Dodaj do ulubionych

internet na Sosnowej

06.11.06, 11:58
planuje podpisac umowe z BJM na internet i chciałabym usłyszeć opinie
użytkowników na Sosnowej jak działa i przy jakiej prędkości?
Czy jesteście zadowoleni z tej firmy?
Obserwuj wątek
    • piegowata Re: internet na Sosnowej 06.11.06, 17:56
      Nie! Nie! I jeszcze raz NIE! Miałam to niby łącze przez rok. Tragedia. Rwało się co chwila, właściwie dłużej nie było niż było. A wytłumaczenia były baaardzo różne. A to pogoda nie taka, a to plamy na słońcu, a to burza magnetyczna... Nigdy nie działało to tak, jak powinno. Moi znajomi też porezygnowali z usługi tej firmy.
      Jeśli nie chcesz stracić nerwów i kasy, to nie instaluj tego!
      • agatapuchala1 Re: internet na Sosnowej 06.11.06, 18:03
        Ja również odradzam. Podobnie jak piegowatej, mnie również cały czas połączenie
        się zrywało. Technicy z BJM-u twierdzili, że ustawiam antenę w złym rogu okna ;-)
        porażka totalna.
        chyba jesteśmy skazani na TPSA. ale muszę przyznać, że Neostrada mnie jeszcze
        nie zawiodła
    • petermas Re: internet na Sosnowej 06.11.06, 18:55
      Było już kilka razy, BJM - zdecydowanie nie, Darkcom - jest OK, TPSA cenowo
      najlepsza.
      • piegowata Re: internet na Sosnowej 06.11.06, 19:58
        Uważam, że Dark-Com jest atrakcyjniejszy cenowo od Tepsy, zwłaszcza, że nie ma limitu transferu, no i nie trzeba płacić abonamentu za telefon. A prędkość też ma gwarantowaną. Radzę porównać cenniki. Póki co, nie zrezygnuję z Dark-Comu
        • rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 09:44
          dziekuje za opinie, ale mieszkam w bloku na Sosnowej 1 i tutaj Darcom nie
          odbiera, nie łapia fale, więc nie bardzo mam wybór. TPsa nie wchodzi wgre, bo
          każą telefon zakładać, którego ja nie chce mieć
          A z jakiej sieci korzystaja mieszkańcy bloku Sosnowa 1B?
          • rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 10:42
            najbardziej byłabym wdzieczna za opinie kogoś z bloku na Sosnowej 1B o firmie
            BJM.
            • piegowata Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 13:52
              Mój znajomy w tym ogrodzonym bloku na Sosnowej (nie mam pojęcia, czy to właśnie jest 1B) zrezygnował z BJM, bo jemu również nie działało jak należy. Z bólem przerzucił się na neostradę (nie chciał, ale musiał wykupić w tepsie abonament telefoniczny)
              • rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 13:59
                dzieki za informację, Sosnowa 1B to jest ten ogrodzony blok.
                A może ktos jeszcze ma jakies doświadczenia z sosnowej 1B?
                • rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 14:06
                  mam pytanko do piegowatej, czy mogłabys zapytać tego znajomego czy możesz mi
                  podac jego numer mieszkania? napisałabyś mi na maila? Zalezy mi na wymianie
                  zdań na ten temat z moim sąsiadem, bo chciałabym jak najszybciej załatwic
                  sprawę z internetem.
                  • ediolajar Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 14:20
                    Witam,
                    mam kilku znajomych z tego budynku i mam dla Was takie informacje:

kiedyś było tragicznie, od jakiegoś czasu- tj od kiedy budynek ten podłączony
                    jest bezpośrednio pod szkielet sieci BJM, jest bardzo przyzwoicie. od kilku
                    miesięcy nie było żadnej poważniejszej awarii. A co do przedmówców, to jak
                    najbardziej się zgadzam z tym, że kiedyś były problemy i to ciągle. wiecej nie
                    było niz bylo. teraz wszyscy klienci z tego budynku podłączeni są kablem a nie
                    radiowo jak było kiedyś.
                    Z tego co się dowiedziałam, to budynek ten jest podłączony dwoma niezależnymi
                    łączami do szkieletu między innymi dlatego, że na dachu znajduje się antena do
                    podłączania klientów wokół sosnowej - musi więc działać bardzo dobrze bo używa
                    tego więcej osób.

Jak kogoś interesuje, to podam numery mieszkań moich znajomych osób u których
                    można się dowiedzieć jak działa - informacja na priv

Co zaś się tyczy DarkComu, to również mam kilku znajomych ale już podłączonych
                    radiowo. Awarie są względnie rzadko - da się wytrzymać, ale prędkość jest
                    zdecydowanie za mała - płacisz za 128, dostajesz 30-w porywach do 50kbit/s... i
                    tu również mogę dać namiary na kilka podłączonych osób

Pozdrawiam
                    • piegowata Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 14:28

A ja w Dark-Comie mam 512 kbps i mam ..... 512 kbps

PS. Gwoli wyjaśnienia: nie mam z tą firmą nic wspólnego i nie reklamuję usług. Po prostu mówię jako użytkownik
                    • rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 14:30
                      dziekuje za informację, ja byłabym zainteresowana numerami mieszkań
                      uzytkowników BJM na Sosnowej 1b. Poprosze na maila: rowena1@gazeta.pl
    • achaf Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 15:28
      Na sosnowej 1b jest zainstalowana sieć radiowa BJM-u i przez to lepiej działa
      jak kiedyś.Jak nie jetseś pewny to mozesz wziąć na próbe int.BJM,nic nie tracisz
      a przy sieci działa ok.
      • rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 15:59
        dzieki za rady, chyba się zdecyduje na ten BJM
        • achaf Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 16:31
          proszę, mam nadzieje że bedziesz zadowolony.sprzwdza ile kabelka i jak
          przymontować i gotowe.
          • rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 16:46
            własnie juz dzisiaj byli i juz umówiłam się na montaz w przyszłym tygodniu.
            jeszcze raz wielkie dzięki:)
    • kupiec2 Re: internet na Sosnowej 21.11.06, 00:21
      Oto moja opinia: Jesli ktoś nie musi koniecznie zakładać radiówki to niech tego
      nie robi!!!BJM jest strasznie drogi i nie działa tak cudownie jak to opisuje
      przedmówca,wali się przynajmniej 2 razy w tygodniu,na serwis trzeba czekać nawet
      do dwuch dni,bo jest ogromna liczba oczekujących osób,co samo świadczy za
      siebie,co do DARCOM-u to tu jest podobna sytuacja.Jestem przekonany że większość
      osób które wykupiły usługę w BJM gdyby tylko mogły to bez najmniejszego wachania
      wykupiły by nawet najwolniejszą prędkość w TP.Co do pracowników:prawda jeśli
      serwis się pojawia to zrobi swoje i net jest nawet do tygodnia czasu,ale po tym
      okresie zawsze jest coś nie tak,czy to z nadajnikami,czy nie wiadomo z jakiej
      przyczyny.A co do tego całego szkieletu to tak jak napisałem wyżej,że z tymi
      wszystkimi antenami cały czas jest coś nie tak.
      Nie jestem zadowolony z tej firmy i raczej miło mnie nie zaskoczą...
    • radzik10 Re: internet na Sosnowej 17.12.06, 12:38
      Polecam www.netservis.com.pl/ na sosnowej bedzie zasięg
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka