Dodaj do ulubionych

Akademia Kolorowych podróży

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.11, 19:45
ktoś wie coś więcej nt przedszkola? jakie podejście do dzieci, zainteresowała mnie ich oferta - kolorowo i w ogóle extra a może czyjeś dziecko już tam chodzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 14:07
      Wszystkie prywatne przedszkola to ściema!!! Wyciągają tylko kasę i nic więcej. Opieka jest czasem tak żenująca, że brak słów. Jak szybko się zachwyciłam, tak szybko dziecko przeniosłam do miejskiego przedszkola. Zarówno ja i moja córka jesteśmy teraz zadowolone.
      • Gość: Ala Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.12, 14:04
        Nie wierzę, że z miejskiego przedszkola mozna być bardziej zadowolonym. Panie nauczycielki rodem z PRL-u, wyposażenie także, 25 dzieci na 1 panią. Sądzę, że w prywatnym muszą się bardziej starać. A w państwowym nic nie muszą robić - bo i tak rodzice przyprowadzą dzieci.
    • Gość: AKP Re: Akademia Kolorowych podróży IP: 62.29.173.* 03.06.11, 09:22
      Wprawdzie wątek jest już nieaktualny, ale wydaje mi się, że odpowiedź Pani "Gość" nie odnosiła się do Przedszkola AKP tylko była jej subiektywną oceną przedszkoli niepublicznych w naszym regionie. Jestem właścicielem Przedszkola Akademia Kolorowych Podróży i mam nadzieję, że opinie o naszym przedszkolu odbiegają znacznie od tej przytoczonej powyżej. Zapraszam do odwiedzenia Przedszkola AKP i zobaczenia jak funkcjonuje naszego przedszkole.

Pozdrawiam
      Maciej Świstek
      • Gość: OLIWIA Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.11, 23:11
        Panie dyrektorze pańskie też do nich należy! Zatrudnienie dwóch nijakich nauczycielek i pani dyrektor pracującej na dwa etaty ( pełni jeszcze funkcję dyrektora w miejskim przedszkolu w Sosnowcu) jest ok.!!!!
        To, że jest kolorowo nie oznacza jest super. Jak pomyśli pan o porządnej kadrze to może coś z tego będzie. Teraz to tylko wyciąganie od nas kasy i nic więcej. Znam pana ofertę i uważam ją za żenującą i kłamliwą.

Były rodzic :(
        • Gość: NADAL RODZIC Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 23:04
          Były rodzic? Czyżby zwolniła się Pani z etatu "mamy"? Nie daje sobie Pani rady z własnym dzieckiem ;) ... tak jak niby niewyszkolona kadra AKP ?
          A od kiedy to nie można być dyrektorem dwóch przedszkoli???
          Mnie by zdziwiło, gdyby Panie przedszkolanki "obsługiwały" dwa przedszkola jednocześnie w tym samym czasie...
          Jako matka jednego z przedszkolaków AKP bardzo się cieszę, że Pani nie będzie miała nic wspólnego z tą placówką. ;)
        • Gość: hanka Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 20:09
          to chyba glos konkurencji-nieprawdziwy
    • Gość: Przedszkolak Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.11, 17:23
      Nasza córka uczęszcza do tego przedszkola (bardzo jej sie podoba i zawsze chętnie do niego chodzi)jesteśmy bardzo zadowoleni,kadra pedagogiczna jest dobrze przygotowana,zajęcia są urozmaicone, prowadzone w sposób profesjonalny. Sam budynek przedszkola jest nowoczesny,na terenie znajduje się piękny plac zabaw. Polecamy jak najbardziej. Osobom piszącym negatywne opinie o tym przedszkolu radził bym odwiedzić inne tego typu placówki i dopiero się wypowiadać ,ponieważ niczym niepopartymi pomówieniami można tylko zaszkodzić. Pozdrawiam
      • Gość: Dagmara Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.11, 22:01
        AKP to nowoczesny budynek!!!! Ha, Ha, Ha. Przecież ten budynek był przeznaczony do rozbiórki, dlatego na gwałt szukano dla Poradni Psychologiczno- Pedagogicznej, która tam się mieściła nowej lokalizacji. Cały budynek był w opłakanym stanie. Pan właściciel kupił go za marne pieniądze i zmienił w nowoczesny budynek!????? Ludzie myślcie, co piszecie. Jak was stać napełniać kiesę wielkim właścicielom to płacie i udawajcie, że inwestujecie w wasze dzieci. Potem jesteście zdziwieni, że hodujecie bufony.................... można pisać i pisać a wy i tak uważacie, że jesteście lepsi, bo wasze dzieci chodzą to "super prywatnego przedszkola
        • Gość: NADAL RODZIC Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.11, 23:07

Pan/Pani się czegoś naćpał????
        • Gość: Insektor Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.12, 09:27
          Kobieto budynek był rozebrany do szkieletu i przebudowany pod przedszkole. W taki stanie to nowy budynek, ale do tego trzeba trochę myśleć a nie pisać głupoty.
        • Gość: dorota Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 20:12
          najpierw trzeba isc,zobaczyc a nie plesc -widzialam inne prywatne przedszkole,na Stalowej i wiem co mowie,brawo AKP
      • Gość: Byly rodzic Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.11, 22:18
        No coz. Dla rozwazajacych wyslanie dzieci do tego przedszkola-kadra (,a to chyba najwazniejsze) pozostawia wiele do zyczenia. Mam tu na mysli jedna z Pan, dla ktorej to pierwsza praca w przedszkolu (wczesniej swietlica), dodatkowo nie posiada ona wyksztacenia kierunkowego (ma roczne studia podyplomowe), a co najgorsze zero podejscia do dzieci. Jej zdaniem dzieci powinny byc "grzeczne, grzeczne i jeszcze raz grzeczne", a gdy jest inaczej (co zawsze sie zdarza u maych dzieci:) kompletnie sobie nie radzi. Szczerze odradzam to przedszkole, bo kolorowy budynek to zdecydowanie nie wszystko...
    • Gość: rodzic Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.telpol.net.pl 19.07.11, 18:12
      Przedszkole znajduje się nie tylko w pięknie przebudowanym budynku, ale jest bardzo przyjazne dla dzieci i rodziców. Zajęcia są prowadzone bardzo ciekawie i nowoczesnymi metodami. Zachęcam do zapisania dziecka, bo wiele zyskuje na przebywaniu w takim środowisku. Kadra wychowawcza oraz dyrektor dbają o to, aby nasze dzieci nauczyły się jak najwięcej pamiętając też o zabawie. Pozdrawiam.
      • Gość: gość Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 18:50
        Wstyd!!! Jak można się samemu reklamować!!!
        Super kadra, pięknie przebudowany budynek- śmiechu warte!!! Miałam tam dziecko i jak szybko się zachwyciłam, tak szybko przeniosłam dziecko do przedszkola miejskiego. Teraz moje dziecko wie, co to jest ciekawe zajęcie i dobra zabawa.
        • Gość: Aga Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.11, 21:33
          o przedszkolu nic nie wiem i nie jestem zainteresowana nim
          Dziwne tylko że wszystkie negatywne opinie pisze osoba z tego samego IP
          czyżby konkurencja ?
          • Gość: gość Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.11, 00:10
            To nie konkurencja, bo nie ma z czym konkurować!! Natomiast IP odnosi się do firmy, od której mamy internet. Podobnie jak ja masz go od UPC. Pół Sosnowca korzysta z ich usług.
            • Gość: Mamusia Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.11, 21:52
              Zakompleksiona kobieto jak cię nie stać aby posyłać dziecko do prywatnego przedszkola to przynajmniej nie pisz bzdur ,miej honor i zanim coś napiszesz to dwa razy się zastanów. Takich znawczyń tematu przedszkolno - wychowawczego jak ty jest wiele dlatego też edukacja w naszym kraju nie jest ogólnie rzecz ujmując na najwyższym poziomie.Nie podoba się przedszkole to spadaj z dzieciakiem do innego i nie wprowadzaj ludzi w błąd.Jaka stara taka głupia,szkoda gadać.Acha ja nie mam internetu z UPC bo stać mnie na bezprzewodowy z iplusa:-)całe życie z debilami. Zanim kogoś nazwiesz bufonem to proponuje spojżeć w lustro.Serdecznie pozdrawiam:-)
              • Gość: hanka Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.11, 20:12
                do "mamusi"-ale z ciebie nowobogackie chamidlo,az boli jak sie czyta takie wypociny
                • Gość: Bo Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.static.energoproj_kat.3s.pl 04.08.11, 08:30
                  Twoja wypowiedź hanka natomiast nikogo nie boli, a śmieszy, ew. wywołuje tylko współczucie.
                  co Cie tak boli? czyżby rozsądna, wypowiedź mamuśki?
                  coś mi się wydaje, że ten ból Twój zawiścią się nazywa.
                  Dlaczego Cie tak boli, że jednego stać na prywatne, a innego nie? może tylko dlatego, że Ciebie nie stać?
                  kurde to takie typowe zachowanie Polaków katolików, jak sąsiad sobie kupi samochód, to mu trza go przerysować chociaż, jak mu lepiej w ogródku rośnie to trza go znienawidzić i oczernić.
                  ech szkoda gadać i tak nie zrozumiesz o czym pisze, skoro wypowiedź Dagmary z 13.07.godz 22.01 nie uznałaś za chamską, a odwet mamuśki i owszem, na tyle że musiałaś jej aż ubliżyć.
                  ulżyło ci chociaż w bólu?
              • Gość: Polak Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.chello.pl 11.10.11, 21:39
                Myślę, że jesteś takim typowym przykładem prostackiego podejścia do życia.
                W filnie Titanic był taki zwrot ( nowyrusz ). Na studiach usłyszałem od profesora teks który najbardziej do ciebie pasuje " Nowyruszowski popis prostactwa ".
    • Gość: mama Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 20:32
      Jako mama uczęszczającej dziewczynki do AKP, poz3wolę sobie napisac kilka słów na temat tego przedszkola:
      - w AKP pracują bardzo sympatyczne Panie, z którymi można porozmawiać na tematy związane z dzieckiem
      - zarówno dyrekcja jak i właściciele AKP zawsze znajdują czas dla rodzica, który ma jakiekolwiek zastrzeżenia i bardzo szybko reagują na przedstawione problemy
      - program przedszkola jest dostosowany do wieku dziecka - przedszkole to nie tylko miejsce w którym dziecko ma się bawić, lecz także uczyć i obie te formy są stosowane w przedszkolu
      - budynek oraz wyposażenie AKP jest na pewno dużym plusem, zwłaszcza, że właściciele co chwilę starają się urozmaicić dzieciom wyposażenie
      - przedszkole ma do dyspozycji własną kuchnię, w której pracują niesamowite kucharki, dzięki którym moja córeczka nauczyła się jeść prawie wszystko

Osobiście nie widzę problemów w zatrudnianiu praktykantek - gdzieś doświadczenie trzeba znaleźć - to podobnie jak z lekarzami :)
      Każdy kto chce się przekonać jak jest naprawdę w AKP proponuję pojawić się w placówce i poobserwować, nie tylko budowę AKP lecz także i zajęcia.
      Pozdrawiam :)
      • Gość: Nonka Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.180.123.186.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.08.11, 22:33
        Ja znam to przedszkole i panie które tam pracują, są to bardzo miłe kobiety z super podejściem do dzieci, właściciele to bardzo mili ludzie, otwarci na problemi innych...ogólnie mam wrażenie, że to interes prowadzony dla pasji a nie kasy, prosta kalkulacja, wystarczy pomyśleć ile zainwestowane jest pieniędzy w tą placówkę a właścicielka mówiła mi ze przewidują tylko 4 grupy więc kokosów z tego mieć napewno nie będą, upłynie ładne kilka lat zanim przedszkole zacznie na siebie zarabiać. I dlatego cenię tych ludzi bo to jedni z nielicznych w naszym regionie gdzie nie chcą zarobic na naszych dzieciach. I nie patrzę na budynek, że jest kolorowy a na to jak jest w nim bezpiecznie, wg mnie spełniają wszelkie normy bezpieczeństwa dla naszych dzieciaków...a panie ''przedszkolanki'' bardzo starają się aby nasze dzieci czuły się jak w domu!!!!!!!!
    • Gość: G Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 12:56
      A mnie się bardzo to przedszkole podoba.
      Każdy ma swój gust i każdy może podzielić się swoją opinią. Dlatego też nie neguje wypowiedzi "chamskich" i tych, które są pozytywne. W życiu różnie bywa i pewne rzeczy, które są dla nas ok. dla innych już nie. Każda placówka oświatowa rządzi się swoimi prawami i to od nas zależy gdzie poślemy nasze dziecko. Pozdrawiam pracowników AKP
      • Gość: gość Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.ip.netia.com.pl 14.10.11, 20:13
        Nie znam tego przedszkola, ale jako matka, dziwię się, że dzieci śpią na samych materacach, a inne biegają z butelką pełną mleka w buzi. Mało to estetyczne i chyba wbrew zasadom przedszkolnym, ale jak inni rodzice to akceptują ....
        • Gość: mama Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.11, 19:48
          Bardziej martwi fakt ze rodzice wysyłają chore dzieci do przedszkola, może warto się zastanowić czy nasze dziecko jest zdrowe i nie będzie zarażało innych dzieci. Przecież to jest błędne kolo ledwo dziecko pójdzie do przedszkola po chorobie i znowu choruje bo jakieś chore dziecko przyszło i rozsiewa zarazki...
          z innej beczki pytanie do właścicieli gdzie można uzyskać informacje odnośnie pan pracujących w przedszkolu bo na str są nie wszystkie panie opisane.
          pozdrawiam dotąd zadowolona mama :)
    • tropicielka opinia 27.10.11, 08:27
      Jestem mamą dziecka uczęszczającego do tego przedszkola i jestem zadowolona. W sprawie zastrzeżeń zawsze można dyskutować otwarcie. Dziwią mnie tylko niektóre wypowiedzi, ponieważ świadczą o chamstwie i niskim poziomie :-(
    • Gość: Mama Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.11, 00:37
      A ja dla odmiany jestem bardzo, ale to bardzo niezadowolona. Jesli dyrekcja czyta ten watek (, a po ilosci pozytywnych wypowiedzi sadze, ze tak:), to prosze pamietac, ze piekny budynek to nie wszystko:(
      • Gość: Bo Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.static.energoproj_kat.3s.pl 28.10.11, 08:26
        ale może coś konkretniej, z czego jesteś nie zadowolona, bo że "kolorowy budynek to nie wszystko" to już słyszeliśmy.
        może wypunktuj, przyda się to nie tylko rodzicom przyszłych przedszkolaków, ale i obecnych (będą mogli skonfrontować, sprawdzić) jak również pracownikom, będą wiedzieli co poprawić/zmienić. Korzyść dla wszystkich, byle bez chamstwa

jestem nie zadowolona, bo nie, to trochę dziecinne lub zawistne.
    • Gość: Pani J. Re: Akademia Kolorowych podróży IP: 193.41.113.* 28.10.11, 14:58
      Przeczytałam cały wątek i najpierw kilka komentarzy do poprzednich wypowiedzi. To że budynek był do rozbiórki to nie znaczy, że przedszkole się zaraz zawali. Mieszkam w pobliżu i wiem, że remont był gruntowny. A w dzisiejszych czasach wszystko da się zrobić, byle tylko były pieniądze. I z tego co wiem, dużo kasy poszło na remont. Po drugie, fakt, że wszystkie posty oczerniające to przedszkole przed wakacjami były pisane z jednego IP jest rzeczywiście podejrzany. Bo to, że większość ma internet od jednego dostawcy, np. UPC, nic nie znaczy. I tak każdy ma swoje IP. Poza tym, w UPC akurat IP jest dynamiczne. Czyli nawet ta sama osoba pisząca któregoś posta może się logować pod innym IP. Wywód ten zrobiłam po to, by pokazać, że jeśli faktycznie wszystkie te wypowiedzi pisane były z tego samego IP, to była to rzeczywiście jedna i ta sama osoba i ta osoba na dodatek kłamała. Bo pisała, że ma internet w UPC, a musiała mieć innego, prawdopodobnie jakiegoś osiedlowego dostawcę, bo chyba tylko tam jeszcze są IP na stałe przypisane. No a o poziomie tych (i innych tego typu) wypowiedzi nie będę mówić, bo szkoda czasu. Natomiast wymowne jest to, że na zarzut o pisaniu postów z jednego IP odpisała tylko ta jedna osoba. Mówi to samo za siebie. Prawdopodobnie więcej osób nie było.

Teraz do rzeczy. Jestem matką dziecka, które od początku praktycznie do tego przedszkola uczęszcza, więc mam naprawdę dobry wgląd w temat. Może to zostać odebrane jako mało obiektywne. Ale, któż inny jak nie rodzice dzieci z tego przedszkola nie dadzą lepszego poglądu na placówkę. Byleby tylko były to wypowiedzi na poziomie kulturalnych ludzi, odpowiednio uargumentowane i nie mające na celu zaszkodzić, a podzielić się swoim zdaniem. Czyli dające pole do decyzji innym rodzicom.

