aisog21 05.05.07, 23:39 odrazu w polsce bezpieczniej i czysciej ufff Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
westwind2 Re: dobrze,ze ........ z siedlec jezdza do anglii 05.05.07, 23:42 Chodzi ci o to, że w Anglii uczą się myć i sprzątać i spokojnie zachowywać, dzięki czemu po powrocie zachowują się lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
emti1 Re: mam nadzieje,ze nie wrócą 05.05.07, 23:57 Hmm cos w tym jest... Utarł sie stereotyp ze wyjezdza przede wszystkim tzw 3 sort,czyli ludzie niezbyt wyksztalceni,czesto majacy problemy z prawem itp Na postawie swojego osiedla i okolicznych blokow moge stwierdzic ze faktycznie 90% z tych co wyjechali to nosy stojacy wieczorami pod klatką. Odpowiedz Link Zgłoś
ettee Re: mam nadzieje,ze nie wrócą 08.05.07, 11:11 emti1 napisał: > Hmm cos w tym jest... > > Utarł sie stereotyp ze wyjezdza przede wszystkim tzw 3 sort,czyli ludzie niezby > t wyksztalceni,czesto majacy problemy z prawem itp > Na postawie swojego osiedla i okolicznych blokow moge stwierdzic ze faktycznie > 90% z tych co wyjechali to nosy stojacy wieczorami pod klatką. > serio? mi to inaczej wychodzi w rachunkach? czyżby nosy były takie perfekt w "inglisz"? Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: mam nadzieje,ze nie wrócą 08.05.07, 11:14 gdyby te nosy byly takie perfekt w inglisz, to w ogloszeniach dla nizszej i sredniej kadry zarzadzajacej w zakladach produkcyjnych w Anglii nie byloby dopisków, że znajomość polskiego będzie poważnym atutem Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: dobrze,ze ........ z siedlec jezdza do anglii 07.05.07, 10:46 Ale za to w Anglii Polacy nie maja dobrej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
angol22 Re: dobrze,ze ........ z siedlec jezdza do anglii 06.05.07, 15:25 nie wiem aisog skąd w tobie tyle nienawiści do ludzi ale moim zdaniem to ty masz duże problemy ze sobą może zazdrość że ci "klatkowcy" zarabiają od ciebie minimum sześć razy więcej a ty przecież tyle się uczyłaś i jesteś taka mundra zarabiaj dalej tysiąc złotych i ciesz się żeś jest nauczycielką czy inną tam pracownicą ośrodka gminnego pozdrawiam i nie bój się tej Unii Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: dobrze,że wrócą z Anglii 08.05.07, 11:45 Poznają wagę swojej pracy i ciężko zarobionych pieniędzy. Kupią dom. Założą interes. Optymistycznie !? Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Re: dobrze,że wrócą z Anglii 08.05.07, 14:06 Tak, to jest optymistyczne. Wielu z nich wróci, choć nie wszyscy. Wrócą ci sami, ale już nie tacy sami. Może kupią dom lub mieszkanie, może założą interes lub nie, może rzadziej będą używać słów na k... i ch.., może może ..... Odpowiedz Link Zgłoś
karolciasuzi1 Re: dobrze,że wrócą z Anglii 08.05.07, 15:53 Lepsze to ,niż wystawać pod klatkami i pić browara oraz sikać w biały dzień pod blokiem nie przejmując się przechodniami (wśród, których są dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
ettee Re: dobrze,że wrócą z Anglii 08.05.07, 17:17 ech szkoda tylko, że robią to samo tylko gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
aisog21 te angol 08.05.07, 22:15 ja mieszkam w Warszawie i zarabiam w firmie farmaceutycznej 12 razy wiecej niz oni w anglii,ale te prostaki mi zniszczyly zycie,bo bywalam w siedlach i sie ciesze,ze jezdza i serio blagam wyjezdzajcie i nie wracjacie,a noz sie uda taka za 20 lat Finaldnia w polsce,czysto,pusto,bezpiecznie,bogato(śnie na jawie) Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho1252 Re: te angol 08.05.07, 22:32 Wzdychasz: > za 20 lat Finaldnia w polsce,czysto,pusto,bezpiecznie,bogato(śnie na jawie) jak razowiec w wątku o "Szwajcarii siedleckiej" "Nie chcę zapeszać, ale gdyby tak za sprawstwem Stadlera można było mówić kiedyś o Siedlcach i okolicy jako o "Szwajcarii Siedleckiej" - tzn. czysto, porządnie, przyjaźnie, zasobnie, pociągi jak zegarki szwajcarskie (ew. jak czekolada) itp. Kto wie, kto wie ...." Jego sen wydaje mi się cieplejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
aro333 Re: te angol 10.05.07, 18:14 Przepraszam, nie chce sie czepiac ale brzmi to jakbys pogadzala ludzmi.Chwalisz sie kasa czy jak?Wartosciujesz ludzi ze wzglwedu na zarobki?Pamietaj ze "prostaki" tez musza zostac w kraju ,bo jak nie to tacy "mocno postawieni" jak Ty beda musieli kopac rowy,chcesz tego?Strasznie nowobogactwo przez Ciebie przemawia , mało tutaj takich postow i dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
tramwajsiedlecki Dobrze, że z Siedlec jeżdżą ... za granicę 10.05.07, 18:03 Cenne jest, że tylu ludzi, nie tylko młodych, jeździ za granicę. Podróże kształcą, a praca u innych uczy szacunku do pracy jako takiej. Niech nabiorą doświadczenia i ogłady, i niech wracają. Na pewno będą tu też przydatni. Odpowiedz Link Zgłoś
kanye Re: Dobrze, że z Siedlec jeżdżą ... za granicę 10.05.07, 18:51 ja mieszkam w Warszawie i zarabiam w firmie farmaceutycznej 12 razy wiecej niz oni w anglii ??? o wielka warszawianko. chyba masz problemy z matematyka,albo jestes wlascicielka firmy farmaceutycznej bo liczac 20 dni w miesiacu po 8 godzin dziennie za stawke 6,5 funta za godzine,co jest pewnie w okolicach minimum to zarabiaja 1040 funtow = 5720 zl, 12 razy wiecej 68640zl. pogratulowac zarobkow,ale takie to pewnie widzialas w jakiejs gazecie i cos ci sie ubzduralo,ze to twoje. czytajac twoje wypowiedzi kazdemu chce sie emigrowac,chociazby z tego watku. --- Odpowiedz Link Zgłoś