Gość: łopatolog Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 16:40 Teraz radny Wojtusiak (pracuje w Hutniku) będzie mógł napisać swoją siódmą pracę dyplomową "O eksmisjach w Sosnowcu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arab Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.dynamic.chello.pl 18.01.13, 16:52 Już dawno Tusk miał zmienić ustawę o tej mafii ze spółdzielni mieszkaniowych i olał sprawę. Za dużo tzw swoich by straciło.... a teraz wychodzą takie kwiatki. Że taki prezesina robi sobie lewe interesiki a zwykłych ludzi - loktarów ma gdzieś. Teraz go na prezydenta wybierzcie hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: 93.175.75.* 18.01.13, 22:31 a co ma tusk do takich spraw tu bolszewickie miasto to i układy takie statystycznie sam dół tabeli sami sobie wszyscy winni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.cable.smsnet.pl 19.01.13, 01:48 mieszkam w bloku należącym do SM Hutnik. W czynszu mam opłatę 3zł na bezpieczeństwo czy coś takiego. Czy ktoś mi wyjaśni na co to jest? Bo dla mnie jeden wielki wałek;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orion Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.cable.smsnet.pl 19.01.13, 11:20 pamięta ktoś jeszcze tą MEGA kampanię Niezależnych Prezesa Adamca (de facto należącego do Unii Pracy)? Ciekawe z czyjej kasy poszły te tony ulotek i plakatów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ mieszkaniec Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 22:12 moze macie monitoring ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeeh Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: 79.175.246.* 20.01.13, 03:29 Z tym orionem to niestety racja, większość tamtejszych sklepów, w tym całodobowy monopol, straciły prawo najmu pod pretekstem remontu. Ukryta krucjata z alkoholizmem i lombardami czy jak? Nie każdy lombard to melina paserska przecież. Czasem idzie kupić całkiem nowy telefon, niekoniecznie kradziony.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piła Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.play-internet.pl 20.01.13, 12:15 Ty, Arab. Przynosisz wstyd Arabom. Taki głupi jesteś. Indyki to nie lokatorzy. Ich wiąże ze spółdzielnią umowa biznesowa. Płacili 10 zł za m2. To dużo? Na lombardzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojoj Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.net.stream.pl 21.01.13, 00:38 W tym samym budynku Adamiec wynajmuje sale za 3 zł za m2 . Umowa z ubiegłego roku . Info dostępne w protokołach z zebrań Zarządu. W biznesie nie ma miejsca na sentymenty - przekonuje jednak Paweł Kaczmarczyk wiceprezes. W Hutniku jest za to miejsce na wałki i kumoterstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.silesialan.eu 21.01.13, 08:33 Niech ktoś się wreszcie weźmie za Kaczmarczyka i Adamca, to banda przestępców i złodziei - aż Szkoda mi lokatorów SM Hutnik 3 zł w rachunku płacicie za tzw "darmowy internet" i niby za monitoring - którego nie macie Ludzie otrząśnijcie się - ślepi jesteście? Nie jestem lokatorem SM Hutnika a widzę i wiem o co tam chodzi. Zarząd sie śmieje bo kasę trzepią z was np 3 zł x 10 000 mieszkańców SM Hutnika - Ile to kasy mają? I tak jest ze wszystkim Wałek na wałku Ludzie Przetrzyjcie oczy rany Siedzicie w tym a nic nie wiecie Masakra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leno Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.play-internet.pl 21.01.13, 13:02 Za 3 zł spłacamy domofon. Ładnych parę lat to zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.silesialan.eu 23.01.13, 16:52 No widać (nie)zalezni działają już 2 spółdzielnie przechwycili SRODULE ciekawe czy tez będą czystki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.13, 16:53 póki do w środuli jest tylko 1 w zarządzie z niezależnych.....szkoda, ze członkowie nie wiedzą w jaki sposób dostał się na krzesło..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Środula IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.13, 18:31 Dobrze, ze poruszyłeś ten temat. Zapytajmy w jaki sposób dostali się do zarządu pozostali dwaj członkowie? Otóż są to członkowie rady nadzorczej SM Środula, którzy odwołali dotychczasowy zarząd i sami zajęli ich miejsca oddelegowując się do zarządu. Nie mieli żadnego stażu w spółdzielni ani doświadczenia w zarządzaniu. Ten Niezależny ma przynajmniej 2-letni staż w spółdzielni na kierowniczym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.13, 17:52 I tu się mylisz......nikogo nie odwoływali...... Pisząc coś należałoby najpierw sprawdzić posiadane informacje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.silesialan.eu 30.01.13, 15:54 Szczególnie to widać na przykładzie jednej pani pracującej w konkurencji na etacie i zasiadającej w radzie nadzorczej w SM SRodula. Pomimo ze w statucie jest zakaz konkurencji :) Albo niedawne powołanie osoby z wykształceniem po Geografi na PO Vice Prezesa ds Technicznych bedacego prezesem klubu sportowego. Gdzie Konkurs jakies minimalne wymagania itp... Po prostu kolejny desant zielono-rózowych z S-C. Kolejna Spółdzielnia pada ich łupem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Środula Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem je... IP: *.smsrodula.pl 31.01.13, 10:31 Jeszcze nikt nie przejął Środuli spokojnie, wszystko jest pod kontrolą tylko mieszkańcy muszą pomóc angażując się TROSZECZKE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o co kaman Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 12:01 Lombard płacił za mało ? W tym samym budynku wynajęto lokal za 2 zł./m2 . To się Zarządowi opłaca ??? lokator.manifo.com/blog/dziwna-polityka-zarzadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leno Widzę, że koleżki z SLD wyrzucili kasę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.02.13, 17:18 na kolejną stronę antyhutnikową. Jak zwykle szybko się okaże, że nie ma się nią kto zajmować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ke Re: Widzę, że koleżki z SLD wyrzucili kasę IP: *.net.stream.pl 13.02.13, 22:53 A co leno - prawda w oczy kole ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudi Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.cable.smsnet.pl 12.02.13, 20:19 teraz prezio Hutnika wysprzedaje działki, będzie na premie dla zarządu za wzorowe "zarządzanie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anatol61 Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.telpol.net.pl 26.03.13, 09:00 mamy klub sportowy na Koszalinskiej,pan prezes dotrzymał słowa i uruchomił automaty oczywiście od lat 18.Czekaliśmy z utęsknieniem na taki przybytek Odpowiedz Link Zgłoś
mo_nisiaa Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem 29.03.13, 21:01 Witam Przepraszam, że tak z innej beczki ale będę bardzo wdzięczna za pomoc w wypełnieniu ankiety. Zajmuje tylko 2 min a jest mi niezbędna na uczelnie :) Z góry dziękuj i pozdrawiam. moje-ankiety.pl/respond-40571.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE(zależny) Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.silesialan.eu 02.04.13, 15:11 No jak widać Kaczmarczyk i Adamiec dotrzymali słowa powstał Klub Sportowy - od 18 lat Automaty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o rety Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.net.stream.pl 09.04.13, 18:54 W sprawie pawilonu Orion też mówili , że nie sprzedają tylko wynajmują : lokator.manifo.com/blog/wyprzedaz-majatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.telpol.net.pl 10.05.13, 09:45 skoro bakcyl przynosi zysk to może zarząd odpowie za ile go wynajoł,bo kilka lat temu na ZPCZ ten temat był poruszany i usłyszeliśmy że jest to obiekt dla mieszkanców i wynajął go nasz mieszkaniec za śmieszną cenę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.telpol.net.pl 10.05.13, 09:55 NO A JAKIE ADAMIEC MIAŁ PRAWO O UBIEGANIE SIĘ O STANOWISKO PREZESA SKORO STATUT MÓWIŁ ŻE NALEŻY MIEĆ PRAKTYKĘ NA STANOWISKU KIEROWNICZYM KILKULETNIĄ. A U TEGO CZŁOWIEKA JEJ BRAK BO ZAWSZE BYŁ POLITYKIEM,A CO NAJWYŻEJ PROWADZIŁ BIURO POSELSKIE JEDNEGO Z POSŁÓW. ALE JEGO PRAWNICY ZATRUDNIENI W SPÓŁDZIELNI OŻEKLI ŻE MOŻE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.telpol.net.pl 10.05.13, 10:06 LUDZIE WYJAŚNIJCIE SOBIE CO SIE STAŁO W SPÓŁDZIELNI ŻE W OSTATNICH LATACH TAK ZNACZĄCO WZROSŁY CZYNSZE SPÓŁDZIELNIA MIAŁA JEDEN Z NAJNISZSZYCH CZYNSZÓW W SOSNOWCU A MA JEDEN Z NAJWYŻSZYCH. DIETY RADY NADZORCZEJ NA WNIOSEK ADAMCA NA ZEBRANIU WZROSŁY O 100%,ZA TO RADA ODWZAJEMNIŁA SIĘ WYNAGRODZENIEM ZARZĄDU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.telpol.net.pl 20.05.13, 07:46 według mojej wiedzy na ostatnim walnym była mowa o lokalu wynajętym przez prezesa adamca na salon masażu za jeszcze niższą kwotę za metr niż płaci lombart. czy teraz coś się zmienilo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łłłło Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.13, 11:01 Nic się nie zmieniło. Salon jest wynajęty przy stawce czynszu 2zł/m2. Zatwierdzono protokołem z posiedzenia zarządu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 CiekaweKiedyMieszkańcyHutnikaStracąSwojeMieszkania IP: 217.153.224.* 10.06.13, 10:44 ??? Przecież tu nie chodzi o lombard. Adamcowi, Latosowi, Wojtusiakowi i reszcie ferajny zaczyna brakować forsy w Hutniku. Dziwi mnie że lokatorzy spółdzielni nie zbuntują się i nie odwołają w końcu tej kolesiowskiej bandy. Oni wypłacają sobie krocie w pensjach i innych dodatkach, pozatrudniali tylko "swoich" - kosmetyczki, geografów, socjologów, politologów w miejsce pracowników technicznych i ludzi z doświadczeniem a kto potem będzie spłacał zobowiązania spółdzielni? Jak myślicie? Do kogo przyjdzie komornik i czyj majątek będzie licytować drodzy lokatorzy? Jedyne co Niezależni robią to chwalą się propagandowymi ulotkami czego to oni nie zrobili, ściągają tabuny nowych członków na głosowania byleby tylko utrzymać się u władzy i naganiaczy, którzy biją brawo na zebraniach. Ale tacy ludzie wygrywają nie dlatego, że są cwani, ale przede wszystkim dlatego, że normalni mieszkańcy nie potrafią się zorganizować. Ludzie wiedzą swoje, sąsiedzi wiedzą swoje, ale nie zorganizują się w 10-20-100-500 nie pójdą do innych sąsiadów żeby im powiedzieć co się wyprawia. A przecież właśnie o to chodzi. Mieszkańcy Hutnika - to są WASZE MIESZKANIA, WASZE DOMY, WASZE I WASZYCH DZIECI. A "Niezależni" na wybory chodzą, głosować głosują, kombinują jakby tu mieć więcej członków choćby tymczasowo i żerują na waszej bierności. Nie tylko przy wyborach do spółdzielni, Rady Nadzorczej i Zarządu, ale również przy wyborach do władz miasta. To jest ich sposób na biznes w mieście z 30-40% bezrobociem - żerowanie na ludziach, podczas gdy wy ledwo wiążecie koniec z końcem a wasze dzieci muszą tułać się po Europie pensyjki Niezależnych cwaniaczków oscylują wokół 10.000 jak nie lepiej. Rozrastają się jak nowotwór i jak nowotwór trzeba tę chorobę leczyć. Odwołać gdzie się tylko da - zarówno w spółdzielniach jak i we władzach miasta. Ludzie, mieszkańcy - zorganizujcie się, dowiedzcie się co się dzieje i idźcie na wybory. Ja wiem, że wybór jest dziadowski, ale nie pozwólcie by drobne animozje pomiędzy sąsiadami "bo ten mi parkuje na moim miejscu" a "tamten nie mówi dzień dobry" sprawiły, że stracicie własne DOMY, to WY płacić będziecie gdy Niezależni zostawią wydmuszkę po waszej spółdzielni, ta gra się toczy o WASZE MIESZKANIA. Odpowiedz Link Zgłoś
czadmax Re: Spółdzielnia Hutnik bez sentymentów. ''Celem 26.06.13, 23:46 Prawdziwe "towarzystwo wzajemnej adoracji". Zastanawiam się jak można po 20 latach tak po prostu wywalić ludzi z lokalu pod przykrywką małej rentowności, a kilka miesięcy później wynająć ten sam lokal pod salon gier (który prawdopodobnie nie płaci wyższej opłaty za wynajem). Pytanie czy gdyby nowy najemca płacił więcej czy faktycznie członkowie spółdzielni Hutnik mieliby lepiej? Jakoś nie chce mi się wierzyć bo od czasu zmiany zarządu dostajemy tylko podwyżki i zgrabne listy PR-owe od prezesa Adamca jaki to wspaniały człowiek i ile to dobrego zrobił. Ja dostrzegam tylko termoizolację na blokach od głównej ulicy. W poniższym artykule są opisane metody jak bezkarnie ukraść pierwszy milion i każdy kolejny milion złotych: 1-milion.pl/ukrasc-pierwszy-milion/ a metoda przejęcia władzy w spółdzielni i grabienie członków Hutnika powinna w tym artykule dominować. Ciekawe czy Odpowiedz Link Zgłoś