Ja należę do grupy zadowolonych rodziców. Moje dziecko właściwie nie chce wracać do domu. I to jest dla mnie głównym wyznacznikiem, bo w przedszkolu dziecko ma się dobrze czuć. Pewnie tak jest głównie dlatego, że przedszkole jest małe, atmosfera kameralna, do każdego dziecka jest indywidualne podejście. Dzieci się więc tam czują jak w wieloosobowej rodzinie. Do pań przedszkolanek nie mam żadnych zastrzeżeń. Teraz jest tam sporo praktykantek, ale to normalne. W każdym przedszkolu w grupie są dwie panie, z czego tylko jedna w pełni wykwalifikowana. Przyznam szczerze, że nie wiem nawet jakie dokładnie są kwalifikacje naszych pań przedszkolanek, ale ważniejsze dla mnie jest to, że panie są ciepłe, wzbudzające w moim dziecku (a jest to trudne dziecko) pozytywne emocje i realizują program przedszkola z sukcesem. Z coraz większym podziwem śledzę postępy mojego dziecka, które mnie coraz częściej zaskakuje nowymi umiejętnościami. A program przedszkola jest bardzo bogaty, jest tam duża różnorodność zajęć. Zresztą sprawdziłam jak jest w przedszkolu publicznym obok kościoła. Tam oprócz programu podstawowego, prowadzonego tradycyjną metodologią, są tak naprawdę trzy zajęcia: angielski, rytmika i gimnastyka korekcyjna. Oczywiście dodatkowo płatne i prowadzone po obiedzie, bo do południa realizowany jest program podstawowy. W AKP jest kilkanaście tego typu zajęć, które oczywiście są w cenie abonamentu i stosowane są innowacyjne i efektywne metody nauki. Jedna jest metodą jakiejś pani prof., której nazwiska nigdy nie umiem zapamiętać, ale jest to nauka poprzez ruch i muzykę. Inna metoda to pisanie palcem na piasku. Mamy zdjęcia, jak moje dziecko rysuje kółka:), co w wieku 2,5 lat było sporym osiągnięciem. Długo przeżywało też te zajęcia. Ile było gadania na ten temat. Wszyscy w rodzinie się dowiedzieli:). Ta metoda ponoć jest lepsza przy początkach nauki pisania, bo nie utrwala w dziecku złych wzorców. Jeśli źle coś wyjdzie to jednym ruchem ręki się to zamazuje zanim zdąży się utrwalić. A po długopisie ślad zostaje na dłużej. Angielski: trzy razy w tygodniu metodą Helen Doron, z czego raz w tygodniu z nativem. Nie wiem ile Państwo wiedzą na temat tej metody, ale ja akurat co nieco słyszałam, bo studiowałam w Nauczycielskim Kolegium J. Ang na Zegadłowicza. W tamtych czasach była to metoda przedstawiana jako ciekawostka. Ale z czasem większość tych ciekawostek się nie sprawdziła, a metoda Helen Doron pozostała jako jedna z najbardziej efektywnych metod nauczania angielskiego małe dzieci. Takie, które nie umieją jeszcze czytać i pisać. U mojego dziecka efekty widzę duże i dość szybko. Cały czas coś nowego mówi, śpiewa piosenki po angielsku. Czasami jest tak, że w pierwszej chwili przychodzi mu na myśl angielskie słowo. Na pytanie jakiego to koloru odpowiada: pink.

Mogłabym tak jeszcze długo opisywać różne sytuacje. Jeszcze jedną rzecz warto wspomnieć. Co do kwalifikacji pań przedszkolanek. Było dla mnie majstersztykiem przygotowanie Dnia Babci i Dziadka z dwulatkami w zeszłym roku. To znaczy w 2011 w styczniu. Ale przygotowania się zaczęły jesienią zeszłego roku. Nie wierzę, że udałoby się to zrobić z takimi małymi dziećmi bez odpowiednich kwalifikacji. Dzieci nawet nie wiedziały, że się uczą. Byle kiedy pani wołała dzieci do kółeczka i śpiewały kolejną piosenkę, albo mówiły jakiś wierszyk. Byłam pełna podziwu. No a pani kucharka, teraz jest ich więcej, ale ja kojarzę tę od początku, panią Danusię. Prowadzi domowe jedzenie. Pączki na Tłusty Czwartek, jak u mojej teściowej. Takie typowe domowe. Nawet mojemu dziecku pozwoliłam zjeść. Pozdrawiam Panią Danusię.

Wiosną, kiedy były zapisy do przedszkoli publicznych nawet nie brałam pod uwagę, żeby zmieniać przedszkole, mimo, że dziecko moje skończyło już trzy lata i mogło iść do tego obok kościoła. Zrobiłam sobie takie porównanie i wyszło mi, że różnica w cenie nie jest aż tak bardzo duża, a różnica w warunkach i oferty ogromna. Owszem, takie porównanie jest bardzo trudne, bo w przedszkolach publicznych opłaty są rozbite na liczne mniejsze. Opłata podstawowa jest niezawysoka, ale do tego dochodzą opłaty za każde dodatkowe zajęcia, za każdy projekt organizowany w grupie (robi się tzw. ściepę na materiały), oczywiście komitet itp. Jedne opłaty są jednorazowe, inne co miesiąc i tak po trochu robi się to wydatek rzędu 400-500zł miesięcznie. W ekonomii nazywają to metodą skubania, bo nie ma poglądu na całość opłat. A w przedszkolach prywatnych abonament obejmuje właściwie całe koszty jakie się ponosi na przedszkole. Oczywiście temat dotyczy tylko tych, których stać na jednorazowe co miesięczne wydanie 600 czy 700zł. Ci, których nie stać, nie powinni się w ogóle wypowiadać, bo oni nie mają wyboru. Ja mam taki wybór i wybrałam AKP. Usłyszałam też taką opinię, że my, wychowaliśmy się w czasach kiedy prywatnych przedszkoli nie było, nie mieliśmy zajęć dodatkowych i analfabetami nie jesteśmy. Owszem, ale to jest także kwestia wyboru. Ja wybrałam opcję, w której za nie aż tak dużą dopłatą (w porównaniu do przedszkola publicznego) mam nieporównywalnie lepszą ofertę. Poczynając od zajęć, a kończąc na warunkach bytowych.

Na zakończenie powiem tylko, że przykro jest czytać jak ludzie skaczą sobie do gardła o byle głupotę, o to, że ktoś ma inne zdanie. Szanujmy się, bo dzieci nasze na to patrzą i nie będą szanować nas. Ja nie zamierzam krytykować nikogo, kto jest niezadowolony z AKP. Ma takie prawo. Nawet jeśli ktoś zabrał swoje dziecko z tego przedszkola. Czyli wie jak tam jest. Każdy ma inne oczekiwania. Dlatego też AKP nie jest jedynym przedszkolem w mieście. Jakaś równowaga musi być. Są też ludzie, których trudno jest zadowolić. Ale to jest inna sprawa. Natomiast bardzo proszę nie obrzucajmy się błotem.

Mam nadzieję, że moja rozprawa pomoże komuś w podjęciu decyzji. Dlatego tak się rozpisałam, bo opisałam moje prawdziwe, szczere odczucia, a jak ktoś ma wątpliwości, przedszkole daje możliwość pozostania z dzieckiem na sali w początkowym okresie, więc można sobie samemu sprawdzić jak jest. Mam też nadzieję, że jeśli ktoś się ze mną nie zgadza, do czego ma najświętsze prawo, nie zrówna mnie z błotem.

