Dodaj do ulubionych

MŚ 2010. 25 meczów w technologii 3-D

08.04.10, 14:54
Skróty meczów w 2D
airwolf.com.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Raf MŚ 2010. 25 meczów w technologii 3-D IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.10, 16:07
      co to znaczy ostawanowiono?
      • Gość: etam Re: MŚ 2010. 25 meczów w technologii 3-D IP: *.chello.pl 08.04.10, 16:53
        W normalnym medium ktoś, kto zamieścił tak skandalicznie przygotowany tekst,
        powinien wylecieć na pysk z redakcji. Przecież to kompletny brak szacunku dla
        czytelnika!

Ale w Onecie to norma.
    • maz-47 MŚ 2010. 25 meczów w technologii 3-D 08.04.10, 16:59
      To bardzo ciekawe, ale pewnie potrzebny będzie do takich bajerów specjalny
      trójwymiarowy telewizor. Jakoś nie wyobrażam sobie, by na zwykłym LCD, Plazma,
      czy LED oglądać mecze w tej technologii. O kineskopowych telewizorach nie chcę
      nawet wspominać.
      Ledwie powoli zadomowia się technologia HD, a tu już wyskakują z takimi
      nowinkami. Do tego te okulary, to bardzo niepraktyczne. O ile w kinie to
      ujdzie, to jednak oglądanie w 3D na choćby 50 calowym telewizorze w domu
      raczej nie przejdzie. Do tego pewnie potrzebny będzie jakiś specjalny dekoder,
      nie wiem...
      Mam nadzieję, że równoległe transmisje będą w zwykłym 2 wymiarowym standardzie
      i w HD.
      Szkoda, że tak mało w tym artykule technicznych szczegółów tej operacji...
      • Gość: wfwfw Re: MŚ 2010. 25 meczów w technologii 3-D IP: *.tijo.pl 08.04.10, 17:52
        Wystarczy co najmniej 42 calowy telewizor i okularki. 3d może odtworzyc
        nawet 30 letni zabytek. Bo to rodzaj nagrywania a nie jakis super
        sprzęcik
        pozdrawiam
        • Gość: kolo Re: MŚ 2010. 25 meczów w technologii 3-D IP: *.mlociny.waw.pl 08.04.10, 18:09
          3d polega na tym, ze lewe oko widzi co innego niz prawe. potrzeba wiec
          dwoch kamer, a potem te dwa filmy scala sie w jeden, w ktorym obraz z
          jednej kamery jest czerwony, a z drugiej zielony. jak zalozysz okulary,
          to kazde oko widzi co innego, stad efekt 3D.

zeby nie bylo potrzeby zakladania okularow, potrzebne sa specjalne
          telewizory, ktore pokazuja obraz z innej kamery, w zaleznosci od kąta
          patrzenia. ale to melodia przyszlosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka