szyszka2525
30.07.12, 19:36
Czy przysługuje mi odszkodowanie z ZUS odnośnie wypadku, który miał miejsce w maju zeszłego roku. Jechałem nad ranem samochodem i najprawdopodobniej zasnąłem za kierownicą. Zjechałem z jezdni i uderzyłem w przepust drogowy. Nikt nie został poszkodowany, jedynie ja wylądowałem w szpitalu ze złamanym udem i nadgarstkiem prawej ręki, i ze złamanymi kośćmi twarzoczaszki. Przytomność odzyskałem po pięciu dniach. Przeszedłem trzy operacje rekonstrukcji połamanych kości. Wszystkie były łączone tytanowymi elementami. W szpitalu leżałem miesiąc.W styczniu tego roku przeszedłem operację twarzy w celu usunięcia płytek. We wrześniu 2013 roku będę miał operację w celu usunięcia z uda pręta doszpikowego i płytek z nadgarsta prawej ręki. Dodam jeszcze, że po operacji twarzy wystąpił pewien dyskomfort odnośnie skupienia w jednym kierunku gałek ocznych. Składki były opłacane do ZUSu. Mam pytanie czy przysługuje mi jakiekolwiek oszkodowanie z tego tytułu. W chwili obecnej skończyło mi się świadczenie rehabilitacyjne.