Pozdrawiam wszystkich rodziców, nie tylko z AKP i życzę powodzenia w trudach wycho
      • Gość: Mama Re: Akademia Kolorowych podróży IP: 91.206.64.* 29.10.11, 13:06
        Witam, mój synek chodzi do AKP i jest bardzo zadowolony i to jest dla mnie jako mamy najważniejsza ocena dla tego przedszkola ;-). Pozdrawiam wszystkich rodziców AKP
        • Gość: tata Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.quarto.pl 02.11.11, 21:37
          Witam. Moja córcia także uczęszcza do AKP i jesteśmy bardzo zadowoleni zarówno z wyżywienia które jest dobre jak i z Pań które prowadzą zajęcia. Ogromnym plusem jest to, że jest to małe przedszkole i są małe grupy więc do każdego dziecka można podejść indywidualnie. Co do opłat to znajomi mają syna w państwowym przedszkolu i po wykupieniu wszystkich zajęć dodatkowych płacą prawie 450 zł także widać że darmowe przedszkola się już dawno skończyły (niech żyje polityka prorodzinna!!). Jedyne co mnie denerwyje w tym przedszkolu to tzw. monopol na zdjęcia. Czyli chyba w jedynym przedszkolu tak jest że imprezy typu pasowanie na przedszkolaka czy Halloween jest bez udziału rodziców a zdjęcia z tych imprez są TYLKO I WYŁĄCZNIE DO KUPIENIA!!!!!! Albo rodzice powinni uczestniczyć w takich imprezach albo zdjęcia powinny być ogólno dostępne. Jest to lekka przesada aby naciągać ludzi na albumy z każdej imprezy płatne. Pozdrawiam ogólnie zadowolony rodzic.
          • Gość: Pani J. Re: Akademia Kolorowych podróży IP: 193.41.113.* 14.11.11, 09:52
            Z tymi zdjęcia to nie do końca jest tak. Też uważam, że te zdjęcia kupne są za drogie i niepotrzebne, ale to robią firmy zewnętrzne. Natomiast nie jest tak, że żeby mieć jakiekolwiek zdjęcia, trzeba je kupić. Pracownicy przedszkola robią mnóstwo zdjęć i podczas imprez i podczas normalnych zajęć czy spacerów i wystawiają je na serwerze dostępnym tylko dla rodziców. Wystarczy się zalogować. A brak udziału rodziców w pasowaniu na przedszkolaka to decyzja tegoroczna. W zeszłym roku rodzice byli i dzieci to bardzo rozpraszało. Moje dziecko oglądało się tylko za mną, zamiast robić zadania i się bawić.
          • maja81-only Re: Akademia Kolorowych podróży 05.01.12, 12:23
            Dwoje moich dzieci od września chodzi do przedszkola AKP i zarówno córeczka jak i synek są bardzo zadowoleni.Panie bardzo sympatyczne, jedzenie dostosowane do potrzeb i wymogów dietetycznych dzieci.Zajęcia bardzo róznorodne.Nie przezywam juz stresu gdy moje dzieci są w przedszkolu, jaki przechodziłam gdy uczeszczały do YES w Będzinie. Totalna masakra. Codziennie strasze dziecko przychodziło tak potwornie brudne jakby jej nikt nie pilnował przez cały dzień i mogła tarzac sie w ziemi.Zero dysypliny i stawiania granic, które na etapie rozwoju są bardzo potrzebne.Panie nie wiedziały czy dziecko np nie zjadło ciastoliny , farby podczas malowania.Właścicielka nastawiona tylko na zysk, dobro dzieci sprawą drugorzędną.
            W AP jak wychodzą rano ubrane i uczesane tak wracają, a na brak zajeć i wrażeń nigdy żadne nie narzeka, wrecz przeciwnie.Właściciel bardzo sympatyczny i zyczliwy, zawsze pomocny i mający czas na rozmowę.
            Z czystym sumieniem polecam, bo dobro dzieci jest priorytetem
      • Gość: hahahaha Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.11, 10:21
        I mam uwierzyć, że rodzic pisałby taki wywód:):) Ale numer! Bardzo prawdopodobne:)
      • Gość: hahahaha Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.11, 10:27
        o drugie, fakt, że wszystkie posty oczerniające to przedszkole
        > przed wakacjami były pisane z jednego IP jest rzeczywiście podejrzany. Bo to,
        > że większość ma internet od jednego dostawcy, np. UPC, nic nie znaczy. I tak ka
        > żdy ma swoje IP. Poza tym, w UPC akurat IP jest dynamiczne. Czyli nawet ta sama
        > osoba pisząca któregoś posta może się logować pod innym IP. Wywód ten zrobiłam
        > po to, by pokazać, że jeśli faktycznie wszystkie te wypowiedzi pisane były z t
        > ego samego IP, to była to rzeczywiście jedna i ta sama osoba i ta osoba na doda
        > tek kłamała. Bo pisała, że ma internet w UPC, a musiała mieć innego, prawdopodo
        > bnie jakiegoś osiedlowego dostawcę, bo chyba tylko tam jeszcze są IP na stałe p
        > rzypisane. No a o poziomie tych (i innych tego typu) wypowiedzi nie będę mówić,

Jejku, posiada Pan/i problemy z logicznym myśleniem i to spore. Uśmiałam się, dziękuję. Chyba nikt nie uwierzy, że jest Pan/i rodzicem:) Kto miałby czas na pisanie tak długich wątków.... Żałosne
    • Gość: Pani J. Re: Akademia Kolorowych podróży IP: 193.41.113.* 14.11.11, 09:45
      Cóż mogę powiedzieć. Zawsze znajdzie się ktoś, kto zaneguje wszystko. Zawsze też znajdzie się ktoś, kto nie szanuje nikogo. Mogę tylko przeprosić dyrekcję przedszkola, jeśli zaszkodziłam. Nie było to moją intencją. Ale wierzę, że tak nie jest.
      • tatko-1701 Re: Akademia Kolorowych podróży 23.11.11, 14:03
        czy ktoś coś wie na temat prywatnego przedszkola Calineczka na pogoni w sosnowcu? wiem ze to inny wątek ,inne przedszkole ale nigdzie nie moge znalezc opinii???
        • Gość: Calineczka Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 10:03
          Moje dziecko chodzi do Calineczki i jestem bardzo zadowolona. Doczepi sié mona tylko do malej ilosci spacerów i czestego podawania slodyczy. Oprocz tego dziecko jest usmiechniete, szczesliwe i bardzo zadowolone.
    • maja81-only Re: Akademia Kolorowych podróży 21.02.12, 21:22
      Moje dzieci chodza do przedszkola.Jedno i drugie jest bardzo zadowolone.Młodszy synus (2latka) miał płaczliwe poczatki, ale wtedy mógł iśc do grupy starszej siostry:) Ja tez jestem bardzo zadowolona, bo dzieci nawet w weekend pytaja czy moga iśc do przedszkola, duzo opowiadają co robiływ ciagu dnia. Program jest bardzo bogaty, są tez zajęcia dodatkowe.Polecam z czystym sumieniem.
      • Gość: mama_niiki Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.12, 23:10
        Przedszkola prywatne-wszystkie są takie same tylko nazwy mają inne... piękne, bardzo kolorowe, ale kadra... przerażająca większość po prywatnych uczelniach. Sama mam okazję prowadzić zajęcia na jednej z takich instytucji i wymagania jakie mogę stawiać moim studentom są delikatnie mówiąc-bezstresowe. Nie rozumie dlaczego dyrektorzy nie dobierają swojego grona bardziej elitarnie. Uważam, że lepiej ufać państwowym przedszkolom gdzie większość nauczycieli ma porządne tytuły i naprawdę dobry warsztat pracy. A takie kolorowe instytucje omijać szerokim łukiem.
        • Gość: Ala Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.12, 14:50
          Nie przesadzajmy - przedszkole to nie uniwersytet. Mnie śmieszą te nawiedzone plany edukacji w przedszkolu. Moje dziecko ma się dobrze czuć i to wszystko. Na edukację przyjdzie czas w szkole.
    • Gość: dorota Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.12, 20:07
      dziecko chodzi i...nie chce wychodzic do domu,bardzo dobra opieka,czysto,polecam z cala odpowiedzialnoscia
      • Gość: Mama Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.fucio.net 05.09.12, 17:09
        Mój syn nie chce wychodzić z przedszkola;-) ma wspaniałych przyjaciół i jest zadowolony. To najlepsze przedszkole w Sosnowcu jakie znam, polecam.
    • k2kaja Re: Akademia Kolorowych podróży 11.02.13, 11:49
      Rewelacyjne Przedszkole. Wspaniali właściciele, kadra. Przestronne sale, extra wyposażone klasy w nowoczesny sprzęt , zabawki edukacyjne, codzienne wyjścia do Parku Sieleckiego, na placyk. Domowa, zdrowa kuchnia, na miejscu. Dowóz autem. Dużo zajęć / karate, gim. korekcyjna, języki obce itp./ Serdeczne, ciepłe podejście do dzieci, rodziców. Prawdziwa troska i zainteresowanie dobrem dziecka !
      Byliśmy bardzo zadowoleni i z sentymentem wracamy do czasu spędzonego w AKP.
      A mamy porównanie z innym Przedszkolem / zerówka/.... :(
      Polecam z całym sercem.
      Zadowolony syn i mama.
    • Gość: Mama przyszłego pr Re: Akademia Kolorowych podróży IP: *.25.241.66.static.3s.pl 17.02.20, 09:37
      Czy można prosić o jakieś aktualne opinie na temat przedszkola? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka