rowena1 06.11.06, 11:58 planuje podpisac umowe z BJM na internet i chciałabym usłyszeć opinie użytkowników na Sosnowej jak działa i przy jakiej prędkości? Czy jesteście zadowoleni z tej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegowata Re: internet na Sosnowej 06.11.06, 17:56 Nie! Nie! I jeszcze raz NIE! Miałam to niby łącze przez rok. Tragedia. Rwało się co chwila, właściwie dłużej nie było niż było. A wytłumaczenia były baaardzo różne. A to pogoda nie taka, a to plamy na słońcu, a to burza magnetyczna... Nigdy nie działało to tak, jak powinno. Moi znajomi też porezygnowali z usługi tej firmy. Jeśli nie chcesz stracić nerwów i kasy, to nie instaluj tego! Odpowiedz Link Zgłoś
agatapuchala1 Re: internet na Sosnowej 06.11.06, 18:03 Ja również odradzam. Podobnie jak piegowatej, mnie również cały czas połączenie się zrywało. Technicy z BJM-u twierdzili, że ustawiam antenę w złym rogu okna ;-) porażka totalna. chyba jesteśmy skazani na TPSA. ale muszę przyznać, że Neostrada mnie jeszcze nie zawiodła Odpowiedz Link Zgłoś
petermas Re: internet na Sosnowej 06.11.06, 18:55 Było już kilka razy, BJM - zdecydowanie nie, Darkcom - jest OK, TPSA cenowo najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata Re: internet na Sosnowej 06.11.06, 19:58 Uważam, że Dark-Com jest atrakcyjniejszy cenowo od Tepsy, zwłaszcza, że nie ma limitu transferu, no i nie trzeba płacić abonamentu za telefon. A prędkość też ma gwarantowaną. Radzę porównać cenniki. Póki co, nie zrezygnuję z Dark-Comu Odpowiedz Link Zgłoś
rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 09:44 dziekuje za opinie, ale mieszkam w bloku na Sosnowej 1 i tutaj Darcom nie odbiera, nie łapia fale, więc nie bardzo mam wybór. TPsa nie wchodzi wgre, bo każą telefon zakładać, którego ja nie chce mieć A z jakiej sieci korzystaja mieszkańcy bloku Sosnowa 1B? Odpowiedz Link Zgłoś
rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 10:42 najbardziej byłabym wdzieczna za opinie kogoś z bloku na Sosnowej 1B o firmie BJM. Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 13:52 Mój znajomy w tym ogrodzonym bloku na Sosnowej (nie mam pojęcia, czy to właśnie jest 1B) zrezygnował z BJM, bo jemu również nie działało jak należy. Z bólem przerzucił się na neostradę (nie chciał, ale musiał wykupić w tepsie abonament telefoniczny) Odpowiedz Link Zgłoś
rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 13:59 dzieki za informację, Sosnowa 1B to jest ten ogrodzony blok. A może ktos jeszcze ma jakies doświadczenia z sosnowej 1B? Odpowiedz Link Zgłoś
rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 14:06 mam pytanko do piegowatej, czy mogłabys zapytać tego znajomego czy możesz mi podac jego numer mieszkania? napisałabyś mi na maila? Zalezy mi na wymianie zdań na ten temat z moim sąsiadem, bo chciałabym jak najszybciej załatwic sprawę z internetem. Odpowiedz Link Zgłoś
ediolajar Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 14:20 Witam, mam kilku znajomych z tego budynku i mam dla Was takie informacje: kiedyś było tragicznie, od jakiegoś czasu- tj od kiedy budynek ten podłączony jest bezpośrednio pod szkielet sieci BJM, jest bardzo przyzwoicie. od kilku miesięcy nie było żadnej poważniejszej awarii. A co do przedmówców, to jak najbardziej się zgadzam z tym, że kiedyś były problemy i to ciągle. wiecej nie było niz bylo. teraz wszyscy klienci z tego budynku podłączeni są kablem a nie radiowo jak było kiedyś. Z tego co się dowiedziałam, to budynek ten jest podłączony dwoma niezależnymi łączami do szkieletu między innymi dlatego, że na dachu znajduje się antena do podłączania klientów wokół sosnowej - musi więc działać bardzo dobrze bo używa tego więcej osób. Jak kogoś interesuje, to podam numery mieszkań moich znajomych osób u których można się dowiedzieć jak działa - informacja na priv Co zaś się tyczy DarkComu, to również mam kilku znajomych ale już podłączonych radiowo. Awarie są względnie rzadko - da się wytrzymać, ale prędkość jest zdecydowanie za mała - płacisz za 128, dostajesz 30-w porywach do 50kbit/s... i tu również mogę dać namiary na kilka podłączonych osób Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 14:28 A ja w Dark-Comie mam 512 kbps i mam ..... 512 kbps PS. Gwoli wyjaśnienia: nie mam z tą firmą nic wspólnego i nie reklamuję usług. Po prostu mówię jako użytkownik Odpowiedz Link Zgłoś
rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 14:30 dziekuje za informację, ja byłabym zainteresowana numerami mieszkań uzytkowników BJM na Sosnowej 1b. Poprosze na maila: rowena1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
achaf Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 15:28 Na sosnowej 1b jest zainstalowana sieć radiowa BJM-u i przez to lepiej działa jak kiedyś.Jak nie jetseś pewny to mozesz wziąć na próbe int.BJM,nic nie tracisz a przy sieci działa ok. Odpowiedz Link Zgłoś
rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 15:59 dzieki za rady, chyba się zdecyduje na ten BJM Odpowiedz Link Zgłoś
achaf Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 16:31 proszę, mam nadzieje że bedziesz zadowolony.sprzwdza ile kabelka i jak przymontować i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
rowena1 Re: internet na Sosnowej 07.11.06, 16:46 własnie juz dzisiaj byli i juz umówiłam się na montaz w przyszłym tygodniu. jeszcze raz wielkie dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
kupiec2 Re: internet na Sosnowej 21.11.06, 00:21 Oto moja opinia: Jesli ktoś nie musi koniecznie zakładać radiówki to niech tego nie robi!!!BJM jest strasznie drogi i nie działa tak cudownie jak to opisuje przedmówca,wali się przynajmniej 2 razy w tygodniu,na serwis trzeba czekać nawet do dwuch dni,bo jest ogromna liczba oczekujących osób,co samo świadczy za siebie,co do DARCOM-u to tu jest podobna sytuacja.Jestem przekonany że większość osób które wykupiły usługę w BJM gdyby tylko mogły to bez najmniejszego wachania wykupiły by nawet najwolniejszą prędkość w TP.Co do pracowników:prawda jeśli serwis się pojawia to zrobi swoje i net jest nawet do tygodnia czasu,ale po tym okresie zawsze jest coś nie tak,czy to z nadajnikami,czy nie wiadomo z jakiej przyczyny.A co do tego całego szkieletu to tak jak napisałem wyżej,że z tymi wszystkimi antenami cały czas jest coś nie tak. Nie jestem zadowolony z tej firmy i raczej miło mnie nie zaskoczą... Odpowiedz Link Zgłoś
radzik10 Re: internet na Sosnowej 17.12.06, 12:38 Polecam www.netservis.com.pl/ na sosnowej bedzie zasięg Odpowiedz Link Zgłoś