tura to wybór pomiedzy szubienicą a krzesłem
              elektrycznym.
      • naufiz Re: Prognozy II tura 13.11.06, 00:57
        Raczej jeden z nich postawi na silniejszego, czyli MS w zamian za wc-prezydenturę.
        korupcja polityczna fuj!!!
        • abanderado Re: Prognozy II tura 13.11.06, 09:27
          Tak tak będzie rozgrywka zastępcami decydująca a najlepiej to zrobić 5
          zastępców i juuu ...

PS. bambii z tą 3 siłą to się nie wygłupiaj,
          • neutron6 Re: Prognozy II tura 13.11.06, 09:33
            Nieoficjalnie STS-7 mand, PiS - 7 mand, SLD - 3 mand, PO - 3 mand, FS- 2 mand. Ważą się losy 1 mandatu.
          • bambii Re: Prognozy II tura 13.11.06, 09:44
            > PS. bambii z tą 3 siłą to się nie wygłupiaj,

przeczytaj jeszcze raz DOBIJAŃSKI ma prawdopodobnie trzeci wynik
            • wytaczacz_podsuwnicowy Re: Prognozy II tura 13.11.06, 09:45
              i dwóch radnych
              • wytaczacz_podsuwnicowy Re: Prognozy II tura 13.11.06, 09:46
                w tym jak sądze Denbisiuka który ma sie gdzie wycofać:)
                • bambii Re: Prognozy II tura 13.11.06, 09:47
                  nie zgadłeś :)

ale co się tak rozczulasz nad Forum z tylko dwoma głosami, stary uklad
                  triumfuje, powinieneś się cieszyć.
                  • wytaczacz_podsuwnicowy Re: Prognozy II tura 13.11.06, 09:51
                    ty jednak jesteś prosty i nieskomplikowany i lubisz widzieć wiecej niż widać naprawdę
                    • bambii Re: Prognozy II tura 13.11.06, 09:55
                      > lubisz widzieć wiecej

tak, cały czas chcę się rozwijać, to że czegoś nie widać nie oznacza że tego nie ma
                      • wytaczacz_podsuwnicowy Re: Prognozy II tura 13.11.06, 10:07
                        jeśli widzisz rozwijanie się we wkładaniu komuś w usta słów których nie powiedział to winszuję
                        • bambii Re: Prognozy II tura 13.11.06, 10:12
                          > we wkładaniu komuś w usta słów których nie powiedz
                          > iał

teraz to nie rozumiem o co ci chodzi z tym tekstem w tym wątku.
                          • abanderado Re: Prognozy II tura 13.11.06, 11:18
                            kolejność właściwie zgodna z kolejnością wręczania wieńców pod pomnikiem w
                            soborte ...
                          • wytaczacz_podsuwnicowy Re: Prognozy II tura 13.11.06, 22:09
                            > teraz to nie rozumiem o co ci chodzi z tym tekstem w tym wątku.

to teraz wiesz jak czują sie forumowicze czytając twoje wpisy:)

• bambii Re: Prognozy II tura 14.11.06, 07:37
                              przeczytaj watek i uzasadnij co napisaleś, to nie powinno byc dla ciebie trudne
    • misinka81 Re: Prognozy II tura 13.11.06, 21:27
      Chętnie bym olała II turę, bo jak tu wybierać między takimi kandydatami :(
      Szkoda mi, że tak dużo młodych nie poszło na wybory, bo to oni mogli zmienić
      nędzną sytuację, jaka nastała. Ten elektorat nie został wykorzystany...
      Teraz pozostaje mi zmusić się do poszukania zalet (!) u jakiegoś kandydata.
      Może ktoś ma pomysły?
      • bambii Re: Prognozy II tura 13.11.06, 21:37
        ja bym jednak szukał z mniejszą ilością wad ;) bo z zaletami to może być trudno.
        • misinka81 Re: Prognozy II tura 13.11.06, 22:07
          No to dawaj te mniejsze wady ;)
    • westwind2 II tura - wybór polityczny jedynie 13.11.06, 23:55
      Wart Pac pałaca, a pałac Paca.

W II turze nie mają już znaczenia osobowe cechy S i K. W zasadzie niczym się
      nie różnią, co było widać w minionej kadencji.

Wybór przechodzi na inną płaszczyznę. Z punktu widzenia miasta wybór S czy K
      jest bez znaczenia, poprostu inny odcień szarości.

Teraz do głosu dochodzi polityka.

Wybór K, to opowiedzenie się za myśleniem w stylu bliźniaków, IV RP i nieu-
      stanną dintojrą na prawdziwych czy wyimaginowanych "agentach". Poprostu PiS,
      którego sensem istnienia jest nieustanne niszczenie inaczej myślących i bez
      znaczenia tu jest to czy inne miasto.

Wybór S, to mniej więcej to co było dotychczas, może nawet chwilowy zryw, aby
      pokazać, że STS zmienił się. Być może.
      Mniejsze zło. Nie będą w gazetach wytykać Siedlec, że są częścią imperium PiS.

Nowa rada: podane przez KRP nazwiska, poza pojedyńczymi, wskazują na negatywny
      dobór radnych. Najlepsi we wszystkich ugrupowaniach odpadli. Do rady weszła
      mierzwa, która nic nie wniesie do dynamicznego rozwoju i unowocześniania
      miasta. Dlaczego wybrano właśnie ich?
      Czyżby zwyciężyła podkultura discopolowa?
      • bambii Re: II tura - wybór polityczny jedynie 14.11.06, 07:38
        > Mniejsze zło.

LOL
        • westwind2 Re: II tura - wybór polityczny jedynie 14.11.06, 11:09
          Mniejsze zło, albo zwykły rozsądek.

Masz przykład PiS na scenie ogólnopolskiej. Gdy wygrali zepchnęli PO do
          narożnika nie godząc się na żadne ustępstwa. Wszystko miało być ich:
          i prezydent, i premier, i marszałek, i KRRiTV, i Trybunał Konstytucyjny,
          i wszystko co się rusza.
          Jeszcze do tego dyżurny zaświniacz wszystkiego p.Kusrki.

Efekt: PO rzekło, jak nie to nie, bawcie się sami dalej. No i bawią się.

Na szczęście S nie jest formalnie z PiS, a D z PO. Jezeli obaj chcą dobra
          miasta, to powinni odłożyć urazy na bok i spróbować się porozumieć.
          DLA DOBRA MIASTA!

Jeszcze jedno. Kandydaci i wyborcy PiS, PO, FS, STS, LiD, LPR - to nie są
          śmiertelni wrogowie. To nasi sądziedzi, znajomi i rodzina, mieszkańcy Siedlec.
          Nie zgadzamy się w swoich wyborach politycznych, ale wszyscy chcemy mieć
          zadbane, wygodne, przyjazne, estetyczne miasto. Juz po wyborach. Połączmy to co
          się da połączyć i nie trwajmy w okopach jedynie z hasłem na ustach: "po moim
          trupie".
          • abanderado Re: II tura - wybór polityczny jedynie 15.11.06, 10:04
            ja tam mysle że się dogadają ... przed II turą
            • bambii Re: II tura - wybór polityczny jedynie 15.11.06, 20:32
              nie sądzę ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka