romek744 23.11.06, 23:14 Ale znalazłem perełkę: www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1575romek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jkw2 Re: Perełka 24.11.06, 08:12 Jest bardzo trudny temat i powiem Ci ze autor ma duzo racji, choc nie zgadzam sie z nim w wiekszosci. Wszystko co bysmy nie robili jezeli przekroczy pewne granice moze obrocic sie przeciwko nam. Ale ja zadalbym mu bardzo proste pytanie - jak w takim razie rozumiec postepowanie Ksiedza Dyrektora i jego kolegow, a on jest jednym z nich. Bogactwo w ktorym sie plawia jest dobre, a dazenie przecietnego czlowieka do lepszego zycia jest grzechem? Manipulacja i wyciaganie pieniedzy od emerytow, oni zaspokoja swoje sumienie, a my bedziemy jezdzic limuzynami, czy to jest zgodne z etyka chrzescjanska? Aby krytykowac innych nalezy byc samemu czystym, a patrzac na postepowanie czesci kleru nie mozna tego powiedziec. I jeszcze jedno, cytujac ksiazki trzeba je czytac i rozumiec jak mozna stawiac w jednym rzedzie Canegiego, Hila czy Peale w jednym rzedzie z Marphym. Odpowiedz Link
romek744 Re: Perełka 24.11.06, 10:08 No właśnie, masz rację mówiąć "Wszystko co bysmy nie robili jezeli przekroczy pewne granice moze obrocic sie przeciwko nam". A dowodem tego jest choćby postępowanie Radia Maryja. Albowiem, jeśli ktos jest niekompetentny i gdzie nie spojrzy widzi tylko czubek własnego nosa, może nawet z dobrej religii i wiary zrobić dziadostwo... Ale to za poważne sprawy. Mnie ten tekst po prostu rozśmieszył. No bo jeśli człowiek ma choć odrobinę oleju w głowie, to taki tekst u niego ani nie zmieni toku myślenia, ani nie zdenerwuje, ale rozbawić może. Pomyśleć, że takie rzeczy piszą ludzie wykształceni... Dokąd zmierzamy? romek Odpowiedz Link
kuc_szetlandzki Re: Perełka 24.11.06, 16:38 Faktycznie "perełka" zwłaszcza, że autor powołuje się na własne "silnie uczone przemyślenia". Artykuł "taktownie" pomija działanie pryncypała łojca, który genialnie stosuje podstawy manipulacji:) Odpowiedz Link
romek744 Re: Perełka 24.11.06, 18:29 No wiesz, pomija, no bo to typowy przykład powiedzenia, że "prawd jest wiele, ale racja tylko po mojej stronie" :) romek Odpowiedz Link
1jadbal Re: Perełka 24.11.06, 19:18 Super!!! Trochę się pośmiałam. Muszę przyznać, że pierwszy raz miałam do czynienia z czym kolwiek co jest głoszone przez nasze najukochańsze radio i naszych najlepiej wiedzących i głoszących tylko prawdę i tylko prawdę. To jest dopiero robienie wody z mózgu. Odpowiedz Link
jkw2 Oto kto jest autorytetem dla autora. 25.11.06, 17:48 Autor jednej z ksiazek na ktore powoluje sie autor /Tajemnice Amwaya/ Pomyslcie sami. www.latkowski.com/blog/komentarze/lista/id,692 Odpowiedz Link
romek744 Re: Oto kto jest autorytetem dla autora. 25.11.06, 20:46 Ale tę książkę napisał Mac. Co z tym wspólnego ma Latkowski(???) romek Odpowiedz Link
romek744 Re: Oto kto jest autorytetem dla autora. 26.11.06, 10:07 No dobre, mocne, z jajem, ale tak do końca to ja nie wiem, co to jest? Jakiś fragment z pamiętnika, esej, scenariusz filmu czy riposta za książkę? I kto to do cholery napisał: Puławiak, Geralt czy Latkowski (???) romek Odpowiedz Link
romek744 Re: Oto kto jest autorytetem dla autora. 26.11.06, 10:42 Z resztą co tu dużo gadać? Wystarczy w Google wpisać dane autora tego nie wiem czego i wszystko staje się jasne. Wystarczy zapoznać się chociażby z tym: pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Posacki Facet ma straszne problemy ze światem, w którym się znalazł i, który go strasznie zaskoczył. To wszystko próbuje sobie teraz jakoś wytłumaczyć, i nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby sie nie zapędził za daleko w swojej pracy nie zdając sobie sprawy z tego, że po prostu głupoty pisze... romek Network marketing, MLM Odpowiedz Link