23.11.06, 23:14
Ale znalazłem perełkę:
www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=1575romek
Obserwuj wątek
    • jkw2 Re: Perełka 24.11.06, 08:12
      Jest bardzo trudny temat i powiem Ci ze autor ma duzo racji, choc nie zgadzam sie z nim w wiekszosci.
      Wszystko co bysmy nie robili jezeli przekroczy pewne granice moze obrocic sie przeciwko nam.
      Ale ja zadalbym mu bardzo proste pytanie - jak w takim razie rozumiec postepowanie Ksiedza Dyrektora i jego kolegow, a on jest jednym z nich.
      Bogactwo w ktorym sie plawia jest dobre, a dazenie przecietnego czlowieka do lepszego zycia jest grzechem?
      Manipulacja i wyciaganie pieniedzy od emerytow, oni zaspokoja swoje sumienie, a my bedziemy jezdzic limuzynami, czy to jest zgodne z etyka chrzescjanska?
      Aby krytykowac innych nalezy byc samemu czystym, a patrzac na postepowanie czesci kleru nie mozna tego powiedziec.
      I jeszcze jedno, cytujac ksiazki trzeba je czytac i rozumiec jak mozna stawiac w jednym rzedzie Canegiego, Hila czy Peale w jednym rzedzie z Marphym.
      • romek744 Re: Perełka 24.11.06, 10:08
        No właśnie, masz rację mówiąć "Wszystko co bysmy nie robili jezeli przekroczy
        pewne granice moze obrocic sie przeciwko nam". A dowodem tego jest choćby
        postępowanie Radia Maryja. Albowiem, jeśli ktos jest niekompetentny i gdzie nie
        spojrzy widzi tylko czubek własnego nosa, może nawet z dobrej religii i wiary
        zrobić dziadostwo... Ale to za poważne sprawy. Mnie ten tekst po prostu
        rozśmieszył. No bo jeśli człowiek ma choć odrobinę oleju w głowie, to taki
        tekst u niego ani nie zmieni toku myślenia, ani nie zdenerwuje, ale rozbawić
        może. Pomyśleć, że takie rzeczy piszą ludzie wykształceni... Dokąd zmierzamy?
        romek
        • kuc_szetlandzki Re: Perełka 24.11.06, 16:38
          Faktycznie "perełka" zwłaszcza, że autor powołuje się na własne "silnie uczone
          przemyślenia". Artykuł "taktownie" pomija działanie pryncypała łojca, który
          genialnie stosuje podstawy manipulacji:)
          • romek744 Re: Perełka 24.11.06, 18:29
            No wiesz, pomija, no bo to typowy przykład powiedzenia, że "prawd jest wiele,
            ale racja tylko po mojej stronie" :)
            romek
    • 1jadbal Re: Perełka 24.11.06, 19:18
      Super!!!
      Trochę się pośmiałam.
      Muszę przyznać, że pierwszy raz miałam do czynienia z czym kolwiek co jest
      głoszone przez nasze najukochańsze radio i naszych najlepiej wiedzących i
      głoszących tylko prawdę i tylko prawdę.
      To jest dopiero robienie wody z mózgu.
      • jkw2 Oto kto jest autorytetem dla autora. 25.11.06, 17:48
        Autor jednej z ksiazek na ktore powoluje sie autor /Tajemnice Amwaya/
        Pomyslcie sami.
        www.latkowski.com/blog/komentarze/lista/id,692
        • romek744 Re: Oto kto jest autorytetem dla autora. 25.11.06, 20:46
          Ale tę książkę napisał Mac. Co z tym wspólnego ma Latkowski(???)
          romek
          • jkw2 Re: Oto kto jest autorytetem dla autora. 25.11.06, 22:49
            Przeczytaj
            • romek744 Re: Oto kto jest autorytetem dla autora. 26.11.06, 10:07
              No dobre, mocne, z jajem, ale tak do końca to ja nie wiem, co to jest?
              Jakiś fragment z pamiętnika, esej, scenariusz filmu czy riposta za książkę? I
              kto to do cholery napisał: Puławiak, Geralt czy Latkowski (???)
              romek
              • romek744 Re: Oto kto jest autorytetem dla autora. 26.11.06, 10:42
                Z resztą co tu dużo gadać? Wystarczy w Google wpisać dane autora tego nie wiem
                czego i wszystko staje się jasne. Wystarczy zapoznać się chociażby z tym:
                pl.wikipedia.org/wiki/Aleksander_Posacki
                Facet ma straszne problemy ze światem, w którym się znalazł i, który go
                strasznie zaskoczył. To wszystko próbuje sobie teraz jakoś wytłumaczyć, i nie
                byłoby w tym nic dziwnego, gdyby sie nie zapędził za daleko w swojej pracy nie
                zdając sobie sprawy z tego, że po prostu głupoty pisze...
                romek
                Network marketing, MLM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka