Dodaj do ulubionych

Drosed-polityka kadrowa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 21:14
to jedna wielka pomyłka, zatrudniają znajomkow, którzy nic nie robią, nic
dziwnedo, że firma przynosi straty i mówi się o jej zamknięciu w Siedlcach
Obserwuj wątek
    • Gość: simply Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 21:20
      chyba nie za bardzo znasz jednak realia Drosedu... Z tego co ja wiem, zakład ma
      się całkiem dobrze, a pogłoski o zamknięciu nie są prawdziwe. Fakty są takie,
      że Drosed przekształca trochę produkcję i część rzeczy produkowanych w Toruniu
      będzie teraz robionych u nas :)

• Gość: roni Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 23:49
        otóż tak się składa, że nie o produktach ale o bezsensownym zatrudnianiu
        pracowników ( całkiem zbytecznych) piszę, pani kadrowa i córka pani kadrowej,
        mistrz i syn mistrza, prezes i jego siostrzenica...
    • Gość: Pawełek Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.bci.net.pl 06.10.03, 16:11
      Czy Ty przypadkiem nie gadasz sam ze sobą...?

Co do polityki kadrowej, to tak było tam (i nie tylko tam)zawsze...
      • brat_szczepana Re: Drosed-polityka kadrowa 06.10.03, 17:39
        Gość portalu: Pawełek napisał(a):

> Czy Ty przypadkiem nie gadasz sam ze sobą...?
        >
        > Co do polityki kadrowej, to tak było tam (i nie tylko tam)zawsze...

Nie wiem jaka tam jest (teraz czy kiedyś) polityka kadrowa, ale jedno wiem -
        DROSED spada na pysk, od czasu jak zmienili zarząd. A ryba, wiadomo, psuje się
        od głowy. Tylko patrzeć, jak zamkną w Siedlcach zakład. Tylko komu na tym
        zależy, czy w Siedlcach - jakby nie było firma-matka - istnienie, czy nie?
        • Gość: Pawełek Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.bci.net.pl 08.10.03, 14:21
          Zmieniono (jednoosobowy) Zarząd, bo firma spadała na pysk. Nie ma to nic
          wspólnego z zamknięciem zakładów w Siedlacach (prawdopodobnie plotki), a pomysł
          przeniesienia całej produkcji do Torunia wymiślił sam Pan Pietkiewicz jeszcze w
          97 czy 98 roku i bardzo konsekwentnie dążył do realizacji...

PS. Zastanawiam się jak wielu członków rodziny Pietkiewiczów stuka w klawiaturę
          na tym forum...:-) obrońców i zwolenników ciągle nie maleje...:-)

PS1. Polityka kadrowa...najbardziej zgubną dla firmy politykę kadrową prowadził
          Pan Prezes Ryszard Pietkiewicz zatrudniając między innymi swoją szacowną,
          maksymalnie niekompetentną małżonkę na stanowisku Dyrektora Sprzedaży i
          Marketingu, która durnymi decyzjami, za pozwoleniem Zarządu, spowodowała nie
          mało zamieszania w finansach firmy (za to głównie polecieli Pietkiwiczowie).
          Nie wspominam juz o prezesurze zięcia w sedrobie, czy posadce córki, gdyż
          potraktować to można wyłącznie jako rodzicielską pomoc na trudnym rynku pracy...
          • Gość: Westwind Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 13:55
            Mam w Drosedzie koleżankę ze studiów. Pracuje tam juz ok. 3-4 lat i nie
            potwierdza Twojej opinii Pawełek. Nie wszystko było, jak twierdzi, wcześniej
            tak różowo, ale dopiero teraz to jest dno pod każdym względem. Chyba nie masz
            Pawełku pojęcia, o czym piszesz, albo jesteś poprostu zausznikiem aktualnego
            kierownictwa, które dba TYLKO o swoich kilku lizusów. Reszta ludzi się nie
            liczy. Sorry, ale taka jest PRAWDA.
            • Gość: Pawełek Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.bci.net.pl 15.10.03, 12:22
              Gość portalu: Westwind napisał(a):

> Mam w Drosedzie koleżankę ze studiów. Pracuje tam juz ok. 3-4 lat i nie
              > potwierdza Twojej opinii Pawełek. Nie wszystko było, jak twierdzi, wcześniej
              > tak różowo, ale dopiero teraz to jest dno pod każdym względem. Chyba nie masz
              > Pawełku pojęcia, o czym piszesz, albo jesteś poprostu zausznikiem aktualnego
              > kierownictwa, które dba TYLKO o swoich kilku lizusów. Reszta ludzi się nie
              > liczy. Sorry, ale taka jest PRAWDA.

No tak, rozgryzłeś mnie...jestem zausznikiem aktualnego zarządu...:-)))
              Jeżeli ja nie wiem o czy piszę, to znaczy, że czas zakończyć tę rozmowę, bo
              Wasza kompromitacja "znajomości" tematu jest jeszcze bardziej żenująca...:-(

PS. Pozdrów koleżankę. Na produkcji trochę mniej się widzi niż przy stołku Pani
              Pietkiewicz...:-)
    • Gość: Kaśka Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 16:13
      ciekawe,że takie różne opinie krążą o firmie, w której pracuję i powiem wam
      jedno, kiedyś i dziś jest tak samo, układy, spiski, kumoterstwo, tylko, że
      kiedyś państwo P. mieli tylko kilka osób protegowanych, a teraz jest ich o
      wiele więcej, ale i tak się cieszę, że mam pracę, chociaż nie zawsze ide do
      niej z uśmiechem na ustach
      • Gość: Pawełek Re: Drosed-polityka sprzedażowa IP: *.bci.net.pl 10.11.03, 15:17
        Teraz chciałem trochę z innej beczki. W sobotę, z wielką przyjemnością kupiłem
        sobie kiełbaskę jałowcową, pasztet z gęsi i udka z kurczaka w pięknych
        opakowaniach z napisem Drosed w sieci handlowej carefoure przy Al
        Jerozolimskich w Wawie. Po kilku latach przerwy produkty Drosedu ponownie
        dostępne są w dużych sieciach handlowych, a nie tylko sklepach firmowych w
        Siedlacach. Każdy kto uważnie śledził politykę sprzedażową Drosedu za czasów
        Pani Bożeny Pietkiewicz wie, że w ostatnich latach wędliny i garmażerka
        produkowane przez Drosed systematycznie wypadały z Sieci (za wyjątkiem pasztetu
        podlaskiego i belgijskiego). Po kilku latach przerwy wracamy zatem do poważnego
        handlowania...:-)
        • Gość: Roni Re: Drosed-polityka sprzedażowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 16:40
          Elżbiety Pietkiewicz jeśli już, Ty znawco Drosedu...
          w pewnych sieciach Drosedu nie ma- został wywalony ;)
          • Gość: Pawełek Re: Drosed-polityka sprzedażowa IP: *.bci.net.pl 12.11.03, 15:52

Gość portalu: Roni napisał(a):

> Elżbiety Pietkiewicz jeśli już, Ty znawco Drosedu...
            > w pewnych sieciach Drosedu nie ma- został wywalony ;)

Biję się w piersi, oczywiście, że Ela...myślałem w tym momencie o dupie Maryni
            chyba...

właśnie o wywaleniu Drosedu z Sieci i jego powrocie do jednej z nich mówię mój
            ty orle czytania ze zrozumieniem...:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka