siedlczanin13 19.09.08, 13:20 PiS wycenił na 300 złotych Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siedlczanin13 Re: uczciwość i przyzwoitość Posła RP 19.09.08, 15:15 "I tak prezes PiS pisze, że „absencja była spowodowana niemożliwymi do przewidzenia przeszkodami jaki miały miejsce w wyżej wskazanych dniach”. Zbigniew Ziobro i Marek Kuchciński wykonywali „inne ważne obowiązki parlamentarzysty”. Wojciech Mojzesowicz i Nelly Rokita napisali, że byli chorzy, mimo że wyraźnie ich widać na nagraniach, że brali udział w konferencji. Zbigniew Wassermann napisał, że brał udział w audycji TVN, a Ludwik Dorn zajmował się dzieckiem. Prezydium Sejmu i sejmowa komisja etyki będą sprawdzać, które oświadczenia są prawdziwe. Wygląda na to, że szczery był m.in. Krzysztof Jurgiel: „Proszę o usprawiedliwienie w związku z decyzją Komitetu Politycznego PiS o nie wzięciu udziału w głosowaniach”. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 czy to przestępczość zorganizowana? 23.09.08, 11:56 poświadczenie nieprawdy przez funkcjonariusza państwowego w celu osiągniecia korzyści majątkowych to jeden paragraf, ale gdy robi to 27 osób z jednej partii (poseł ziemi siedleckiej jest w ferajnie) www.dziennik.pl/polityka/article239791/Poslowie_PiS_na_celowniku_prokuratury.html to chyba przestępczość zorganizowana (wg Interpolu określanie przestępczości zorganizowanej to zbieżność trzech elementów: 1)struktury korporacyjnej(,korporacja - rodzaj organizacji (społecznej), zazwyczaj posiadającej osobowość prawną, której istotnym substratem są jej członkowie (korporanci). 2)działalności w celu osiągnięcia zysków, 3)działania o charakterze bezprawnym. Obowiązujący w Polsce Kodeks karny, tak jak ustawodawstwo karne wielu innych krajów, nie zawiera legalnej definicji przestępczości zorganizowanej. Zwrócić jednak należy uwagę, iż art. 258 k.k. dokonuje penalizacji samego udziału w zorganizowanej grupie albo związku mającym na celu popełnianie przestępstw. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox nie ma to jak odpowiadanie na własne posty 23.09.08, 14:04 jak dyskusja? rozkręca się?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: nie ma to jak odpowiadanie na własne posty 23.09.08, 14:47 strasznie wrazliwy jestes na wpisy o przekrętach funkcjonariuszy Kk, nepotyzmu radnego J.M czy posłów z partii o wartościach "Bóg, Honor , Ojczyzna" za 300 zł. Nie odpowiadam, na własne wpisy, rejestruję rozwój upadku moralnego w partii co naprawiała Polske moralnie a kończy fatalnie. Mam nadzieję,ze ostatni wpis w sprawie brzmieć będzie: prokuratura wystąpiła o uchylenie immunitetu posłom ..... by postawić im zarzuty karne. Ponoć wszystkie zwierzęta są równe. Odpowiedz Link Zgłoś
emektb Re: nie ma to jak odpowiadanie na własne posty 23.09.08, 15:16 , ale niektóre są równiejsze :)) Odpowiedz Link Zgłoś
doberek4 Re: uczciwość i przyzwoitość Posła RP 23.09.08, 21:00 optymistyczna info dla siedlczanina 13. czy ma się jakoś do tego uczciwośś i przyzwoitość radnego siedleckiego? za "dziennikiem": Radny SLD wygrał proces Sąd kazał Sejmowi zatrudnić esbeka Sejm musi znów zatrudnić byłego esbeka, radnego SLD w Siedlcach, Zbigniewa Piwońskiego. Sąd uznał, że Kancelaria Sejmu zwolniła go bez zgody Rady Miasta, co jest bezprawiem. Sędzia odrzucił argumentację, że pracownik parlamentu musi mieć nieskazitelny charakter. Nie pomogły też protesty Związku Sybiraków, że Piwoński wiele lat prowadził "działalność antyniepodległościową Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: uczciwość i przyzwoitość Posła RP 24.09.08, 07:54 optymistyczna, tak, sądy w RP nie poddają się naciskom politycznym a nawet sybirackim. Z. Piwoński jest jedynym Radnym którego siedlczanie wybierali w każdych wyborach po 1989 r., Rada nie wyraziła zgody na jego zwolnienie, to wszystko. Znam Zbyszka osobiście, to człowiek kulturalny, zaangażowany w życie społeczne miasta. Doberek4 jesli masz dowody na nepotyzm lub łamanie prawa przez Radnego Piwońskiego wal śmiało do Prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
jacox DNO i wodorosty 24.09.08, 08:36 > optymistyczna, tak, sądy w RP nie poddają się naciskom politycznym a > nawet sybirackim. Z. Piwoński jest jedynym Radnym którego > siedlczanie wybierali w każdych wyborach po 1989 r., Rada nie > wyraziła zgody na jego zwolnienie, to wszystko. Znam Zbyszka > osobiście, to człowiek kulturalny, zaangażowany w życie społeczne > miasta. większego gów...a na forum jeszcze nie czytałem, bardzo żałuję że nie znasz "radnego" z drugiej strony. Ciemny jesteś chłopcze jak tabaka... nie chce mi sie pisać, lepiej dyskutuj dalej do lustra, szkoda tylko, że w kraju mamy tak dużo ciemnych małolatów z prawem do głosu, ale to tłumaczy bagienną sytuację Polski (jak widać UB-ecja ma się znakomicie:(( Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: DNO i wodorosty 24.09.08, 09:00 jacox napisała: szkoda tylko, że w kraju mamy tak > dużo ciemnych małolatów z prawem do głosu, dlaczego obrażasz siedlczan i ich wybór, > Ciemny jesteś chłopcze jak tabaka, jestem blondynem, "chłopców" poszukaj sobie u szewca.... >większego gów...a na forum jeszcze nie czytałem, jak brak argumentów to zawsze można pobiec do szamba, nabrać pełną buzię i plunąć nawet na forum, jak smak w ustach jacox ? Odpowiedz Link Zgłoś
doberek4 Re: uczciwość i przyzwoitość Posła RP 24.09.08, 16:52 "to człowiek kulturalny, zaangażowany w życie społeczne miasta." niestety nie wiem czy to fakt czy fikcja.bo jak by nie liczyć to za to "zaangazowanie" my podatnicy zapłaciliśmy około 10 tys rocznie razy kilkanaście co najmniej 180 tysięcy złotych. wart było tyle placić? za jakiej jakości produkt? tak tylko zadaje sobie pytanie, bo nie znoszę jak radni i inni przypisują sobie różne drobne i większe zasługi z dziedziny "zycie społeczne", biorąc za to po prostu pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
brycee Re: uczciwość i przyzwoitość Posła RP 24.09.08, 09:14 Już dawno przestałem dzielić polityków- nie tylko siedleckich, na przynależących do różnych partii, skrzydeł, odłamów, kościołów. To nie miało sensu. Po ok. 20 latach "demokracji" przekonałem się, że 99% z nich ma na uwadze jedynie własne korzyści oraz stołki dla siebie czy różnego rodzaju pociotków. Niestety fragment z Dnia Świra trafia tutaj jak nic do mojej świadomości. Dla jednego Polska jest mojsza, dla drugiego najmojsza. To są różnice. Łączy ich jedno, każdy z nich krzycząc te słowa jedną łapę trzyma na serduchu, drugą na portfelu. Nigdy nie pchałem się do polityki choć miałem takie propozycje. Nie mam powodów do narzekń, ale pewnie powodziłoby mi się znacznie lepiej niż dziś. Niestety, nie potrafię plwocin nazywać deszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
kerac32 Re: uczciwość i przyzwoitość Posła RP 24.09.08, 16:04 To strasznie smutne co napisałeś brycee, ale prawdziwe. Z przykrością podpisuję się pod każdym zdaniem Twojego powyższego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: uczciwość i przyzwoitość Posła RP 24.09.08, 09:29 Prezes PiS o "zaświadczeniu za 300 zł": podpisałem to bezwiednie wiadomosci.onet.pl/1830788,11,item.html panie Prezesie PiS, jakie są tego przyczyny ?, bo np bezwiedne oddawanie moczu wiąże się ściśle z wysiłkami fizycznymi, kaszlem, kichaniem, gwałtownymi ruchami lub śmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
siedlczanin13 Re: uczciwość i przyzwoitość Posła RP 23.10.08, 14:36 tak łżą, poświadczają nieprawdę, wyłudzają publiczny grosz i są "karani" członkowie władzy ustawodawczej-Sejmu RP, posłowie "Prawa i Sprawiedliwości", Bóg- na was patrzy, Honor- nie macie go za grosz, Ojczyzna- ssiecie Ją jak dzieci maciory! "Wam kury szcz... prowadzać a nie politykę robić" i tylko kur szkoda pisiaki. "Sejmowa komisja właśnie stwierdziła, że nie ma wielkiego problemu w tym, iż kilkunastu posłów PIS-u skłamało w swych oświadczeniach, czy jak kto woli, napisało niepełną prawdę. Posłowie świadomie zbojkotowali głosowania w Sejmie, ale chcieli i zbojkotować głosowania i zgarnąć kasę za głosowania. Napisali więc jakieś bzdury w swych usprawiedliwieniach. Normalnie uznano by, że próbowali wyłudzić pieniądze, ale ci, którzy tworzą w Polsce prawo najczęściej są poza prawem." wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Tomasz-Lis-dla-WP-nasi- politycy-to-klamczuszki,wid,10495511,felieton.html Odpowiedz Link Zgłoś