airwolf82 08.04.10, 14:54 Skróty meczów w 2D airwolf.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Raf MŚ 2010. 25 meczów w technologii 3-D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:07 co to znaczy ostawanowiono? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: MŚ 2010. 25 meczów w technologii 3-D IP: *.chello.pl 08.04.10, 16:53 W normalnym medium ktoś, kto zamieścił tak skandalicznie przygotowany tekst, powinien wylecieć na pysk z redakcji. Przecież to kompletny brak szacunku dla czytelnika! Ale w Onecie to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
maz-47 MŚ 2010. 25 meczów w technologii 3-D 08.04.10, 16:59 To bardzo ciekawe, ale pewnie potrzebny będzie do takich bajerów specjalny trójwymiarowy telewizor. Jakoś nie wyobrażam sobie, by na zwykłym LCD, Plazma, czy LED oglądać mecze w tej technologii. O kineskopowych telewizorach nie chcę nawet wspominać. Ledwie powoli zadomowia się technologia HD, a tu już wyskakują z takimi nowinkami. Do tego te okulary, to bardzo niepraktyczne. O ile w kinie to ujdzie, to jednak oglądanie w 3D na choćby 50 calowym telewizorze w domu raczej nie przejdzie. Do tego pewnie potrzebny będzie jakiś specjalny dekoder, nie wiem... Mam nadzieję, że równoległe transmisje będą w zwykłym 2 wymiarowym standardzie i w HD. Szkoda, że tak mało w tym artykule technicznych szczegółów tej operacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wfwfw Re: MŚ 2010. 25 meczów w technologii 3-D IP: *.tijo.pl 08.04.10, 17:52 Wystarczy co najmniej 42 calowy telewizor i okularki. 3d może odtworzyc nawet 30 letni zabytek. Bo to rodzaj nagrywania a nie jakis super sprzęcik pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: MŚ 2010. 25 meczów w technologii 3-D IP: *.mlociny.waw.pl 08.04.10, 18:09 3d polega na tym, ze lewe oko widzi co innego niz prawe. potrzeba wiec dwoch kamer, a potem te dwa filmy scala sie w jeden, w ktorym obraz z jednej kamery jest czerwony, a z drugiej zielony. jak zalozysz okulary, to kazde oko widzi co innego, stad efekt 3D. zeby nie bylo potrzeby zakladania okularow, potrzebne sa specjalne telewizory, ktore pokazuja obraz z innej kamery, w zaleznosci od kąta patrzenia. ale to melodia przyszlosci. Odpowiedz Link Zgłoś