Dodaj do ulubionych

pytanie do dziewczyn

10.09.06, 22:09
Czy możecie mi coś powiedzieć na temat Pana dr. Andrzeja Lipy? Znalazlam
stronę internetowa gabinet wygląda bardzo zachęcająco. Polecacie tego lekarza?
Czy on pracuje na porodówce w szpitalu w Wołominie?
Obserwuj wątek
    • ania.de Re: pytanie do dziewczyn 11.09.06, 10:11
      Tak pracuje na porobówce, odbierał mój poród a raczej mnie ciął (CC) i nie mam
      zastrzerzeń ale nie był moim lekarzem prowadzącym i raczej nie będzie
      wprzyszłości.
      • x_alicia_x Re: pytanie do dziewczyn 12.09.06, 08:06
        dziękuję za komentarz :)
        ja tez jestem po cc, ale w Szpitalu Bielanskim i z tego co wiem od mojego byłego
        lekarza prowadzacego, każda następna ciąża w czasie nie dłuższym niż 4 lata od
        pierwszej zakoczonej cesarką niestety również kwalifikuje się do cięcia. Biorę
        taką ewentualność pod uwagę i dlatego szukam dobrego lekarza bliżej domu.

A jak wrażenia z pobytu w szpitalu po porodzie? Jak oceniasz warunki i personel?
        Spędziałm niedawno z córką trzy dni na oddziale pediatrycznym i mam mieszane
        odczucia.
        • ania.de Re: pytanie do dziewczyn 21.09.06, 08:43
          Ja z pobytu w szpitalu jestem bardzo zadowolona, personel i opieka bez zarzutu.

Intreresujące jest to, co piszesz o cc i ponownej ciąży. Zastanawiam się
          właśnie nad kolejnym dzieckiem ale nie planuję tak długo czekać.

Apropo lekarzy to prawda jest taka, jeśli ciąża jest bezproblemowa to każdy
          lekarz sobie poradzi, ja raczej do Stańczaka nie pójdę (znam różne opowieści i
          jedną bardzo osobistą nawet od bardzo bliskiej koleżanki).

Życzę powodzenia.
          • x_alicia_x Re: pytanie do dziewczyn 26.09.06, 14:47
            ania.de napisała:

> Intreresujące jest to, co piszesz o cc i ponownej ciąży. Zastanawiam się
            > właśnie nad kolejnym dzieckiem ale nie planuję tak długo czekać.

To chciałam m.in. skonfrontować z innym lekarzem. W Bielańskim poznałam kobietę,
            która była po drugiej cesarce. Jej pierwsze dziecko miało 2 lata. Ale być może
            jest to praktyka stosowana w tamtym szpitalu.

• aagg3 Re: pytanie do dziewczyn 20.09.06, 08:25
        Witam.
        Ja miałam podobny problem. Proponuję zajrzeć na forum szpitale (główne)
        kategoria dziecko. Jest tam sporo informacji o szpitalu w Wołominie i jego
        lekarzach. Ja zdecydowałam sie na prowadzenie ciąży przez Pana dr Stańczaka -
        ordynatora - jak narazie bez zarzutów ale to dopiero 16 tc. Co do dr Lipy to
        słyszałam taką opinię że jest taki jak jego nazwisko. Całkiem przyjemna jest
        strona naszej porodówki, znajdziesz tam namiary telefoniczne na wszystkich
        lekarzy. www.porod-w-wolominie.com/
        Pozdrawiam i zyczę powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka