Gość: Roni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 21:14 to jedna wielka pomyłka, zatrudniają znajomkow, którzy nic nie robią, nic dziwnedo, że firma przynosi straty i mówi się o jej zamknięciu w Siedlcach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: simply Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 21:20 chyba nie za bardzo znasz jednak realia Drosedu... Z tego co ja wiem, zakład ma się całkiem dobrze, a pogłoski o zamknięciu nie są prawdziwe. Fakty są takie, że Drosed przekształca trochę produkcję i część rzeczy produkowanych w Toruniu będzie teraz robionych u nas :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roni Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 23:49 otóż tak się składa, że nie o produktach ale o bezsensownym zatrudnianiu pracowników ( całkiem zbytecznych) piszę, pani kadrowa i córka pani kadrowej, mistrz i syn mistrza, prezes i jego siostrzenica... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.bci.net.pl 06.10.03, 16:11 Czy Ty przypadkiem nie gadasz sam ze sobą...? Co do polityki kadrowej, to tak było tam (i nie tylko tam)zawsze... Odpowiedz Link Zgłoś
brat_szczepana Re: Drosed-polityka kadrowa 06.10.03, 17:39 Gość portalu: Pawełek napisał(a): > Czy Ty przypadkiem nie gadasz sam ze sobą...? > > Co do polityki kadrowej, to tak było tam (i nie tylko tam)zawsze... Nie wiem jaka tam jest (teraz czy kiedyś) polityka kadrowa, ale jedno wiem - DROSED spada na pysk, od czasu jak zmienili zarząd. A ryba, wiadomo, psuje się od głowy. Tylko patrzeć, jak zamkną w Siedlcach zakład. Tylko komu na tym zależy, czy w Siedlcach - jakby nie było firma-matka - istnienie, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.bci.net.pl 08.10.03, 14:21 Zmieniono (jednoosobowy) Zarząd, bo firma spadała na pysk. Nie ma to nic wspólnego z zamknięciem zakładów w Siedlacach (prawdopodobnie plotki), a pomysł przeniesienia całej produkcji do Torunia wymiślił sam Pan Pietkiewicz jeszcze w 97 czy 98 roku i bardzo konsekwentnie dążył do realizacji... PS. Zastanawiam się jak wielu członków rodziny Pietkiewiczów stuka w klawiaturę na tym forum...:-) obrońców i zwolenników ciągle nie maleje...:-) PS1. Polityka kadrowa...najbardziej zgubną dla firmy politykę kadrową prowadził Pan Prezes Ryszard Pietkiewicz zatrudniając między innymi swoją szacowną, maksymalnie niekompetentną małżonkę na stanowisku Dyrektora Sprzedaży i Marketingu, która durnymi decyzjami, za pozwoleniem Zarządu, spowodowała nie mało zamieszania w finansach firmy (za to głównie polecieli Pietkiwiczowie). Nie wspominam juz o prezesurze zięcia w sedrobie, czy posadce córki, gdyż potraktować to można wyłącznie jako rodzicielską pomoc na trudnym rynku pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Westwind Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 13:55 Mam w Drosedzie koleżankę ze studiów. Pracuje tam juz ok. 3-4 lat i nie potwierdza Twojej opinii Pawełek. Nie wszystko było, jak twierdzi, wcześniej tak różowo, ale dopiero teraz to jest dno pod każdym względem. Chyba nie masz Pawełku pojęcia, o czym piszesz, albo jesteś poprostu zausznikiem aktualnego kierownictwa, które dba TYLKO o swoich kilku lizusów. Reszta ludzi się nie liczy. Sorry, ale taka jest PRAWDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.bci.net.pl 15.10.03, 12:22 Gość portalu: Westwind napisał(a): > Mam w Drosedzie koleżankę ze studiów. Pracuje tam juz ok. 3-4 lat i nie > potwierdza Twojej opinii Pawełek. Nie wszystko było, jak twierdzi, wcześniej > tak różowo, ale dopiero teraz to jest dno pod każdym względem. Chyba nie masz > Pawełku pojęcia, o czym piszesz, albo jesteś poprostu zausznikiem aktualnego > kierownictwa, które dba TYLKO o swoich kilku lizusów. Reszta ludzi się nie > liczy. Sorry, ale taka jest PRAWDA. No tak, rozgryzłeś mnie...jestem zausznikiem aktualnego zarządu...:-))) Jeżeli ja nie wiem o czy piszę, to znaczy, że czas zakończyć tę rozmowę, bo Wasza kompromitacja "znajomości" tematu jest jeszcze bardziej żenująca...:-( PS. Pozdrów koleżankę. Na produkcji trochę mniej się widzi niż przy stołku Pani Pietkiewicz...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: Drosed-polityka kadrowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.03, 16:13 ciekawe,że takie różne opinie krążą o firmie, w której pracuję i powiem wam jedno, kiedyś i dziś jest tak samo, układy, spiski, kumoterstwo, tylko, że kiedyś państwo P. mieli tylko kilka osób protegowanych, a teraz jest ich o wiele więcej, ale i tak się cieszę, że mam pracę, chociaż nie zawsze ide do niej z uśmiechem na ustach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Drosed-polityka sprzedażowa IP: *.bci.net.pl 10.11.03, 15:17 Teraz chciałem trochę z innej beczki. W sobotę, z wielką przyjemnością kupiłem sobie kiełbaskę jałowcową, pasztet z gęsi i udka z kurczaka w pięknych opakowaniach z napisem Drosed w sieci handlowej carefoure przy Al Jerozolimskich w Wawie. Po kilku latach przerwy produkty Drosedu ponownie dostępne są w dużych sieciach handlowych, a nie tylko sklepach firmowych w Siedlacach. Każdy kto uważnie śledził politykę sprzedażową Drosedu za czasów Pani Bożeny Pietkiewicz wie, że w ostatnich latach wędliny i garmażerka produkowane przez Drosed systematycznie wypadały z Sieci (za wyjątkiem pasztetu podlaskiego i belgijskiego). Po kilku latach przerwy wracamy zatem do poważnego handlowania...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roni Re: Drosed-polityka sprzedażowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.03, 16:40 Elżbiety Pietkiewicz jeśli już, Ty znawco Drosedu... w pewnych sieciach Drosedu nie ma- został wywalony ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawełek Re: Drosed-polityka sprzedażowa IP: *.bci.net.pl 12.11.03, 15:52 Gość portalu: Roni napisał(a): > Elżbiety Pietkiewicz jeśli już, Ty znawco Drosedu... > w pewnych sieciach Drosedu nie ma- został wywalony ;) Biję się w piersi, oczywiście, że Ela...myślałem w tym momencie o dupie Maryni chyba... właśnie o wywaleniu Drosedu z Sieci i jego powrocie do jednej z nich mówię mój ty orle czytania ze zrozumieniem...:-) Odpowiedz Link Zgłoś