Dodaj do ulubionych

AKCJE- pomocy!!!!!

10.04.05, 12:01
mam 17 lat. Ostatnio zainteresowałem sie GPW. Gram w wirtualne gry na onecie
(gielda.pl). Kupilem akcje na ktorych nie zarobilem wiele. CZy ktos moze mi
podpowiedziec jaka strategie obrac?? tzn. czy lepiej kupic akcje jednej
firmy , czy kupic mniej akcji wielu firm. No nie mam jeszcze doswiadczenia w
tym dlatego prosze o pomoc. Dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: EISENHOWER11 Re: AKCJE- pomocy!!!!! IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 10.04.05, 15:31
      JESLI ZADAJESZ TAKIE PYTANIA TO ZNACZYZE NIEMASZ ZIELONEGO POJECIA WCO
      WDEPNALES.MOJA RADA JEST NASTEPUJACA BIERZ NOGI ZA PAS I W LAS POKI JESZCZE
      MASZ TROCHE NA CUKIERKI.
      • Gość: gracz Re: AKCJE- pomocy!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 15:35
        młody człowieku

ryzyko trzeba dywersyfikować, czyli trzeba kupywać akcje wielu spółek.pozdro.
      • Gość: Richardo Re: AKCJE- pomocy!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.04.05, 21:19
        Gość portalu: EISENHOWER11 napisał(a):

> JESLI ZADAJESZ TAKIE PYTANIA TO ZNACZYZE NIEMASZ ZIELONEGO POJECIA WCO
        > WDEPNALES.MOJA RADA JEST NASTEPUJACA BIERZ NOGI ZA PAS I W LAS POKI JESZCZE
        > MASZ TROCHE NA CUKIERKI.

JAK MNIE WQRWIA TAKI ZADUFANIE. Tak jakby gość który to napisał odrazu posiadał
        wiedzę o rynku. Czysta przesada!!! Zamiast dodać otuchy młodszemu koledze - to
        ten takie wstawki robi. Żałosne

PS do młodszego kolegi
        poczytaj, popróbuj różnych scenariuszy, otwórz kilka rachunków i każdym operuj
        w inny sposób, sam zobaczysz co ci będzie lepiej leżało i na czym zarobisz
        pierwszy milion :)))
        Pozdrawiam i się nie zniechęcaj nieżyczliwymi (wierz mi że to tylko pozorant)
    • franzmaurer Re: AKCJE- pomocy!!!!! 10.04.05, 23:37
      Daj sobie spokoj z bananowym parkietem...

Jesli naprawde sie tym interesujesz, wez jaki podrecznik do analizy technicznej
      i rzuc sie w forex ew gre na amerykanskich indeksach. W sieci znajdziesz od
      groma serwisów z analizami, sygnałami etc.
      Zalos sobie konto w www.betonmarkets.com -
      mozesz grac juz od $5 na danych z prawdziwego rynku na ktorym nie 'wyczesza'
      cie w tydzien jakies cwane buraki, koszykarze i mafia z OFE i NFI.
      • Gość: tygrysek Re: AKCJE- pomocy!!!!! IP: *.net.autocom.pl 11.04.05, 15:43
        Ja bym mu jednak na poczatek poradzil warszawe. Forex i spreadbetting to
        najlepsza droga dla niego do wyzerowania. Najpierw trzeba poznac troche
        mechanizmow jakimi rzadza sie rynki a sopiero potem na gleboka wode

-------------------------------------
        Tygrysek
        mlm20052005.republika.pl/ MLM Software
        moosw.republika.pl - sygnały systemu na FW20
        republika.pl/forex_world/ - FOREX signals
        • franzmaurer Re: AKCJE- pomocy!!!!! 11.04.05, 20:37
          > Ja bym mu jednak na poczatek poradzil warszawe. Forex i spreadbetting to
          > najlepsza droga dla niego do wyzerowania. Najpierw trzeba poznac troche
          > mechanizmow jakimi rzadza sie rynki a sopiero potem na gleboka wode

No właśnie - mechanizmy to funkcjonują na prawdziwym, płynnym rynku - a nie tam
          gdzie kolesie z OFE czekają na transzę z ZUS żeby napychać portfele...
    • firaneczka Re: AKCJE- pomocy!!!!! 11.04.05, 01:14
      polecam kontrakty na wig20:)

co do portfela to lepiej mieć kilka różnych spółek (w razie straty jest ona mniej dotkliwa aczkolwiek zysk też jest mniejszy)
      Jeżeli grasz na akcje to polecam grać opierając sie na analizie technicznej w 75%, na analizie fundamentalnej 15% i 10% intuicji:)

Jeżeli zarobiłeś nawet niewiele to i tak powinieneś się cieszyć:)
      Lepszy malutki zysk niż malutka strata:)
      jak chcesz jakieś książki w formie ebooka to na maila;)
      • Gość: Eisenhower11 RICHARDO ,{POZORANT] IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 11.04.05, 10:34
        JESLI UWAZASZ ZE GIELDA TOTAKIE DOSKONALE MIEJSCE DLA MLODYCH LUDZI DO ROBIENIA
        KASY TO WYTLUMACZ IM DLACZEGO NAJWIKSZY Z NAJWIEKSZYCH KROL NIEDZIWEDZI JESSE
        LIWERMOORE STRZELIL SOBIE WLEB WHOTELU SZACOWNY INWESTORZE Z WROCLAWIA.GIELDA
        JEST JEDNA ZNAJTRUDNIEJSZYCH GIER JAKIE WYMYSLIL HOMOSAPIENS I NIE WARTO PCHAC
        SIE NA NIA POLATWY SZMAL BO TO CZYSTA ILUZJA KTORA TRAFAIA SIE TYLKO
        WYBRANCOM.A WIELU INNYCH CIERPI PRZEZ NIA I SPLA SIE PRZEZ WLASNE SLABOSCI...
        • Gość: tygrysek Re: RICHARDO ,{POZORANT] IP: *.net.autocom.pl 11.04.05, 15:44
          Szachy sa bardziej skomplikowane :))

Do gieldy trzeba miec specyficzne podejscie, faktycznie nie kazdy sie nadaje,
          ale zeby to sprawdzic trzeba zagrac :)

Tygrysek
          • Gość: Eisenhower11 do tigera IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 11.04.05, 21:46
            BYC MOZE SA BARDZIEJ SKOMPLIKOWANE ALE NIE RUINUJA WTEN SPOSOB PSYCHIKI.DO
            WIDZENIA GDZIES KIEDYS MOZE WKURNIKU.SZACHISTA.
            • Gość: tygrysek Re: do tigera IP: *.net.autocom.pl 11.04.05, 22:05
              Dlatego napisalem ze niewszyscy sie do tego nadaja. Jak ktos zbyt emocjonalnie
              podchodzi do zycia to moze miec problemy ...

-----------------------------------
              Tygrysek
              • franzmaurer Re: do tigera 11.04.05, 22:25
                > Jak ktos zbyt emocjonalnie podchodzi do zycia to moze miec problemy ...

Dobre na sygnaturkę :))) Takie uniwersalne podejście :))
                Można tego używać i przy pogaduszkach o Mniszkównej i o giełdzie :)
            • franzmaurer Re: do tigera 11.04.05, 22:23
              > DO WIDZENIA GDZIES KIEDYS MOZE WKURNIKU.SZACHISTA.

Dzizasss... co za dzień...
              Skąd się takie palanty biorą???
              Tych z Bigbrazera już dawno wypuścili z Sękocina...

Nie drzyj się tak matołku....
              • Gość: Eisenhower11 franz kawka IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 12.04.05, 11:39
                Podkul ogon zwin skrzydla kawka i splyn ztego forum razem ze swoim forexem a
                jezeli niemasz ochoty chloptasiu to zejdz" z mojej osoby bo ci tepiorka podetne.
                • Gość: tygrysek Re: franz kawka IP: *.net.autocom.pl 12.04.05, 19:53
                  Szukaja panowie sekundantow ?? Chetnie pokibicuje :))

Tygrysek
                  • firaneczka Re: franz kawka 12.04.05, 22:15
                    Nie ma jak "kulturalna" dyskusja.
                    A ja się naszym parlamentarzystą dziwie że są burakami- co tu się dziwić jak je takie same buraki wybierają w wyborach.

Mam propozycje może sobie założycie prywatne forum typu "kto bardziej wyzwie przedmówce" i nie będziecie nam tutaj psuli atmosfery??
                    • franzmaurer Re: franz kawka 13.04.05, 04:41
                      > Mam propozycje może sobie założycie prywatne forum typu "kto bardziej wyzwie
                      > przedmówce" i nie będziecie nam tutaj psuli atmosfery??

Osobiście bardzo mi brakuje na Forum podforum pt. "piaskownica" :)
                    • Gość: Eisenhower11 buraki IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 14.04.05, 17:22
                      szacowna firanko racz zauwazyc ze to nie ja zaczalem.
                  • franzmaurer Re: franz kawka 13.04.05, 04:40
                    > Szukaja panowie sekundantow??

Ty mi lepiej pomoż znaleźć moją giwerę...
    • andy85 Re: AKCJE- pomocy!!!!! 17.04.05, 10:57
      Młody człowiek zadał konkretne pytanie i od razu został sprowadzony do parteru
      przez pseudoinwestorów a w zasadzie -inwestora, który stara się wybić mu giełdę
      z głowy uważając, że "inwestor" to wymierający gatunek i młodzi ludzie nie
      powinni zawracać sobie głowy takimi głupotami. Mało tego, ukazuje obrazowo jak
      kończą inewstorzy - oczytany gość. W dodatku KRZYCZY forumowiczów, a to nie
      swiadczy o nim najlepiej. Może lepiej zeby pozostał przy szachach w Kurniku, a
      dobre rady pozostawił osobom kompetentnym i potrafiącym pokazać jej wady i
      zalety.
      Przyszły inwestorze nie zrażaj się takimi postami, bo na forach piszą rozmaici
      frustraci. Skorzystaj z rad doświaczonych ludzi i .... próbuj. Ja proponuję
      zacząć od lektury (ich dobór pozostawiam Tobie), tam znajdziesz podstawy
      inwestowania i wiele rzeczy, o ktorych nie dowiesz się na forum. Na pewno
      pomocny będzie jakiś program do analizy technicznej i dobre rady madrych
      forumowiczow. Zyczę powodzenia!
      P.s. To dobrze, że zarobiłeś. Lepiej zawsze miec kilka spólek. Może niezbyt
      wielu, żeby się nie rozdrabniać i nie zagubić w śledzeniu informacji o nich.
      • Gość: Eisenhower11 Re: AKCJE- pomocy!!!!! IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 17.04.05, 13:42
        ZDZIWILBYS SIE GDYBYS ZOBACZYL ILOSC ZER NAKONCIE TEGO FRUSTRATA.TO ZECZESTO
        PISZE DUZYMI LITERAMI NIE ZNACZY ZE NAKOGOS KRZYCZE.PRZECIWNIE,STARAM SIE
        UDZIELAC DOBRYCH RAD WMIARE SWOICH MOZLIWOSCI.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka