Dodaj do ulubionych

Proama , pytanie

06.03.24, 21:30
Witam , nwm czy to odpowiednie miejsce na tego typu pytania . Jakies 6 moze 7 lat temu mialem kolizje nie z mojej winy Proama odmawiala wyplaty poniewaz bylo nie odpowiadaly im szkody :) po 6 latach skonczylo sie to w sadzie po 2 sprawach wygralem i wyplacili co prawda smieszne pieniadze ale wyplacili tak ze moglem wyjsc blisko 0 . Moje pytanie brzmi czy nalezy mi sie zwrot kosztow poniesionych przez placenie OC gdy auto stalo i czekalo na rostrzygniecie sprawy , proama twierdzi ze nie ? Czy warto znow kierowac spraw do sadu ?
Obserwuj wątek
    • kinga.gliwice Re: Proama , pytanie 07.10.24, 13:29
      z logicznego punktu widzenia zwrot się nie należy, gdyż OC jest obowiązkowe niezależnie od tego czy auto stoi, czy jeździ, chyba że to kwestia czasu, który musiało stać aby zapadła decyzja o szkodzie całkowitej to wtedy można byłoby myśleć o zwrocie poniesionych kosztów, których można było uniknąć gdyby decyzja zapadła szybciej
    • joanna_sar_2025 Re: Proama , pytanie 28.07.25, 15:09
      Profesjonalne wsparcie w pisaniu pism administracyjnych w kraju i na świecie.
      ODWOŁANIA, ZAŻALENIA, SKARGI I WNIOSKI, REKLAMACJE, ZWROTY KOSZTÓW
      Pisma do ZUS (np. odwołania od decyzji, wnioski o świadczenia, zasiłki),
      Wnioski do Urzędu Skarbowego (np. odwołania od decyzji podatkowych, wnioski o ulgę w spłacie zobowiązań),
      Pisma do MOPS i GOPS (np. wnioski o świadczenia socjalne, rodzinne i pielęgnacyjne),
      Wnioski i odwołania do Urzędu Miasta, gminy i wójta gminy, Starostwa Powiatowe (np. sprawy meldunkowe, budowlane, o dotacje i pomoc lokalną),
      Sprawy dotyczące windykacji należności i egzekucji komorniczych,
      Pomoc w sprawach budowlanych, meldunkowych, dotyczących dotacji unijnych oraz lokalnych,
      Przygotowanie pism do urzędów (weryfikacja i analiza umów),
      Przygotowywanie umów (umowy najmu, dzierżawy, zlecenia o dzieło, kupna-sprzedaży).
      Umowy współpracy biznesowej, klauzule zabezpieczające interesy klienta.
      Pomoc w sprawach spadkowych (dziedziczenie, zachowek, dział spadku).
      Reklamacje i zwroty kosztów ( loty, wycieczki, zakupy etc.
      Umowy współpracy biznesowej, klauzule zabezpieczające interesy klienta.
      Zapraszam do kontaktu asia.com@poczta.fm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka