Dodaj do ulubionych

dobrze,ze ........ z siedlec jezdza do anglii

05.05.07, 23:39
odrazu w polsce bezpieczniej i czysciej ufff
Obserwuj wątek
    • westwind2 Re: dobrze,ze ........ z siedlec jezdza do anglii 05.05.07, 23:42
      Chodzi ci o to, że w Anglii uczą się myć i sprzątać i spokojnie zachowywać,
      dzięki czemu po powrocie zachowują się lepiej?
      • aisog21 mam nadzieje,ze nie wrócą 05.05.07, 23:52
        tylko tyle :))
        • emti1 Re: mam nadzieje,ze nie wrócą 05.05.07, 23:57
          Hmm cos w tym jest...

Utarł sie stereotyp ze wyjezdza przede wszystkim tzw 3 sort,czyli ludzie niezbyt wyksztalceni,czesto majacy problemy z prawem itp
          Na postawie swojego osiedla i okolicznych blokow moge stwierdzic ze faktycznie 90% z tych co wyjechali to nosy stojacy wieczorami pod klatką.
          • ettee Re: mam nadzieje,ze nie wrócą 08.05.07, 11:11
            emti1 napisał:

> Hmm cos w tym jest...
            >
            > Utarł sie stereotyp ze wyjezdza przede wszystkim tzw 3 sort,czyli ludzie niezby
            > t wyksztalceni,czesto majacy problemy z prawem itp
            > Na postawie swojego osiedla i okolicznych blokow moge stwierdzic ze faktycznie
            > 90% z tych co wyjechali to nosy stojacy wieczorami pod klatką.
            >
            serio?
            mi to inaczej wychodzi w rachunkach?
            czyżby nosy były takie perfekt w "inglisz"?
            • raks5 Re: mam nadzieje,ze nie wrócą 08.05.07, 11:14
              gdyby te nosy byly takie perfekt w inglisz, to w ogloszeniach dla nizszej i
              sredniej kadry zarzadzajacej w zakladach produkcyjnych w Anglii nie byloby
              dopisków, że znajomość polskiego będzie poważnym atutem
      • karolciasuzi1 Re: dobrze,ze ........ z siedlec jezdza do anglii 07.05.07, 10:46
        Ale za to w Anglii Polacy nie maja dobrej opinii.
    • angol22 Re: dobrze,ze ........ z siedlec jezdza do anglii 06.05.07, 15:25
      nie wiem aisog skąd w tobie tyle nienawiści do ludzi ale moim zdaniem to ty
      masz duże problemy ze sobą może zazdrość że ci "klatkowcy" zarabiają od ciebie
      minimum sześć razy więcej a ty przecież tyle się uczyłaś i jesteś taka mundra
      zarabiaj dalej tysiąc złotych i ciesz się żeś jest nauczycielką czy inną tam
      pracownicą ośrodka gminnego pozdrawiam i nie bój się tej Unii
    • krzycho1252 Re: dobrze,że wrócą z Anglii 08.05.07, 11:45
      Poznają wagę swojej pracy i ciężko zarobionych pieniędzy. Kupią dom. Założą
      interes. Optymistycznie !?
      • tramwajsiedlecki Re: dobrze,że wrócą z Anglii 08.05.07, 14:06
        Tak, to jest optymistyczne. Wielu z nich wróci, choć nie wszyscy. Wrócą ci
        sami, ale już nie tacy sami. Może kupią dom lub mieszkanie, może założą interes
        lub nie, może rzadziej będą używać słów na k... i ch.., może może .....
        • karolciasuzi1 Re: dobrze,że wrócą z Anglii 08.05.07, 15:53
          Lepsze to ,niż wystawać pod klatkami i pić browara oraz sikać w biały dzień pod
          blokiem nie przejmując się przechodniami (wśród, których są dzieci).
          • ettee Re: dobrze,że wrócą z Anglii 08.05.07, 17:17
            ech szkoda tylko, że robią to samo tylko gdzie indziej...
            • aisog21 te angol 08.05.07, 22:15
              ja mieszkam w Warszawie i zarabiam w firmie farmaceutycznej 12 razy wiecej niz
              oni w anglii,ale te prostaki mi zniszczyly zycie,bo bywalam w siedlach i sie
              ciesze,ze jezdza i serio blagam wyjezdzajcie i nie wracjacie,a noz sie uda taka
              za 20 lat Finaldnia w polsce,czysto,pusto,bezpiecznie,bogato(śnie na jawie)
              • krzycho1252 Re: te angol 08.05.07, 22:32
                Wzdychasz:

> za 20 lat Finaldnia w polsce,czysto,pusto,bezpiecznie,bogato(śnie na jawie)

jak razowiec w wątku o "Szwajcarii siedleckiej"
                "Nie chcę zapeszać, ale gdyby tak za sprawstwem Stadlera można było mówić
                kiedyś o Siedlcach i okolicy jako o "Szwajcarii Siedleckiej" - tzn. czysto,
                porządnie, przyjaźnie, zasobnie, pociągi jak zegarki szwajcarskie (ew. jak
                czekolada) itp. Kto wie, kto wie ...."
                Jego sen wydaje mi się cieplejszy.
              • no_login Re: te angol 08.05.07, 23:48
                > ale te prostaki <cut>
                no comment
              • aro333 Re: te angol 10.05.07, 18:14
                Przepraszam, nie chce sie czepiac ale brzmi to jakbys pogadzala ludzmi.Chwalisz
                sie kasa czy jak?Wartosciujesz ludzi ze wzglwedu na zarobki?Pamietaj
                ze "prostaki" tez musza zostac w kraju ,bo jak nie to tacy "mocno postawieni"
                jak Ty beda musieli kopac rowy,chcesz tego?Strasznie nowobogactwo przez Ciebie
                przemawia , mało tutaj takich postow i dobrze.
    • tramwajsiedlecki Dobrze, że z Siedlec jeżdżą ... za granicę 10.05.07, 18:03
      Cenne jest, że tylu ludzi, nie tylko młodych, jeździ za granicę. Podróże
      kształcą, a praca u innych uczy szacunku do pracy jako takiej. Niech nabiorą
      doświadczenia i ogłady, i niech wracają. Na pewno będą tu też przydatni.
      • kanye Re: Dobrze, że z Siedlec jeżdżą ... za granicę 10.05.07, 18:51

ja mieszkam w Warszawie i zarabiam w firmie farmaceutycznej 12 razy wiecej niz
        oni w anglii
        ???
        o wielka warszawianko.

chyba masz problemy z matematyka,albo jestes wlascicielka firmy farmaceutycznej
        bo liczac 20 dni w miesiacu po 8 godzin dziennie za stawke 6,5 funta za
        godzine,co jest pewnie w okolicach minimum to zarabiaja 1040 funtow = 5720 zl,
        12 razy wiecej 68640zl. pogratulowac zarobkow,ale takie to pewnie widzialas w
        jakiejs gazecie i cos ci sie ubzduralo,ze to twoje.
        czytajac twoje wypowiedzi kazdemu chce sie emigrowac,chociazby z tego watku.

---
        • raks5 Re: Dobrze, że z Siedlec jeżdżą ... za granicę 10.05.07, 22:49
          tru
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka