0_seba 20.07.12, 19:26 Niedawno miałem ulotkę UPC, oferta internetu z kablowką i telefonem. Czy ktoś już z tego korzysta? Jakie macie zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wosiekwosiek Re: Opinie o UPC 27.07.12, 11:46 Odradzam internet UPC. Mam od pół roku. Najpierw podwyższyli abonament pod pozorem zwiększenia szybkości. Po pierwsze - w zupełności wystarczała mi poprzednia prędkość, po drugie - żadnej różnicy po zmianie nie zauważyłam. Teraz dodatkowo zlikwidowali mi dostęp do kilku programów TV przez internet, które mieli w ofercie kiedy podpisywałam umowę i je wtedy bardzo reklamowali. Teraz na moją reklamację odpisali, że to było tylko testowo. Śmieszne... Generalnie mam wrażenie, że nie szanują klienta. Jeśli chodzi o jakość łącza to zdarzają się awarie i przez kilka godzin ze 2 lub 3 razy w ciągu ostatniego półrocza nie było dostępu do internetu. Wcześniej byłam w Aster i tam awarie zdarzały się dużo rzadziej i nigdy nie na tak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
0_seba Re: Opinie o UPC 27.07.12, 20:36 Wielkie dzięki! Dziś dostałem ulotkę Vectry. Nie wiem, czy to nie będzie ten sam problem. Odpowiedz Link Zgłoś
0.tiger Re: Opinie o UPC 17.11.14, 12:37 wosiekwosiek, zapomniałeś dopisać, że jesteś przedstawicielem konkurencyjnej firmy:) Odpowiedz Link Zgłoś
po-wiatowy Re: różne zdania 14.11.14, 18:45 Sąsiad z Zielonki. Od kilku lat mam internet + TV w UPC. Przedłużając umowę cena wzrosła o 10 zł a dostałem dwa razy szybszy net ( 60 mb/s ) + Ofertę TV na Maxa. Mała awaryjność ( głównie związana z przerwami w dopływie prądu ), dobry serwis techniczny, ciekawa i wystarczająca dla mnie oferta programowa. Obecnie płace 120 zł. Ogólnie jestem zadowolony i polecam. Vectry nie próbowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
sn48 Re: różne zdania 06.07.15, 08:44 Nie jestem zadowolona z poziomu obsługi klienta. Internet na kablu ma deklarowane parametry, telewizja - dekoder najbardziej badziewny, więc często zanika dźwięk. Ale obsługa klienta to porażka. Dokumenty sprzedaży wystawiają jakie chcą. Pobierają dodatkowe opłaty, których nie ma w cenniku, a które zwracają po pół roku. Jakaś banda tumanów siedzi na infolinii i centrum obsługi korespondencji. Takie "kopiuj - wklej". W biurach stacjonarnych spraw się nie załatwia, tylko zgłasza problemy. Porażka, nie powinni mieć prawa pozyskiwania klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
summer_007 Re: Opinie o UPC 30.04.16, 00:18 jestem absolutnie niezadowolonym klientem jeśli chodzi o internet spoko. natomiast telewizja i dekoder to porażka. dekoder praktycznie raz w tygodniu gubi ustawienia , opcja on demand nie działa : średnio 10 godzin na dobę pokazuje mi się komunikat " proszę czekać" , proszę zrestartować..." brak programów proszę spróbować później". Obsługa klienta to porażka. Na call center siedzą smarkacze , w momencie "bycia upierdliwym i domagania naprawy" usłyszałam że w końcu telewizję mam i jak mi się nie podoba to mogę rezygnować za 5000 ł kary. Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
longines1980 Re: Opinie o UPC 07.06.16, 00:30 Najlepiej świadczy o nich to, że kryli yewopa, który oszukiwał lokatorów, informując ich, że UPC odłączy im internet jeśli nie wykupią nowych (oczywiście droższych) pakietów. Ponadto ów facecik umawiał lokatorów na instalacje bez ich wiedzy i zgody w UPC. Po instalacjach i przeróbkach technicznych z tym związanych pogorszyła się prędkość sieci. Lecz UPC twardo wciskało ciemnotę, że wszystko działa tak samo, natomiast infolinia nie chciała udzielić informacji kimże jest tajemniczy yewop. Po kilku miesiącach zadzwonili łaskawie, kiedy zasygnalizowałem problem w okresowo wysyłanej do wszystkich klientów ankiecie, ale kolejny na tym ich zainteresowanie się skończyło. Następnie, po kolejnych kilku miesiącach w ramach kolejnej ankiety i kolejnego wciskania usług, umówili mi na wizytę technika, żeby w swej mądrości orzekł czy nie mam omamów z tym obniżonym transferem i czy aby na pewno load się pogorszył. Nawet potwierdzili tę wizytę SMSem, ale żaden chłop ani yewop nie przyszedł. Być może dlatego, że zapowiedziałem im, iż owego wspomnianego wyżej yewopa, nie chcę widzieć, a innego pod ręką nie mieli. W każdym razie siedziałem i nie doczekałem się. Nie doczekałem się też na żadną ankietę ani inną formę sprawdzenia jak poszły sprawy mojej niedoszłej wizyty technika. Widocznie yewop wpisał im w rekord, że był u mnie, ale nikogo nie zastał. Dopiero ostatnio, po złożeniu przeze mnie wypowiedzenia umowy, UPC nagle się ożywiło. Niestety, to odsłoniło jeszcze bardziej ich brak profesjonalizmu i chaos, a mnie utwierdziło w przekonaniu, że nic tu po mnie i czas skończyć dalej przepłacać. Kiedy do mnie dzwonili, każdy kolejny chłop z infolinii mówił co innego. Wyglądało jakbym rozmawiał za każdym razem z inną firmą, a nie jednym i tym samym podmiotem umowy. Jak dla mnie, to najbardziej beznadziejny dostawca internetu z jakim miałem do czynienia. Sam sposób traktowania klienta, to już dyskwalifikacja, nie mówiąc o kryciu yewopa. A wiemy przecież z definicji, gdzie jest przewidziane miejsce dla tych, których pomysł na biznes polega na oszukiwaniu ludzi. Do tego wciskanie ciemnoty i tłumaczenia poniżej dolnej granicy IQ. To niestety wszystko co mogę dobrego powiedzieć o tym dostawcy. Można jeszcze dodać, że nie widać tam żadnego zarządzania. Tylko obraz improwizacji w monopolistycznej dojarni, od której ktoś odcina kupony, a którą my, durnie utrzymujemy i bulimy z nawiązką w myśl reguły ekonomicznej "do monopolu zawsze dopłacasz". Zapewne wielu będzie nadal płaciło i przepłacało otrzymując w zamian dno jakości zarówno technicznej jak i obsługi klienta - ale już nie ja. Gdybym wcześniej pracował w takiej firmie, na pewno usunąłbym ten wpis z CV. Odpowiedz Link Zgłoś
mantra992 Re: Opinie o UPC 16.02.17, 10:15 Jak w temacie, jak ktoś korzystał z UPC to może podzielić się również opinią na opinie.info.pl/opinie/upc-polska/404 akurat może komuś się przyda. Odpowiedz Link Zgłoś