zielonazaba33 14.02.10, 17:09 Jutro publikują wyniki skonsolidowane za 2009 r. , warto obserwować, podobno mają być rewelacyjne. Branża bardzo perspektywiczna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonazaba33 Re: Photon Energy 27.02.10, 22:50 Ciekawy jestem czy kogoś zainteresowała ta spółka, przez 10 ostatnich sesji licząc tylko kurs zamknięcia można było zarobić spokojnie 20%. Wyniki ubiegłoroczne bardzo dobre, a w piątek opublikowali prognozy na ten rok. Warto przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonazaba33 Re: Photon Energy 04.08.10, 18:11 Photon Energy: Spory kontrakt w Brnie Andrzej Szurek 03-08-2010, ostatnia aktualizacja 03-08-2010 07:24 Czeski Photon Energy notowany na NewConnect powiększa portfel zleceń i kończy przygotowania do debiutu na głównym rynku GPW. Firma działająca w branży energii odnawialnych podpisała kontrakt o wartości 75 mln zł. To ponad 25 proc. prognozowanych na ten rok przychodów (290 mln zł). Photon Energy w ramach zlecenia ma postawić instalację fotowoltaiczną o mocy 7,61 MW w pobliżu lotniska w Brnie. Obiekt ma być oddany do końca września. Kurs spółki nieznacznie zareagował na spory kontrakt. Wczoraj akcje podrożały zaledwie 0,6 proc.Photon również sam inwestuje w elektrownie słoneczne. W piątek kupił za równowartość 3 mln zł dwa słowackie przedsiębiorstwa (Energy Solutions i Energy Profit), które mają zezwolenia na budowę instalacji fotowoltaicznych o łącznej mocy 2 MW. Władze czeskiej spółki planują postawić je i podłączyć do sieci energetycznej w czwartym kwartale. Nie jest to pierwsza inwestycja Czechów na Słowacji. W maju do portfela Photonu trafiły większościowe pakiety trzech firm mających pozwolenia na budowę elektrowni słonecznych o łącznej mocy 2 MW. W 2011 r. połowa przychodów ma pochodzić już z działalności zagranicznej. – Będziemy skupieni na Czechach, Słowacji, Niemczech, Włoszech, ale myślimy też nad uruchomieniem projektów w Polsce – mówi Georg Hotar, dyrektor finansowy Photon Energy. Pod koniec czerwca Czesi przejęli za symboliczną złotówkę polską spółkę Biogazownia Prusice 3. Jej nazwa ma się wkrótce zmienić na Photon Energy Polska. Skupi się ona na prowadzeniu relacji inwestorskich i koordynowaniu przygotowań do wejścia na GPW. Georg Hotar nie wyklucza jednak, że w przyszłości zajmie się też podstawowym biznesem czeskiej grupy. Photon kończy prace nad prospektem emisyjnym, który zamierza złożyć do czeskiego banku centralnego (pełni rolę nadzorcy nad rynkiem kapitałowym). Przejście na GPW planowane jest we wrześniu. PARKIET Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwygrand Re: Photon Energy 04.08.10, 18:35 Spółką, która obecnie ma największy potencjał wzrostu jest niewątpliwie EMLAB (New Connect). Na najbliższych sesjach możliwy jest wzrost ceny spółki nawet do 3 zł. Wobec tego nikogo ze spostrzegawczych nie dziwi widok dzisiejszego (04.08.2010) obrotu. Są małe, bo ewidentnie widać, że ktoś zbiera papier, a po zleceniach sprzedaży widać, że wystarczy zebrać niecałe 50 tysięcy akcji, aby kurs zatrzymał się na 2,45 (ostatnie zlecenie sprzedaży). Zapobiegliwi skupowali papier już dziś i bardzo słusznie, bo już mogą liczyć zyski. Wzrost obrotów w dniu dzisiejszym (04.08.2010) niewątpliwie świadczy o wzroście zainteresowania spółką. Dodatkowo wzrostom sprzyja niski free-float (28%) oraz niski wskaźnik RSI. Nie bez znaczenia jest wykupienie i cała AT, wg. której widać, że bardzo prawdopodobne są ostre wzrosty o dużym zasięgu, dla których właściwie nie ma granic. Chcecie zarobić dobrą kasę? Przyjrzyjcie się w/w spółce. Możecie nie ufać moim analizom, ale sprawdźcie na forum Parkietu. Wcześniej pisałem o Fastfinie w niedziele 10.01 i od tego momentu cena akcji rośnie. Następnie w sierpniu i wrześniu 2009r. na forum umieściłem analizy dot. spółki Zastal, wtedy kosztowała ona 1,40- 1,50, po czym szybko wzrosła do 2,70, następnie skorygowała, a aktualnie ponownie testuje 3,00. 21 Lipca 2010 roku rozpisywałem o spółce Komfortklima spółka kosztowała 0.71 groszy, a dzień później zakończyła sesję na 0.90 ( +27% ). W Czwartek 22 Lipca 2010 rok pisałem o spółce Maximus kurs na czwartkowej sesji zakończył 0.41 groszy, a w piątek spółka poszybowała w górę zakończyła 0.51 groszy ( +24% ). Dnia 25 lipca 2010 roku rozpisywałem spółkę Zakupy Niedawno spółka poszybowała aż do 0.52 groszy ( +27% ) Sprawdźcie, a uwierzycie ! To samo z EPICTURES - dziś duży wzrost. Warto! To ja jestem prawdziwym Grandem i zawsze podpisuje się Grand20. Dziś spółka EMLAB zakończyła na 13% wzrostach. Do jutra; życzę zarobków. (powyższy tekst piszącego stanowi wyraz jego osobistych opinii i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych). Odpowiedz Link Zgłoś