Dodaj do ulubionych

Paliwo - Shell (problem)

03.08.05, 08:54
Naciąłem się ostatnio na paliwo na Shellu - Eurosuper 95. Po zatankowaniu
prawie całego baku zaczęły się problemy - spadek mocy, wolne obroty z 10 do 7
tys., nieregularna praca silnika. Złożyłem skargę do Shella, ale nie wierzę
że coś zrobią. Ja po prostu na Shella już nie pojadę, chociaż to był
pojedynczy przypadek bo wcześniej tankowałem tam i nie miałem problemów. Ale
cóż, jeśli dopuścili do tego raz to o raz za dużo.
Obserwuj wątek
    • vatseq Re: Paliwo - Shell (problem) 03.08.05, 08:58
      Kilka lat temu miałem to samo - spalanie stukowe po zatankowaniu do pełna na
      Shellu. Dojechałem na głębokiej rezerwie. Wróciłem na stację (w Gdańsku) ze
      skargą. Odpowiedź była w rodzaju - ma pan źle ustawiony zapłon. Hua hua hua - u
      mnie zapłonu się nie ustawia, załatwia to indukcyjny czujnik położenia wału. Od
      tego czasu nie tankuję na Shellu.

vatseq
      • wilknaanne Re: Paliwo - Shell (problem) 03.08.05, 09:45
        Na Shellu jest badziewiaste paliwo bo stacje są w ajencji u prywatnych
        drobnych złodziejaszków i kombinatorków!
        Zjawisko nasiliło się od zeszłego roku , chrzczą paliwo nie lepiej od innych
        a przed kontrolami chroni ich "immunitet" Shella.
        Kto frajer ten się nabiera.
    • hondziarz Re: Paliwo - Shell (problem) 03.08.05, 10:24
      wolne obroty 7 tysięcy? Coś chyba nie tak napisałeś. Samochód osiąga 7 tysięcy
      obrotów przy jeździe 150 na godzinę na trzecim biegu.
      • mp612 Re: Paliwo - Shell (problem)-korekta 03.08.05, 10:44
        No właśnie, nie 7 tys. ale 700, przepraszam za pomyłkę. Z 1 tysiąca do 700 obr.
        Coś mi się w mnożeniu poprzestawiało, to przez to że na obrotomierzu mam 10 -
        ale razy 100 a nie 1000. Przepraszam raz jeszcze.
    • emes-nju Re: Paliwo - Shell (problem) 03.08.05, 10:51
      Hm... Przy takim podejsciu do, nagminnego u nas, chrzczenia paliwa, niedlugo bedziesz swoj samochod popychal bo skoncza Ci sie w zasiegu rzetelne stacje.
      • mp612 Re: Paliwo - Shell (problem) 03.08.05, 11:22
        No cóż - to się skończą. Gdyby takich jak ja było więcej to chrzczenie paliwa
        by się szybciej skończyło niż te stacje. Wg Ciebie mam to tolerować i nadal
        jeździć do oszustów? Gdy mnie raz gdzieś oszukano nigdy więcej się tam nie
        pojawiam. I namawiam innych do tego samego. Po pierwsze - to musi w końcu
        zadziałać, po drugie - dla mojego zdrowia psychicznego, po prostu nie chcę mieć
        z oszustami nic wspólnego.
        Pozdrawiam
        • emes-nju Re: Paliwo - Shell (problem) 03.08.05, 15:11
          mp612 napisał:

> No cóż - to się skończą. Gdyby takich jak ja było więcej to chrzczenie paliwa
          > by się szybciej skończyło niż te stacje. Wg Ciebie mam to tolerować i nadal
          > jeździć do oszustów? Gdy mnie raz gdzieś oszukano nigdy więcej się tam nie
          > pojawiam.

Doskonale Cie rozumiem. Sek w tym, ze bardzo czesto paliwo jest chrzczne zanim trafi na stacje. Trudno wtedy winic wlasciciela stacji.

Nalezy raczej dazyc do zmiany prawa w kierunku zmniejszenia oplacalnosci takich machlojek. Ale to wymagaloby zmniejszenia obciazen podatkowych... Nierealne! Jak na razie pozostaje nam (realnie) placic i plakac.
      • vatseq Re: Paliwo - Shell (problem) 03.08.05, 12:04
        Mam duży zasię - na pełnym baku ok. 1000 km :-)

vatseq
        • dolphin17 Re: Paliwo - Shell (problem) 03.08.05, 12:46
          Ja juz prawie osiagnalem stan w ktorym praktycznie na kazdej stacji tankujac
          mam spalanie stukowe. Ostatnie 2-3 miesiace sa najgorsze. Ale nie sadze, by byl
          to problem mojego autka, gdyz np. na BP Ultimate jezdzi idealnie. Zapytam tak.
          Jak sobie radzic z woda w paliwie? Co sadzicie na temat dodatkow do paliwa
          usuwajacych wode ze zbiornika. Dostepne np. w Norauto.
          Moim zdaniem wode moze i one usuna, ale pod warunkiem,ze bedziemy je stosowac
          wraz z dobrym paliwem, bo jak pozniej znow wlejemy badziewia to objawy powroca.
    • plubas Re: Paliwo - Shell (problem) 03.08.05, 13:04
      Podaj gdzie to było. Moja uwaga jest taka, ze na badziewie mozna trafić
      wszędzie,tylko z różnym prawdopodobieństwem. Ja obecnie tankuję właśnie Shella
      a poprzednio załatwilem najprawdopodobniej sondę na Supremie (tankowałem tylko
      1 stacji).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka